sizlerede bebeğinizle ilgili abuk sabuk öğütler verenler varmı

ya arkadaşlar doğum yapalı 12 gün oldu. malum gelen giden çok. gelen herkes bir öğüt veriyor. yok efendim bebeği kundaklamam gerekliymiş yoksa vücudu düzgün olmazmış. yok efendim bebeği niye tuzlamamışım kokarmış. yok loğusa kadının 40 gün mezarı açık olurmuş falan falan..... ay çıldıracam yaaa.... sizlerde de aynı durum varmı? yoksa bu söyledikleri doğru mu? of ya sizler ne yapıyorsunuz?

canım bende aynı şeyleri yaşadım...bende bebeğimi yıkarken tuzla su ile ayaklarını ellerini yıkadım ama sakın kundak olayına girme bebeğinde kalça çıkığı olur...

bende henüz doğum yapmadım ama hamileliğim boyunca çevremden hep öğüt dinledim :) boş yere sinirlerimi bozmaya niyetim yok. kendimce mantıklı bulduğum şeyleri yapıcam. Yanlız şuna çok kızıyorum lohusayken annenin bebeğin mezarı açık olurmuş lafı gereksiz ve ürkütücü !! Allah bütün kötülüklerden korur bizi yavrumuzu . Ben size bişey söyleyim de çıldırmayın bakayım ; Kayınvalidem sürekli olarak çocuğu şöyle yetiştir böyle yetiştir , bu zamanda iyi çocuk yetiştirmek zor.. Din Bilgisi dersi vermeye çalışıyor. Sanki biz bunları kendi ailemizde öğrenemedik ... Asıl Ben bunu düşününce Çıldırıyorum

ya arkadaşlar doğum yapalı 12 gün oldu. malum gelen giden çok. gelen herkes bir öğüt veriyor. yok efendim bebeği kundaklamam gerekliymiş yoksa vücudu düzgün olmazmış. yok efendim bebeği niye tuzlamamışım kokarmış. yok loğusa kadının 40 gün mezarı açık olurmuş falan falan..... ay çıldıracam yaaa.... sizlerde de aynı durum varmı? yoksa bu söyledikleri doğru mu? of ya sizler ne yapıyorsunuz?

cnm sende haklısın am a dokturlar bebeyi kundaklamanın bisakıncasının olmadıgını sölüyo ve kundaklı bebel kundaksız uyuyan bebeklere göre daha rahat uyur bebeklerin uyurken kolarının havadan olması onu yorar ve kolunu indirdiyinde hemen uyanır unun için kundak süper oluyo uykularu için bebeyi tuzlamaya gelirsek yeni dogmuş bebeyi tuzlamazsan dogru sölüyolar kokar ne kadar çok tuzlarsan bebeyinin cildi okadar güzelleşir derisi kokmaz terlediyinde yinede sel bilirsin cnm bebişini öp benim için benimde bi oglum var 2 yaşında yaşımda 20 bebeyimi tek başıma böyüttüm ne kaynanam vardı yanımda ne annem ler isteyince her şeyi yapabilirsin allah yardımcın olsuna.s.

ne demek yaa sen lohusa bı annesın suanda.. bu kadr uzerıne gelınmemelı.. sana ozen verılmelı duygularını dusuncelerını dınlemelı ve sana saygı duymalılar senı mutlu etmeye calısmalılar aksınee.........................
onun dısında ztn su aralar bunye olarak zayıf bı donemdesın moralının bozulmaması cok onemlı
ayrıca dedıklerının hepsı palavra.. saçmalık o kadar

hepsi neysede arkadaslar ne tuzlamasi Allah askina ilk defa duydum o nasil oluyor :)))))) cok komik yaa..

