sizin yorumlarinizi merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Düğün hazırlıklarında herkes sorun yaşar.Bende yaşadığım bazi olayları sizinle paylaşmak istedim.Bana göre yanlış olan fakat size goresini merak ediyorum.

Sizlere gelinb bohçası geldi mi .BAna gelmediğinden bende kayinvalideme göturmedim.ESimde el opmesine giderken bohcayi sordu.Bende bana gelmezken sormuyorsunuz da giderken mi soruyorsun dedim.gelmediği için goturmedim.Aslında hazirlanmisti.Eşim buna kızdı.siz olsanız götürürmu idiniz.

Kiz tarafina gidenler daha onemlidir genelde, yani geline yapilmadiysa damada hic hic yapilmaz, siz haklisiniz.

Bizde nisanda basit bi bohca geldi dugunde bise yoktu ,
Biz de tam bohca gibi degil de bikac hediye gibi damadin ailesine yapmistik

Caaaaanım madem 1 senelik evlisin, neden eski şeylerle enerji tüketiyorsun. Mutluluklar

ben götürdüm bana nişandan 2 hafta sonra geldi hiç birini de beğenmedim zaten altta kalmamak için istemeyerek yaptılar bir önemi yoktu. çok kırılmıştım. bence onlar yaparsa yapmalı gelin adayı yapmıyorlarsa sende yapma ama kendini de o düşüncesiz ve cimriler için üzme değmez

Merhaba arkadaşlar.

Düğün hazırlıklarında herkes sorun yaşar.Bende yaşadığım bazi olayları sizinle paylaşmak istedim.Bana göre yanlış olan fakat size goresini merak ediyorum.

Sizlere gelinb bohçası geldi mi .BAna gelmediğinden bende kayinvalideme göturmedim.ESimde el opmesine giderken bohcayi sordu.Bende bana gelmezken sormuyorsunuz da giderken mi soruyorsun dedim.gelmediği için goturmedim.Aslında hazirlanmisti.Eşim buna kızdı.siz olsanız götürürmu idiniz.

eşin nereden biliyor bohçayı bence ona söyleyen biri olmuş

kayınvelidemlerde öyle bir adet yok olsada yapmazlar zaten :63: ama bizde oldugu için gönderdim.
böyle şeyler bana da sacma geliyo işte adet yerini bulsun diye yapılır

Merhaba arkadaşlar.

tek kelime: götürmezdim. başka açıklaması yok.
eşin de bir garipmiş. sana getirmezken senden beklemesi çok tuhaf. güzel vermişsin ağzının payını

Bu tür seyler en başta konuşulmalı.
Bohça yapalım mı ,nişanda şöyle yapslım şunu takalım diye ..doğaclama olmaz bu işler emek işi bir taraf yapıyosa diğer tarafta yapacak, birtaraf maddi külfet dedimi diğer tarafta yapmayacak .iki aileden bir birey yuva kuruyor destek neden tek taraflı olsun ki.
Kültür gelenek herneyse bu işlerde önemli olan eğlence hediyeleşme..Karambole yapmayın.konuşun karar verin öyle yapın bu işleri.
Eğlenceyi boka cevirmeyelim efem

bir sene önce yaşanmış geçmiş mevzu orada cevabını da vermişsiniz üzerinden ne sular akmış nasıl hatırlayıp da merak ediyosunuz ben de bunu merak ediyorum.:KK53:

neden takınıtlı insanlar gibi 1-2 sene öncekinin olaylarını döndürüp dolaştırıp getirip soruyorsunuz ?

Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkur ederim.ayni memleketliyiz.adetler ayni anlayacağınız.çeyizinde nohcafa gelecek olanların kaç katı vardi zaten bohcadakiilere ihtiyacım yok.sadece bana göre bu değerdir.cgelini için yapılan küçük de olsa hediyedir.damat bohçası ni hazırladım eşime getitrcegimden evime getirdim.Dİğer bohcalari da göturmedim.esim Ile genellikle zit duüşündüğumüzden zit dustugumkonularada tarafsız düşünceleri almak istediğim içinf fikirlerinizi merak etti.ben mi garip düşünüyorum eşim mi yani:)yoksa dediğiniz gibi olmuş bitmis birşey.herkese ayrı ayrı teşekkür ederim...

Back
X