• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin Allah'ınız olabilir mi?"

Yav ne buyuk bir cehalet ataturku Allaha Turkiyeyide ataturke borcluymusuz kisaca sunu desene benim peygamberim ataturk kutsal kitabimda nutuk diye niye bu cesareti gosteremiyorsun biraz cesur olsana.agzinizda evirip ceviriyorsunuz .korkma bizim kutsal kitabimizda Allah ayetinde şöyle buyurmuş senin dinin sana benim dinim bana.
kelimelerine dikkat et istersen.iftiranında bir sınırı var.
ha,Atatürkü küçük harfle yazdığında aşağılamıyorsun . kendini rahatlatıyorsun.:ssz:

Son düzenleme:
Helal olsun Yaşar Nuri Öztürk'e...
Şu anda ortada dolanan alimlere taş çıkartır bilgisiyle... ilmiyle...
Ona laf söyleyecekler önce aynaya baksın bir zahmet...
Yüzünde nur yokmuş muş muş... Belki de o nuru görecek perde kalkmamıştır senin gözünden ne biliyorsun...

Atatürk'le ilgili söylediği her söze de katılıyorum.
Onu sevmeyen kim varsa benim de düşmanımdır. Bu gerçek hayatta böyledir. Klavye silahşörlüğü yapmıyorum yani...
Mozambikte yaşayan biri Atatürk'e saygı duymuyorum, onu tanımıyorum deme hakkına sahiptir.. Sen kimsin derim....
Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan biri bu şekilde konuşursa benim gözümde haindir... Bu kadar net...

Al benden de o kadar. Ne özel ne sosyal hayatımda barındırmıyorum bu kişileri.

Hayır, bu iddia ve genelleme çok çirkin.
Bizim Yaşar Nuri Öztürk ile ne alıp veremediğimiz olabilir ki doğru konuştuğu için sevilmesin?
Bu dar bir bakış açısıdır.
Yaşar Nuri'nin ahireti inkar etmesi, reenkarnasyonu kabul etmesi, hadisleri tümden reddetmesi vs gibi konularda sakat ve İslamin özüne uygun olmayan fikirleri olduğu için sevmiyoruz, hepsi bu.

Hasılı kelam bizim doğrumuz tek doğrudur, sabitliliği hiç hoş değil.

Şu renklendirdiğim kısmı kanıtlayın, bu konuşmasını koyun lütfen buraya.

Hayır, bu iddia ve genelleme çok çirkin.
Bizim Yaşar Nuri Öztürk ile ne alıp veremediğimiz olabilir ki doğru konuştuğu için sevilmesin?
Bu dar bir bakış açısıdır.
Yaşar Nuri'nin ahireti inkar etmesi, reenkarnasyonu kabul etmesi, hadisleri tümden reddetmesi vs gibi konularda sakat ve İslamin özüne uygun olmayan fikirleri olduğu için sevmiyoruz, hepsi bu.

Hasılı kelam bizim doğrumuz tek doğrudur, sabitliliği hiç hoş değil.

Ahireti inkar etmiyor. Ahiret inancindan uzaklastiriyor kendini. Bunun gunah oldugunu dusunuyor. Cennet dusuncesi icin ibadet etmeyin allah icin efin cenneti cehennemi yok sayin diyor. Ama bu tam olarak ahireti yok saymak degil. Ahireti unutarak allaha daha cok yaklasmak vs vs. Biraz mevlana okusan bilirdin.

düzenleme; pardon başka konuya yazacağım yazıyı buraya yazmışım alakasız oldu.

Son düzenleme:
Şu renklendirdiğim kısmı kanıtlayın, bu konuşmasını koyun lütfen buraya.

:)
Yaşar Nuri Öztürk'ün “KUR’ANDAKİ İSLAM” isimli kitabından;
''İslamiyette tenasüh (reenkarnasyon) vardır.'' (syf. 161,249,257,283,312,320)
Bakabilirsiniz.

Yine Y.Nuri’nin Mayıs 2012 de show tv de yayınlanan konuşmasındaki;

''Reenkarnasyonu dışlayarak hayatı izah edemezsiniz.
Hintli bunu 8 bin yıl evvel bulmuş.
Yani reenkarnasyok yoktur, ahiret inancına aykırıdır,
git şurdan ne aykırısı ahiret inancının en büyük takviye edicisi reenkarnasyondur.
Onsuz hayatı izah edemezsiniz.''

