Sizler de böyle misiniz?

Yaşadığım trajediyi çingene beşiği biraz olsun hafiflemişti.
Screenshot_20180507-122134.webp

2 aylık bebek için ağırlaştı kollarım ağrıyor yazmışsın ya, benim halimi görsen içler acısı oturur ağlarsın :KK53: Neredeyse 2 yaşında bebe, hala bazen kucağımda uyumak istiyor. Bugün belim tutuk mesela. Aklıma tüküreyim.

Sana tavsiye kendi kendine uyumaya alıştır. Büyük rahat edersin.

Ben de einzige alıştırmaya çalışıyorum ama istemiyor. Bana emziği hem doktorumuz hem ebe komşum tavsiye etti. Çalışan annelerde bebeğin emme duygusunun tatmin olmasına da yardımcı oluyormuş. Benim 7 ve 9 yaşlarında iki tane daha çocuğum var. Eşim 11 'de gidip 12-1 gibi geliyor. Çok zorlanıyorum çoğu zamansa bunalıyorum. Haziranda iznim de bitiyor ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ailemden uzaktayım. Tutmayın beni

Bende ailemden uzağım :) ama olsun napalım böylesi daha iyi.. bugün işk defa verdiğimde emziği ilk seferde aldı :) nerdeyse 1 aydır uğraşıyorum.
Pes etmeyin bence alışır..

2 aylık bebek için ağırlaştı kollarım ağrıyor yazmışsın ya, benim halimi görsen içler acısı oturur ağlarsın :KK53: Neredeyse 2 yaşında bebe, hala bazen kucağımda uyumak istiyor. Bugün belim tutuk mesela. Aklıma tüküreyim.

Sana tavsiye kendi kendine uyumaya alıştır. Büyük rahat edersin.

İnşallah emziğe alışırsa alıştırıcam :) gaz sorunu geçsin de muhakkak alışacaktır. İlk xaöanlar öyle uyutuyordum beşiğine koyardım kendi kendine uyurdu :) umarım o günlere geri döneriz :))

Ben yarim kundak yapip hafif sallardım küt giderdi:)

Bağımlı olmadına gerek yok ki benim doktorum tavsiye etti. Psikolojik açıdan iyi etkiliyormuş. Tabi ki bağımlı yapmamak gerekir.
Emzik ciddi bir bağımlılıktır
3-4 yaşına gelip hala emzik emenler var
Amerikan pediatri Akademisi öneriyor ama onlarda emzirmeyi o kadar önemsemiyorlar
Zaten anneyi emerse emziğe gerek yok
Birkaç ay sonra bebeğim beni emmek istemiyor diyebilirsiniz
Meme reddine ciddi sebeptir
Psikolojik açıdan olması gereken de annesini emmesidir emme refleksi olmasının sebebi de Memeyi emmesi gerektiğinden.
Ayrıca günde 1 kere vermekle sürekli emzik emmesi arasında fark yok

3 aydan sonra düzene girer o zaman..
kanguruda taşırım o zaman. Ben uykusunu bozmiyim diye kanguruya koymiyim dedim bundefer uyanıyo daha da huzursuz olur diye süşünerek omzumda tutuyorum.
Her halükarda kucağında taşıyorsun,bari kanguruda olursa belin kolun ağrımaz.

Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon

Hımm peki..
Bunu 21 aylık hala annesini emen (Allah kısmet ederse 4 ay daha emecek olan) oğluma da söylerim..
Bazı doktorlar bile emzik tavsiye ederken ya da zararı yok emsin derken, birebir bir sürü şey tecrübe etmiş ben inanmadım. Belki inanan çıkar..

Emziğe harika demedim ama bebeğin kendini güvenli hissetmesini sağladığı bir gerçek. Çünkü annenin de dinlenmesi lazımdır. :super:
Doktorlar bir seferde 15 ila 20 dakika emmesinin bebeğe yeteceğini söyler. Emziği verip sabaha kadar uykuya terkedeken varsa bilemem. Zaten acıkan 2 aylık bebek emzikle de kanmaz inletir ortalığı.. :KK66:

Biz 14 aylığız hala çok huysuzlandığında fön makinesşni açarım sakinleşir hemen :KK45: ayakta sallayıp uyutma kısmı da hala var ama bizimki 11.5 kilo daha dur erken pes etmişsin o kollar kuvvetlenecek illaki :)))

Kızım 2 yaşına girmek üzere süpürge sesi olmadan uyumuyor

Bebekler emzik gibi kullanmazlar
Olması gereken zaten meme emmeleri
Emme refleksi anneyi emsin diye var
Zaten diğeri adı üstünde yalancı meme
Ayrıca o muhteşem emzik bebeğin kendini tok sanmasına ve az emmesine sebep olur. Bu da sütün azalmasına tabi.
Ayrıca büyük bir meme reddi sebebidir emzik ve biberon

He bir de oğlum doğduğu ilk gün biberon da aldı mecburen. Ve sonraki zaman ara ara. Ama memeden vazgeçmedi.

