• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizinde Szlnz-Nianlnz byle mi?

geleneklerinizi bilmiyorum ama tavrında çok haklısın.
biz ayrı memleketlerdeydik o yüzden hiç gitmedim nişanlıyken.
hatta 4 ay nişanlı kaldım yemin ederim sadece bikaç kez aramışımdır.
mesafe senin için her zaman iyidir.
yumuşama, devam et. sürekli görüşüp vıç vıç bi ilişki içine girersen öyle alışırlar
evlenince daha fazlasını isterler.
benim eltim nişanlıyken kayınvalidesine temizliğe bile giderdi.
şimdi iki gelinden beklentiler o kadar farklı ki
o devamlı gidip gelmek zorunda ev işlerinde yardımcı olmak zorunda
ve herşeyine karışıyorlar.
ama ben sadece eşimin zoruyla arada bi ararım o kadar.
onda da eşim arar teli zorla bana uzatır.
eltim hep der keşke seni dinleseydim diye.
sende daha yolun başındayken önlemini al.
babam izin vermiyor bize ters de.

geleneklerinizi bilmiyorum ama tavrında çok haklısın.
biz ayrı memleketlerdeydik o yüzden hiç gitmedim nişanlıyken.
hatta 4 ay nişanlı kaldım yemin ederim sadece bikaç kez aramışımdır.
mesafe senin için her zaman iyidir.
yumuşama, devam et. sürekli görüşüp vıç vıç bi ilişki içine girersen öyle alışırlar
evlenince daha fazlasını isterler.
benim eltim nişanlıyken kayınvalidesine temizliğe bile giderdi.
şimdi iki gelinden beklentiler o kadar farklı ki
o devamlı gidip gelmek zorunda ev işlerinde yardımcı olmak zorunda
ve herşeyine karışıyorlar.
ama ben sadece eşimin zoruyla arada bi ararım o kadar.
onda da eşim arar teli zorla bana uzatır.
eltim hep der keşke seni dinleseydim diye.
sende daha yolun başındayken önlemini al.
babam izin vermiyor bize ters de.

benm tawrım belli zaten canım ve kesinlikle adım atmayacağımı bilir..dediklerine aynen katılıyorum nasıl alıştırırsan öyle gider.ilklerde gittiğimizde yardım ederdim fln ama şimdi hiç oralı olmuyorum bile banane..hasta olursa yardım ederim sonrası beni ilgilendirmez kendi kızı war ewinde o yapsın..kimseye iyi olmaya uğraşamam zaten..
benim merak ettiklerim farklı olan war mı die olur ya yörelere göre değişiklik gösterebilir.ama önemli olan benim adetim tabiki bizde böyle..:oklava:

Canım benim eşimin aileside bulgaristan göçmeni gelme gitme konusunda bir adet duymadım.nişanlıyken o bizde kaldı bende onlarda .hafta içi bir gün izin yapıyodu eşim daha çok vakit geçirmek için ya o bize gelirdi bir gece önceden bizde yatardı .yada ben gider yatardım.kaynanamla da gayet resmiydim o da bana karşı candan değildi zaten.iş falanda yapmazdım .düğün gününden beri de konuşmuyorum.insanlar çok içten pazarlıklı oluyor içine girmeden anlaşılmıyor.sen gene kendi bildiğin gibi yap.

canım çok haklısn bende nişanlıyken ben hiç gitmezdim üstelik 2 yıl nişanlı kaldım ama desenki tek başına kaç kere gittin iki yılda 2 kere diyebilirim yani bide bizim aramızda baya mesafe vardı başka şehirlerde yiz ama arası 1 saat yani gitsem giderim ama babam kesinlikle göndermedi canım

açık açıkda derdi bana gidemezsin diye sorma bile bana derdi ve bu yüzden hep eşim geldi bize ona hiç bişi demezdi babam zaten ama sen gidemezsin derdi eşimde başlarda dedi sende gel sende gel diye ama sonra anlayınca bidaha ısrar etmedi

canım bence konuş nişanlınla babanın asla izin vermeyeceğini söle ozaman bişi diyemez belkide senin istemediğini sanıyodur o yüzden tepki göstermiştir....

