sizin cocuklarınızda bunu yapıyormu???:((((

KaPrisLiPazen

Guru
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
8.535
36.366
478
37
öncelikle herkese merhabalar
22 aylik oğlum var maşallah temizliģe de ayrıca önem verir bey paşamız:)
mesela evde yere bişey mi düstü hemen alır veya bana söyler, sokakta düştü mü hemen üstünü silkeler yemek yerken dikkatlidir yani örnekleri arttırabilirim ama 2 ay önce hic ama hiç sevmediğim üst komşm oglunu (6 yaşinda) yarım saatliģine bana biraktı aslinda ilk kez olduğu için kırmamak adina hayir diyemedim
ama oğlu burnu akıyodu (hasta değil ama peçete alışkanlıkları yok ailecek onlarda!!) ve burnunu koluyla sildi bunu yarım saatte bi kaç kere yapti
ve benim oğlum da burnu ne zaman aksa bana seslenip silmemi isterdi ve bu çocukta bunu gördüğü günden beri aynısını yapıyo cok üzülüyorum üzerini hep degistiriyorum kollar hep kirli:KK43:( konuşup anlatıorum böyle yapmaman gerekiyor neden beni cagirmiyosun koluna silinmez peceteye silinir diyorum yok kızıyorum yok tepkisiz kalıyorum yok
ne yapmaliyımda bu huyundan vazgecirmeliyim bilemedim ve normalde cok çabuk öğrenir herşeyi ama bunu anlatamıyorum off off

Daha küçük benim oğlum 3 yasında daha yeni öğrendi kendi siliyor ya da bana haber veriyor

Daha küçük benim oğlum 3 yasında daha yeni öğrendi kendi siliyor ya da bana haber veriyor
peki sizin oğlunuzda kolunami siliyo yani ben biraz fazla titizim bebegimin yiyecegi giyecegi herseyi sürekli temizlerim ama hep haber verirken anne anne deyip burnunu gösterirken birden koluna silmesi beni çok üzuyo ve istemiyorum bunu yapmasını hiç hoş olmuyo

Benimkiler de koluna siliyor peçete alışkanlığımız var ama öyle yapmak kolayına gidiyor
Ben önemsemiyorum artık nasılsa vazgeçecek bu huyundan sadece başkasının yanındaysam sıkıntı oluyor
Aynı sizin gibi peçete alışkanlığı yok diye düşünecekler diye korkuyorum:eek:
Yoksa evde hemen her odada tuvalet kağıdı oluyor burun silinsin diye

benim bahsettigim komşum kendiside koluna siler burnunu hiç de utanmaz bu yaptığından çocukları da aynısını yaparlar yani gerçekten ailede pecete alışkanlığı yokk:(
ama o çocugü gorene kadar ne güzel gelip sildirirdi bana hani çocuk cocukga baka baka öğrenir derlermis ya benim oglum da kötü huy ögrendi off hiç istemiyorum hatta hiç sevmem böyle yapanlari:((

Sürekli Fanusta istediğiniz doğrularla yetişmiyor çocuklar bence kafaya takacak çok önemli bişey değil yaza kadar unutur merak etme

zaten benim oğlumu bi görseniz mümkün değil benim istediğimi yapmaz yani biz iki iyi arkadasiz oglumla.mesela kendine bişey alicaz benim begendigimi begenmezse giymez o yüzden kendisi seçer ayakkabı falan.ama hani bazi cocuklar gibi kırayım dökeyim demez herşeyi anlayan bi cocuk sadece burnunu kokuna silmesinden rahatsız oluyorum ben.

peki sizin oğlunuzda kolunami siliyo yani ben biraz fazla titizim bebegimin yiyecegi giyecegi herseyi sürekli temizlerim ama hep haber verirken anne anne deyip burnunu gösterirken birden koluna silmesi beni çok üzuyo ve istemiyorum bunu yapmasını hiç hoş olmuyo
Yok koluna silmiyor ben görüp silerim şimdi kendi siliyor her çocuk farklı TAKMAYIN BUKADAR GEÇER ZAMANLA HUYUR

İnşallah geçer çünkü bugün koluna silerse yarın huyu daha kötü olabilir diye endişe ediyorm bende ve sürekli uyariyorum sanirim fazla didikliorm bu konuyu biraz zamana birakmak en iyisi danki

siz çok takıntılısınız bence rahat bırakın çocuğu koluna silsin üstüne başına silsin bütün derdiniz bu olsun.
o sizin her istediğinizi yapmak zorunda değil.çocuk diye makina gibi davranmayın lütfen u çocuklara benim oğlum da 2 yaşında peçete yakınındaysa siliyor değilse eliyle siliyor ağzını.