4 buçuk ay civarı meme reddi yaşayıp benim bilinçli olmam ve vazgeçmeyişimle de 6 ay civarı geri döndü.
Ama bunun emzikle falan alakası yok gayet doğal bir döngüdür.
Bebekler o aylarda etrafa ilgi duydukları için meme pek ilgilerini çekmez.

Ayrıca süt azalıyordur evet bebeğin emmesi ile alakalı meme terbiye olur. Emmeye göre süt üretir. Süt hemen bitmez.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin derdi nasıl emzirmem değil, uykuda nasıl tutabilirim idi.
Bebeğin her uyanışı açlıktan değildir. Bazen uykuda kalmak için destek arar.. :KK66:

Ben ilk bebekte sabah yedilere kadar gezince ikinci doğmadan önce 4moms aldım. çok rahat geçti ilk ayları 8 aya kadar da kullandım. Sesleri suyunca hemen susardı, karnına da kiraz çekirdeği yastığı gaz sancısına birebir tavsiye ederim.

Hımm peki..
Bunu 21 aylık hala annesini emen (Allah kısmet ederse 4 ay daha emecek olan) oğluma da söylerim..
Bazı doktorlar bile emzik tavsiye ederken ya da zararı yok emsin derken, birebir bir sürü şey tecrübe etmiş ben inanmadım. Belki inanan çıkar..

Emziğe harika demedim ama bebeğin kendini güvenli hissetmesini sağladığı bir gerçek. Çünkü annenin de dinlenmesi lazımdır. :super:
Doktorlar bir seferde 15 ila 20 dakika emmesinin bebeğe yeteceğini söyler. Emziği verip sabaha kadar uykuya terkedeken varsa bilemem. Zaten acıkan 2 aylık bebek emzikle de kanmaz inletir ortalığı.. :KK66:
Ben de bir doktorum :)) eşim de pediatrist.
Aktif emziriyorum 18 aylık olacak. 6 ay daha emecek olarak da kısıtlamıyorum, kendi istediğinde bırakacak inşallah
Ayrıca sağlık bakanlığı şu anda alt limit 2 sene diyor daha fazla emzirin diyor
Bazı hekimler tavsiye edebilir yukarıda yazdım zaten Amerikan pediatri derneği tavsiye eder 1 aydan sonra. Ama bu meme reddine ve bazı olumsuzluklara sebep olabilir
Sizin bebeğiniz bırakmadı diye bu gerçek yok değil
Bir sürü insan var biberon ve emzik yüzünden meme reddi yaşayan.
Bu bilimsel bir gerçek.
Nasıl sigara içen herkes akciğer kanseri olmuyor ama sigarayla büyük bağlantılı aynı hesap

He bir de oğlum doğduğu ilk gün biberon da aldı mecburen. Ve sonraki zaman ara ara. Ama memeden vazgeçmedi.

4 buçuk ay civarı meme reddi yaşayıp benim bilinçli olmam ve vazgeçmeyişimle de 6 ay civarı geri döndü.
Ama bunun emzikle falan alakası yok gayet doğal bir döngüdür.
Bebekler o aylarda etrafa ilgi duydukları için meme pek ilgilerini çekmez.

Ayrıca süt azalıyordur evet bebeğin emmesi ile alakalı meme terbiye olur. Emmeye göre süt üretir. Süt hemen bitmez.
Anladığım kadarıyla konu sahibinin derdi nasıl emzirmem değil, uykuda nasıl tutabilirim idi.
Bebeğin her uyanışı açlıktan değildir. Bazen uykuda kalmak için destek arar.. :KK66:
3-4 ay civarı algılar açılır ve etrafa ilgi başlar az emmeler başlar evet. Ama biberon emzik varsa çoğunlukla bırakıyor.
Siz geri döndürmüşsünüz ama dönmeyen çok.
Her uyanış açlıktan her emme isteği de açlık değil anneyi istemekten işte
Plastik parçasıyla tatmin edilmek için değil.
Ayrıca uykuda tutarımı sormuş ama zaten küçük bebeklerin uyanması daha iyi bir şey çok derin uyumamaları lazım.
Emzik verirse başına gelebilecekleri söylüyorum
Herkesin kendi çocuğu memesi

Şunları da şuraya bırakayım

http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1

http://www.attachmentparentingturkiye.com/normal-bebek-uykusu-1/

http://www.attachmentparentingturkiye.com/normal-bebek-uykusu-2/

Back
X