Sizler de böyle misiniz?

Kesinlikle sling tavsiye ederim. Azıcık daha büyünce de ergonomik kanguru... Sling yapısı itibariyle bebeği anne karnında gibi sarıp sarmaladığı için, yavrucaklar acayip huzurlu oluyor, hem de sizin sıcaklığınızla göbişi ısınıyor, bir güzel gazını çıkarıyor. Kollarınızın ağırlıktan kopma derdi de yok. Bir yandan işinize gücünüze bakarsınız, bir yandan da o göğsünüzde mışıl mışıl uyur. Bunun dışında ben kızımı ılık suya sokardım. Beş dakika önce gazdan ciyak ciyak ağlayan bebek, susuverirdi suya girince. Bir de gaz için özel masajlar var. İnternetten araştırarak öğrenebilirsiniz. Hareketler basit.

Hadi ya öyle diyorsan mutlu olurum :))
Şimdi normal böyle olması biliyorum ama ilerde bu sesle uyusun istemem açıkçası.
Normal. Daha çok küçük. Dış dünyaya ,size alıştıkça rutininiz oturacak. Hele bir kendi hareket etmeye başlasın o zaman gazını rahat çıkaracak daha huzurlu olacak inan. Sadece biraz zaman gerek

Normal. Daha çok küçük. Dış dünyaya ,size alıştıkça rutininiz oturacak. Hele bir kendi hareket etmeye başlasın o zaman gazını rahat çıkaracak daha huzurlu olacak inan. Sadece biraz zaman gerek
3 aydan sonra düzene girer o zaman..
kanguruda taşırım o zaman. Ben uykusunu bozmiyim diye kanguruya koymiyim dedim bundefer uyanıyo daha da huzursuz olur diye süşünerek omzumda tutuyorum.

Oğlum 1 buçuk aylıkken tuttu emziği. İlk başlarda ben de vermedim hiç. Bir gün ablam sürekli uyandığını görünce emzik dene dedi. Ama tutmadı.

Hatta ben gidip baya kaliteli silikon emzik almıştım ama tutmadı. Eşime sert geliyor galiba kauçuk al dedim. Birinden duymuştum ucuz emziği aldı diye. Onu da bir kaç denemeden sonra tuttu. Sonra silikona geçtim..

Bazıları zararlı, memeyi bırakır, ek gıdada yemez der ama ben Allah'a şükür hiç yaşamadım. Çalıştığım için de bana, oğluma, kv ye hepimize çok faydası oldu.

Sallamak konusunda da bana kucakta uyutmak daha zor olduğu için sallamak daha rahat geldi.. Tercih meselesi tabi. Ama bebek ağırlaştıkça zorlaşıyor..

Emzik için uğraşmaya devam edicem açıkçası gerçekten büyük kolaylık. Doktor da alıştırmamı söyledi sağlık açısından hiç bir zararı yokmuş. Ben avenn alıştırma emziğini aldım en son diğer hiç bir emziği istemedi :) bunu az da olsa emiyor :)

herkese merhabalar..
Kızım 8 gün sonra kosmetse 2 aylık olucak. Biraz gazlı bir bebek bu aralar bazen az bazen çok gazı oluyor yani günü gününe uymuyor. Benim derdim onu uyutamamak :)
Genelde kucağımda süpürge sesi açıyorum,omzunda sallaya sallaya uhkuya dalana kadar evin içinde dolaştırıyorum. Başka türlü uyumuyor. Son zamanlara ağırlaştığı için o uyuyana kadar kolum,sırtım ve belim resmen ağrı içinde. Başka uyutma ın yolunu bulamadım bitek bu şekilde rahatlıyor. Geceleri de süpürge sesi açık olmadan uyumuyor.
Acaba bu şekilde alışacak mı dersiniz? Ya süpürge sesi olmadan hiç uyumazsa?
Bende oglumda süpürge sesi fön makinesı sesi aciyordm sonra kendilignden düzeldı durum m.etme gecicek inşallah ılk 3 3bucuk ay gbi bi skıntı oluyo sonra geciyo

Benimde kızım 48 günlük. Öncelikle Allah bağışlasın. Instegramda irlandalı anne ve baldan anne uyku var. Kullanıyorsanız takip etmenizi öneririm. Uyku eğitimi hakkında paylaşımları var belki işinize yarar. Uyku eğitimi vermeseniz bile adım adım düzene sokmaya çalışırsınız. Bende de durum aynı beşiğe alıp koymakla geçiyor bütün günüm.

