Şizofreni olabilir mi ?

Pulmicort_Combivent

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
1.072
374
123
Merhaba arkadaşlar. Erkek kardeşim şizofreni olabilir mi diye size danışmak istedim.

Geçen sene kardeşim bileğini kesmisti boydan boya bunu gören arkadaşları hocasina söylemiş intihar edeceğim filan demiş hocası bizi çağırdı ona çok ilgi gosterdigimizden şikayet etmiş, kardeşim, aklına kötü düşüncelerin geldiğini söylemiş. Hocası ilgiyi azaltin ve ona hayatta sorumluluklar verin dedi. Sosyallesmesini sağlayın dedi. Bizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Dersleri çok çok iyidir liseye gidiyor ve içine çok kapaniktir odasından çıkmaz bilgisayar başındadır oyun oynar. Hiç konuşmaz.

Bu olaydan sonra her şey iyi gidiyor derken bugün yine hocası bizi aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Okula gittiğinde anneme hocası onu bir psikiyatriye götürün demiş. Arkadaşlarına sizinle görüşmek istemiyorum sizin bana zarar vereceginizi düşünüyorum demiş. Arkadaslari da senin yardim alman gerekiyor deyince bizi gecen sene yanina cagiran hocasi ile konusmus. Hocasina annemin üzülmesini hiç istemedigim için ona soylemiyorum sesler duyuyorum demiş.

Bazen yatağına uzanir öyle yatar uyumadan düşünür.

Bizi soracak olursanız annem dört dörtlük bir kadındır. Babam da çok cahil, ağzı bozuk ve karakteri kardesimle tartilamayacak kadar dusuktur.

Bu olanlardan sonra ağlaya ağlaya bir hâl oldum. Kendimde saglikciyim ve şizofreni ihtimali aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Kendine zarar vermeye devam ediyor mu bilmiyoruz, soramiyoruz, sinirleniyor kendi haline bırakıyoruz, doktora gideceğiz. Yardımcı olabilecek var mı :( :( :(

sağlıkçıyım dediğinize göre online teşhis konulamayacağını biliyor olmalısınız.şizofreni çok geniş kapsamlı bir rahatsızlık ve çok çeşidi var.Bir çeşit şizofreni de olabilir başka bir rahatsızlığı da olabilir.Çok acil bir şekilde iyi bir hastanenin psikiyatri servisine "acil" muayene isteğinde bulunup gitmelisiniz.Anlattıklarınıza göre sadece kendisine değil çevresine de bir zarar verme durumu olabilir.

Allah korusun.. kotu düsünmeyin hemen.. lise cağı tam bunalım takinilan zamandır.. belki bi depresyon türü bişey geciriyordur.. Her ses duyan şizofreni olmuyor öyle birşey yok bunu bilmeniz gerek. Bi dr a götürün ve hissettirmeden gözlemleyin ınsallah biseyi yoktur

Bu hastalık genetik diye biliyorum. Bi psikoloğa görünse, neden bu şekilde içine kapandı. Tetikleyen bir şey oldu mu? Pc başında çok vakit geçiriyor mu, geçiriyorsa casus prog ile bi kontrol edin neleri araştırıyor? Allah kolaylık versin.

Bipolar da olabilir. Şizofreni ile çok karıştırılır. İstanbuldaysanız bu konuda uzman Dr. Hasan Basri İZGİ var. Mükemmel bir doktor. İnstagram da Facebook’ta hesapları var inceleyin. Beni ölümün eşiğinden kurtardı. Yurtdışından ilaç getirtti. Normalde 5 yılda iyileşeceğim hastalıktan 2 yılda kurtardı . Evlendim çocuğum oldu . Sağlıklı bir birey oldum. Türkiye de ki ilaçlar idrar ve ter ile çok çabuk atılıyor o sebeble Almanya dan ilaç getirttik falan filan. Uzun yazdım çok özür diliyorum ama kardeşinize çok üzüldüm. Bir zamanlar Benzer durumda olduğum için yazdım. Hatta yıllardır bu sitede de bu tarz konular okuduğum da hep HaSAN beyi tavsiye ettim. En son çok yakın bir akrabamızı tedavi etti. Çocuk kimseye dokunamıyordu değişik takıntıları vardı. 1 yıl tedavi oldu 2 ay öncede evlendi

Merhaba arkadaşlar. Erkek kardeşim şizofreni olabilir mi diye size danışmak istedim.

