skinny_girl diyet günlüğü

skinny_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
100
0
96
Ne geldiyse başıma, hep bu cümle yüzünden geldi...

Ay kilo alırım deyip ikram edileni reddetme lüksüm olmadı hiç. Aman boyun var, bi şey olmaz dendi..

Ben de inandım buna. Ya da inanmak istedim. Öğle-akşam kebap yedim kaç kere. Alınan-harcanan kalori hesabı hiç yapmadım.

Hani ne yerse yesin kilo almayanlardan olacağıma inanmıştım bi kere.

Oysa onlardan biri değilmişim ben.. sadece bir masal dünyasında prensesmişim.

Bir sabah yüzleşip tüm korkularımla , tartının üstüne çıktım ve gerçeklere uyandım.

69

Ne zaman geldim bu kiloya, ne zaman bıraktım sağlıklı olmayı.

Hayal meyal hatırlıyorum aslında. Ama hemen olmadı tabi, uzun bir süreç... Yaşananlar, karmaşık duygular, hüzünler, bunalımlar..

O sabahtan sonra Freud'un 5 aşamasını yaşadım yavaş yavaş.

Kabul etmedim. Ben kilolu bir insan değildim. Belki de su toplamıştım.

Sonra fotoğraflarımı gördüm. Demek ki aynalar da yanıltıcı olabiliyormuş, fotoğraflar değil.

Kızdım. Fotoğraf makinelerine küstüm, hiç poz vermedim.

Nedenleri sorguladım. Şunu yapsaydım bunu yapmasaydım diye kendimle pazarlık yaptım. Sanki gerçeği değiştirebilirmişim gibi.

4. aşamada depresyona girdim. Giremediğim kıyafetleri asla dolaptan çıkarmadım ama kendime de yeni kıyafetler almadım. Makyaj yapmayı bıraktım. Tüm yüzümü, vücudumu sivilceler bastı, bi cilt doktoruna gidip de noldu bana demedim.

Ve nihai aşamada 71'i görünce tartıda durumumu kabullendim. Bu kabullenme, hayatımın sonuna kadar böyle geçireceğimi kabul ettim anlamına gelmiyor. Ben kiloluyum ama kilolarımı vereceğim, dedim.

Her şeyden önce bozulan sağlığım için, cildim için.

Tek başıma bu yola çıkamam biliyorum. O yüzden bugün ilk adımımı atarak diyetisyenden randevu aldım.

Ama dayanamadım o vakte kadar. Sizlerle paylaşmak istedim.

Ey günlüğüm!

Çok mutluyum.

Dipnot: Merak edenler için 1.76 boyundayım, ve an itibariyle 71.2.

Son düzenleme:
Bu surecte basarilar diliyorum azmin ve kararliligin elinden hic bir sey kurtulmaz ;) ayrica sakin o zayifken icine girebildigin kiyafetleri gozunden uzak biyerlere kaldirma aksine cikar as en gorebildigin yere

Bu süreçte sana başarılar diliyorum. Umarım sağlıklı bir şekilde ideal kilona ulaşırsın. :)

Canım başarılar dilerim. Inan benimde dolabımda yıgınla pantalon var içine giremediğim. Daha doğrusu hepsinin içine giriyorum amaaaaa belleri kapanmıyor. Sırf göbek olmuş durumdayım anlıycağın. Hiç birşeyimi vermedim. Yeni bişeyde almıyorum. Sadece yazın bikaç bişey aldım. Ozamanda durumun bukadar kötü oldugunun farkında değildim. Ama o bikiniyi giyince gerçeklerle yüzleştim adeta.4 sene önce rejim yapmıstım en son, çok guzel bir pantolonum vardı ozaman. Tabı kıloları verdık. Noldu o pantolana ıhtıyacım kalmadı. Bir daha asla kılo almıycaktım nede olsa. Ama bu yaz nasıl aradım o pantolonu. Evı talan ettım. Butun dolabı deştim. Yoktuuu. Cok severek aldıgım, çok severek gıydıgım pantolonum yoktu. Oysa olsa şimdi beli ne guzel kapanacaktı. Belimden düştüğü için bol gelddiği için benden daha şişman biri gıysın dıye verılmıstı demekkı 4 sene öncee. Yeni bişeyler mi almalıydım? Kilomu vermeliydim? Kesinlikle ıkıncı sıktı dogru olan ve başladım diyete. Umarım hepimiz kilo veririz ve fazlalıklardan kurtuluruz canım.