Benimde kızım 48 günlük. Öncelikle Allah bağışlasın. Instegramda irlandalı anne ve baldan anne uyku var. Kullanıyorsanız takip etmenizi öneririm. Uyku eğitimi hakkında paylaşımları var belki işinize yarar. Uyku eğitimi vermeseniz bile adım adım düzene sokmaya çalışırsınız. Bende de durum aynı beşiğe alıp koymakla geçiyor bütün günüm.
Evet benim de o şekilde geçiyor günüm :) koyuyorum uyanıyor. Bazen çok hayret ediyorum 1 saat filan uyuduğunda :) ama kucağımda aksine o kadar rahat ki :))

Seninki daha cok minikmis ama nasıl alıstırırsan öyle gidiyor,kucakta sallayarak uyutmanı pek tavsiye etmem. Benim kızım 1 yaşına girdi alıştıgı için hala kucakta sallanarak uyuyor.
En iyisi ihtiyaclarını karşıladıktan sonra(emzirme gaz cıkarma alt temizligi vs) yataga yüzüstü koyup poposunu pıspıslamak, belki ninni de soyleyebilirsin yada şşşş şşşş sesi de işe yarıyor.

Ayağımda salladım ve emziğe alıştırdım. Yoksa benim için de çok zordu..
Üstelik bırakırken uyanmasın diye reflü yatağıyla sallardım ki bıraktığımı çok hissetmesin diye..
Zaten emzik ve reflü yatağı benim için olmazsa olmazlardan oldu. İkinci çocuğu yaparsam yine bunları hazır ederim..

Emzik gibi kullanırdı beni. 1 bardak çay içip 2 lokma yemek imkansızdı. Hemen uyanırdı.
O rahatlatıcı sesleri emzikle uyumaya alışınca bıraktım. Bebeğin duyma refleksi emme refleksi kadar güçlü değilmiş onu anladım. 20 aylıkken bıraktırdım bu arada..

Kucağında uyutmak şimdi neyse de ileride eziyet olur bence alıştırma..
Ben ayağımda çok salldığım zaman bile belim tutulur zor doğrulurdum.
Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon

Evet benim de o şekilde geçiyor günüm :) koyuyorum uyanıyor. Bazen çok hayret ediyorum 1 saat filan uyuduğunda :) ama kucağımda aksine o kadar rahat ki :))
Emzirerek uyutun. Ergonomik kanguru ya da sling alın onun içinde emsin uyusun

Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon

Bağımlı olmadına gerek yok ki benim doktorum tavsiye etti. Psikolojik açıdan iyi etkiliyormuş. Tabi ki bağımlı yapmamak gerekir.

Seninki daha cok minikmis ama nasıl alıstırırsan öyle gidiyor,kucakta sallayarak uyutmanı pek tavsiye etmem. Benim kızım 1 yaşına girdi alıştıgı için hala kucakta sallanarak uyuyor.
En iyisi ihtiyaclarını karşıladıktan sonra(emzirme gaz cıkarma alt temizligi vs) yataga yüzüstü koyup poposunu pıspıslamak, belki ninni de soyleyebilirsin yada şşşş şşşş sesi de işe yarıyor.

Öyle de denerim ama gazı olduğu için durmuyor malesef :) ağlamaya başlıyor hemen.

Kesinlikle sling tavsiye ederim. Azıcık daha büyünce de ergonomik kanguru... Sling yapısı itibariyle bebeği anne karnında gibi sarıp sarmaladığı için, yavrucaklar acayip huzurlu oluyor, hem de sizin sıcaklığınızla göbişi ısınıyor, bir güzel gazını çıkarıyor. Kollarınızın ağırlıktan kopma derdi de yok. Bir yandan işinize gücünüze bakarsınız, bir yandan da o göğsünüzde mışıl mışıl uyur. Bunun dışında ben kızımı ılık suya sokardım. Beş dakika önce gazdan ciyak ciyak ağlayan bebek, susuverirdi suya girince. Bir de gaz için özel masajlar var. İnternetten araştırarak öğrenebilirsiniz. Hareketler basit.

Bende o şekilde yapıyorum sıcak suya sokuyorum rahatlıyor.
Genelde uyumadan önce sokuyorum ben. Kanguru var ama sürekli içinde de tutmak istemiyorum emdikten sonra uykusu geldiğinde omzumda gazını çıkarıyorum öyle uhku moduna geçince daha da rahatsız etmiyim diye sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Ama tabi bu süre uzuyor :)

Bırakır merak etmeyin benim kızımda öyle uyuyordu bir süre sonra bıraktım. Ilk aylarda o ses rahatlatıyor bebekleri .

Oğlum 7 aylık
Beyaz gürültü ile uyuyordu hala öyle
Bu ara açmayım unutsun diye uğraşıyorum
Şimdide sadece başında durur pişşş pişşş dersem uyuyor olaki arada boğazım kurur yutkunurda bi kaç sn ara verirsem anında uyanıyor:)
Bende takip edeyim belki fikir edinirim

Ben de einzige alıştırmaya çalışıyorum ama istemiyor. Bana emziği hem doktorumuz hem ebe komşum tavsiye etti. Çalışan annelerde bebeğin emme duygusunun tatmin olmasına da yardımcı oluyormuş. Benim 7 ve 9 yaşlarında iki tane daha çocuğum var. Eşim 11 'de gidip 12-1 gibi geliyor. Çok zorlanıyorum çoğu zamansa bunalıyorum. Haziranda iznim de bitiyor ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ailemden uzaktayım. Tutmayın beni

Back
X