Sizler de böyle misiniz?

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
herkese merhabalar..
Kızım 8 gün sonra kosmetse 2 aylık olucak. Biraz gazlı bir bebek bu aralar bazen az bazen çok gazı oluyor yani günü gününe uymuyor. Benim derdim onu uyutamamak :)
Genelde kucağımda süpürge sesi açıyorum,omzunda sallaya sallaya uhkuya dalana kadar evin içinde dolaştırıyorum. Başka türlü uyumuyor. Son zamanlara ağırlaştığı için o uyuyana kadar kolum,sırtım ve belim resmen ağrı içinde. Başka uyutma ın yolunu bulamadım bitek bu şekilde rahatlıyor. Geceleri de süpürge sesi açık olmadan uyumuyor.
Acaba bu şekilde alışacak mı dersiniz? Ya süpürge sesi olmadan hiç uyumazsa?

Kendimi gördüm sanki :)
Bugün 41 günlük oldu benim kızım da. Abartısız vallahi diyorum doğdu doğalı br saat kesintisiz uyumadı . Herşeyi denedim , deniyorumda. Yok yok yok çıldıracağım artık. Üstelik ilk bebeğimde değil , iki tane daha var bakmam gereken. Yetişemiyorum , uyutamıyorum düzelecekler umarım.

Benim kız , süpürge seside beğwnmiyor illede fön makinası sesi açılcak , bizd sizin gbi uyutmaya çalışıyoruz gecede aynı. Telefonun şarjı btince susuyor ancak fön sesimiz :(:(

Süpürge sesi ile uyuduğuna şükret, onunla da uyumayanlar var.

Sling al bi tane, sen çok rahat edersin.

Kızım hala uyumadığında kanguruyu takar, beyaz gürültü ile uyuturum. Onsuz kalamıyor gibi bir durumu yok ama diş miş derdi varsa gerçekten işe yarıyor.

Sling alsanız iyi olur.
İçinde uyur bile inanın. Sizinde kollarınız beliniz bu kadar ağrımaz. Her işinizi de rahatça yapabilirsiniz o slingdeyken.
Alışır mı konusuna şunu diyebilirim,kızım 6 yaşına girecek,sallayarak ta uyuttum,emzirerek te,kucakta da ,sling de de hatta arabaya atıp müziği açıp gezdirdiğim dahi oldu uyusun diye ama hiçbiri alışkanlık haline gelmedi.
O anın gerektirdiği şekilde hareket ettim,hepsi de geçici çözümler olarak iş gördü bizde.
Sonuçta çözüm gerekiyordu,uyanı uyguladım zamanın şartlarında.
Sağlıkla büyüsün. Zamanla oturur herşeyiniz,biraz sabır.

Kendimi gördüm sanki :)
Bugün 41 günlük oldu benim kızım da. Abartısız vallahi diyorum doğdu doğalı br saat kesintisiz uyumadı . Herşeyi denedim , deniyorumda. Yok yok yok çıldıracağım artık. Üstelik ilk bebeğimde değil , iki tane daha var bakmam gereken. Yetişemiyorum , uyutamıyorum düzelecekler umarım.

Benim kız , süpürge seside beğwnmiyor illede fön makinası sesi açılcak , bizd sizin gbi uyutmaya çalışıyoruz gecede aynı. Telefonun şarjı btince susuyor ancak fön sesimiz :KK43::KK43:

Benim de öyle gündüz bütün gün kucağımda yada kanguruda. O sese alışsın da istemiyorum. Umarım alışmaz :(

Sling alsanız iyi olur.
İçinde uyur bile inanın. Sizinde kollarınız beliniz bu kadar ağrımaz. Her işinizi de rahatça yapabilirsiniz o slingdeyken.
Alışır mı konusuna şunu diyebilirim,kızım 6 yaşına girecek,sallayarak ta uyuttum,emzirerek te,kucakta da ,sling de de hatta arabaya atıp müziği açıp gezdirdiğim dahi oldu uyusun diye ama hiçbiri alışkanlık haline gelmedi.
O anın gerektirdiği şekilde hareket ettim,hepsi de geçici çözümler olarak iş gördü bizde.

Hadi ya öyle diyorsan mutlu olurum :))
Şimdi normal böyle olması biliyorum ama ilerde bu sesle uyusun istemem açıkçası.

Süpürge sesi ile uyuduğuna şükret, onunla da uyumayanlar var.

Sling al bi tane, sen çok rahat edersin.

Kızım hala uyumadığında kanguruyu takar, beyaz gürültü ile uyuturum. Onsuz kalamıyor gibi bir durumu yok ama diş miş derdi varsa gerçekten işe yarıyor.
Sling nedir bakiym :) bende kanguruya takıp ev işlerine dalınca uyuya kalıyor. Çıkartıp yerine koyduğumda ise geri uyanıyor :))

Sling alsanız iyi olur.

E kanguru da aynı işi görmüyor mu kanguru var.