Cümlelerine bakabilirsiniz.

Reenkarnasyon nedir?
Kısaca ruh göçü diyelim.
Ruhun başka bir bedende tekrar dünyaya gelişi diyelim.
İslamiyet neyi kabul eder?
Ölen biri başka bir bedende tekrar dünyaya gelmez, kabri ya cennet bahçelerinden bir bahçe yahut cehennem çukurlarından
bir çukurdur, hadisi üzerine bildirilen budur.

Ahireti inkar etmiyor. Ahiret inancindan uzaklastiriyor kendini. Bunun gunah oldugunu dusunuyor. Cennet dusuncesi icin ibadet etmeyin allah icin efin cenneti cehennemi yok sayin diyor. Ama bu tam olarak ahireti yok saymak degil. Ahireti unutarak allaha daha cok yaklasmak vs vs. Biraz mevlana okusan bilirdin.

Çok hoş.
Elbette ahireti düşünerek, yani kasttetiğiniz manada menfaat üzerine yapmayalım ibadetlerimizi.
Allah'ın rızasını kazanmaya çalışalım, peki.
Eee bu durumda reddetmemiz mi gerekli?
Ya da tam reddetmek demeyelim de reenkarnasyona mı inanalım?
Ben bunu kastediyorum.

Benim söylediğimle sizin cümleleriniz ve hatta tavsiyeniz :) arasında alaka kuramasam da
yanlış anlaşılmamak için açıklama gereği hissettim.

Çok hoş.
Elbette ahireti düşünerek, yani kasttetiğiniz manada menfaat üzerine yapmayalım ibadetlerimizi.
Allah'ın rızasını kazanmaya çalışalım, peki.
Eee bu durumda reddetmemiz mi gerekli?
Ya da tam reddetmek demeyelim de reenkarnasyona mı inanalım?
Ben bunu kastediyorum.

Benim söylediğimle sizin cümleleriniz ve hatta tavsiyeniz :) arasında alaka kuramasam da
yanlış anlaşılmamak için açıklama gereği hissettim.

Benim ailemin inanc bicimi yasar nuriyle cok ortusuyor yoksa benim pek alakam yok ama bildigim ogrendigim seyler var. ahiret olayini yasar nuriden dinlemistim. Reddetmekten kasti tamamen buydu. Ahireti unutmak. Cenneti cehennemi unutmak. Cehennemden korkmak gunah benim aileme gore. Reenkarnasyona gelirsek kuranda bunu kesin reddeden veya kesin var oldugunu soyleyen ayetler yok. Din alimlerinin yorumlarina gire degisen kanilar var. Yasar nuri kurani tasavvuf dogrultusunda yorumluyor.

Yav ne buyuk bir cehalet ataturku Allaha Turkiyeyide ataturke borcluymusuz kisaca sunu desene benim peygamberim ataturk kutsal kitabimda nutuk diye niye bu cesareti gosteremiyorsun biraz cesur olsana.agzinizda evirip ceviriyorsunuz .korkma bizim kutsal kitabimizda Allah ayetinde şöyle buyurmuş senin dinin sana benim dinim bana.

Pardon ama, benim kutsal kitabımda da Allah ayetinde aynı şey yazıyor ve aynı zamanda Atatürk ve Nutuk'da çok önemli ve baştacı ettiklerimden.

Bu durumda ben veya benim gibiler (ya da dini inancı farklı da olabilir, böyle kişiler) haşa, iki Peygambere ve iki ayrı kitap ve dine birden mi inanıyor oluyorlar? sizin yukarıdaki ifadenize göre.

Şu yaşıma kadar hiç bir kaynak ve bilgide ne Atatürk diye bir Peygamber, ne de Nutuk diye bir kutsal din kitabına hiç rastlamadım.

Bu konuda dayanak varsa merak ediyorum.

Benim Yaşar Nuri hakkında bir bilgim yok ama siz kendi söylediğinizle kendiniz çeliştiniz. Hoca orada ''Ahiretin en büyük takviye edicisi reenkarnasyondur'' demiş doğal olarak ahiret inancını sağlamlaştıran şeydir demiş yani. (doğru yanlış olayına girmeden sözü açıklamak gerekirse)
Siz bundan nasıl ahiret yoktur anlamı cıkardnız?