Hepinize çok teşekkür ederim.

Destekleyenimin olduğunu bilmek çok güzel!

Diyetisyene gittikten sonra hemen günlüğüme yazacağım. Şimdilik o güne kadar dikkatli yemeye çabalıyorum.

Hepimiz birbirimize destek olalım ve bu kilolarımızdan kurtulalım. :)

Hepinize çok teşekkür ederim.

Destekleyenimin olduğunu bilmek çok güzel!

Diyetisyene gittikten sonra hemen günlüğüme yazacağım. Şimdilik o güne kadar dikkatli yemeye çabalıyorum.

Hepimiz birbirimize destek olalım ve bu kilolarımızdan kurtulalım. :)

Ne durumdasın diye kontrole geldiiiim :)

Ne durumdasın diye kontrole geldiiiim :)

Böyle kontrollere ihtiyacım var, çok teşekkürler :)

Çok ağır bir diyet yapmıyorum şimdilik. :17: Daha diyetisyene gitmedim. Bu haftaiçi için gün verebildiler. Diyetisyenlerden randevu almak da bir mesele oldu artık :)

Gider gitmez hemen günlüğüme yazmaya başlayacağım.

Böyle kontrollere ihtiyacım var, çok teşekkürler :)

Çok ağır bir diyet yapmıyorum şimdilik. :17: Daha diyetisyene gitmedim. Bu haftaiçi için gün verebildiler. Diyetisyenlerden randevu almak da bir mesele oldu artık :)

Gider gitmez hemen günlüğüme yazmaya başlayacağım.

Yine kontrole geldiiiim :) Neler yiyosun diyetisyene gidene kadar nasıl devam ediyo?

:20:
Yine kontrole geldiiiim :) Neler yiyosun diyetisyene gidene kadar nasıl devam ediyo?

Ya son günlerim diye abarttım galiba :) Dükkan burger yedim bu öğlen :30:

Neyse yarın akşam büyük gün.. Hemen sizlerle paylaşacağım yaşadıklarımı :)

Veeee ticket yaratıcam! Çok heves ettim :52: İstersen senin için de yaratırım?

bende nefret edıyorum bu laftan senın boyun uzun bişey olmaz ya kardesım hem boy uzun kılo alınca iri yarı bısey oluyosun...bende aynı eskıler hala duruyor kardesıme bıle vermıyorum 2 yıldır zayıflıcam gıyecem dıye:31::31::31:

bende nefret edıyorum bu laftan senın boyun uzun bişey olmaz ya kardesım hem boy uzun kılo alınca iri yarı bısey oluyosun...bende aynı eskıler hala duruyor kardesıme bıle vermıyorum 2 yıldır zayıflıcam gıyecem dıye:31::31::31:

aynen dediğin gibi iri yarı bi şey oluyorsun ve hiç güzel durmuyorsun fotolarda :43:

ticker'ından diyete yeni başladın gibi anladım.. doğru mudur? :)

her gün birbirimizi kontrol edelim. hem de birbirimizi gaza getirmiş oluruz. bu hantallıktan kurtulmak istiyorum...

aynen dediğin gibi iri yarı bi şey oluyorsun ve hiç güzel durmuyorsun fotolarda :43:

ticker'ından diyete yeni başladın gibi anladım.. doğru mudur? :)

her gün birbirimizi kontrol edelim. hem de birbirimizi gaza getirmiş oluruz. bu hantallıktan kurtulmak istiyorum...

yok cnm benım 1.5 ay falan oldu arada bozuldu tabı.cetvelı degıstırmıyorum bayagı kılo verdıkten sonra degıstırcem.bu arada kılom 65:)

Kızlar..

