Şizofreni olabilir mi ?

Merhaba. Öncelikle çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Elbette biz ne desek boş, bir uzman psikoloğun mutlaka görmesi gerekir fakat bende bu konular hakkında oldukça detaylı araştırma yaptım. Erkek arkadaşım bipolar hastası. Ona nasıl davranmam gerektiğini öğrenmek için girdiğim sitelerde o kadar fazla konudan konuya geçtim ki. Şu anda senin yazdığın bu şeylerinde belirtisi bana bipolar geldi. Dediğim gibi şu anda kendiniz şizofreni diye şartlamayın. İlk iş bir uzmana götürün.

Benim kardesim de malesef bu hastaliga yakalandi bu hastalik demiyim de baska bi çesidi desem daha dogru olur.cok sinsi ilerler bu hastalik.benim kardesim hastalanmadan once bir sene boyunca icine kapandi hic kimseyle iletisim kurmadi artik biz tabi hala bi sey anlamiyorz depresyona girdi falan diyorduk taa ki artik hastalik belirtileri iyice ortaya cikip siddetli bi atak gecirene kadar.benden size tavsiye ne kadar erken tedaviye baslarsa o kadar iyi.vakit kaybetmeden hastaneye goturun.kardesinizde hastalikla ilgili belirtiler cikmaya baslamis bile daha da ilerlemeden goturun olmayan sesler duymak herkesten suphelenmek malesef bunlar kardesinizin bu hastaliga yakalandigini isaret ediyor üzgunum

Arkadaşlarım bana zarar verebilir insanlar bana zarar verebilir diye düşünüyormuş arkadaşı da senin yardım Alman lazım demiş kardeşime kardeşim kendine zarar verdiğinde de o arkadaşları yapma etme deyip hocalarina soylemislerdi bilemiyorum daha detaylı konuşması için uzmanla görüşecek uzmana ne anlatacak ne diyecek belki dediğiniz gibi çok başka şeyler vardır bilemiyor ki insan
Benzer şeyler. Nerdeyse bi sene evden çıkmadı kardeşim. Beni öldürecekler diyodu. Öyle sanıyomuş uzun süredir ama doktor ilaç verene kdr itiraf edemiyordu.

Hep tedirgindi. En son devlet memurlarından korkmaya başladı, temizlik görevlisi zabıta vs....
Snra konuşa konuşa kabullendi. Yüzleşti dizelmek için kendide emek vermeye başladı.

Şuan sizi kendi kardeşimi anlatıp üzmek istemezdim ama ben gecelerce çok ağladım. Bu şekilde fayda sağlayamıyoruz onlara.

Bi senedir nerdeyse evimizde haber veya dizi izlenmedi, aşırı kalabalık olmadı, rahatsızlık sezdigimiz herşeyi yok ettik. O kendini toparladıkca normalleşiyo ztn hayat.

Kuzum aylarca yanlış derse girmiş farkına varamamış. En samimi arkadaşının bile onu öldüreceginden korkuyordu.

Merhaba arkadaşlar. Erkek kardeşim şizofreni olabilir mi diye size danışmak istedim.

Geçen sene kardeşim bileğini kesmisti boydan boya bunu gören arkadaşları hocasina söylemiş intihar edeceğim filan demiş hocası bizi çağırdı ona çok ilgi gosterdigimizden şikayet etmiş, kardeşim, aklına kötü düşüncelerin geldiğini söylemiş. Hocası ilgiyi azaltin ve ona hayatta sorumluluklar verin dedi. Sosyallesmesini sağlayın dedi. Bizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Dersleri çok çok iyidir liseye gidiyor ve içine çok kapaniktir odasından çıkmaz bilgisayar başındadır oyun oynar. Hiç konuşmaz.

Bu olaydan sonra her şey iyi gidiyor derken bugün yine hocası bizi aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Okula gittiğinde anneme hocası onu bir psikiyatriye götürün demiş. Arkadaşlarına sizinle görüşmek istemiyorum sizin bana zarar vereceginizi düşünüyorum demiş. Arkadaslari da senin yardim alman gerekiyor deyince bizi gecen sene yanina cagiran hocasi ile konusmus. Hocasina annemin üzülmesini hiç istemedigim için ona soylemiyorum sesler duyuyorum demiş.