Son düzenleme:
Ülkenin kurucusu büyük önderi ile, peygamberini kıyaslamak, ya da ayırd edememek, birini seviyorsan diğerini sevmemek gerektiğini düşünenlerin ne dediğini çok umursamıyorum. Önce bir düşünce sistemlerini geliştirmeleri gerekir ki, onların söylemlerini umursayayım...

Sürekli bu tiplere "yoo hayır öyle değil aslında durum bu..." diye açıklama yapmak durumunda kalmaktan bıktım..

Cahil insana kızmam ben, ama hiç bir şey bilmeden her şeyi bildiğini sananlardan cidden korkarım.. İnsana cinnet geçirtirler...

Ya bu adam cuma saati canlı yayında olan hoca deglmi?
Ayrıca sapık bir adam.

Benim ailemin inanc bicimi yasar nuriyle cok ortusuyor yoksa benim pek alakam yok ama bildigim ogrendigim seyler var. ahiret olayini yasar nuriden dinlemistim. Reddetmekten kasti tamamen buydu. Ahireti unutmak. Cenneti cehennemi unutmak. Cehennemden korkmak gunah benim aileme gore. Reenkarnasyona gelirsek kuranda bunu kesin reddeden veya kesin var oldugunu soyleyen ayetler yok. Din alimlerinin yorumlarina gire degisen kanilar var. Yasar nuri kurani tasavvuf dogrultusunda yorumluyor.

Hala aynı pencereden bakamıyoruz.
İnsanların hareketlerini düzeltmek için ödül-ceza yöntemini uygularız değil mi?
Kuran-ı Kerim'de bu doğrultuda cennet ve cehennemden bahsetmiştir.
Buna binaen elbette tek amacımız Allah rızası olsun, bu noktada katılıyorum
ama bu cennet ve cehennemi yok saymak anlamına gelmesin, diyorum.

Reenkarnasyonun İslamda yeri yoktur.
Pek çok ayette ya mahşerde yahut cehennem görüldüğünde yahut cehennem girileceği sırada Allah'tan
tekrar dünyaya gönderilme isteği dile getirilecektir ayetlerden anladığımız üzere.
Mesela diyelim;

“Nihâyet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim beni geri gönder! Ta ki boşa geçirdiğim dünya hayatımda artık iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir laftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır.” (Mü’minûn, 23/99-100)

Eğer burada tekrar dünyaya gelişten bahsedilseydi ya da başka bir bedende tekrar dönmek mevzu olsaydı
''Hayır! Kaç defa mühlet veya şans verdik'' gibi sert uslup kullanılmaz mıydı?

Benim Yaşar Nuri hakkında bir bilgim yok ama siz kendi söylediğinizle kendiniz çeliştiniz. Hoca orada ''Ahiretin en büyük takviye edicisi reenkarnasyondur'' demiş doğal olarak ahiret inancını sağlamlaştıran şeydir demiş yani. (doğru yanlış olayına girmeden sözü açıklamak gerekirse)
Siz bundan nasıl ahiret yoktur anlamı cıkardnız?

Aslında arkadaşa uzunca bir şeyler yazdım
fakat size de açıklayayım.

Ahiret inancıyla reenkarnasyon inancı bağdaşmıyor.
Biri tek atımlık kurşun, diğeri taramalı.
Dolayısıyla birbirlerini desteklemeleri mümkün değil.

İslamda vefat ettiğin an bir daha dünyaya gelmek gibi bir kavram yok.
Ayetlerle çok barizce reddedilmiştir.

Reenkarnasyon nedir?
Dünyayla bağını koparamayan ruhların başka bir bedende dünyaya dönmesidir.
Hakkını alamadığın insandan hakkını alabileceğin bir mahşer yok.
Rahata erebileceğin bir cennet yok.
Sürekli dünyaya gelip gitme silsilesi bile çok yorucu değil mi?
Bu silsile ne zaman bitecek?
Bitmezse ne olacak?

Sırf bunlar için bile ahiret inancı daha tercih edilebilir gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Aslında arkadaşa uzunca bir şeyler yazdım
fakat size de açıklayayım.

