Ortada bir olay var ve zıt durumların bizim için doğru olduğunu dile getiriyoruz. Dolayısıyla ortak bir sonuca zaten varamayız, ve karşı tarafın anlayışını sorgulamak kimseye düşmez.
Ben elbette neyi savunduğumun farkındayım. Siz de öyle düşünmüyorsunuz diye bu yanlış diye bir şey yok.
Siz diyorsunuz ki ortada bir yaşanmışlık var, bunu ha sevgilisiyle yaşamış, ha sanal ortam sürtükleriyle, fark etmez diyorsunuz, sonuç odaklı bir bakış açısıdır. Ben de diyorum ki benim için bir insanın sevgilisiyle bir şeyler yaşaması farklıdır, karşısındakinin kim olduğunu önemsemeden bir şeyler yaşaması farklıdır, kiminle ne şekilde bir şeyleri paylaştığı, niyeti önemlidir diyorum. Bakış açılarımız farklı diye birbirimizi haksız çıkarmaya çalışmanın âlemi yok. Ben sadece sizin yazınızdan sonra "zıt fikirler de birilerince doğru bulunabiliyor bu konuda" diye kendi fikirlerimi beyan ettim. Zaten ortada mutlak bir doğru olsa yaşayan kişi direkt onu yapardı ama kafası karışmış, bu fikirler onun kafasında da savaş veriyor.
Evet, benim erkek arkadaşım da bir şeyleri yaşamış ve bunlar geçmişte kalmış. Bunu anlamama gerek yok, bunu dile getiren benim. Bu benim için sıkıntı değil. Ben diyorum ki "benim sevgilim sadece seks amaçlı günübirlik birliktelikler yaşamış olsaydı ben şahsen bundan hoşlanmazdım, bunu bir yaşama biçimi hâline getiren bir adamın sadakatine inanmazdım ona değer veremezdim" diyorum. Bu da şahsi görüşümdür, katılan olur, katılmayan olur, beni ilgilendirmez.
Büyük konuşmayı da gerçekten sevmem ama her insanın özellikle katlanamayacağı şeyler vardır. Bu konu açılınca ve ben bunu yaşayan arkadaşla empati kurmaya çalışırken fark ettim ki bu da benim için o durumlardan biri. Ben devam edemezdim, ama kendisi neyi doğru bulup nasıl davranır bilemeyiz, herkes farklıdır.
Mesela aldatıldığı yetmezmiş gibi kocasından dayak yiyen kadınlar var. Bu kadınlar ekonomik açıdan özgürler, bazısının çocuğu da yok, ama kocalarından ayrılamıyorlar. Ben buna şaşıyorum, ben olsam bir dakika bile durmam diyorum, cidden de durmam, ama onlar duruyor. Demek ki onların da kendilerine göre haklı sebepleri var, kalmanın doğru olduğunu düşünüyorlar. "Aklın yolu bir" lafı bazen hiç geçerli olmuyor. O yüzden bizim tartışmamız da gereksiz. Benim sizin düşüncelerinizle bir sorunum yok. Sadece tam zıttını da doğru kabul eden birileri olabiliyor demek istiyorum. Bu benim söylediğim doğru, sizinki yanlış demek değil ki.
Umarım anlatabilmişimdir.