sizin.cocugunuzdami boyle

Benim oglan ise giderken arkamdan agliyor guvensiz baglanma mi simdi :(
Hic kacmadim hep aciklama yaptim ise gidiyorum su kadar saat sonra gelicem vs gibi. 9 aylikken basladim hic aglamazdi 18 aylik olunca aglamaya basladi arkamdan.

Yav yemin ediyorum insanı kendinden şüphe eder hale getiriyorsunuz. :)

ya Kizlar 15 aylik bi oglum var hic bana duskun degil cildiricim nere biraksam orda kalir bu teyzesi halasi dedi olsun fark etmez heryerde kalir zoruma gidiyor arkadaslarimin cocuklarina bakiyorum anne diye arkalarindan dolsiyor anneleri yokken agliyorlar aglasin demiyorum ama en azinda birkerecik olsun annem.dese nasil sevinirim tobe cocuk yoklugumu bile anlamiyor ben disari ciksam aglamiyor baska biri ciksa gitmek icin can atiyor bende sans yok kocam beni tunlamaz bari cocukdan gulum dedim oda olmadi neden boyle oluyor ne yapmaliyim
canım benim oğlumda tam tersi hiç benden ayrılamaz 3 buçuk yaşında benden ayrılamaz bende ondan kreşe gidiyo gittiği 2 gün ağladık oda bende ayrı kalamıyoduk bugünde hastaneye gidecem diye halasına bıraktım ilk defa ağladı yolda giderken bende ağladım sen şanslısın bence keşke benimkide bıraktığım yerde dursa beni arayıp sorduğu için bende ayrılamıyorum ondan

O var otesi de var yani ilk defa boyle bir seyden sikayet edeni goruyorum o ayri hani sakincali bir durum olur cocuk kimseyle iliski kuramaz, mutsuzdur vs anlarim da.. daha once banlandim yazdim boyle bir sey de ben kulagina sessizce fisildarim ofis :KK70:

Tamam arastirir ogrenirim sagolun arkadaslar bilgilendirdiniz :KK70: de psikojiye giris ders 1 once ayrintlari dikkatli incelemeliyiz degil mi. Kadinin cocugu kacinmiyor. annesini sevmiyor da degil. Cok basit bir deney vardir artik tutun bi psikoloji 1. Sinif ogrencisini anlatabilir bowlby deneyini. Guvenli baglanan bebekler anneleri odadan cikinca aglamazlar niye cunku biliyor geri gelecegini. Guvensiz bebeklerin problemi zaten terk edileceklerini dusunmeleri. Bu bayan istiyor ki arkasindan annem annem desin, ben yazinin hicbir yerinde kacinmaya dair bir sey gormedim aksine mutlu, ozguvenli bir bebek goruyorum

Cocuk annesinin yoklugunu bile farketmiyor, gelince de annecim beni al tarzi hareket etmiyor, birakildigi yerde duruyor
.hatta ben gidince farketmiyor baska giden olursa beni de goturun diyor gibi bisey demus konu sahibi.

Yani cocuk annesini hic sallamiyor

Zaten guvenli baglanma tarzi bir hareketi olsa anne de boyle bir durumdan rahatsiz yada mutsuz olmaz ki ?

Bence burdan psikolojik tahliller yapmayalim arkadaşlar insanları da yanlış yonlendirebilirsiniz kadinin biri yukarda simdi guvensiz baglanmami mi filan diye üzülüyor bakin. Bunu anlamak için gozlem yapmadik sonucta, bana kalırsa konu sahibinde bi sıkıntı var gibi geldi kendini çok yalnız hissediyo belliki çocuğuyla gidermeye çalışıyor

ya Kizlar 15 aylik bi oglum var hic bana duskun degil cildiricim nere biraksam orda kalir bu teyzesi halasi dedi olsun fark etmez heryerde kalir zoruma gidiyor arkadaslarimin cocuklarina bakiyorum anne diye arkalarindan dolsiyor anneleri yokken agliyorlar aglasin demiyorum ama en azinda birkerecik olsun annem.dese nasil sevinirim tobe cocuk yoklugumu bile anlamiyor ben disari ciksam aglamiyor baska biri ciksa gitmek icin can atiyor bende sans yok kocam beni tunlamaz bari cocukdan gulum dedim oda olmadi neden boyle oluyor ne yapmaliyim
Benim büyük oğlum öyleydi dışarı için can atardı 3gün görmese hatirlamazdi beni bende sizin gibi iÇten içe niye böyle demeye başladım, su an 7 yaşında 1, sınıfa gidiyor hatta herkesin bir okulun ilk günü travması varya bizde hiç olmadı ana sınıfının kapısından içeri girdi beni unuttu hatta ağlayan arkadaslarini