Geçen sene kardeşim bileğini kesmisti boydan boya bunu gören arkadaşları hocasina söylemiş intihar edeceğim filan demiş hocası bizi çağırdı ona çok ilgi gosterdigimizden şikayet etmiş, kardeşim, aklına kötü düşüncelerin geldiğini söylemiş. Hocası ilgiyi azaltin ve ona hayatta sorumluluklar verin dedi. Sosyallesmesini sağlayın dedi. Bizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Dersleri çok çok iyidir liseye gidiyor ve içine çok kapaniktir odasından çıkmaz bilgisayar başındadır oyun oynar. Hiç konuşmaz.

Bu olaydan sonra her şey iyi gidiyor derken bugün yine hocası bizi aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Okula gittiğinde anneme hocası onu bir psikiyatriye götürün demiş. Arkadaşlarına sizinle görüşmek istemiyorum sizin bana zarar vereceginizi düşünüyorum demiş. Arkadaslari da senin yardim alman gerekiyor deyince bizi gecen sene yanina cagiran hocasi ile konusmus. Hocasina annemin üzülmesini hiç istemedigim için ona soylemiyorum sesler duyuyorum demiş.

Bazen yatağına uzanir öyle yatar uyumadan düşünür.

Bizi soracak olursanız annem dört dörtlük bir kadındır. Babam da çok cahil, ağzı bozuk ve karakteri kardesimle tartilamayacak kadar dusuktur.

Bu olanlardan sonra ağlaya ağlaya bir hâl oldum. Kendimde saglikciyim ve şizofreni ihtimali aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Kendine zarar vermeye devam ediyor mu bilmiyoruz, soramiyoruz, sinirleniyor kendi haline bırakıyoruz, doktora gideceğiz. Yardımcı olabilecek var mı :KK43: :KK43: :KK43:
Acaba oynadığı oyunlardan mı etkileniyor. Hemen sizofren damgası vurmayın cocuga

Aile geçmişinde psikotik bozukluğu olan kişiler var mı?

Babam tarafında babamın babası hakkında deli filan derler arkasından vefat etmiş kendisi ancak niye deli dediklerini bilemiyoruz bir rahatsızlığı var miydi yoksa davranislarindan dolayi mi. Annem tarafindanda annemin amcası bir travma sonucu psikolojik rahatsızlıklar geçirmişti bir zamanlar.

sağlıkçıyım dediğinize göre online teşhis konulamayacağını biliyor olmalısınız.şizofreni çok geniş kapsamlı bir rahatsızlık ve çok çeşidi var.Bir çeşit şizofreni de olabilir başka bir rahatsızlığı da olabilir.Çok acil bir şekilde iyi bir hastanenin psikiyatri servisine "acil" muayene isteğinde bulunup gitmelisiniz.Anlattıklarınıza göre sadece kendisine değil çevresine de bir zarar verme durumu olabilir.

Kendim tanı teşhis bildiğim için şüphe ettigimden,korktugumdan yazdim sizlere. Başkalarının da başına geldiyse sonucunda ne olduğunu öğrenmek için. Dr goturecegiz

Geçmiş olsun. Acaba sizde bunları yaşamış gibi hafif hafif anlatsanız belki annenize değil de size açılabilir. Doğru olur mu bilmiyorum ama bi ihtimal diye düşündüm.

Bizimle iletişim kurmuyor, tetiklemek istemiyorum bu konu hakkında konusup, sadece bir uzmanla konusmasi daha iyi olur diye düşünüyoruz annemle çünkü hocasiyla açık açık konuşuyor bize bir şey demiyor

Allah korusun.. kotu düsünmeyin hemen.. lise cağı tam bunalım takinilan zamandır.. belki bi depresyon türü bişey geciriyordur.. Her ses duyan şizofreni olmuyor öyle birşey yok bunu bilmeniz gerek. Bi dr a götürün ve hissettirmeden gözlemleyin ınsallah biseyi yoktur

Evet inşallah dediğiniz gibi ama insan korkuyor :(

Bu hastalık genetik diye biliyorum. Bi psikoloğa görünse, neden bu şekilde içine kapandı. Tetikleyen bir şey oldu mu? Pc başında çok vakit geçiriyor mu, geçiriyorsa casus prog ile bi kontrol edin neleri araştırıyor? Allah kolaylık versin.

Amin sağolun.bilgisayarina bakabildigimiz kadar baktık zaten siliyor geçmişi. Sosyal hayatı sıfır ama kendi elinde olan bir şey yoksa bir şey istediğinde veya istemediğinde seferber oluyoruz annem ve ben

Back
X