ah kızlar yaa bende çok sıkılıyorum.çok giydirmişsin az giydirmişsin terlemiş üşümüş...
napacam bilmiyorum.biraz akıl verin cesaret verin burda...10 gunluk olduk biz.annemler 3 gun sonra gidiyorlar..yalnız kalmaktan da korkuyorum...bebeğimebişi olmasından da çok mkorkuyorum.psikolojik olarak çok zayıf hissediyorum yaaaa

:(

ah kızlar yaa bende çok sıkılıyorum.çok giydirmişsin az giydirmişsin terlemiş üşümüş...
napacam bilmiyorum.biraz akıl verin cesaret verin burda...10 gunluk olduk biz.annemler 3 gun sonra gidiyorlar..yalnız kalmaktan da korkuyorum...bebeğimebişi olmasından da çok mkorkuyorum.psikolojik olarak çok zayıf hissediyorum yaaaa

Canım Benim durup dururken kendine ves vese verme , sonra durduk yerde psikolojin bozulur. Sen korkma bebeğine hiçbir şey olmaz .. sakınan göze çöp batar derler ANNESİ Hiç korkma Rahat ol Sıkma bunaltma kendini. Sen kendine de bebeğine de iyi bakarsın :))

bende 23 günlük anneyim kac defa dişarı çıktım geceleri bile çıktım şükür bişey olmadı bende arada bi sütümü sağıp veriyorum yanı arada bi dedigim en az günde 1 defa herkes bırakır seni diyor ama oglum beni hala bırakmadı şükür hatta benden içmeyi daha cok seviyor

kızlar ben doğum yapalı 5 ay oldu kk da gezinirken gözüme çarptı..ve yazma isteği hissettim birden..valla bana neler yapıldı adettendir töredendir vss ama ben hiç birine kulak asmadan bildiğimi yaptım.çocuğumun bezlerini atmıcakmışım 40 gün biriktircekmişim o neyse.akşam ezanı okunduktan sonra çocuğun çamaşırları yıkanmaz ve aılmazmışş daha neler..40 dolmadan dışarı çıkılmazmışş ee doktora nası gicem:))saçma.. dışarıda çıktım gezdimde kırkım dolmadan.düşünsenize bu 40 dolmadan dışarı çıkmamak bi tek bizde var ne kadar batıl ozaman dünyadaki diğer kadınlar napıyor bi düşünsenize:))kızımı tuzlamadımda kundağada sarmadım..bana o kadar saçma şeyler söyleilerki çocuk ağlıyo aa niye ee gazı var olurmu canım kulağı ağrıyodur kulağına süt sık olmadı burnuna sık:))ee kız yine ağlıyo esas bomba kızlar duyunca ben çok güldümm...çocuk ismini sevmemiştir ismini değiştir ne yni her ağladığında yeni bi isim mi takçam:))ne komedi ya ben bi çok şeyi yapsaydım heralde şu an çocuğum allahkorusun belki hayatta olmazdı.ha unutmadan emzik almayan çocuğa sakın bal vermeyin bizim kiler bi şişe balı içirceklerdi çocuğa emzik alsın diye çocuğumu ellerinden zor kurtardım valla...

kızlar ben sizler gibi anne olamadım ama biran önce olmak için uğraşıyorum. bu arada yeni anne olanları tebrik ediyorum a.s.malesef 2 aylık bebeğim düştü 2 aylık hamileliğim boyunca beni de bunalttılar yok kediye köpeğe bakma yok kahve içme bebeğin arap olur gibi..... her neyse bence önemli olan bilinçli anne olmak allahtan internet var da istediğimiz bilgiye hemen ulaşabiliyoruz tabiki birde güzel kulübümüz :enbuyukkk:kızlar biliyorum sinir bozucu ama siz ne söylerlerse söylesinler doğru bildiğinizden uzmanların söylediğinden şaşmayın

Eee sen doğurmuşsun büyütmüşsün nasıl bir tip çıkardığın oğlundan belli dur bunu da biz büyütelim ama yokkk illa maydonoz olacklar herseye bir karışıp saçma sapan fikirer sunup öğütler verecekler ...

Back
X