Bazen yatağına uzanir öyle yatar uyumadan düşünür.

Bizi soracak olursanız annem dört dörtlük bir kadındır. Babam da çok cahil, ağzı bozuk ve karakteri kardesimle tartilamayacak kadar dusuktur.

Bu olanlardan sonra ağlaya ağlaya bir hâl oldum. Kendimde saglikciyim ve şizofreni ihtimali aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Kendine zarar vermeye devam ediyor mu bilmiyoruz, soramiyoruz, sinirleniyor kendi haline bırakıyoruz, doktora gideceğiz. Yardımcı olabilecek var mı :KK43: :KK43: :KK43:
Sakın kendinizi asla geçmez diye şartlamayın...
Bazı arkadaşlar çok karamsar konuşmuş. Ama ben inanıyorum ki kontrol edilebiliyor.
Aşırı durgun veya aşırı mutlu aşırı sinirli hallerini doktor dengeliyor ilaç dozlarıyla.
Uzaya çıkacak kdr özgüvenli olup sonra günlerce sessiz kalacak kadar garip geçişler yaşadık biz.
Belki de ömür boyu yaşıycaz. Hep yüreğim ağzımda telefon çaldıgında. Ama ilaçsız tedavi olmayacagını önce siz snra kardeşiniz kabul etmeli.

Bipolar da olabilir. Şizofreni ile çok karıştırılır. İstanbuldaysanız bu konuda uzman Dr. Hasan Basri İZGİ var. Mükemmel bir doktor. İnstagram da Facebook’ta hesapları var inceleyin. Beni ölümün eşiğinden kurtardı. Yurtdışından ilaç getirtti. Normalde 5 yılda iyileşeceğim hastalıktan 2 yılda kurtardı . Evlendim çocuğum oldu . Sağlıklı bir birey oldum. Türkiye de ki ilaçlar idrar ve ter ile çok çabuk atılıyor o sebeble Almanya dan ilaç getirttik falan filan. Uzun yazdım çok özür diliyorum ama kardeşinize çok üzüldüm. Bir zamanlar Benzer durumda olduğum için yazdım. Hatta yıllardır bu sitede de bu tarz konular okuduğum da hep HaSAN beyi tavsiye ettim. En son çok yakın bir akrabamızı tedavi etti. Çocuk kimseye dokunamıyordu değişik takıntıları vardı. 1 yıl tedavi oldu 2 ay öncede evlendi
Benim de aklıma ilk etapta bipolar geldi

Sakın kendinizi asla geçmez diye şartlamayın...
Bazı arkadaşlar çok karamsar konuşmuş. Ama ben inanıyorum ki kontrol edilebiliyor.
Aşırı durgun veya aşırı mutlu aşırı sinirli hallerini doktor dengeliyor ilaç dozlarıyla.
Uzaya çıkacak kdr özgüvenli olup sonra günlerce sessiz kalacak kadar garip geçişler yaşadık biz.
Belki de ömür boyu yaşıycaz. Hep yüreğim ağzımda telefon çaldıgında. Ama ilaçsız tedavi olmayacagını önce siz snra kardeşiniz kabul etmeli.
Aşırı durgun veya aşırı hareketli ve cesur tavırlar ile bahar aylarında gelen ataklar bipolara benziyor.

Merhaba arkadaşlar. Erkek kardeşim şizofreni olabilir mi diye size danışmak istedim.

Geçen sene kardeşim bileğini kesmisti boydan boya bunu gören arkadaşları hocasina söylemiş intihar edeceğim filan demiş hocası bizi çağırdı ona çok ilgi gosterdigimizden şikayet etmiş, kardeşim, aklına kötü düşüncelerin geldiğini söylemiş. Hocası ilgiyi azaltin ve ona hayatta sorumluluklar verin dedi. Sosyallesmesini sağlayın dedi. Bizde bir şeyler yapmaya çalıştık. Dersleri çok çok iyidir liseye gidiyor ve içine çok kapaniktir odasından çıkmaz bilgisayar başındadır oyun oynar. Hiç konuşmaz.