Ahiret inancıyla reenkarnasyon inancını bağdaşmıyor.
Biri tek atımlık kurşun, diğeri taramalı.
Dolayısıyla birbirlerini desteklemeleri mümkün değil.

İslamda vefat ettiğin an bir daha dünyaya gelmek gibi bir kavram yok.
Ayetlerle çok barizce reddedilmiştir.

Reenkarnasyon nedir?
Dünyayla bağını koparamayan ruhların başka bir bedende dünyaya dönmesidir.
Hakkını alamadığın insandan hakkını alabileceğin bir mahşer yok.
Rahata erebileceğin bir cennet yok.
Sürekli dünyaya gelip gitme silsilesi bile çok yorucu değil mi?
Bu silsile ne zaman bitecek?
Bitmezse ne olacak?

Sırf bunlar için bile ahiret inancı daha tercih edilebilir gibi görünüyor.
Ben islamı iyi biliyorum bana reenkarnayonla ahireti ekstradan açıkmanıza zaten gerek yoktu.
Ki bence de reenkarnasyon yok hem inancıma ters hem mantığıma. Siz benim dediğimi anlamadınız. Olayın doğruluguna yanlışlığına girmeden söylüyorum dedim alıntımda. Yaşar Nuri kendince reenkarnasyonun ahiretin destekleyicisi olarak düşünmüş ve bu şekilde açıklamış. Doğal olarak ahiret yoktur dememiş yani.
Şimdi anlatabildim mi?

adam doğru demiş.... :ssz: bu rte başımızdan gitmezse bu ülkenin başına kötü şeyler gelecek (ki geldi de zaten. bkz: hatay'ın durumu)

Ben size islami bilmiyorsunuz diyerek aciklamadim ki.
İki inanc arasindaki farktan bahsetmek istedim ve bunun icin de aciklamam normal degil mi?
Ayrica o oyle inaniyor demissiniz de ben de diyorum ki bu dusunce ayetlerle reddedilmistir.
Ayetlerin reddettigi bir dusunceye sahip olmak Kurandaki ahiret anlayisina uymuyorsa reddetti demeyelim de reform etti mi diyelim?
Sanirim bunu anlatamiyorum.

O zaman bu durumda mahseri, cenneti, cehennemi hatta kiyameti bile tekrar aciklamak gerekli.

Ben islamı iyi biliyorum bana reenkarnayonla ahireti ekstradan açıkmanıza zaten gerek yoktu.
Ki bence de reenkarnasyon yok hem inancıma ters hem mantığıma. Siz benim dediğimi anlamadınız. Olayın doğruluguna yanlışlığına girmeden söylüyorum dedim alıntımda. Yaşar Nuri kendince reenkarnasyonun ahiretin destekleyicisi olarak düşünmüş ve bu şekilde açıklamış. Doğal olarak ahiret yoktur dememiş yani.
Şimdi anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Yaşar Nuri 'yi sadece sevmiyorum, onu canı gönülden takdir ediyorum..Tüm gerçekleri, dini kendilerine zırh yapan tacirleri, bu halkı din diye diye sömüren hırsızları çekinmeden çatır çatır konuştuğu için...

Orada burada paralarına para katan şeyhlerden şıhlardan, hocayım diye gezinenlerden bin kat daha sağlam bir birikime sahiptir gözümde..Adam yıllarca maun suresine ve maun suresinde tasvir edilen insanlara dikkat çekti..Ülkemi bu insanlar sarıp sarmaladı çünkü..

E tabi bazılarının hoşuna gitmiyor bu sebeple kendisi..

Ayrıca Atatürk'ü şu dilinizden bir düşürün artık..Yettiniz. Bu kadar dinden imandan dem vuruyorsunuz, biraz Allah korkusu biraz da minnet duygusu varsa içinizde, dolamayın dilinize Atamı....

Zira o olmasaydı bırak dini özgürlüğü, hiç bir konuda özgürlüğünüz olmazdı.

Neyzen tevfik'in o meşhur şiirini hafife almayın..

Allah korkusundan dem vurdun da merak ettim diger yazinda Ataturk u sevmeyenler icin hain dedin cevremde barindrmam dedin.Allah inanci olmayan ataist arkadaslarin icin de ayni seyi dusunuyor musn mesela gorusmem dermisin?minnetten haktan imandan bahsettin de..

Back
X