Slumdog millionaire (*çaylak milyoner*)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Jamal Malik 'in 20 milyon rupi kazanmasına sadece bir soru kaldı. Sizce bunu nasıl başardı?
A)Hile yaptı.
B)Şanslıydı.
C)Bir dahiydi.
D)Alınyazısıydı.

Jamal Malik Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı bir bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır.

Şovun o gecelik bitmesinin ardından Jamal, eğitimsiz olan birinin bu kadar büyük başarıyı ancak hile yoluyla gösterebileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Ama yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın inanılması zor gerçek hikayesi ortaya çıkacaktır. Fakat sadece bir soru gizemini korur...

Yapım : 2008, ABD / İngiltere
Tür : Aksiyon / Dram / Komedi / Romantik / Suç
Yönetmen : Danny Boyle, Loveleen Tandan
Senaryo : Simon Beaufoy, Vikas Swarup (Kitap)
Oyuncular : Irfan Khan, Anil Kapoor, Mia Drake, Imran Hasnee, Madhur Mittal, Dev Patel, Freida Pinto, Azharuddin Mohammed Ismail, Ayush Mahesh Khedekar, Rubiana Ali
Yapımcı : Christian Colson
Görüntü Yönetmeni : Anthony Dod Mantle
Müzik : A.R. Rahman
Süre : 2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi : 27 Şubat 2009

Film gerçekten güzeldi arkadaşlar dün akşam izledim.Bu arada başta sorulan sorunun doğru cevabını filmi izleyince çözün bakalıma.s.

kımsecıkler bısı dememıs fılmle ılgılı 27subatta gosterıme gırıyo bız de5 subatta acmısız konusunu demek kı neymıs fılm gosterıme gırmeden cok once haberımız olsa bıle konusunu acmıycakmısız kımse hakkında bısey duymadıgı gormedıgı ıcın yorum yapamıyor ama bu fılm tam 10dalda oscar adayı konum arkalarda kalmıs baskası gormedım dıyerek yenıden acarsa konuyu dıye bu yazıyı yazıyorum gorulebılcek sayfaya tasımak adınaa

Arkadaşlar hayatımda seyrettiğim en güzel filmlerden biri.. kesinlikle seyretmelisiniz.. .. filmde unutamadığınız aşkınızdan, kardeşinizden, annenizden, kaderden, başınıza gelip unutamadığınız anlardan, hayallerinizden çok şeyler bulacaksınız.. bu sene oskar ödüllerinde adını çok sık duyacağınız kesinlikle bir başyapıt..yerimseniben

Ben erken izleyenlerdenim :lepi:sinemada birkez daha seyretmek için sabırsızlanıyorum.. :lepi:

filmi izleyeli 2-3 hafta oldu, gerçekten çok başarılı, hepimizin bildiği klişe bir yarışmadan oldukça özgün ve başarılı oyunculuklar çıkmış, müzikleri de ayrı güzel. benjamin button'u geride bırakacağına eminim oscar töreninde. gerçi o da çok başarılı, haksızlık yapmak istemem. kapışacaklar :)

Son düzenleme:
BAFTA'da ödüller çaylak milyonere

Danny Boyle`ın yönetmenliğini yaptığı

`Slumdog Millionaire`, en iyi film ve

yönetmen dahil yedi dalda ödül kazandı.

Bu yılın favori filmlerinden, ünlü aktör

Brad Pitt`in başrolünü oynadığı,

`Benjamin Button`ın Tuhaf Hikayesi` ise

BAFTA`dan üç ödülle döndü.

KATE YİNE GÖZDE

İngiliz Akademisi, en iyi kadın oyuncu

ödülünü de `The Reader` filmindeki

rolüyle Kate Winslet`a verdi.

`Kara Şövalye filminde `Joker`

karakterini canlandıran ve film vizyona

girmeden hayatını kaybeden Heath Ledger

da en iyi yardımcı erkek oyuncu seçildi.

