Sizin evliliklerinizde mi böyle

catterflym

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
2.153
2.304
658
selam kızlar.öncelikle kendi evliligimden bahsediyim.sadece ben mi böyleyim bilmiyorum ama eşimle iyi geçindigimiz zamanlarda öyle değer veriyorum ki ona.sürekli mucuk mucuk aşk sözcükleri havalarda uçuşuyor, sevgim taşıyor resmen, ben mi sevgi mi böyle yaşıyorum bilmiyorum ama onun o masum zamanlarında, bana deger verdigi zamanlarda, sürekli "seni cok seviyorum" ları dilimden düşürmüyorum.o zamanlarda öyle fedakarım ki her dedigini yapıyorum, sen yorulma aşkımlar, herşeyi ben yaparımlar, falanlar filanlar.Tabi ki bu aşk böcegi durumumuz uzun süreli olmuyor bir gün böyleysek ertesi gün, hatta ertesi 2 gün 3 gün kötüyüz.Aramızda sürekli bir inatlaşma var.beni sürekli eleştiriyor.ve ben de artık sinir bozmaya başladı bu durum.eşimin sürekli beni eleştirmesi normal mi sizce? Hatta eleştirilerinden sonra kavgaya basladıgımızda da "yalan mı, anlmıyorsun laftan, becereksiz..." Diye uzayıp gidiyor bu kvgalar.hatta gerizekalılar, salaklarda işin icine giriyor artık.beni sevme saygı duy diyor sürekli.ancak bu inatlasıp, kavga ettigimiz zamanlarda agzına gelen herşeyi söylüyor.mesela bu hafta yaşadıgımız kavgalardan örnek veriyim.iftar icin kıymalı nohut yaptım ve bir çatal aldı sonra bıraktı gitti sen bu işi beceremiyorsun diyip ekmek arası yaptı kendine.beceremedigim konuda soganlar.soganları büyük kesiyormuşum.kimse böyle yapmıyormus midesi bulanıyormuş.inanın defalarca sogan muhabbeti oldugu icin soganları mümkün oldugunca kücük keserim ama adam takıntılı taktı ya bir kere hicbirşeyi begenmiyor.sürekli bir eleştiri neden bunu böyle yapıyormusum neden sunu söyle yapıyormusum.artık psikolojimi bozcak diye korkmaya basladım.her yaptıgım kontrol altında ve eleştiriliyor.son yaşadıgımız kavgada da annemlere iftara gitcektik son 15 dk kalmıs.dizi izliyorduk bitti ben hemen sacımı toplamaya indim neymis cok geç kalmısız hemen cık dıyor bir dk sacımı topluyorum diyorum apartmandan bagırıyor hadi ama bir sürü laflar sonra geldi beni çekti çıkardı sürükler gibi benim gözüm doldu neyse biz yolda basladık atışmaya.10dkdır beni bekliyormus geç kalmısız bende on dk mı sacımı toplamama izin bile vermedin, kolumu anneme göstercem (kolumda hafif bir kızarıklık oldu,gerçi şiddetli bir dokunuş degildi, alerjik bir tenim var, hemen kızarıyor) dedim.Allah basladık biz yolda bana sayıyor, geri dönmeye kalktı,geri gittti. sonra arkasına baktı, ben gel gel yaptım.rezil olcaktık cünkü annemler bekliyordu.oda bagırıyor ne gelicem falan diye sokakta rezil oldum.sen git annenlere göster bagırıyor asagıdan yukarıya.bende gel isareti yaptım.annemlere tatlı alcaktık."parayı ver ben tatlıyı alim" dedim."benim sana vercek bir param yok" diye bagırmalar, kapı geç acıldı diye "bilmiyorlar mı gelcegimizi"demeler, bana hakaretler.ben onun sokakta bagırma cesaretinden sindim ve hiç sesimi çıkaramadım.annemlerde de hiç konusmadı telefonuyla oynadı.hatta yanında "babacım babalar günün kutlu olsun bisey alamadık" dedim.bir kafasını kaldırıpta babalar günün kutlu olsun baba demedi.hic konusmadı kımseyle.eve geldik ve konusmuyorum sizce ne yapmalıyım kızlar inanın cok bunaldım beni sürekli saygısız ve becereksiz görüp, elestiren biri var.ama asıl saygısız kendisi ve ben bunu kabullendiremiyorum ve hep özür dileyip arayı düzelten de ben oluyorum.tipik bir koc burcu.bu arada çok ta seviyorum iyi oldugumuz zamanlar onunla geçirdigim zamanlar rüya gibi.sizlerde böyle sorunlar yasıyormusunuz, sizce artık bazı seyleri degistirmeli miyim? 5 yıl olcak eylül de evleneli.ama biz de bu inatlaşmalar, birbirini yemeler bitmedi.aksine daha yüz göz olduk sanki...