Ya bu geleneklerimiz böyle göreneklerimiz şöyle biz bunu uygularız demek ne kadar saçma!
Hala gelenek ve göreneğe göre yaşayan insanların olduğunu bilmek garip geliyor..
Sen istiyorsun o size sık gelsin ailen onu tanısın...
E o da istiyor ailesinin seni tanımasını...
Ya sende gidiceksin yada o da gelmicek bu kadar basit..
Senin ailenin tanımaya hakkı varda onun ailesinin hakkı yok mu?
Ben sevgililik yada nişanlılık döneminde gidiş gelişe karşı değilim insanların bilinmeyen yönlerini görmüş oluyorsun evlenincede bazı şeyler süpriz olmuyor insana...
Tabi sizin gelenek ve görenekleriniz var gerçi siz karşısınız:kahve:

bu konularda nişanlımda bende marjinal tipleriz zannedersembenneyaptımki
sen az geldin:dilcikar:ben çok geldim:dilcikar:konuşma benle..gibi muhabbetler olmadı hiç..aileririmiz yüzüğümüzü taktı saldı bizi çayıra mevlam kayıra:roflol:
evlensekte böyle diyaloglar olmaz bizde..ama sizin adetleriniz öyleyse bilemem,tabiki uymak yada uymamak size kalmış

en güzel zamanlarınızı neden böle gereksiz şeyler için kavga ederek geçiriosunuzki cnm ya..

çok küçük ve sudan sebepler bunlar, kim müsaitse o gelir bukadar basit..

bende nişanlıyım ama hiç böle bi sorunumuz yok, kimin vakti varsa çıkar gelir, ailelerde laf etmez kesinlikle..

bence ailenle ve nişanlınla konuşup bi orta yol bulmaya çalışmalısın..
umarım düzelir herşey a.s.

Şimdiden senin ailen benim ailem mezvuzu yapıyor alttan alttan bence. Büyük ihtimalle annesi sık sık gidip gelmeni istiyor :)
Dert etme derim. Sen bildiğini oku. Bizde böyle işine gelirse hesabına yat. Üzme kendini. Ama sözlünü de üzme cnm.

Beterin Beteri var.Benim babamda sözlümün tek başına gelmesine bile karşı.Ailesiyle gelir Ailemizle gideriz dedi.Ben hiç gitmiyorum gittiğimde de ailemle.Erkekler biryerde bayanlar bir yerde :sinifsinif:
Birbirimizi zor görüyoruz yanii.Ama sağolsun sözlümde aileside maşallah diyeyim beni incitecek bir laf etmediler.Sözlüm bazen "çok özledimm yaa ahh ahh yaktın beni babaa" naniknanik diyor ama beni üzecek laf söylemiyor sağolsun.

bence hiç canını sıkma sana nasıl uyuyorsa öyle davran. nasıl alıştırırsan öyle gider. bir süre sonra o da seni öyle kabul eder. taviz verme taviz tavizi doğurur. bizimkiler uzaktalar. bir ara benimki sürekli annem seni özlemiş. arıyomusun ara falan diyordu. ben o aradıkça konuştum.özel günler de arıyorum. ee malum bizde özel gün çok. bide hastalıkta falan. yeter daha ne olsun. her zaman arada bir mesafe olacak yoksa...

canım bi çok yerin kültürü böyle bizde öyle 4 aydır nişanlıyım daha birkere öylesine oturmaya gitmedim tek başıma ya ailemle gittim yada zorunlu olara bi kaç kez tek gittim ama nişanlın neden bukadar çok takılmış anlamadım sanırım seni o evde görmek onu çok mutlu ediyor

Tavrında son derece haklısın
8 ay nişanlı kaldım .bu süre zarfında sadece 2 kez gittim
Zaten dışarıda buluşuoduk illa evine gitmk zorunda değildim
Nişanlınında böyle birşeyi problem haline getirmesi çok saçma
Herzamn mesafe olması taraftarıyım . çok içli dışlı olmayı ben sevmiorum
Seninde dediğin gibi ileride hep orada olucaksn zaten
Canın istediği zaman gidersin o kadar .nokta :delphin:

kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlar çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?

Biz farklı şehirlerdeydik
Sözden düğüne kadar eşim her ay geldi bize
Bizim evde kahvaltı yapar çıkardık
Ben onun ailesini bırak gidip gelmeyi iki bayramda bide cenazede aradım
Çok arada kaldıysan anneni devreye sok laf arasında tatlılıkla söyleyiversin
Şimdiki kızlar çok şanslı biz tek başımıza gezemezdik bile
Şimdikiler geziyor yemeğe gidiyor falan gibi bi laf açsın
Belki sen söylediğin için istemediğini düşünüyordur

kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlar çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?

