Sizinle uğraşan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sgtdl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
282
136
53
Merhaba sevgili kadınlar kulübü üyeleri
Beni anksiyete sahibi yapan bir konudan bahsetmek istiyorum. Çok stresli hastalık sıkıntı dolu bir hayata inat her zaman gülen yardımsever ve alttan alan biri oldum. Yalnız şunu fark ettim ki insanlar gerçekten kötü. Dertlerini bilmiyorum ama canı gönülden diyebilirim ki ben kimseye bir zarar vermedim. Ofiste iş arkadaşlarım sürekli olarak sorun çıkarıyor bana. Yönetim durumu biliyor ama işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Çalışkan biriyim ancak asla göze sokmam inanın kendi halimde herkesle anlaşıp bari iş hayatında her şey yolunda olsun derken kapalı kapılar ardında insanların resmen kötü niyetle planlar yaptığına şahit oldum. Çocuk gibi şaşkınım. İş yerine gitmek bile istemiyorum. Daha önce de onlar yüzünden sorun yaşadım resmen oyuna geldim o yüzden kendimi çektim. Ama aldırış etmeden yaşamak adına öğütlerinize ihtiyacım var.

insanlar kötü
asla iş hayatında çok derin mevzulara girip özelinizi anlatmayın
iş hayatında dandik pozisyonlar için bile milletin ayağını kaydırma peşinde olan insanlar olabiliyor, %98 oranında başarısız olurlar merak etmeyin
çok şikayetçi olmayın insanlar o bana bunu yaptı bu bana bunu dedi şeklinde sürekli şikayette bulunan insanlardan -haklı olsalar dahi- hoşlanmazlar ve bir süre sonra bayar. çünkü kimse ekstra başka bir sorunla daha uğraşmak istemez.
o nedenle siz işinizle uğraştığınız müddetçe onların başarılı olamayacaklarını bilin.
Bırakın saçma sapan küçük hesaplar yapmaya devam etsinler, sonra 50 kere iş değiştirdiklerini hatta yüzsüzce sizi bile aradıklarını göreceksiniz.

İş yerinde Kimseye kimseyi çekiştirme!
Başkası hakkında yapılan dedikoduya karışma.
Biri bir şey dediğinde ağzının payını ger
Laf solana sen de aynı şekilde cevap ver.

İşyerinde olması gerekenler bunlar.
Asla dedikodu yapmam içime atarım ama laf sokma yapamıyorum jeton köşeli anlamıyorum olayı. Bugün resmen laf yedim anlamadım

insanlar kötü
asla iş hayatında çok derin mevzulara girip özelinizi anlatmayın
iş hayatında dandik pozisyonlar için bile milletin ayağını kaydırma peşinde olan insanlar olabiliyor, %98 oranında başarısız olurlar merak etmeyin
çok şikayetçi olmayın insanlar o bana bunu yaptı bu bana bunu dedi şeklinde sürekli şikayette bulunan insanlardan -haklı olsalar dahi- hoşlanmazlar ve bir süre sonra bayar. çünkü kimse ekstra başka bir sorunla daha uğraşmak istemez.
o nedenle siz işinizle uğraştığınız müddetçe onların başarılı olamayacaklarını bilin.
Bırakın saçma sapan küçük hesaplar yapmaya devam etsinler, sonra 50 kere iş değiştirdiklerini hatta yüzsüzce sizi bile aradıklarını göreceksiniz.
Beni kötü göstermeye çalışıp iş yüklediler senelerce ama görevim gereği yaptım şimdi aynı görev onlarla yapmıyorlar ya da bin bir tane oyun diziyorlar. Muhattap olmak istemiyorum zira ben kavga edemem.Genel ortamda da küslük vs yok

Mesela ne lafı sokuyorlar?
Mesela işim gereği arşive girdim onlar da oraya gidiyordu ama bir an düşünemedim onlar da bilerek geldi peşimizden diye söylendiler ama amacım o değildi işimdi. Kendileri de yeni planları üzerinde konuşuyorlardı. Planlarını açıkladıkları için duydum ama sanki habersizmiş gibi açıkladılar

Mesela işim gereği arşive girdim onlar da oraya gidiyordu ama bir an düşünemedim onlar da bilerek geldi peşimizden diye söylendiler ama amacım o değildi işimdi. Kendileri de yeni planları üzerinde konuşuyorlardı. Planlarını açıkladıkları için duydum ama sanki habersizmiş gibi açıkladılar
Bence sessiz ve içe dönük biri olduğunuz için biraz da çalışkan bi tip olduğunuz için sizi sinsi biri olarak düşünüyorlar, bu havanızdan biraz kurtulmaya çalışın güven vermiyosunuz gibi geldi bana.

Ne kimseye bir şey anlat ne de sana anlatılan bir şeye taraflı bir yorum getir.
Ayrıca kimseye de güvenme.
Bununla beraber olay çıkarmak için yer arama ama senin sınırlarına girildiği zamanda dişlerini göstermekten çekinme..
Bir insanı herkes seviyorsa o insan da problem vardır.
Herkesle iyi olmaya çalışma.Bu caban da tepki çekiyor olabilir.Ne az ne çok,kararında davran.

Bence sessiz ve içe dönük biri olduğunuz için biraz da çalışkan bi tip olduğunuz için sizi sinsi biri olarak düşünüyorlar, bu havanızdan biraz kurtulmaya çalışın güven vermiyosunuz gibi geldi bana.
Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Senelerdir her yardımlarına koştum asla laf etmedim onlar öyle olabilir . Sessizim derken insani ilişkilerim çok iyidir ama kavga vs sevmem.

Ne kimseye bir şey anlat ne de sana anlatılan bir şeye taraflı bir yorum getir.
Ayrıca kimseye de güvenme.
Bununla beraber olay çıkarmak için yer arama ama senin sınırlarına girildiği zamanda dişlerini göstermekten çekinme..
Bir insanı herkes seviyorsa o insan da problem vardır.
Herkesle iyi olmaya çalışma.Bu caban da tepki çekiyor olabilir.Ne az ne çok,kararında davran.
İyi de neden herkesin işi ayrı kimseye dahil olacak ya da gözde olacak bir meslek değil ki. Ayrıca onlara da senelerce yardım ettim asla göze sokmadım tek laf etmedim. Çıkar olayına asla girmedim

Bayanlar iyi olmak gerçekten iyi olmak neden bu kadar garip geliyor anlamadım. Çıkar ya da başka bir ilişki içine girmedim. Resmen iyi olduğum için beni suçlamanızı anlamıyorum. Sinsi mi olunuyor herkesle muhabbet edince anlamadım. Asla gereksiz samimiyet kurmam ama kimseyle de kavga etmem

Uzun yıllardır bir arada olduğum insanlar bir d e

Sessiz-sakin insanlara takık bir kitle var. İstiyorlar ki konuşsunlar, sürekli bir şeylerden bahsetsinler çünkü onlara göre normal olan bu. Bence iş hayatında fazla konuşmak ve herkesle içli dışlı olmak baş ağrıtır. Sizden dedikodu alamamak, iç işlerinize karışamamak rahatsız etmiş onları. Aldırmazdım ben olsam aynen böyle devam ederdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X