Bende evliliğinizin ilk ayları sandım ama 5 yıl olmuş ne desem bilemedim. Sizde mesafeli olun azıcık bakalım ne yapacak. Yemeklere soğanlarıda rendeleyip koyun. Daha önce yapmadım olur mu bilmiyorum :) 5 yıl her zaman böyle miydi

Aranızda ne geçerse geçsin olayın faturasını ailenize kesmemesi lazım eşinizin. Çok ayıp etmiş. Oruç çok fazla etkilemiş sanırım. Eşinizin yaptıkları hiç normal değil evliliklerin normali bu değil maalesef. Herkese hak ettiği muameleyi yapın. Sürekli eleştirilerek ve aşağılanarak bir ömür zor geçer. Bilmiyorum ya esiniz bence çok terbiyesiz kusura bakmayın ama onu bu hale getiren de sizin pohpohlamalariniz bence. Herkes haddini bilmeli. Yemeği begenmediyse kalksın kendisi yapsın o zaman. Ne demek salak vs hakaret etmek. Yüz vermeyin bu kadar. Siz kendinize değer vermezseniz adam da size böyle her şeyi söyler ailenize de saygısızlık yapar.

Iyi oldugunuz zamanlarda hareketlerinizi abartiyorsunuz bence ve esinin kolunu sıkması yanlis olsada cocuk gibi anneme gostericemler filan demeniz sizdede onun bu agresifligini tetikleyen seyler oldugunu dusunduruyor

Soğanlara çözüm bulabilirsiniz bence :) Ya çok küçük doğrayın ya da hiç soğan koymayın. Bizde de bunun kuru fasülye versiyonu yaşandı. Ben hiç soğan koymamakta buldum çareyi. Diğer meseleye gelince de eğer evliliğinizi devam ettirmek istiyorsanız onun bu sözlerini tetikleyecek davranışlardan kaçınmaya çalışın. Beklemeyi sevmiyorsa işinizi önceden halledin. Kavgaya başladığında susmak bilmiyorsa kavgayı sürdürmek yerine ortamı terkedin. Çoğu kez cevap vermek yerine sakin bir zamanda konuşmaya çalışmak daha faydalı oluyor. Ve eşinizle güzellikle konuşun, birlikte çabalayın düzeltmek için. Biz de bir dönem böyle saçmalıklar yaşadık. Birimiz sinirlendiğinde diğeriniz susmayı denedik. Şimdi de elbette tartışıyoruz ama sesimizi yükseltmeden, hakaret etmeden. Siz adımınızı atın, eminim o da devamını getirecektir.

Normal zamanlarinizda , hiç konuştunuz mu bu davranışları hakkında , ne diyor ?

5 yılda bu cekismeler normal değil. Ilişkiniz daha da yıpratır zaman geçtikçe.

Sevgi konusunu abarttiginizi düşünüyorum. Denge önemli bu konularda karşı tarafla.

Barisan taraf siz olmayın artık. Birde kolunuzu cekistirmesi önemli bir konu aslında. Siz " anneme göstereceğim" diyerek basitlestirmissiniz. Bu şekilde yaşadığınız travmayı asla anlayamaz.
..

