• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin fikriniz nedir?

ilişkide hep bir taraf daha duygusal davranır. Yapı itibariyle soğuk mu duruyorsun? Böyle söylemelerinin bir anlamı olmalı.

Soruna gelince kesinlikle aşk olmalı. Körkütük saygıdan uzak bir aşktan bahsetmiyorum tabi ki. Mantıktan yana bir insanım ama çekim olmadan birlik olmaz bana göre.

yapı itibariyle evet en sevdiğimde olsa annem de olsa sevgimi belli etmem. Oda buna çok takılıyo hangi sevgili bizim gibi diyor çok soğuksun diyor anlatıyorum beni hala tanıyamadın mı ben herkese böyleyim anneme bile diyorum.ben herkes değilim ben senin sevgilinim insan evleneceği adama nasıl böyle soğuk olur diyor.

yapı itibariyle evet en sevdiğimde olsa annem de olsa sevgimi belli etmem. Oda buna çok takılıyo hangi sevgili bizim gibi diyor çok soğuksun diyor anlatıyorum beni hala tanıyamadın mı ben herkese böyleyim anneme bile diyorum.ben herkes değilim ben senin sevgilinim insan evleneceği adama nasıl böyle soğuk olur diyor.

Kendimi gördüm resmen. :1:
Mesela öpmeyi öpülmeyi pek sevmem. Dilimde değildir içimde kendimce yaşarım duygularımı.
Eşim de çok ciddisin diyordu. Şımarayım, sürekli güleyim, rahat olayım istiyordu. Ama ciddi olmak için kendimi kasmadığımı bunun karakterim olduğunu bilmiyordu. Detaylarda anlıyordu sevgimi. Evlenince daha rahat davranmaya başladım.

Sen biraz daha ciddi gibi görünüyorsun anlattıklarına göre. Doğal olarak o da sevginden şüphe ediyor. Seviyorsan sözlerinle olmasa da davranışlarınla belli etmelisin.

bir arkadaşım var evli eşini çok seviyor.Bana sen bu duygular ne bilmeden evleniceksin çok büyük şansszlık bu. Aşk varya bu hayatta aşk dedi..... Allah hakkımızda hayırlısını versin

Harbii zekası kıt insanlar var, böyle mi denir....sana mı acımış şimdi? Hadi o eşine aşık da, nereden biliyor senin eş adayının sana olan sevgisinin, onun eşinin kendisine olan sevgisinden çok daha fazla olmadığını? Zamanla senin de aşık olmayacağını? Arkadaşın biraz buldumcuk sanırım. :9:

.

bir arkadaşım var evli eşini çok seviyor.Bana sen bu duygular ne bilmeden evleniceksin çok büyük şansszlık bu. Aşk varya bu hayatta aşk dedi..... Allah hakkımızda hayırlısını versin

Ben arkadasiniza katiliyorum.

Lakin her insanin yapisi farkli.

Benim icin hayattaki en onemli sey ask ve romantizm mesela, para, is, kariyer vs bana gore bos. Gercek olan tek sey ask. Duzgun bir meslegim ve isim var (muhendisim) ama, deli gibi sevdigim birisi var, O'nunla calisma hayatim arasinda secim yapmak zorunda kalirsam O'nu secerim, bir dakika bile gozumu kirpmam. Ne kariyer gozumde olur ne de dunyanin geriye kalani. karakterlerimiz cok uyumlu degil mesela, sonunda bosanip ortada 5 parasiz kalma olasiligim da olsa, gozumu yine kirpmam. Onun yanindayken o kadar mutluyum ki, o uyumu ve huzuru tarif edemem. Ne maddiyat, ne ailem, ne egitimim ne basarilarim hicbiri bana O'nun gozlerine bakmanin, elini tutmanin, yuzune elimi uzatmanin, kokusunu icine cekmemin verdigi mutlulugu veremedi.

Ben 2 kere asik oldum. Ask in ne oldugunu cok iyi biliyorum. Bahsettigim adam 2.kez asik olusum, ama bu is olmayacak, uzun hikaye, yollarimiz ayriliyor. Yasim kucuk de degil, iyi bir egitim de aldim ama yapim boyle, mantik hic umrumda degil, sadece tutkunun pesine gidiyorum, sonu basindan belliyse bile gozum hep karariyor.

Hal boyle olunca, aski taniyinca iliskiler konusunda citam iyice yukseldi. Ben evlilikte maddiyata kesinlikle bakmam, (kendi durumum iyi cok sukur) tek kriterim cekiliyor olmam. Tutkuyla bagli olmadigim, deliler gibi istemedigim, olup bitmedigim birine dokunabilecek miyim, ayni yataga girebilecek miyim, mutlu olabilecek miyim bunu dusunuyorum,cunku 3. kez asik olacak miyim suphelerim var. 27 yasindayim, 3. kez asik olmayi beklemektense deli divane olmadigim ama hoslandigim mantiga da uyan biriyle olmayi dusundugum zamanlar oluyor. Sonra O'nun bana aldigi parfumu acip kokluyorum, elini tuttugumda nasil atese dokunmus gibi oldugumu hatirliyorum. Sonra asik olmadigim biri mi, diyorum.............boyle iste. Ask, ask desem de ara sira mantigim da beni kendine cekiyor. Ya bir daha sevemezsen, hayatin boyunca yalniz mi olacaksin diyorum kendime. Ote yandan ugruna olup bitmedigim biriyle evlenmek de olum gibi geliyor. Sonum kizkurusu olmak sanirim:))

Ben de boyle bir insanim mesela. Ama tabi ki herkes benim kadar deli divane degil, mantikla bakan, ailesi, gorgusu, maddiyati, sosyal konumu, kulturu uymasi sart diyenler de var. Keske ben de oyle olsaydim diyorum bazen , hayat daha kolay olurdu. Hayati mantik cercevesinde yasayan insanlara cok ozeniyorum. Keske ben de duygusal olmak yerine mantiktan mutlu olabilseydim.

