sizinkiler arar mı arkadaşlar?

Bende nişanlıyım benimkide ne beni ne annemi arıyor. Ama oğlunu her gün arıyor. Bende inat ettim aramıyorum. Nişanlım benm yanımda konuşurken annesine benimle konuşmak isteyip istemediğini sorduğunda "ver onunda sesini duyayım" diyo. Ama kendi nedense hiç aramıyor. Ben takmıyorum ancak annem duruma üzülüyor, bişeyde diyemiyor.

aynen benimkilerde öyle ilk nişanlandıgım zmanlarda ben arardım utansında arasın die nerdee arada bi arar ama 2 hafta aramasam öldümü kaldımı demez. insan üzülüyo gerçekten bende inat ettim bende aramıyorm isterse arasın keyfi bilir. artık takmıyorum:33:

Nişanlıyken arada bir de olsa arardı kayınvalidem, annemi de öyle. Evlendikten sonra hiiç... bize gelecekleri zaman bile eşimi arayıp söylerler. Kaç kere tartıştım eşimle bu evin hanımı benim bana sormaları gerekir diye. Eşimle annesi aynı sektörde çalışıyorlar iş için mutlaka her gün arar annesi bana bir selam bile söylemez bazen o kadar zoruma gidiyorki üstelik aramızda bir kere bile sorun yaşanmadı yıllardır. Ayak tırnağımdan ameliyat oldum raporluyum evde yatıyorum oğlunu arıyor bir kere demiyor gelinim nasıl oldu ver sesini duyayım diye. Onu bırak selam bile söylemiyor sanki oğluyla yaşamıyorum ben çok takardım bu durumu ama artık boşverdim sıkıldım aynı konuılar yüzünden eşimle bozuşmaktan:2:

Benim annemde hem ablamı hem damadını çok sevmesine rağmen, özellikle hafta içi aramaz onlar aramadan, karı kocanın rahatını bozmayayıp diye düşünür. Hergün Onlar arar annemleri. Annem sadece doğum günü vs. gibi özel günlerde arar konuşur ikisiyle de. Yani senin kayınvaliden de gerçekten hassas ince görüşlü bir insan olabilir ya da gençler aramalı diye düşünüyor olabilir ikisi de çok anormal değil bence. O aramadığında sen arayıver noolucak ki?

herhalde bekarsınız beni anlamadığınıza göre

benim kayinvalidem de arar ve uzun uzun konusur..sizinki garipmis gercekten.madem aramio sizde aramayin.insan torununu merak eder yahuu en azindan.

evet benimkiside arar sık sık ama merak ettiği için değil genellikle eltimleri çekiştirmek için (üüüüüüü bana şöyle yaptılar böyle yaptılar )kapı gıcırtısında ağlar ne onlarla oluyor;ne onlarsız .bizle hep konuştuğu onlar.biz iyi davrandığımız halde aynı kefeye koyuyor.geçen gün bize geldi sık sık yatmaya gelir ben işe gidip geliyorum.gidene kadar kafamı şişirir gelincede aynı şeyleri dinlerim hep hikaye aynı takılmış plak gibi.eşim hiç dinlemez bende hadi saygısızlık olmasın diye dinliyorum.zaten oglu söyleyiverir yüzüne.bide haftasonu balık yemeye gideriz yemeye gezmeye gideriz hemen takılır.bu haftada gelmiş pazar günü babanın mezarına gideriz ordanda pikniğe diyo .iyi alıştı.bi planınız varmı demiyo kendince planlar yapıyo işte...:2:

iyi akşamlar arkadaşlar, yani benimki dert değil aslında ama size danışmak istedim benim kayınvalidemle aram kötü değil mesafeliyiz ama beni hiç aramaz sormaz ben önceleri aradım her aradığımda da bende arayacam da iştesin diye aramıyorum falan diyodu şimdi de kızım var 11.ayına girdi onu bile arayıp sormaz bi kere aradım yine aynı laflar bende arayacam çocuk uyanır diye aramıyorum diyor genelde eşim annesini işteyken arar geçen de eşimi aramış niye aramıyorsun demiş bende kendi niye aramıyo diyim dedim vazgeçtim hep bizden bekliyo bende aramam artık ne arayacam hamileyken bile 9 ay boyunca arayıp kızım nasıl gidiyo demedi sizinkiler arar mı yani sormak istediğim bu aslında yoksa hep siz mi ararsınız?normal mi yani ama annem her gün arar çocuğun sesini duymak ister?

canım yalnız değilsin birçok kaynana böyle.....kafaya takmaya vallahi hiç gerek yok..zorla arattıramazsın..napıcaksın öyle kabullen keyfine bak tatlım..aramazsa kendi bilir...bazı şeyler zorlamayla olmaz... içinden gelmediği takdirde bi manası yok...mesafeli olmak bi çok yönden iyidir...tam tersi olanlar var mesela burada okuyoruz kaynanam 24 saat bizden çıkmıyor gibi.... birde öyle düşün..o daha zor bence..:) mesafe iyidir takma kafanı....yüz göz olmaktansa ayda yılda görüşmek daha güzel bence.. :)

bu bi genelleme olamaz her insan bir değildir.benimki çok sık arar.bende aklıma estikçe ararım.bizimkilerde farklı şehirlerde.her doktora gidişimde rapor veriyorum:) kayınpeder de arar.bazen konuşacak şey bulamıyorum malesef.herşey orta kararda güzel.azıda iyi değil çoğuda.ama annemlerle genelde hergün konuşuruz.arar annem beni ablamlarda arar.bu yapı meselesi bide tel faturası olayı var.herşey etken olabilir.takmayın bence.her kötü şeyin iyi bir nedeni vardır.