İşte kazananlar

En İyi Film: `Slumdog Millionaire`

En İyi Yönetmen: `Slumdog

Millionaire` - Danny Boyle

En İyi Uyarlama Senaryo:

`Slumdog Millionaire` Simon Beaufoy

En İyi Müzik: `Slumdog

Millionaire`

En İyi Sinematografi:

`Slumdog Millionaire

En İyi Kurgu: `Slumdog

Millionaire

n En İyi İngiliz Filmi:

`Man On Wire/Teldeki Adam`

En İyi Erkek Oyuncu:

Mickey Rourke- `The Wrestler/

Şampiyon`

En İyi Kadın Oyuncu:

Kate Winslet- `The

Reader`

En İyi Yardımcı Erkek

Oyuncu: Heath Ledger

- `The Dark Knight/ Kara

Şövalye`

En İyi Yardımcı Kadın

Oyuncu: Penelope

Cruz - `Vicky Cristina

Barcelona`

En İyi Yapım Tasarımı:

Benjamin Button`ın Tuhaf

Hikayesi

n En İyi Kostüm

Tasarımı: Düşes

En İyi Makyaj ve

Saç: Benjamin Button`ın

Tuhaf Hikayesi

En İyi Ses:

Slumdog Millionaire

En İyi Görsel

Efekt: Benjamin

Button`ın Tuhaf

Hikayesi.

Son düzenleyen: Moderatör:

burdan çıkarsak oscar'ı da büyük olasılıkla slumdog alır, ben benjamin button'dan daha çok beğendim zaten bu filmi hihoyyyt

burdan çıkarsak oscar'ı da büyük olasılıkla slumdog alır, ben benjamin button'dan daha çok beğendim zaten bu filmi hihoyyyt

bencedee.. cok fazla ilgiyle kendını ızlettiren bi film zepp in de dediiği gibi kardeşlikten tut da aşka kadar kaderden alınyazısından tut da insanların içindeki okemıren hırsa kadar hersey var fılmde... başarılı yapıtlar hak ettıklerı odullerı toplar ınsallaahh:jeyyar:

inşallah :):) çocukların para kazanmaya çalıştıkları sahneler de çok güzeldi, sarılmak istedim onlara turist rehberliği yaparlarken :) gülümseten de bir film bu aslında :)

inşallah :):) çocukların para kazanmaya çalıştıkları sahneler de çok güzeldi, sarılmak istedim onlara turist rehberliği yaparlarken :) gülümseten de bir film bu aslında :)

acıma duygularımı depreştiren cok sahne vardı ya mesela bırı;
kardesının sevgılısını alıyo ya pislik cocuk nasıl acıdım jamal e orda yıne de kardes dıye yuzune baktıı onun...

ama sonunda o pislik dediğim çocuk benı cok utandırdı kıza arabanın anahtarlarını fılan verdı gıt dedı yaaa ıcımden bısıler koptu öldürülceğini bile bile telefonunu bıle verdı kardesı ıcın yaptı fedakarlıgı...senağlama

sonuçta her bir sorunun cevabı ayrı duygular uyandırıyordu, kesinlikle iyiydi :lepi:

D) Alınyazısıydı :sm_cool:

İzlediğim en keyifli filmlerden biriydi, kesinlikle oscarı hakettiğini düşünüyorum :hooray:

cok güzel bir filmdi soluksuz izledim

Son düzenleme:
Bana söyleyecek söz kalmamış ama,
çocuk oyuncular süperdi, bayıldım

Oscarları silip süpürdüğü halde beklentilerimi fazla yükseltmeden izlemeyi başardım =)

Kesinlikle başarılı bir film ama 8 Oscarlıysa mutlaka süpersoniktir diye şartlasaydım hiç beğenmezdim herhalde.

Jamal'ın yanıtladığı her soruda hayatından kareler görmek, benim de bildiğim/öğrendiğim herşeyin bir hikayesi olduğunu, yaşamın da aslında bu hikayeler bütünü olduğunu farketmemi sağladı.

Bir de ilk yarı boyunca bir yandan hep "bu tip slumlarda geçen başka bir film daha izlemiştim.. neydi.. neydiii..." diye düşünmeseydim daha iyi olurdu.. Arada buldum: " City of God".

sarsıcı bir filmdi çok etkilendim kazandığı oscarların hepsini sonuna kadar hak eden bir film
ayrıca sunucu da ne adiymiş öyle ama jamal tuzağa düşmedi

arkadaşlar 8ödüllü bu super fılm ne kadar az ızlenmıs dıymı ya uzuldum vallahı cok az kısı ızlemısız :1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…