Diyetisyenden önceki son gecem.

Çok heyecanlıyım. Heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. :52:

Yarından itibaren her şey çok güzel olacak, inanıyorum. İlk başta zorlanabilirim, onca yıl kendimi kısıtlayamamışım. Ama eminim bu sefer olacak...

Tabi sizlerin desteğiyle.. :)

Yatağa yarı aç yarı tok giden arkadaşlarım, yarın acınızı paylaşıyor olacağım.. :13:

Mıs gıbı boyun var dogru valla :=)))) arkadasım boyuna gore kılon nıe sana sısmanlık olrk gelıo anlamadm ben 171 boyndym bnde zamanında 100 kıloydum ugrasım sonucu 60 kılo oldm kılo benm hayatmda hep takıntı oldu backlrım kalın ama belm ınce dıye herseyden yırtar oldm:)) suan 67 68 kıloyum kesın konusamıorum cunku hamıleym 2 gn once 67dym:)) neyseee yanıı demk ıstedıgm sukı senın boyunda olsm 71 kg hayatta kafama takmazdm 75 kıloydum nısnlanırken soylee bakıorum kendımee tamm dolgnmusum ama sısman asla degıldm bence hıc oyle dusunme harıka bı boyun var keske benmde boyum 5 6 cm uzun olsydı 4 5 kılo esneklıgım daha olrdu:))) ama senı rahtsz edıosa bu kılo kı ıfadelerın bu yonde senı en ıyı ben anlarım yıllrca cocuk dogrmaktan korktum ve sırf kılo almaktn korktugm ıcın cok sukr ALLAH dagına gore kar verırmı dıyım artık 4. ayımn ıcındeym 71 kıloyla hamıle kaldım kusmaktn daha kılo alamadm ama kusmalar bıttı bakalm sımdı nolck:)) ısteee mevzunun ana fıkrıne degıneck olrsam boyuma guvenerek kendıme 10 kılo alma esneklıgı tanıms bulunuorum ınsallah hersey ıstedıgımz gıbı olsn hamıle agzımla bıde duamı eder buraları terk ederm:))):49:

bunu diyenler uzun boyda fazla kılonun nasıl durdugunun farkında olmayanlar.resmen sumocular gibi oluyorum kilo alınca.benimde boyum 180.kılom 74.cok zayıflarsan kötü görünürsün de tamamen teselliden başka bişey değil.iştahım arttı yine.çok yiyesim var :18:

Dün benim için milad idi kızlar. :46:

Diyetisyene gittim. 70.5 tartıldım. Şaşırdım ama doğrudur diye düşünüyorum. Ben de hemen tickerımı oluşturdum :)

weight.png

Aslında herhangi bir hedef koymadık ama ben 62'i istiyorum. Daha ileride konuşuruz diye düşünüyorum.

Bugün ilk günümdü. Nasıl geçecek, neler olacak derken gün bitti :)

Bugün yediklerimi saati saatine sizinle paylaşacağım;

9.30 : beyaz tost ekmeğine kaşarlı domatesli tost + 1 şekersiz çay

11:00 : 2 tam ceviz + 2 bardak şekersiz çay

13:00 : Izgara tavuklu salata

13:30 : Non-fat tall latte

15:00 : 1 adet mandalina

17:00 : 2 tam ceviz

19:00 : 1 kepçe çorba
6 yemek kaşığı ıspanak
2 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt

21:00 : 1 su bardağı süt

**Gün içersinde 2 LT su içtim.

İlk hafta fiziksel aktivite yok. Diyetisyenim diyetle ne kadar kilo verebileceğimi görmek istedi.