Sızı cok ıyı anlıyorum... Insan aranmak, sorulmak ıstıyor... Deger verıldıgını, onemsendıgını hıssetmek ıstıyor... Fakat 3 yıl olmus bu saatten sonra degısmez sanıyorum. Esınızle de konusmussunuz bu konuyu belkı o da soyluyordur aılesıne arayın sorun dıye ama ınsanın ıcınde yoksa koyma suyla degırmen donmuyor malesef...

Kendımden ornek verecek olursam, 3 sene nısanlı kaldım, neredeyse hıc aranmadım... Cok uzulurdum, cok ağladım... Elımden geldıgınce kucuk oldugum ıcın ben aradım, hep de boyle olacak dıye dusunmustum...
Yaklasık 6 aydır evlıyım, o kadar degıstı kı hersey...
Sık sık konusuruz kayınvaldemle sıra gozetmeden ya o arar ya da ben3-5 gunde bır... Sehır dısındayız bız de... Aradıgında da en az 1,5 saat konusuruz 2 saatı gectıgımızde olur... Sağolsun cok da anlayıslıdır esım evdeyse hele hıc rahatsız etmez ben arasam bıle zorla kapattırır gıdın keyfınıze bakın, fılmınızı ızleyın, oğlumu yalnız bırakma dıye kızar, oğlumu benım ıc op dıyıp muzıp muzıp de guler... Kulaklarını cınlatmısken yarın arayım barı... Rabbım bozmasın ınsallah...

Sız de durumu degıstıremıyorsanız kafanıza takıp kendınızı uzmeyın. Rabbım yuvanızda saglık, huzur versın ınsallah...

normal bır durum degıl kesınlıkle .
genel de bu durumun tam tersını gorur duyarız .
kayınvalıde gelın aramıyor dıye hep ısyan eder .
sımdı de durum tam tersı olmus .
gelın arıyor kayınvalıde aramıyor .
demek kı kayınvalıdenız mesafe ıstıyor .
sız de aramayacaksınız o zaman .
olur bıter sorun da kalmaz .:34:

Ben kayınvalidemi hiç aramam oda beni aramaz yani çok nadir oda bişey söyleyeceksem ararım. Nişanlıykende böyleydi telefonda hiç konuşmazdık halada aynı devam ediyor. Eşim annesiyle hergün konuşur. Benim için bi sıkıntı yok zaten her hafta kayınvalidemlere gideriz otururuz yani telefonda ne konuşacağımki hiç öyle bi diyalog olmadı aramızda öylede devam ediyor.

canım yalnız değilsin birçok kaynana böyle.....kafaya takmaya vallahi hiç gerek yok..zorla arattıramazsın..napıcaksın öyle kabullen keyfine bak tatlım..aramazsa kendi bilir...bazı şeyler zorlamayla olmaz... içinden gelmediği takdirde bi manası yok...mesafeli olmak bi çok yönden iyidir...tam tersi olanlar var mesela burada okuyoruz kaynanam 24 saat bizden çıkmıyor gibi.... birde öyle düşün..o daha zor bence..:) mesafe iyidir takma kafanı....yüz göz olmaktansa ayda yılda görüşmek daha güzel bence.. :)

kafaya takmıyorum zaten alıştım artık sadece merak ettim herkes mi böyle diye

normal bır durum degıl kesınlıkle .
genel de bu durumun tam tersını gorur duyarız .
kayınvalıde gelın aramıyor dıye hep ısyan eder .
sımdı de durum tam tersı olmus .
gelın arıyor kayınvalıde aramıyor .
demek kı kayınvalıdenız mesafe ıstıyor .
sız de aramayacaksınız o zaman .
olur bıter sorun da kalmaz .:34:

ona sorsan o da belki aramıyor falan der bence yok aramam artık bi de bahane sürekli ne zaman arasam çocuk yokken iştesin diye aramıyorum diyodu şimdi de çocuk uyuyorsa diye uyandırmıyım diye aramıyorum der.sanki sorduk niye aramıyorsun diye

bizimki canı sıkılınca arar niye aramıyosunuz diye fırçalar deşarj olur
ben arayınca oğlum aramıyo der deşarj olur
yani arayacağıma bin pişman olurum arasam fırça aramasam fırça anlamadımki oğluna kalsa aklının ucundan geçmez anasını aramak
daha ne istiyosa öle ediyo diye benimde aramak hiç içimden gelmiyo
bişi olunca oğlunu çaldırır işteyken konuşurlar zati
benden uzak olsunda amaan :)