siz çok takıntılısınız bence rahat bırakın çocuğu koluna silsin üstüne başına silsin bütün derdiniz bu olsun.
o sizin her istediğinizi yapmak zorunda değil.çocuk diye makina gibi davranmayın lütfen u çocuklara benim oğlum da 2 yaşında peçete yakınındaysa siliyor değilse eliyle siliyor ağzını.
Benm oğlum biraz titiz mesela yerde bi şey görse bana temizletir ev hiç dağınık olmayacak yere düşse kendisi silkeler üstünü huyu bu sanırım benim için de avantaj tabi seviyorum böyle olmasını ama burnunu koluna silmeyi bi çocukta görup yapmıştı ve kalıcı olursa diye üzulmüstüm ben ama şükür düzeltti yapmio artık ara ara yapsada uyarmiorum eskisi kadar

Benm oğlum biraz titiz mesela yerde bi şey görse bana temizletir ev hiç dağınık olmayacak yere düşse kendisi silkeler üstünü huyu bu sanırım benim için de avantaj tabi seviyorum böyle olmasını ama burnunu koluna silmeyi bi çocukta görup yapmıştı ve kalıcı olursa diye üzulmüstüm ben ama şükür düzeltti yapmio artık ara ara yapsada uyarmiorum eskisi kadar

bu yaşlarda inatlaşmalar olur siz inat ederseniz o daha fazla inat eder.bi iki uyarıdan sonra görmezden gelirseniz diğer sorunlarda da daha kolay çözersiniz.
ben kendine ve başkalarına zarar vermediği sürece çok fazla müdahale etmiyorum.
bugünlerde kimin elinde oyuncak vb bişiler görse ya da herhangi bi mağazada görse her gördüğünü istiyor ağlıyor paralıyor kendini ses tonumu biraz yükseltip hayır olmaz o bizim değil dediğimde susuyor küsüyor ama böyle bi durumda mecburen bu şekilde davranmak zorunda kalıyorum.çünkü neredeyse her gördüğünü almak istiyor.
yani burnunu koluna silmesi benim açımdan dert değil.daha çok minikler sürekli bişiler öğreniyorlar.elbet onu da öğrenecek

Benim ilk çocuğum ve tecrubesizim pek çocuk gormedim annem uzakta yardm edemio yalnız büyütuorm bazı şeyleri de hemen anlasin istiyorum bazen ama oğlum da bana anneligi ogretio:))
Benm oğlum da istiyo bi yere gittigimizde hatta çok aglio bazen kiyamayip alioruz ama eve gelince bi daha yüzüne bakmio :) onların canı sagolsun da ben üzulsemde olur zamanla ögreniom bende bunlari

Ay cocuk o
o kadar seycigi olsun yani
genele bakildiginda oglusun benden titiz :KK70:
Dün patates kızarttm kahvaltiya bi tane ocagn arasına düstü cok onemsemedm kahvaltdan sonra alirim diye oğlum bana kahvalti öncesi ocagi cektirip o patatesi ordsn aldirdi:KK71:vallahi hayret ediom bazen benden titiz maşallah

Dün patates kızarttm kahvaltiya bi tane ocagn arasına düstü cok onemsemedm kahvaltdan sonra alirim diye oğlum bana kahvalti öncesi ocagi cektirip o patatesi ordsn aldirdi:KK71:vallahi hayret ediom bazen benden titiz maşallah
:D:D:D
Biraz buyusun evde sizi siraya dizer bide tirnak kontrolu da yapar :D
masallah ya ...guzel yetistiriyorsunuz

Benim ilk çocuğum ve tecrubesizim pek çocuk gormedim annem uzakta yardm edemio yalnız büyütuorm bazı şeyleri de hemen anlasin istiyorum bazen ama oğlum da bana anneligi ogretio:))
Benm oğlum da istiyo bi yere gittigimizde hatta çok aglio bazen kiyamayip alioruz ama eve gelince bi daha yüzüne bakmio :) onların canı sagolsun da ben üzulsemde olur zamanla ögreniom bende bunlari
bizde alıyoruz her çıktığımızda birşey alınıyor mutlaka herşeyi istiyor doyumsuz olacak böyle giderse.ben de tecrübesizim benim de ilk çocuğum ben de yalnız annemden uzaktayım.hem de prematüre doğurdum.

bizde alıyoruz her çıktığımızda birşey alınıyor mutlaka herşeyi istiyor doyumsuz olacak böyle giderse.ben de tecrübesizim benim de ilk çocuğum ben de yalnız annemden uzaktayım.hem de prematüre doğurdum.
Kıyamam inşallah iyidir bebeğiniz tek başına zor oluyo hiç bişey bilmeden google sağolsun diorm ben artık arada bakiorm ayina göre neleri yapiolar nleri yapmiolar

Back
X