Slm epidural normal dogum yapan arkadaslar varmi

Galatasaraylim

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2013
13
0
6
A.B.D.
Arkadaslar epidural normal dogum yapan varmi aranizda dogumdan sonra belmagrisi kaldigi soyleniyor gerceklik payi nekadar doktorum epidural yapalim diyor ama kararsizim yasayan varsa tecrubelerini soyleyebilirmi tesekkurler simdiden

Belden verilen ilaç yavaş verilirse yan etkisi oluyormuş(bel ağrısı, baş ağrısı vs.)diye duymuştum anestezi uzmanı tecrübeli olması lazım yani.Epidural normal yapmadim ama ilk çocuğum normal oldu 2. olursa epidural normal düşünüyorum bende şimdiden araştırıyorum.

bende epidural normal doğum yaptım sonrasıda her hangi ağrım sızım olmadı benim normalde miğrenim vardı epiduralda baş ağrısı oluyor denmişti çok şükür miğrene rağmen tutmadı bence anestesi uzmanına güveniyorsan yaptır ama ilk 4cm açılmasını bekliyorlar sonra belden çok ince katater takılıyor ve ordan ilaç veriliyor ben iğneden çok korkardım acaba dayanabilirmiyim derdim aklımda bin bir türlü soru vardı ama hiç hissetmedim bile ve sonrası çok rahat hiç sancı çekmiyorsun ilacın etkisi belli bir süre sonra geçiyor ve ikinci dozu yapıyorlar geriye kalan senin söyleneni yapman yani ıkınman zaten ebe seni yönlendiriyor

bu konuyla ilgili google'a agrısız doğum yazın ve ilk çıkan siteye girin.oradaki yazıları iyice okuyun kızlar.bzm ülkede epidural normal doğuma öcü gibi bakıolar cehaletten... ABD'de eyaletin birinde,epidural normal doğum yapmak isteyenlerden ek ücret alınıyormuş.bir kadının parası yetmediği için normal doğum sırasında epidural iğne yaptıramamış ve sırf bu yüzden dava açmış beni sancılı doğurttular diye... bizim ülkemizde cekilenlere bakın birde.... doktor calıştıgı hastanedeki anestezi uzmanının deneyimine güvenmediği için epidural normal doğum ck riskli vs diyor. Halbu ki anestezi uzmanına güvenmyr.e hastanenin anestezi uzmanı bu konuda deneyimli ya da iyi degil diyemeyeceğine göre mecburen epidural normal doğumu kötülüyor. Sonrada Türkiye'de sezeryan ck normal doğuz az diyorlar.ABD ve Avrupada normal doğum cogunlukta ve yapılan normal doğumların da %95'i epidural normal doğumla yapılıyor. Somucta tıp ilerliyor bundan faydalanmk lazm ama bizde inanılmaz bir bilgi kirliliği ve ön yargı var...millet kimden ne duyduysa onu gercek sanıyor...

Bugun doktorumla konustum ben usa da yasiyorum burda cok uzun zmndir kullaniliyor doktorumda kesinlikle dogumdan sonra bir agri kalmadigini soyluyor zaten ilk basta normal deniyicez eger gerek gorursek epidural yapicaz diyor neden aci cekesin boyle bi yontem varken burada sezeryan cok az uygulaniyor mecbur kalinirsa cocuk donmez ise yada anne hayati tehlikeye girerse bunan dolayi endise etme diyor usa da kadinlarin %90 i epidural dogumla bebklerini dunyaya getiriyor diyor endisen yersiz sizin verdiniz cvpda rahatlatti sanirim yapicaz artik tsk ederim

Cok haklisin bende abd yasiyorum bugun doktorumla konustum ne agrisi diyor boyle birsey yok burada kadinlarin %90 i epidural normal dogum yapiyor hic bel agrisi sikayeti ile karsilasmadim diyor dedigin gibi turkiyede duzgun uygulanmadigi icin arkadaslarimiz sezeryana yonleniyor basiti seciyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…