Bu olaydan sonra her şey iyi gidiyor derken bugün yine hocası bizi aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Okula gittiğinde anneme hocası onu bir psikiyatriye götürün demiş. Arkadaşlarına sizinle görüşmek istemiyorum sizin bana zarar vereceginizi düşünüyorum demiş. Arkadaslari da senin yardim alman gerekiyor deyince bizi gecen sene yanina cagiran hocasi ile konusmus. Hocasina annemin üzülmesini hiç istemedigim için ona soylemiyorum sesler duyuyorum demiş.

Bazen yatağına uzanir öyle yatar uyumadan düşünür.

Bizi soracak olursanız annem dört dörtlük bir kadındır. Babam da çok cahil, ağzı bozuk ve karakteri kardesimle tartilamayacak kadar dusuktur.

Bu olanlardan sonra ağlaya ağlaya bir hâl oldum. Kendimde saglikciyim ve şizofreni ihtimali aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Kendine zarar vermeye devam ediyor mu bilmiyoruz, soramiyoruz, sinirleniyor kendi haline bırakıyoruz, doktora gideceğiz. Yardımcı olabilecek var mı :KK43: :KK43: :KK43:
Aklıma bipolar geldi. O da çok ciddi bir hastalık.

Ama bence endişe edilecek bir durum yok. Çünkü artık psikolojik rahatsızlıklar için birçok tedavi yöntemi var.

Önem li olan doğru teşhisi koyabilmek. Belki kapi kapi doktor gezeceksiniz ama başka da çare yok. Burda herhangi bir teşhis konulamaz. Ama belki bilgi paylaşilabilir.

Görümcem bipolar hastası. Ama tedavi görüyor. Yani düzenli kontrol altında ve bilmeyen hiç anlamaz hasta olduğunu. Gayet normal iki kızı var.

Genetik miras önemli tabiki. Ailede psikolojik hastalık varsa çocuklarda risk yüksek oluyor.

Özellikle bipolar bireylerin ebeveynleri genelde anormal tavırlı insanlar oluyor.

Ben psikoloji hakkında meraklı olduğum için okuduğum bazı bilgiler bunlar. Ama eğer yanlışım varsa Astoria Astoria beni düzeltecektir.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Keşke ilk girişiminde götürseydiniz en azından bundan sonrası için vakit kaybetmeyin. Yazdığınız belirtiler birçok tanıda görülebilir, bipoların mani dönemlerinde de olabiliyor mesela, ergenlik faktörü de devreye giriyor burada. Panik yapmayın, sadece işinde uzman birini bulun.

Oncelikle intihar dusuncesi oldugunu dusunuyorsaniz acilden gidin, ertelemeyin
Sizofreni olabilir ama eger bu icine kapalilik hep olagelen bir sey ise kisilik bozuklugu da olabilir, yas grubu psikiyatrik hastaliklarin baslama zamaniyla uyumlu
Ayrica yine yasi geregi madde kullaniminin da goz onunde bulundurulmasi gerek, benzer semptomlara neden olabilir
Lutfen ihmal etmeyin

Çok teşekkür ederim. İstanbul'da değiliz ama gerekirse gideriz dediginiz doktora şimdi önce bulunduğumuz ilde bir araştırma yaptık inşallah ondan sonuç alabiliriz
Lityum falan işe yaramıyor Türkiye deki. Çoğu doktor şizofreni ile bipoları ayırt edemiyor. Yanlış tedavi ve ilaçlar iyice kardeşinizi mahveder. Ben Hasan bey den önce 4 doktor değiştirdim. 6 ay içinde 45 kg düştüm ölüyordum lütfen yalvarırım Hasan bey e götürün .

Aklıma bipolar geldi. O da çok ciddi bir hastalık.

Ama bence endişe edilecek bir durum yok. Çünkü artık psikolojik rahatsızlıklar için birçok tedavi yöntemi var.

Önem li olan doğru teşhisi koyabilmek. Belki kapi kapi doktor gezeceksiniz ama başka da çare yok. Burda herhangi bir teşhis konulamaz. Ama belki bilgi paylaşilabilir.

Görümcem bipolar hastası. Ama tedavi görüyor. Yani düzenli kontrol altında ve bilmeyen hiç anlamaz hasta olduğunu. Gayet normal iki kızı var.