bu yazıyı okuyunca heh tamam dedim bende tek değilmişim aynısını benim nişanlımda yapıyor dediğin gibi babam pek sevmez öyle sürekli gidip gelmeleri zaten ayrı şehirlerdeyiz ayda 2 kere filan gelebiliyor nişanlım ama her gidişinde seni bekliyorum der enson annesine anllatım durumu oda hak verdi cekti oğlunun kulaklarını... bunlar olabilecek durumlar cok normal sıkma kendini zamanla alışıyorsun akannehir

Benim de durumum benzer
Nişanlım sık sık gelir bize, ailemin buna hiç itirazı olmadı
Ama beni göndermez ailem
Gidersekte annemle yada ailecek gidiyoruz.
Tek gittiğim zamanlar sayılıdır.
Bizim de bu konuyla ilgili çok sorunlarımız olmuştu
Kayınvalidem anneme sitem etmişti, sen göndermiyorsun onu diye felan
Allahtan eltim yeni doğum yaptı, bebekle uğraşıyo bana sarmayı bıraktı.
Ki ben sevmem öyle çok fazla içli dışlı olmayı, inş evlenince de bu gelip gitmeler çok sık olmaz :1closedeyes:

kızlar sözlümle ailelere gidip gelme mewzusu hep sorun oluyor.biz boşnağız bizde gelin ailesiyle beraber gider gelir damadın ewine ve buda pek sık olmaz.ama damat tanınması açısından gelin ewine daha sık gelebilir.sözlüm ne zaman bize gelse 2 gün sonra bize gelsene der babamdan aşırı gelenekçi biri deildir ama her baba gb orta yollu olmayı sewer..tek başıma iftara da gittim.kahwaltıyada gittim ama sözlüm aynı onda olduğu gb sık sık gidip gelmemi istiyor ama kız için erkek için farklı diyorum anlamıyor..bu yüzden çok yıpratıyor bizi..bundan sonra ne sen bize gel nede ben size dedi..bayramdan bayrama dedi..ben zaten temelli size gelecem..ama ailem seni tanıcak kime kız werdik tanımak isterler diyorum..bu arada benim gitme aralılklarım ona az geliyor halbuki normalin üstünde gidiyorum..ama beni kendiyle kıyaslıyor..kızlamr çok sıkıldım bu durumdan sizce doğru olan hangisi?

canım başlığına çok sevindim. aynı konuyu açmak istemiştim ama abes mi olur diye açmamıştım. aynı sorunu bizde yaşıyoruz. 7 aydır sözlü 4 aydır da nişanlıyım. ilk başlarda bunun sıkıntısını çok çektim. kendi geldiği kadar beni de götürmek istiyordu . hoş hala da aynı anlatamıyorum bir türlü benim babam da izin vermiyor. ama sağolsun babacım ona rağmen sırf ben üzülmeyim diye izin verdikleri de oldu. kayınvalidem konuşuyor sürekli gelmiyorsun gitmiyorsun diye. eminim nişanlıma da söylüyor bunları ondan da duydum annem gelmeni istiyor, yanında ol istiyor diye. sanırım bu annelerin acelesinden kaynaklanıyor. nasıl bir gelini olacak oğlunu annesinden soğutacak mı vs gibi düşüncelerle istiyorlar bunu em. daha yakından tanımak evine alıştırmak için.
zırt pırt telefon açar baa gel yemek yiyelim gel tatlı yapalım vs vs. bende gidemeyince aramızda sorun oluyor. bir keresinde anneme bile söyledi kayınvalidem siz göndermiyorsunuz diye. takmıyorum artık ne düşünürlerse düşünsünler ben beni biliyorum.

nişanlım aralıkta asker canım. çok az kaldı gitmesine inşallah o zaman da böyle sıkıntılar olmaz çünkü nişanlım aradan çekilcek ben kayınvalidemle yüzyüze kalcam. gel dese ona dicem gelemem diye...

Senin yaptığın doğru,Nişanlı kız, o kadar sık gitmez..Damat gelebilir..
ılle, sen de bize geleceksin gibi ,sıkıştırmalar da neyin nesi?
Nişanlıyken sık gidersin..Bu kez evlenince de aynısı beklenir..
Önceden sık geliyordun şimdi nooldu denir..Köprüden geçinceye kadar mı denir..
Denir de denir..Boşver nişanlının sıkıştırmalarını,ısrarını..
Ağırlığını koy..