Youtubetan 1 saatlik fon sesi aciodum bende.. birinde ise yario birinde yaramiyo.. ya da hep yaramiyo.. az kalmis:)

Youtubetan 1 saatlik fon sesi aciodum bende.. birinde ise yario birinde yaramiyo.. ya da hep yaramiyo.. az kalmis:)

3 aydan sonra öyle uyumaz dimi :) benim korkum o :)) hayır o uyuyo biz uyuyamıyoruz sesten sabaha kadar açık tablette. Yoksa uyanıyo :)

3 aydan sonra öyle uyumaz dimi :) benim korkum o :)) hayır o uyuyo biz uyuyamıyoruz sesten sabaha kadar açık tablette. Yoksa uyanıyo :)
3 ay en erken, uzunda surebilir tabii... valla ole bi uyuyodumki geberiodum uykusuzluktan cunku

Supurge sesiyle uyumaya alismaz, o sadece bebegi rahatlatiyor.
Cunku anne karnindaki seslere benziyormus bu tekrarli sesler.
Beyaz gurultu diyorlar.
Likrali bir kumas alin ve sling yapimina bakin internetten, isiniz kolaylasir.

3 ay en erken, uzunda surebilir tabii... valla ole bi uyuyodumki geberiodum uykusuzluktan cunku

İnşallah sürmez :)
Valla belli bir süre sonra bende uyuya kalıyorum zaten ama eşim kaçıyo salona :)))
Ses çok rahatsız ediyor onu :)

Supurge sesiyle uyumaya alismaz, o sadece bebegi rahatlatiyor.
Cunku anne karnindaki seslere benziyormus bu tekrarli sesler.
Beyaz gurultu diyorlar.
Likrali bir kumas alin ve sling yapimina bakin internetten, isiniz kolaylasir.

Çok teşekkür ederim..
tamam bakarım internetten :)

Ayağımda salladım ve emziğe alıştırdım. Yoksa benim için de çok zordu..
Üstelik bırakırken uyanmasın diye reflü yatağıyla sallardım ki bıraktığımı çok hissetmesin diye..
Zaten emzik ve reflü yatağı benim için olmazsa olmazlardan oldu. İkinci çocuğu yaparsam yine bunları hazır ederim..

Emzik gibi kullanırdı beni. 1 bardak çay içip 2 lokma yemek imkansızdı. Hemen uyanırdı.
O rahatlatıcı sesleri emzikle uyumaya alışınca bıraktım. Bebeğin duyma refleksi emme refleksi kadar güçlü değilmiş onu anladım. 20 aylıkken bıraktırdım bu arada..

Kucağında uyutmak şimdi neyse de ileride eziyet olur bence alıştırma..
Ben ayağımda çok salldığım zaman bile belim tutulur zor doğrulurdum.

İnşallah sürmez :)
Valla belli bir süre sonra bende uyuya kalıyorum zaten ama eşim kaçıyo salona :)))
Ses çok rahatsız ediyor onu :)
Iste bole bole esler ayri yatmaya baslio maalesef. Erkekler kaciyo kadin kaliyo:)

Tam da ayni sekilde oglumu uyutmaya calisirken okudum bunu 1 yasinda 12.5 kilo :)

Ben oğluma profilo ninni müziklerini açıyorum, normalde emerek uyuyor ama bazen sallanmak istiyor ayakta. O zaman açıyorum dinleyerek uyuyor. Ama yerinde olsam kendi kendine uyumaya alıştırırdım mutlaka. Kıyamadım zamanında, şimdi o bana kıyıyor valla :)

Ayağımda salladım ve emziğe alıştırdım. Yoksa benim için de çok zordu..
Üstelik bırakırken uyanmasın diye reflü yatağıyla sallardım ki bıraktığımı çok hissetmesin diye..
Zaten emzik ve reflü yatağı benim için olmazsa olmazlardan oldu. İkinci çocuğu yaparsam yine bunları hazır ederim..

Emzik gibi kullanırdı beni. 1 bardak çay içip 2 lokma yemek imkansızdı. Hemen uyanırdı.
O rahatlatıcı sesleri emzikle uyumaya alışınca bıraktım. Bebeğin duyma refleksi emme refleksi kadar güçlü değilmiş onu anladım. 20 aylıkken bıraktırdım bu arada..

Kucağında uyutmak şimdi neyse de ileride eziyet olur bence alıştırma..
Ben ayağımda çok salldığım zaman bile belim tutulur zor doğrulurdum.
Bende emzik deniyorum ama bir türlü alıştıramadım. Sık sık vermek lazım ama ben pek üzerinde de durmadım açıkçası. Ayağımda sallamaya alıştırmak istemiyorum o daha büyük eziyet :)

Bende emzik deniyorum ama bir türlü alıştıramadım. Sık sık vermek lazım ama ben pek üzerinde de durmadım açıkçası. Ayağımda sallamaya alıştırmak istemiyorum o daha büyük eziyet :)

Oğlum 1 buçuk aylıkken tuttu emziği. İlk başlarda ben de vermedim hiç. Bir gün ablam sürekli uyandığını görünce emzik dene dedi. Ama tutmadı.

Hatta ben gidip baya kaliteli silikon emzik almıştım ama tutmadı. Eşime sert geliyor galiba kauçuk al dedim. Birinden duymuştum ucuz emziği aldı diye. Onu da bir kaç denemeden sonra tuttu. Sonra silikona geçtim..

Bazıları zararlı, memeyi bırakır, ek gıdada yemez der ama ben Allah'a şükür hiç yaşamadım. Çalıştığım için de bana, oğluma, kv ye hepimize çok faydası oldu.

Sallamak konusunda da bana kucakta uyutmak daha zor olduğu için sallamak daha rahat geldi.. Tercih meselesi tabi. Ama bebek ağırlaştıkça zorlaşıyor..

Back
X