sizinle aynı düzeydeki arkadaşlarınızdan yarı yarıya az bir maaşa çalışırmıydınız

Benden daha düşük okulu bitiren arkadaşlarım iki yıl sonunda hemen mesleğe atıldılar ben dört yılı bitirdim ama onların girdikleri işe giremiyorum. Bir arkadaşımın kardeşi bir ilçede lojistik bitirdi milletvekili tanıdıkları varmış hemen işe alındı yani bu işte torpil çok önemli.
Geçen hafta bir fabrikaya iş görüşmesine gittim asgari ücret + sigorta veriliyordu adam "üniversite mezunusun bu işi yapabilir misin" dedi. Ben de üniversite mezunuyum diye kimse beni alıp genel müdür yapmıyor ben de artık bi yerden başlamaya karar verdim, yapabileceğime inanıyorum" dedim ama gelen çoğu kişiyle kapıda konuşmuştuk en fazla 2 lise mezunu vardı çoğu alındı arkadaşımla ben üniversite mezunu diye alınmadık.
Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 2 yılı bitirip bir sürü arkadaşım gişe yetkilisi olarak işe girdi bu hayatta önemli olan tecrübe falan değil "torpil".
Torpil bulmaya çalış bence. Ben artık torpil arayışı içindeyim.

şu an ki çalıştığım işe ilk başladığımda ilkokul mezunu bile olmayan temizlikçiyle aynı maaşa başladım ve yüksek lisans yapıyordum.unutma deneyimin olmadığı için pazalık gücün yok senin.o yüzden pişmeye bak.ben şimdiki yerime tırnaklarımla kazıyarak geldim.

Benden daha düşük okulu bitiren arkadaşlarım iki yıl sonunda hemen mesleğe atıldılar ben dört yılı bitirdim ama onların girdikleri işe giremiyorum. Bir arkadaşımın kardeşi bir ilçede lojistik bitirdi milletvekili tanıdıkları varmış hemen işe alındı yani bu işte torpil çok önemli.
Geçen hafta bir fabrikaya iş görüşmesine gittim asgari ücret + sigorta veriliyordu adam "üniversite mezunusun bu işi yapabilir misin" dedi. Ben de üniversite mezunuyum diye kimse beni alıp genel müdür yapmıyor ben de artık bi yerden başlamaya karar verdim, yapabileceğime inanıyorum" dedim ama gelen çoğu kişiyle kapıda konuşmuştuk en fazla 2 lise mezunu vardı çoğu alındı arkadaşımla ben üniversite mezunu diye alınmadık.
Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 2 yılı bitirip bir sürü arkadaşım gişe yetkilisi olarak işe girdi bu hayatta önemli olan tecrübe falan değil "torpil".
Torpil bulmaya çalış bence. Ben artık torpil arayışı içindeyim.

kesinlikle sana katılıyorum canım ya..gercekten maaş ve tecrübeden bahsediyoruz ama torpilinde azımsanmayacak bir yeri var başlangıçta

okurken neler yaptın?
erasmus deneyimin var mı?
ikinci yabancı dilin var mı? ingilizce artık varsayılan dil oldu 2.yabancı dil hele ki lojistikte şart.
yurt dışı deneyimin var mı?
staj deneyimin var mı?
sertifika programlarına katıldın mı?
sosyal ve kültürel olarak + ların neler ?
bunlar yoksa artık kuru kuru bir lisans diploması hiçbir şeye yetmiyor.kimse kimseye aferin lisans mezunusun diyip işe alıp maaş vermiyor.

okurken neler yaptın?
ikinci yabancı dilin var mı? ingilizce artık varsayılan dil oldu 2.yabancı dil hele ki lojistikte şart.
staj deneyimin var mı?
bunlar yoksa artık kuru kuru bir lisans diploması hiçbir şeye yetmiyor.kimse kimseye aferin lisans mezunusun diyip işe alıp maaş vermiyor.

