Sle li olmak

zeyn21

Zeyn
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
180
89
98
Merhaba arkadaşlar ben kaç kere Sle ile ilgili yazdım. Kimse cevap vermiyor. Sle konusunda konuşabilecegim biri varsa cevap yazabilir mi?

Kimsenin bilgisi olmadığı için cevap vermiyorlardır. Ben de ilk kez duyuyorum. Sağlık topiclerinde benze hastalıktan muzdarip olanlara ulaşmanız daha kolay olur.

Sle nedir? Belki bizde de vardır bilmiyoruz :110::KK1:

Sistemik Lupus Eritematozus (Sle)

Lupus, otoimmun hastalık olarak bilinen bir savunma sistem bozukluğu tipidir. Otoimmun hastalıkta savunma sistemi (bağışıklık sistemi) vücudun kendi sağlıklı hücrelerine ve dokularına zarar verir. Bu da iltihaba ve çeşitli vücut dokularının zararına neden olur. Lupus eklemler, deri, böbrekler, kalp, akciğerler, kan damarları ve beyni de içeren vücudun birçok bölgesini tutabilir. Ayrıca lupus'lu insanlarda çok değişik bulgular olabilir. Bunların en sık olanları aşırı yorgunluk, ağrılı veya şişmiş eklemler, açıklanamayan ateş, deri döküntüleri ve böbrek sorunlarıdır.

diğer konuya baktım, bir tür hastalıkmış, Allah şifa versin.
"Merhaba.. Ben 26 yaşındayım. İki yıldır Sle teşhisi kondu bana da. Söyleyeceklerim teselli etmez belki seni ama .. Kortizon iki yıldır vücudumu organlarımı çok etkiledi. Kemiklerim çok ağrıyor. 3 aydır da kuyruksokumu kemiğimi çok ağrıtıyordu. Ve mr sonucunda kalça kemiğimde çürüme olduğu ortaya çıktı. Ve ameliyat diyorlar şimdi. Bu aralar iyi bir ortopedi doktoru arıyoruz. Ve 8 aylık evliyim.."
yazmış

Allah sifa versin ama etrafimda hic SLE ( Sistemik Lupuz Eritematus ) hastaligina yakalanan olmadigi icin ben de bilemeyecegim. Derdinizi tam anlatsaniz? Tedavi yontemi falan mi ariyorsunuz?

Z zeyn21 geçmiş olsun peki ameliyat olmak kesin çözüm mü? İyileşirsin inşallah tez zamanda, Allah şifa versin.

Gecmis olsun bende bilmiyordum hastalik ismiymis rabbim sifa versin insallah

Gecmis olsun canim,Allah acil sifa versin.SLE zor bir hastalik.Otoimmun hastaliklarin en zorlarindan biri sanirim ama kisiden kisiye de farklilik gosteriyor sanirim.Sende ne tur belirtiler var nasil fark ettin? Yuzunde kelebek seklinde döküntü falan mi oldu yoksa baska sekilde mi?

Merhaba arkadaşlar ben kaç kere Sle ile ilgili yazdım. Kimse cevap vermiyor. Sle konusunda konuşabilecegim biri varsa cevap yazabilir mi?
Bana istedigini sorabilirsin bende 9senedir SLEhastasiyim ve bayagi inis ve cikislarim oldu azcikta olsa belki sana destek.olabilirim

En yakın arkadaşım Sle, hatta onun ablası da Sle, Ablasında hafif seyrediyor genelde ama arkadaşımda ağır seyrettiği dönemler oluyor. Sürekli kontrollerde.. Bazen kortizonu yükseltiyor bazen azaltıyor.. Tahlillerdeki değerlere gör... Çok uzun yürüyemez, çabuk yorulur. Bacakları çok ağrır. Şişer, vücudunda morluklar oluşur...
Ama bu hastalığın kesin tedavisi yok, sadece etkilerini hafifletiyorlar.. Sürekli bir tedavi süreci yani.
Umarım Sle ile yaşamaya alışırsın, tedavi sürecinde rutine bağlanır...

ben 12 yasindayke bana Lupus soyle anlatilmisti Lupus=Kurt bagisiklik sistemimiz bizimle bizim icin caliscagina bir kurt gibi bize karsi calisiyor...Yazin 50faktor gunes kremi surmezsek yuzumuzde kizarikliklardan olusan bir kelebk formu oluyor, yani sira eklem agrisi ve idrarda yüksek derecede protein buda demektirki böbreklerimiz bize sinyal veriyor biz iyi degiliz diye ve böyle devam ediyor kontisonlar iciliyor kilolar alip veriliyor bir gün iyi oluyoruz ertesi gün saatlerce uyumak istiyoruz hayat zorlastikca zorlasiyor ama biz ne yapiyoruz hep positiv düsünüp yilmiyoruz

ben 12 yasindayke bana Lupus soyle anlatilmisti Lupus=Kurt bagisiklik sistemimiz bizimle bizim icin caliscagina bir kurt gibi bize karsi calisiyor...Yazin 50faktor gunes kremi surmezsek yuzumuzde kizarikliklardan olusan bir kelebk formu oluyor, yani sira eklem agrisi ve idrarda yüksek derecede protein buda demektirki böbreklerimiz bize sinyal veriyor biz iyi degiliz diye ve böyle devam ediyor kontisonlar iciliyor kilolar alip veriliyor bir gün iyi oluyoruz ertesi gün saatlerce uyumak istiyoruz hayat zorlastikca zorlasiyor ama biz ne yapiyoruz hep positiv düsünüp yilmiyoruz
Kız cok acıklayıcı olmuş vallahi..
Ama hasta ben degilim ki:KK15:

Imtihanlar cesit cesit guzelim, bilgim olmadigi icin yorum yapamayacagim sadece sifa ve sabir dilemek istedim

BDV deki nadir gercek dertlerden bir tanesi. Rabbim kolaylik versin. Kimseye dermansiz dert vermesin. Keske elimden bisey gelebilse. Hamileyim en fazla dua edebilirim sizin icin :(

Back
X