Biliyorum hiç konu ile alakası yok ama yazmak istedim ; yemeklere soğan dogramayin. Arpacık soğan ya da bir orta boy soğanı soyup hiç dogramadan yağda kavurun. Pembeleşince normal yemeğinizi yapın ne yapacaksanız. O soğan kaynarkende içinde olsun yemeğin.
Sonra çıkarıp yiyin ya da atın :)

Hem kokusunu, tadını verir hem de içinde olmaz. :)

Bir arkadaş rende demiş, sakın öyle denemeyin, yemeğin tadını bozuyor.

bizdede buna benzer durumlar yasiyoruz.tek fark ailemin yaninda kavga etsekte cokta belli etmemeye calisir..
bazen esim benim begenmedigim yemegi cok begenir.bazende sunu yapamiyosun bunu falan bisey beceremiyosun vs.bid bid..bende beceriksiz olabilirim elimden gelen bu herkes herseyi beceremiyebilir diye savunuyorum..
Allah bilir kendileri en guzel yemekleri bizden yiyolarda iste sinir edyorlar..bak bu sastte uyumadim uykum var pogaca yaptim sahura biz gibisini bulamazlarda simariklik ediyorlar..

Esinize rahat batıyor olmali...
Insanlar nelerle uğraşıyor ne dertler ne sikintilar çekiyor. Bence esinizle beraber huzurevine yetimhaneye ziyarete gidin belki kalbi yumusar.
Kendinizi biraz geri cekin zor da olsa mesafe koyun araya cok yuz goz olunmuş.
Allah yardimciniz olsun.

Offff okurken icom sisti. Sabriniza hayran kaldim. Adam resmen çirkef. Resmen bazi mahallelerde cirkef kadinlar olur ya herkese saldiran. Resmen oyle birisi kocan.
Cocuk yoksa , bastan çöz durumu.

O kim ki aşağalıyor? Kendisi nerenin kraliymis acaba?
Hangi kral soyundan geliyor?
Nefret ediyorum. Tek kelime ile nefret ediyorum boyle saygisiz seviyesiz insanlardan. Kadin olsun erkek olsun. Saygisiz insanlari sevmiyorum.

Ve ben kendim icin kotu biriyim diyebilirim. Hic bir sekilde hic bir fırsatı kacirmam. Erkeklere anlatarak empati kurmasini basaramazsiniz asla. Sadece aynisini yasatmak gerekir.
Sen kirildigini ve aynisini sana yapsam ne dusunurdun ne hissederdin desen bile anlamazlar. Yasatacaksin aynisini.
Sende onun ailesine gittiginde al telefonu otur bakalim ne olacak?
Ben yapardim mutlaka mesela. Ben anlayisli birisi degilim. Sabirli birisi degilim. Bana birsey yapildiysa eger. Yeri geldimi taslamadan yapamam. (Kotu bir insan oldugumu biliyorum)
Ama misilleme seni anlamasi icin ya en iyi yoldur yada tamamen kötü hal aldirabilecek yol.

Ben olsam sağlam küserdim yemek vs hiçbişeye elimi sürmem 1 hafta en az süründürürdüm. Eli mahkum konuşacak ,her konuştuğunda tıkarım lafı ağzına , ağlatana kadar eziyet ederim tersim pistir , yeterince özür aldığımı düşünürsem affederim ve bidaha asla o konuyu acmam.
Soğan meselesine gelince bi benzeri bizde de var ne zaman güveç yapsam niye patates koymadın güveç patatessiz olur mu diye soylene soylene yer , ben de bu benim güvecim patatesli istiyosan sen yap ben zevkle yerim derim. 5 senedir aynı dialog geçiyor aramızda ne ben patates koyuyorum ne güveci o hazırlıyor yuvarlanıp gidiyoruz.

Koç burcu olan siz misiniz?? Eğer öyleyse ben de aynı burçtanım ve asla sizin yaptığınızı yapmıyorum.. eşim bana bu şekilde davranmaya cesaret edemez.. kaldı ki beni kırıp döküp dağıtıcak bi de ben özür diliycem ondan her defasında.. yok öyle bi dünya..
En büyük hatanız bu zaten.. adam sizi sindirmiş ve krallığını kurmuş.. çok saygısız ve edepsiz.. çocuğunuz var mı?