siz ne iş yapıyorsunuz
bunların çoğu paraya bakıyor arkadaşım
insanlar zaten 4 yıl okurken ailesinden destek alıyor
diğer kurstur yurt dışıdır ailesine o kadar da yük olmak istemiyor
kendi kenine bişeyler yapmak istiyorlar
o zaman ya torpilin olacak yada şansın
yoksa böyle olur olmadık işlerde en azından tecrübem olsun diye çalışırlar ne yapacaklar başka yol yok

okurken okulun lojistik kulübüne üyeydim
erasmus deneyimim yok
ingilizce haricinde ingilizce kadar olmasada almancam var
yurtdışı deneyimim yok
staj deneyimim var. bir havalalanında staj yaptım
bir kaç sertifikaya sahibim
anti-sosyal değilim..yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye acık bir yapıya sahibim..iyi bir yüzücüyüm diyebilirim

inan bende kendimle ilgili ancak bu kadar sey biliyorum:1: küçük bir cv yazdım resmen :31:

piskolata da cok haklı evet öteki lisans mezunlarından ayırıcak bazı niteliklere sahip olmak gerekiyor ama yurt dışına cıkmakta ayrı bir maddiyat demek..ben zaten özel okul cıkışlıyım ve yeterince pahalı bir okulda okudum..fazlaca masraf ettim..bi de beni hadi yurt dışına gönderin diyecek lüksüm yok

siz ne iş yapıyorsunuz
bunların çoğu paraya bakıyor arkadaşım
insanlar zaten 4 yıl okurken ailesinden destek alıyor
diğer kurstur yurt dışıdır ailesine o kadar da yük olmak istemiyor
kendi kenine bişeyler yapmak istiyorlar
o zaman ya torpilin olacak yada şansın
yoksa böyle olur olmadık işlerde en azından tecrübem olsun diye çalışırlar ne yapacaklar başka yol yok

ikinci yabancı dil bizim okulda zorunlu yani paraya bakmıyor.bunların içinden birtek erasmus paraya bakar o kadar onun içinde bütçe filan veriliyor zaten ama hadi yetmiceğini düşünelim.sertifikalarda çoğu ücretsiz yada 10 tl 20 tl 2 kutu bira 1 paket sigara eksik içilir gidilir yani.staj zaten parasız hatta üstüne para verenlerde var.sosyal kültürel olanda okul kulüpleri vs bunlarda ya parasız ya 5 10 tl gibi komik rakamlar.

Çalışmazdım ben bu konuyu da düşündüm bir kaç iş değerlendirdim kafamda şuraya başvururm vs. diye 3 verenlede aynı işi yapıp 5 verenlede aynı işi yapacaksam 3'e çalışırsam kendime haksızlık etmiş olurum diye düşünmüştüm ben.

okurken neler yaptın?
staj deneyimin var mı?

hayırdır arkadaşı işemi alacaksınız cv ister gibi bunları yapmayan illa asgari ücrete çalışacak öylemi tecrübe falan hikaye bence sorun arkadaşın okulu özel okul diğer okuyanların ailevi durumu çevresi o işleri bulmuş olabilir arkadaşın yoksa bulamamıştır herkes sizin söylediklerinizi söylüyo büyük firmaların ceo ları falan bunları yapanda birsürü insan vardır muhakak ama hepsi şimdi istediği yerdemidir onu bilemeyiz herkesin şehir efsaneleri vardır benim arkadaşım dirdi işe fotokopi çekerek başladı şimdi bilmem neyin müdürü 10000 maaş bilmem ne lojistik firmaları limanlar gümrük kapıları bildiğim kadarıyla özel ve türkiye lojistik iş bakımından bana göre sıfır ve ithalat ihracat yapmak için çok büyük şeyler yapmaya gerek yok herkes yurdışına bişeyler satabilir

ben eğer mecbur kalırsam çalışırdım para için şu bi gerçek ki iş gerçekten işte bulunuyor ben çalışmadan önce nasıl iş bulcam diye düşünürken ilanlar başvurular falan baya uğraşın sonunda iş bulmuştum ilk işimde tabi tutnmak kolay değil kısa sürdü ardından başka iş derken bir tanıdığımızdan teklif geldi adamları tanıyorum ama biraz gurur herhalde gitmedim iş istemeye sonra onlar çağırdı onlarla çalışıyoruz idare ediyoruz allah yolunuzu açık etsin işte tecrübeden çok çevre önemli çevre derken ahmet mehmet değil senin iyiliğini isticek çevre insan sanıyorki arkadaşım bana iş bulur bulmuyor bulsa kardeşi var akrabası var onları sokar sen kimsin :)

Son düzenleme:
Back
X