bizimki canı sıkılınca arar niye aramıyosunuz diye fırçalar deşarj olur
ben arayınca oğlum aramıyo der deşarj olur
yani arayacağıma bin pişman olurum arasam fırça aramasam fırça anlamadımki oğluna kalsa aklının ucundan geçmez anasını aramak
daha ne istiyosa öle ediyo diye benimde aramak hiç içimden gelmiyo
bişi olunca oğlunu çaldırır işteyken konuşurlar zati
benden uzak olsunda amaan :)

bizimki de aynı işteyken eşim arar konuşur ben hiç konuşmuyorum beni merak etmeyeni ben ne merak edip arayacam

benimde kayınvalidem eğer bir gün aramazsa ertesi gün muhakkak arar ki bizim evlerimiz çok yakın ama her gün görüşemiyoruz çalıştığım için..
her aradığında sorar yemeğin yoksa gelin isterseniz burda yiyelim der yorgunsan istersen vereyim evde yersiniz der...Allah razı olsun.

benimde kayınvalidem eğer bir gün aramazsa ertesi gün muhakkak arar ki bizim evlerimiz çok yakın ama her gün görüşemiyoruz çalıştığım için..
her aradığında sorar yemeğin yoksa gelin isterseniz burda yiyelim der yorgunsan istersen vereyim evde yersiniz der...Allah razı olsun.

ayyy ne kadar iyi bende çok isterdim öyle bi kayınvalide aman nazar değmesin....

canım üzülme benimkiler de aramaz. bizde yurt dışındayız 11 aylık kızım var buraya geleli 2 yıl oldu toplasan 3 4 defa ancak aramışlardır yalnız bizim sadece kayınvalide değil kayınpeder görümcem kayınlarım falan da aramaz. düğünümüzü kendimiz yaptık bu yaşta bir sürü borçla hiç bir şeye ellerini sürmediler bir çay kaşığı bile almadılar paranız var mı borcunuz bitti mi hiç sormazlar. hamile kaldım hiç aramadı nasılsın sıkıntın var mı bebeğe bir şey lazım mı diye zaten hiç bir şey yapmadılar annem yaptı hepsini doğum yaptım 4 gün sonra aradı annesi. babası hiç konuşmadı benim annemler buraya geldiler bebeği görmeye onlar bir telefon açmadılar bahaneleri köyde olmaları telefonun her zaman olmaması benim ailem her hafta arar çocuğu sorar onlar hiç merak etmezler eşime göre bu durum normal o alışmış artık yatılı okullarda okumuş eşim hiç arayıp sormamışlar daha 11 yaşındaymış evden çıktığında.benim ailem onunkilerden çok arar eşimi çok kavga ettik eşimle bu yüzden ama yapacak bir şey yok. arayıp huzur kaçırmalarındansa hiç aramasınlar zararları dokunmasın daha iyi.

kayınvalidenin yapısı öyle herhalde,aman canım zararı olmasında sen ara sor nolcak,aramaktan zarar gelmez,arayıp sormuyo diyemez en azından...

canım üzülme benimkiler de aramaz. bizde yurt dışındayız 11 aylık kızım var buraya geleli 2 yıl oldu toplasan 3 4 defa ancak aramışlardır yalnız bizim sadece kayınvalide değil kayınpeder görümcem kayınlarım falan da aramaz. düğünümüzü kendimiz yaptık bu yaşta bir sürü borçla hiç bir şeye ellerini sürmediler bir çay kaşığı bile almadılar paranız var mı borcunuz bitti mi hiç sormazlar. hamile kaldım hiç aramadı nasılsın sıkıntın var mı bebeğe bir şey lazım mı diye zaten hiç bir şey yapmadılar annem yaptı hepsini doğum yaptım 4 gün sonra aradı annesi. babası hiç konuşmadı benim annemler buraya geldiler bebeği görmeye onlar bir telefon açmadılar bahaneleri köyde olmaları telefonun her zaman olmaması benim ailem her hafta arar çocuğu sorar onlar hiç merak etmezler eşime göre bu durum normal o alışmış artık yatılı okullarda okumuş eşim hiç arayıp sormamışlar daha 11 yaşındaymış evden çıktığında.benim ailem onunkilerden çok arar eşimi çok kavga ettik eşimle bu yüzden ama yapacak bir şey yok. arayıp huzur kaçırmalarındansa hiç aramasınlar zararları dokunmasın daha iyi.

benimki de aynı 2 görümcem var onlar da beni aramaz biri arada eşimi arar ama bizim de borç ile yaptık herşeyi onlar da sormaz bişey aynı yani

bence biraz da karakter meselesi, ben de annemle yengeme özeniyordum ne çok konuşuyorlar telde vs diye şimdi farkettim ki ikisi de telde konuşmayı hakkaten seviyor:52:, benim tersime, dolayısıyla benim de kayınvalidemle az araşmam normal geliyor artık bana:16:

Back
X