Bence burdan psikolojik tahliller yapmayalim arkadaşlar insanları da yanlış yonlendirebilirsiniz kadinin biri yukarda simdi guvensiz baglanmami mi filan diye üzülüyor bakin. Bunu anlamak için gozlem yapmadik sonucta, bana kalırsa konu sahibinde bi sıkıntı var gibi geldi kendini çok yalnız hissediyo belliki çocuğuyla gidermeye çalışıyor
Kadinin biri benim :27:
Bir de oglum (26 aylik) her gece yatagindan kalkip bizim odaya gelmeye basladi, bazen ayak dibimde uyuyor buluyorum bazen kafamin tepesinde. Bazen aglaya aglaya geliyor bazen sessizce gelip yanimiza girip uyumaya devam ediyor.
Simdi bagimli mi oldu korkuyor mu vs diye dusununce iyice paranoya yaptim.

hepinize cok tesekkur ederimulgilendiginiz icin oglumu emziremedim ben sutum gelmedi mama veriyorum mamasini altini degistirmeyi banyosunu kimseye yaptirmama ama benim demek.istedigim birazcik anne demesi hic takmiyor beni kimin yaninda olursa olsun oyunda oynuyorum her dedigini abartisiz aliyorum calismiyorum ama babamin durumu iyi para yardimi yapiyor ama olmuyorbsevmiyor beni buyuzden birdaha dogurmayi dusunmuyorum tesekkurler
Bence kuvvetle muhtemel sizin kendisini bırakmayacağınızı görmüş anlamış o.

Kadinin biri benim :KK53:
Bir de oglum (26 aylik) her gece yatagindan kalkip bizim odaya gelmeye basladi, bazen ayak dibimde uyuyor buluyorum bazen kafamin tepesinde. Bazen aglaya aglaya geliyor bazen sessizce gelip yanimiza girip uyumaya devam ediyor.
Simdi bagimli mi oldu korkuyor mu vs diye dusununce iyice paranoya yaptim.

Kadinin biri derken yanlış anlaşılma olmasin farkli bi amaçlı sey etmemiştim orda :KK22: :KK48:
Sizde haklisiniz valla insan paranoya yapiyo ama bence çok büyütülecek bişey degil gibi sizin ki cocuklarda dönem dönem oluyo. Ama biseyden de korkuyo olabilir son zamanlarda etkilendiği bişey olmuşsa yuksek sesler, tv de gördüğü bisey belki, siz bi gözlem yapin en iyisi bebisin sorununu anlarsiniz insallah

calsimiyosaniz devamli cocukla evdeyseniz bide disari cok cikmiyosaniz cocugun illa her gidenle disari cikmak istemesi cok normal bence. hergun biraz
kmak zorunda kalsaniz bakin nasil agliyor pesinizden.
hem biraktiginiz yerlerde sevdigi insanlar heralde oyun oynuyor oyalaniyor aglamiyodur. iyi bisey bence dert etmeyin

Arkadaşın mesleği bu kendisi psikolog, o yüzden bu kadar ısrarcı olabilir mi?

Olabilir, siz de avukatsiniz sanirim.
Arkadaş psikolog, ben de egitimciyim. Konuya sallama onerilerde bulunmuyorum. Herkes alaninda mukemmel olacak diye birsey yok, arkadaş bdv.den cikip konunun uzerine giderse öğrenir. Bu guvenli baglanma değildir. Istediginiz araştırmayı yapin. Sadece ben demiyorum bunu,kac kisi var yanlis oldugunu söyleyen. Duzeltme yaptık,polemigin icinde bulduk kendimizi.
Arkadas bir psikolog olarak alanina hakim olsaydı, duzelttigimiz icin o yerlere vurarak gülen smileyle bizimle dalga gecmezdi.. ve bir sorundan dert yanan kişiye uzmanca yaklaşıp ilerdeki kayinvalideligine vs. önyargıda bulunmazdi.

Aramızda psikoloji eğitimi görmüş olanlar var bir soru da ben sorayım.

Benim oğlum da 13 aylık. Başkasıyla bıraktığımda falan arkamdan ağlamaz. 3-4 saat sonra geri geldiğimde ise sevinç belirtisi görmem öyle oyununa devam eder. Yani yokluğumda huysuzluk yapmaz ama döndüğümde de farklı bir tepki görmem.

Doğru olan bağlanma bu mudur bir problem değil dimi bu?

oglumda oyleydi. 18 aylikken ayni yasta bi arkadasimin cocugu bizdeydi. annesini iki dk gormesin yaygarayi basiyordu. benimkinin varligim yoklugum umrunda bile degildi :) cok zoruma gitmisti o bebegi ggorunce.

her gelenin pesinden aglardi onla gitmek icin. kime biraksam farketmezdi aglamazdi arkamdan. birtek meme istedigi zaman aklina gelirdim sipanin.
krese basladi uc yasinda. hic aramadi beni. psikolog bir veli vardi onun bile dikatini cekmis oglum , vaktiyle sevgiyi tam almis size guveni tam demisti.

hala beni aramiyor annane babanne hala dayi kim olursa gider pesinden ama bu beni sevmedigi anlamina gelmiyor. seni cok seviyorum annecim deyip opunce dunyalar benin oluyor :)

normal zamanlarda size sarılır mi ya da sevgisini belli edecek hareketler yapar mi? eğer yapıyorsa güvenli bağlanmış demektir. ama tamamen yok sayiyorsa o zaman normal bir anne - cocuk iiskisi değildir diye biliyorum.

Back
X