Benzer bir durum da biz yaşadık bugun. Dün misafir geldi iftara. Sabah kalktım alışveriş yaptım. Ona sen bugun sadece anneme ilaçlarını bırak bide gelirken pide al yeter dinlen dedim. Evi temizledim kaç çeşit yemek tatlı yaptım. Geldi gitti börek neden erken yapıldı dedi. Dedim ara sıcak çünkü havada sıcak olduğu için sorun olmaz ben ana yemeği hazırlarken insanlar atıştırsın diye ortaya kaç çeşit koymusum. En son kızdim zaten saat yaklaştı daha kalkıp gitmedin kaç saat oldu gelip gidip kaynana gibi karışma işime dedim. Bu arada banyoya da havlu için vida falan takıyorum buda ek erkek işi yani.

Neyse pat iftara iki saat kala arkadaşı aradı geliyoruz diye. Bizimki bir panik banyoya giriyor. Deli oldum resmen o saate kadar bari dusunu al. İlaç nolucak dedim halledicem diyor. Son dk zil çaldı bizimki eline tırnak makası almış. Resmen sinir krizi geçirdim.
Misafirler sofrada özellikle böreği çok sevdiğini söyleyince şöyle bir dönüp baktım kendisine. Iftara yarım saat kala gidip en bayat pideyi almayı da becerdi ayrıca.

Bugun ise iftara ne yapsam dünden kalanlar yanına dedim. Ne var dünden dedi alaycı şekilde. Ben onları yiyemem yarın iş var dedi bende sarımsak yok dedim. Sonra yine börek mevzu. Yok efendim koftenin uzerinde niye püre kaşar varmış. Herkes gayet sevdi. Dedim artık yeter ya dün bütün gün yattın dusunu tırnagıni bile zamanında halledemedin. Ilacı goturmedin bu sabah onuda ben götürdüm. Üstüne kendin yapmanı geçtim iftar saatine30 dk kala gidip en bayat pideyi aldın senin o eleştirdiğin yemekleri insanlar yedi5bitirdi ama o pide çorba ile bile yenmedi. Beceriksiz sin benim uzerimden egonu tatmin ediyorsun. Nimet üzerine bukadar konuşulmaz allah elinde avucunda ne varsa alır muhtaç kalırsın dedim. Ben kalırsam sende kalırsın dedi. Sayende kalmış olurum sükürsüz sün dedim.

Millet gelip yiyip içip memnun oldukça bir garip oluyor bu adam. Bide neymiş bundan sonra misafire köfte fırında yaparken beyime kızartacakmışım yada misafire ana yemek köfte patates kızartacakmışım daha iyiymiş. Yahu kafayı yiyicem oldu olacak iftara hamburger söyleyelim.
Işte birşeyler daha soyledik en son evlenmesydin e falan getirdi. Sahtekarsın kaldırdın beni o yüzden evlendim senle dedim. Sen mutlu mesut bir yuva istiyorum diyerek evlenmek istediğini söyledin bana. Böyle sebeplerden kavga çıkaracağını bilsem ne işim vardı senle dedim. Sen nimeti böyle kavga konusu ettiğin sürece ne evimizde huzur olur nede işin gücün rast gider dedim. Ağarmı geldi ne beyimize kesti sesini.gün içinde konuşma çabası vardı ama umrumda bile değil. Bukadar tembellik yapıp akşama kadar yardıran kadına laf söyleme cureeti beni resmen çılgına çevirdi. Misafirlerin çocukları yememiş diye laf ediyor. Yahu diyorum daha sofrayı gormeden kadınla konuştuk. Biri kasar yemiyor diğeri püre. Biri köfte yemiyor diğeri pilav. Çocuk gelecek diye tatlı olarak pasta yapalım dedik. Biri krema yemiyor diğeri pastaya bayıldı. Kadın zaten çocukların yemesinden dertli onuda bana bağladı. Mübarek gün yedi dünya kadar lafı dahada fazlasını ettim. Okadar celallendim ki oğlumun bizi dinledigini bile farketmedim gerçi küfür falan olamadı ama yinede iyi konuşmalar degildi sesler yukseldi. En son bir duydum biz susmuştuk. Evet baba pideler böyle kıtıy kıtıydı bayattı bayat annem haklı diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…