1. günün sonunda.. evet açım! eskisi gibi karnımı tıka basa doyurmadığım içindir tabi! =)

ve çok mutluyum! :128:

3. günümdeyim.

İnşallah 30. günümdeyim diye başlayacağım yazım da olacak. :66:

Herkese tartılmayın diyen ben, ya kaç kiloyum acabaaa diyerek tartıldım :) 70.9 geldim. Hem de yemek sonrası tartıldım!

Diyetisyendekiyle uyumsuz bir tartım olduğunu bildiğim ve yemek sonrası tartılmak gibi çok büyük bir hata yaptığımın farkında olduğum için üzerinde durmadım görünen rakamın.

Merak etmeyin, hala motiveyim ! =)

Bugün saatlerim biraz şaştı. Neyse haftasonudur, bu kadar olur diyorum. :17:

9:45 Beyaz tost ekmeğine kaşar + sucuk tost & şekersiz çay
12:00 2 tane light çubuk kraker & şekersiz cappuchino
13:00 2 tane light çubuk kraker & şekersiz çay
16:00 1 kepçe mercimek çorbası
6 çorba kaşığı kabak
2 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
18:00 1 muz

Akşam yemeğini de ızgara tavuk salata olarak planlıyorum. 19-20 arası muhtemelen.

Bu yazıyı yazarken fark ettim 3 saat aç bırakmışım kendimi. Bir daha bu kadar kendimi aç bırakmayacağım. Çantamda ceviz, meyve taşımaya karar verdim. Haftasonunuzu dışarıda geçiriyorsanız kızlar, tavsiyemdir.

Bi de bugün çok az su içtim, 1 LT oldu şu an. Bu saatten sonra 2 LT biraz zor ama 1.5 Lt içersem o bile kârdır.

Şimdilik bu kadar..

Bir an evvel Cuma gelsin, diyetisyende tartılayım istiyorum!! ::52:

5. günümdeyim.

Diyet günlüklerinde okuduğum misafirliğe gittim, ölçüyü kaçırdım başıma geldi :(

Dün misafirliğe gittim ve normalde kaşık ölçüsü ile yerken, orada evsahibinin bonkörlüğü sayesinde kocaman bir göbek ile geceyi tamamladım. :(

ama aferin'lerinizi de hak ettim, yediklerim çorba + 4 çorba kaşığı köri soslu tavuk sote, salata.

Bir de 3 çorba kaşığı gavurdağı salatası, 1 çorba kaşığı havuçlu meze, 1 çorba kaşığı patlıcanlı meze.

tatlı yemedim! :46:

haftaiçini seviyorum, tekrar düzenli hayatıma geri dönüş yapacağım.

menüm aynı. hiç sıkılmadan her gün aynı şeyleri yemeyi nasıl beceriyorum bilmiyorum :) ama sanırım kilo vereceğim sonunda diye çok motiveyim. =P

saat 15te mandalina ile ara öğün yaptım. bir sonraki ara öğünüm saat 17te. 2 saat arasını su içerek geçireceğim. :)

Hani aferinlerim? :1:

7. günümdeyim.

Önce güzel haberi vereyim, dün tartıldım 69.8 geldim :52:

Ve sonra kötü haber. Doğumgünü pastası almışlar bana, frambuazlı, kremalı bir pasta. :47: Yarım dilim yedim :(

Bu sabah meraktan çatlayarak tartıldım, 70.1 :2:

Moral bozmak yok. Cuma günü diyetisyene kontrole gidiyorum. Bu istisnayı göz ardı ederek, diyetime devam ediyorum :1:

Sabah yine aynı menü, kaşarlı tost , yanına şekersiz çay.

Saat 11'de ara öğünüm olan 2 tam cevizi yedim.

Heyecanla Cuma'yı bekliyorum sevgili günlüğüm..

Back
X