Merhaba hayırlı günler dilerim ben şu anlık delix prednol plaqurnil imuran bide feramat kullanıyorum şöyle yani doktorum gebe kalsanız dahi hep düşükle sonuçlanır dedi bu ay sonu 24 saatlik idrarla gidicem inşallah düzelmiştir değerlerim siz ne kullanıyorsunuz şuan
Geçen sene n90 serum aldım 1 sene boyunca o süreçte korunmadım ve hamile kaldım doktorum aldırmak gerektigini söyledi bende aldırmaya kalmadan kendisi düştü
Merhaba geçmiş olsun tekrardan. Plaquenil deltacortil methotrexat ebewe , ana ilaçlar bunların yanında folibol feramat calcium alıyorum vitamin olarak. Doktorum aynı zamanda ailecek tanıdığımız bir hekim, prof., Lupus hakkında araştırmaları var. Methotrexat'ı kendi doktorunuza sormanızı tavsiye ederim kolay kolay verilmeyen bir ilaç ama etkili. Hamileliğe engel bir ilaç. Kullanıldıktan sonra 6 ay daha etkisi devam ediyor, ben hâlâ kullanıyorum bırakırsam 6 ay sonra hamilelik düşünebilirsin dedi.
N90'a başlanırsa hamile kalamazsın dedi ama ona başlamak için organ tutulumu olması gerekiyormuş. Benim cilt, kas ve eklem tutulumu olmuştu. Cildimde (tüm vücutta) ürtiker olmuştu kaşıntı yoktu ama kırmızı kabarcıklar vardı. Yüzümde de özellikle güneşte o kelebek görüntüsü dediklerinden oluyor.
Yüzümde ilaçlardan sanırım sivilceler kırmızı noktalar var.
Benim en kötü yanım hâlâ sigarayı birakamamis olmak.
Stresli ya da üzgün olduğum günlerde halsizlik ve ağrı oluyor psikolojiden çok etkilenen bir hastalık.
Artılarım ise başlangıçta iğne ve hap olmak üzere çok yüksek dozda kortizon aldım, bu süreçte tuz yemeyi kestim pandemi de olduğu için kendi ekmeğimi kendim yaptım tuzsuz ve doğal buğdaydan. (Köyden ata tohumu buğdayı şeklinde alıyorduk) o yüzden kortizon bende kilo ödem yapmadı aksine olan ödemi söktürdü.
Şuan az da olsa tuzlu yiyorum.
Bu dönemde bana iyi gelen iki şey oldu bunu da paylaşmak isterim biri maydanoz (suyunu da içtim robottan çekip kür gibi de yaptım) diğeri de biberiye çayı. Bu biberiye çayı hem idrar söktürücü hem kabızlık giderici, bana çok faydası oldu.
Bir de beslenme tavsiyesi olarak şunu gözlemledim kendimde, ne zaman ayıptır söylemesi et yesem o haftaki tahlilim kötü geldi idrarda protein yüksek çıktı ve eklem ağrım oldu (gut gibi) o yüzden protein alımını azalttım.