- 18 Nisan 2018
- 71
- 71
- 88
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de einzige alıştırmaya çalışıyorum ama istemiyor. Bana emziği hem doktorumuz hem ebe komşum tavsiye etti. Çalışan annelerde bebeğin emme duygusunun tatmin olmasına da yardımcı oluyormuş. Benim 7 ve 9 yaşlarında iki tane daha çocuğum var. Eşim 11 'de gidip 12-1 gibi geliyor. Çok zorlanıyorum çoğu zamansa bunalıyorum. Haziranda iznim de bitiyor ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ailemden uzaktayım. Tutmayın beni
2 aylık bebek için ağırlaştı kollarım ağrıyor yazmışsın ya, benim halimi görsen içler acısı oturur ağlarsınNeredeyse 2 yaşında bebe, hala bazen kucağımda uyumak istiyor. Bugün belim tutuk mesela. Aklıma tüküreyim.
Sana tavsiye kendi kendine uyumaya alıştır. Büyük rahat edersin.
Emzik ciddi bir bağımlılıktırBağımlı olmadına gerek yok ki benim doktorum tavsiye etti. Psikolojik açıdan iyi etkiliyormuş. Tabi ki bağımlı yapmamak gerekir.
Her halükarda kucağında taşıyorsun,bari kanguruda olursa belin kolun ağrımaz.3 aydan sonra düzene girer o zaman..
kanguruda taşırım o zaman. Ben uykusunu bozmiyim diye kanguruya koymiyim dedim bundefer uyanıyo daha da huzursuz olur diye süşünerek omzumda tutuyorum.
Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon
Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon
Ben de bir doktorum :)) eşim de pediatrist.Hımm peki..
Bunu 21 aylık hala annesini emen (Allah kısmet ederse 4 ay daha emecek olan) oğluma da söylerim..
Bazı doktorlar bile emzik tavsiye ederken ya da zararı yok emsin derken, birebir bir sürü şey tecrübe etmiş ben inanmadım. Belki inanan çıkar..
Emziğe harika demedim ama bebeğin kendini güvenli hissetmesini sağladığı bir gerçek. Çünkü annenin de dinlenmesi lazımdır.
Doktorlar bir seferde 15 ila 20 dakika emmesinin bebeğe yeteceğini söyler. Emziği verip sabaha kadar uykuya terkedeken varsa bilemem. Zaten acıkan 2 aylık bebek emzikle de kanmaz inletir ortalığı..![]()
3-4 ay civarı algılar açılır ve etrafa ilgi başlar az emmeler başlar evet. Ama biberon emzik varsa çoğunlukla bırakıyor.He bir de oğlum doğduğu ilk gün biberon da aldı mecburen. Ve sonraki zaman ara ara. Ama memeden vazgeçmedi.
4 buçuk ay civarı meme reddi yaşayıp benim bilinçli olmam ve vazgeçmeyişimle de 6 ay civarı geri döndü.
Ama bunun emzikle falan alakası yok gayet doğal bir döngüdür.
Bebekler o aylarda etrafa ilgi duydukları için meme pek ilgilerini çekmez.
Ayrıca süt azalıyordur evet bebeğin emmesi ile alakalı meme terbiye olur. Emmeye göre süt üretir. Süt hemen bitmez.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin derdi nasıl emzirmem değil, uykuda nasıl tutabilirim idi.
Bebeğin her uyanışı açlıktan değildir. Bazen uykuda kalmak için destek arar..![]()