Sorunuzun cevabina geliyorum, bence evlilikte evrensel bir dogru yok, herkesin dogrusu, icine sineni, kismeti, kaderi farkli.

Son düzenleme:
Ev arkadaşı arıyorsam direk mantık
Hayat arkadaşı arıyorsam mantıklı aşk :)

Ask evet harika bir duygu ama istediginiz kadar askinizdan olerek evlenin ask bitiyor zaten. Yerini bambaska seyler aliyor. Cok yuce bir sevgi geliyor yerine, etle tirnak oluyorsun, bir elmanin iki yarisi gibi bir benzerin oluyor, hicbirseye baglanmadigin kadar baglaniyorsun, hayat yolculugunda yol arkadasin yoldasin oluyor.
Ask bunlara donusur farkinda bile olmadan ama bunun olmasi icin o askin mantigada oturmasi lazim. Evlilik iyi,kotu, maddi,ailesel o kadar cok seyle birlikte gidiyorki mantiga oturmayan veya sevginin sayginin olmadigi yerde catirdiyor zaten.
Sadece mantiga uyuyor diye bir evliligin olabilecegine inanmiyorum aklim havsalam almiyor bunu zaten. Mutlaka hoslanma etkilenme vardir ki evlilige gider, yoksa insan dokunamaz bile. Gun icinde bir dunya erkekle iletisim halindeyiz, cokda iyi insanlar ama bize dokunsa napariz irkiliriz, sonucta o erkegi yinede mantik disindada bir yere koyabilmek lazim ki evlilik olsun.
Benim 16 yillik iliski ve 12 yillik evlilik sonucunda verecegim ogut;
Sizi en cok sevenle evlenin, evet bizim sevmemizde onemli ama sana bebek gibi prenses gibi davranan birini sevmemen mumkun degil zaten.
Evlendigin insanin bir isi, bir meslegi olsun kesinlikle. Tembel, amaclari hayalleri olmayan biriyle asla evlenmeyin.
Hayata bakis acinin uymadigi biriyle evlenmeyin. Biri tutucu digeri acik gorusluyse, biri sosyal digeri asosyalse, biri eliacik digeri cimriyse gibi...birlikte birseyler yaparken yaninda en yakin arkadasin varmis gibi rahat ve keyif almali insan.
Aile ve yetisme tarzi evlilikte bence cok onemli. Cunku aldigi neyse devam ettirecegi de o.
Baski kurmayan, seni sen oldugun icin seven degistirmeye calismayan biri olmali. Gerektigi yerlerde farkinda olmadan degisiyoruz biz zaten. Ama bireyiz gudulecek koyun degiliz, nerde ne yapacagini o soylememeli. Oyleyse zaten seni kafasindaki kadin kalibina koymaya calisiyordur. Uzak durmali.
Ben evlenince onu degistiririm yanilgisiyla kotu yonlerini gormezden gelmeyin. Huyu neyse odur, degismez...etrafimda bir suru evli insan var neyse o degismiyorlar. Onu o sekilde kabul edecekseniz evlenin.
Sanirim bu kadar :)
Senin durumuna gelince canim, seni bu kadar seven birini asla kaybetme, ama o istiyor diye davranislarini degistirmeye calisma. Zorla yapmaya calistigin sey seni daha cok bunaltir. Imkanin varsa biraz mesafe koy, ara ver ve duygularini iyice olc. Kalbin soyleyecektir zaten. Seni biraz kendime benzettim bende boyleydim ve esime kendimden nefret ettirmek uzereydim ki evlendik. Ben biktirmistim artik, umudu kalmamisti. Ins senin oyle olmaz dogru insansa o buyu bozulmadan evlenmeni dilerim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Mutlu bir evlilik için o erkekten başka bir erkekle kendini düşünmeyecek kadar aşık olduğun bir adam la mı evlenmek lazım..Körü körüne aşık olmadan ama tamamen bomboş duygular değilde daha mantıkla çıkılmış bir yol,saygı,değer vermek onu sevmek yüreğini sevmek yeter mi?

Yoksa aşkın verdiği o kıpırtı heyecan yoksa bu yolun sonu pişmanlık mı olur

Aşk olmadan kesinlikle olmaz diyenlerdenim.Küçücük bir kıpırtı ve elektrikle ayni ev Paylaşılmaz gibi bence.Hem ask olursa hataları bile olsa daha kolay görmezden gelinir aşk olmadığını düşünsene her şeyi gözüne batar bi süre sonrada o evliliğin yerinde yeller eser...:14: Putty

Back
X