inşallah çok teşekkürler inşallah tamamen gitsin
virüsün yok olmasını virüsten kurtulmak isteyen herkese hepimize allah yardım etsin başka bişi demiyorum stresten 10 kilo verdim
inşallah çok teşekkürler inşallah tamamen gitsin
virüsün yok olmasını virüsten kurtulmak isteyen herkese hepimize allah yardım etsin başka bişi demiyorum stresten 10 kilo verdim
Hayır smeardan hpv temizliğini anlayamazsın smear sadece rahim ağzında bir tahribat var mı diye bakılır ki smear zaten %100 doğruluk vermez bu yüzden yüksek risklik 16-18 gibi türlerde kolposkopi yapılır, hpv olup da rahim ağzında cin oluşumu olmayabilir böyle ihtimaller var sonuçta.
Hpv temiz olduğunu hep test tekrarı ile öğrenebilirsin
Hayır smeardan hpv temizliğini anlayamazsın smear sadece rahim ağzında bir tahribat var mı diye bakılır ki smear zaten %100 doğruluk vermez bu yüzden yüksek risklik 16-18 gibi türlerde kolposkopi yapılır, hpv olup da rahim ağzında cin oluşumu olmayabilir böyle ihtimaller var sonuçta.
Hpv temiz olduğunu hep test tekrarı ile öğrenebilirsin
kanla bakilmiyor yani?
forumda birinin 17 yil sonra hpvsinin yine ortaya ciktigini vs gormustum de latent duruma gecmesi cok problem
bi de hpv dnaya entegre oldugu icin merak ediyorum kan testi verilebiliyor mu diye
KD doktorum oyle bir sey duymadim demisti ama,,, anlamadim ysni
Kan hastalığı olmadığı için öyle bir testi yok. Yani ilişki yaşadığımız zaman boyunca tekrar olma ihtimali zaten var acaba nerden tekrar oldu orası önemlidir diye düşünüyorum. 17 yıl boyunca hiç ilişkisi olmadıysa o zaman açıkca bi yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Hpv dna bakılıyor işte o da sürüntü ile geniş bir araştırma oluypr o tip belirlemesi falan değil sadece sürüntünün olduğu bölgedeki hpvnin varlığını tespit ediyor