doğru olan senin yaptığın aslında ben boşnak değilim ama boşnak mah büyüdüğüm için boşnak adetlerini az çok bilirim hep dediğin gibi olur gelin ailesi ile gider damat evine damat ne kadr sık gelir bilmem ama bende trakyalıyım aslında benziyo adetlerimiz babamda beni pek salmazdı o zaman onlara o daha çok gelirdi ama sorunda etmezdi yani ben geldim sen gelmedin diye şimdi hep onlardayım fazla yüzgöz olmamak en güzeli evlenmeden sende nişanlına izah et canım umarım çözülür durumun ahh erkek milleti işte

bunun boşnak'lık ve trakyalılıkla alakası yok kızceler
bu bir türk gelenegidir kanımca
ben karadenizliyim
nişanlıyken eşim sık sık gelirdi ama ben eşim kadar sık gidemezdim
çünkü örf ve adetlerimiz bu kız fazla gitmez
teremm senin sözlün fazla abartıyor hemde çokca allah kolaylık versin ve güzel dille tekrar anlatmayı dene hep
ömür boyu sözlü kalacak değilsiniz ya

canım başlığına çok sevindim. aynı konuyu açmak istemiştim ama abes mi olur diye açmamıştım. aynı sorunu bizde yaşıyoruz. 7 aydır sözlü 4 aydır da nişanlıyım. ilk başlarda bunun sıkıntısını çok çektim. kendi geldiği kadar beni de götürmek istiyordu . hoş hala da aynı anlatamıyorum bir türlü benim babam da izin vermiyor. ama sağolsun babacım ona rağmen sırf ben üzülmeyim diye izin verdikleri de oldu. kayınvalidem konuşuyor sürekli gelmiyorsun gitmiyorsun diye. eminim nişanlıma da söylüyor bunları ondan da duydum annem gelmeni istiyor, yanında ol istiyor diye. sanırım bu annelerin acelesinden kaynaklanıyor. nasıl bir gelini olacak oğlunu annesinden soğutacak mı vs gibi düşüncelerle istiyorlar bunu em. daha yakından tanımak evine alıştırmak için.
zırt pırt telefon açar baa gel yemek yiyelim gel tatlı yapalım vs vs. bende gidemeyince aramızda sorun oluyor. bir keresinde anneme bile söyledi kayınvalidem siz göndermiyorsunuz diye. takmıyorum artık ne düşünürlerse düşünsünler ben beni biliyorum.
nişanlım aralıkta asker canım. çok az kaldı gitmesine inşallah o zaman da böyle sıkıntılar olmaz çünkü nişanlım aradan çekilcek ben kayınvalidemle yüzyüze kalcam. gel dese ona dicem gelemem diye...

seni çok ii anlıorum canım Allahtan kayınvalidem böle bişi demedi dese de hoş oğluna söyledğim gb sölerim bilio..ayrıca bi çift lafım daha war 9 yaşında kızları war şimdiden nasıl war ya wermeyiz etmeyiz diolar fln derim siz olsanız kendi kızınızı bu kadar yollamazsınız derim susar aşağı..sözlüme de dedim dondu kaldı banane..ne olursa olsun ben babamı dinlerim..tanımak isterler fln olabilir ama zaten 4 aydır yüzyüzeyiz tanımışlardır ilk günümde nasılssam sonrasında da öyleyim ki onların beni tanıması önemli değil oğlu benmle anlaşacakmı o önemli ee bizim 3 yıllık flört dönemimiz oldu tanıdık birbrimizi tanıyamadıklarımız ewlenince çünkü kimseyi %100 tanıdım diemem..
sende tawrını koy güzelim normal olan inan bizim düşüncemiz merak etme..benmde geçen yıl gittimişti sözlüm askere aralıkta kısa dönem tabi ozaman sewgiliydik bi yüzük muhabbeti geçti kendisi dedi
1.ben seni böle arkamda yüzükle bırakamam die malum ne olacağı belli olmaz die dünya hali.
2.sen burda aileme karşı tek kalırsın ben olmam fln wazgeçtik ki iyiki böle yapmışızkaydirigubbakcemile5

bunun boşnak'lık ve trakyalılıkla alakası yok kızceler
bu bir türk gelenegidir kanımca
ben karadenizliyim
nişanlıyken eşim sık sık gelirdi ama ben eşim kadar sık gidemezdim
çünkü örf ve adetlerimiz bu kız fazla gitmez
teremm senin sözlün fazla abartıyor hemde çokca allah kolaylık versin ve güzel dille tekrar anlatmayı dene hep
ömür boyu sözlü kalacak değilsiniz ya

doğrudur güzelim ama biliosun çok değişik adetlere ew sahipliği yapan topraklarda yaşıoruz her bölgeye göre farklılık arzediyor..bölgesel,milletsel ayrımım bundandır kimse yanlış anlamasına.s

Back
X