Genetik miras önemli tabiki. Ailede psikolojik hastalık varsa çocuklarda risk yüksek oluyor.

Özellikle bipolar bireylerin ebeveynleri genelde anormal tavırlı insanlar oluyor.

Ben psikoloji hakkında meraklı olduğum için okuduğum bazı bilgiler bunlar. Ama eğer yanlışım varsa Astoria Astoria beni düzeltecektir.

Şu an ne desek boş açıkçası, burada kimseye uzaktan tanı koymamız mümkün değil. Bipolar bozukluğun bazı belirtileri ile şizofreni çok karıştırılır; majör depresif bozukluk olabilir; ergenlik döneminde olmasına bağlı olarak tanı değişebilir. Kendine zarar verme riski de bulunduğu için tanının ne olduğundan ziyade hemen bir uzmanın gözetimi altında bulunuyor olması çok önemli.

Bipolar da olabilir. Şizofreni ile çok karıştırılır. İstanbuldaysanız bu konuda uzman Dr. Hasan Basri İZGİ var. Mükemmel bir doktor. İnstagram da Facebook’ta hesapları var inceleyin. Beni ölümün eşiğinden kurtardı. Yurtdışından ilaç getirtti. Normalde 5 yılda iyileşeceğim hastalıktan 2 yılda kurtardı . Evlendim çocuğum oldu . Sağlıklı bir birey oldum. Türkiye de ki ilaçlar idrar ve ter ile çok çabuk atılıyor o sebeble Almanya dan ilaç getirttik falan filan. Uzun yazdım çok özür diliyorum ama kardeşinize çok üzüldüm. Bir zamanlar Benzer durumda olduğum için yazdım. Hatta yıllardır bu sitede de bu tarz konular okuduğum da hep HaSAN beyi tavsiye ettim. En son çok yakın bir akrabamızı tedavi etti. Çocuk kimseye dokunamıyordu değişik takıntıları vardı. 1 yıl tedavi oldu 2 ay öncede evlendi

Doğru doktoru bulabilmek yolun enaz dörtte üçünü aşmak demek.
Vermiş olduğunuz tafsilatlı bilgi için bu platformun bir üyesi olarak Ben de çok teşekkür ederim.

Bipolar değil ancak bipolarite teşhisi net konmuş bir yakınım için arayıştaydık.
Özellikle Türkiye'de kullanılan ilaçlar konusunda yazdıklarınızı arkadaşıma aktardım.
Durumu şu anda kontrol altında olsa bile kullandığı ilaçlar gerçekten de Türkiye'de satılan de...in ve p....a adlı iki ilaç ve doktoru bu ilaçları ömür boyu kullanacağını söylemişti.Sizin bahsettiğiniz ilaçlar ile ise belli bir süreç sonusunda tamamı ile tedavi olunabildiğini öğrenmek çok , çok faydalı oldu.

Hasan Basri İzgi Bey ile irtibata geçeceğiz.
Tekrar teşekkürler..

Doğru doktoru bulabilmek yolun enaz dörtte üçünü aşmak demek.
Vermiş olduğunuz tafsilatlı bilgi için bu platformun bir üyesi olarak Ben de çok teşekkür ederim.

Bipolar değil ancak bipolarite teşhisi net konmuş bir yakınım için arayıştaydık.
Özellikle Türkiye'de kullanılan ilaçlar konusunda yazdıklarınızı arkadaşıma aktardım.
Durumu şu anda kontrol altında olsa bile kullandığı ilaçlar gerçekten de Türkiye'de satılan de...in ve p....a adlı iki ilaç ve doktoru bu ilaçları ömür boyu kullanacağını söylemişti.Sizin bahsettiğiniz ilaçlar ile ise belli bir süreç sonusunda tamamı ile tedavi olunabildiğini öğrenmek çok , çok faydalı oldu.

Hasan Basri İzgi Bey ile irtibata geçeceğiz.
Tekrar teşekkürler..
Türkiye’de ki özellikle l..yum ilacı hemen idrarla yada terle atılıyor . O yüzden de tedavi süresi çok uzuyor. Q...retrad getirttik Almanya’dan o sayede kurtuldum. Hasan bey de tanıdığınız da göreceksiniz dünya iyisi bir adam.

Back
X