smear testi lütfen cevaplayın

merhabaablacim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
4
0
1
27
ablalarım merhaba ben 25 yaşındayım ama bakire değilim genital bölgemeki siğil için kadın doğum uzmanına göründüm ve smear alalım dedi. bende ona ailem bilmemeli diyince bana çıkışmaya başladı bende aldırmadım testi. yaptırsam ailem bunu görür mü onlara bilgi gider mi? smear sonucu kötü de çıksa bilgi verilir mi, ilerde evlilik için sorun olur mu? teşekkür ederim.

Hem doktora gidip hem de önerdiği tedaviyi yaptırmıyorsun? Doktor çıkışmakta haklı gibi
Ayrıca çıkan sonuçlar e nabız üzerinden sana açılır sadece, ailene gitmez. O da ne alaka çözemedim

Hem doktora gidip hem de önerdiği tedaviyi yaptırmıyorsun? Doktor çıkışmakta haklı gibi
Ayrıca çıkan sonuçlar e nabız üzerinden sana açılır sadece, ailene gitmez. O da ne alaka çözemedim
doktor bugün zaten alamayız haftanın belli günleri alınıyor dedi ama ben gizlilik hakkında bişeyler sorarken çıkışmaya başladı beni ilgilendirmez ben alırım sonrasına bakmam deyince korktum.

doktor bugün zaten alamayız haftanın belli günleri alınıyor dedi ama ben gizlilik hakkında bişeyler sorarken çıkışmaya başladı beni ilgilendirmez ben alırım sonrasına bakmam deyince korktum.
En kötü ihtimal ailen kimliğini alıp hastaneye gidebilir en son raporu istiyorum fln diyebilir tabii. Her şey olabilir. Ailenin senden ne kadar şüphelendiğine bağlı. Boşuna çekinmiyorsundur diye düşünüyorum

Gelecekti eşinden madem bukadar çekiniyosun neden bekaretini kaybettin? Kendin gibi evlilikten önce cinsel ilişkiyi normal bulan birini bulursun olur biter?
ben bekaretimin hesabını size verecek değilim. ayrıca bilmesinden korktugum kisi ilerdeki esim değil ailem. cevap aradığımız bir soruyu buraya yazdık konunun dışına neden çıkarsınız anlamıyorum.

ablalarım merhaba ben 25 yaşındayım ama bakire değilim genital bölgemeki siğil için kadın doğum uzmanına göründüm ve smear alalım dedi. bende ona ailem bilmemeli diyince bana çıkışmaya başladı bende aldırmadım testi. yaptırsam ailem bunu görür mü onlara bilgi gider mi? smear sonucu kötü de çıksa bilgi verilir mi, ilerde evlilik için sorun olur mu? teşekkür ederim.
Ailenin bunu öğrenmesi pek olası değil bence sana mesaj gelirse gelir siğil varsa hpv olabilir genelde zararsız oluyorlar ama yine de şakaya gelmez yaptır ben de bu sene hpv16 çıktı tehlikeli cinsten o siğil yapmadığı için tesadüf öğrendim takibini yap hiçbir şey sağlıktan önemli değil

Kız gayet kendinden emin şekilde soru sormuş.Bakire değilim iyi mi yaptim kötü mü yaptim size göre "diye soru sormamiş!!!Hemen ahlak bekçiliğine soyunmakta üzerimize yok cidden.Esas soruyu bırakıp hemen yargilamaya geçiyorsunuz.Evet keşke yapmasaydı kendini korusaydı ama olan olmuş kızın yüzüne acımadan pat pat söylemek büyük vicdansızlik.Belliki yaşı küçük büyüklerinden bilgi alarak sorununu çözmek derdinde..Şu hayatta kınadiğınizi yaşamadan ölmüyorsunuz."KARMA"diye birşey var..Siz olmasanız çocuğunuza o olmazsa torununuza bile geçebilir.Allah güzel kalp nasip etsin cidden onun olmamasıda büyük nasipsizlik.
Soruya gelince siğil çiktigı için büyük ihtimalle düşük riskli hpv vardır.Ama bunun yanında siğil çıkarmayan yüksek riskli hpv de olabilir.Buda önlem alınmadığı taktirde tehlikeli malesef.O sebeple muhakak bakilmasi lazım kardeşim..25 yaşindasın Ailen birşey anlamaz merak etme...18 yaş üzerinde olduğun için ailen senin bilgilerine ulaşamaz.

Yani olan olmus artik cozume bakalim. Canim sen doktora muhakkak gitmelisin smear vermelisin ileride rahimagzi kanserine karsi onlemini almalisin muhtemelen seninle birlikte olan kiside bulaşıcı hpv virusu varmis takip önemli

Bu arada yasin 25 oldugu icin ailene bilgi vermezler diye dusunuyorum cunku sen resitsin

Canım ailene hiç bir şekilde haber gitmez öyle kimliğinle falan gitseler bile hasta mahremiyeti diye bir şey var sonuçta. Sen başka bir doktora al tekrar randevu muhakkak yaptır gerekli kontrolleri hiç merak etme belli ki şansına doktorda buradaki ahlak bekçileri gibi düşünen birisi. Hiç canını sıkma ihmal de etme

Ben geçen sene yaptırdım sonucu kendim bile e nabızda göremedim 🙁 1 ay sonra doktora gittiğimde onlar kendi sistemlerinden bakmıştı yine gidicem sende muhakkak aldır

genital siğil çıktıysa smear aldırmakta ve diğer hpv çeşitleri için hpv dna baktırmakta fayda var.

Smear sonucu e nabıza düşmüyor sonuç çıkınca mesaj geliyor (bazı hastanelerde o bile gelmiyor doktor 15gün sonra çıkar sonuç diyor) tekrar randevuyla doktora gidip öğreniyorsunuz.

sen doktorun dediğini yap bence allah korusun o smear istemesinin sebebi bişeyden şüphelenmiştir ondan istemiştir ailene de bişey gitmez ama biran önce doktora git tekrar ve o testi ol zaten sadece doktor söylüyor sonucu sistemde bile görünmüyor smear testi rahminde bi sorun olup olmadığını çıkarır senin bakireliğinle ilgili bişey yazmaz yani ama smear testinin nasıl alındığını biliyorlarsa o sıkıntı olabilir ama şuan en önemli şey senin sağlığın

Merhaba. Hiçbir sorun olmasa bile cinsel ilişki yaşamış olan tüm kadınlar rahim ağzı kanseri taraması için yılda 1 defa smear testi verirler. Sende genital siğil varsa smear vermen iyi olur, hpvnin de türleri var bildiğim kadarıyla bazıları daha riskli, bazıları değil. Tedavi olarak doktorunla sonuçlara göre karar verirsiniz ama ertelememeni öneririm. Devlet hastanelerinde bazılarında 2 haftada bazılarında 1 ayda çıkıyor sonuçlar. Hastaneden hastaneye değişmekle birlikte özel hastanede en son yaptırdıgımda 1 hafta içinde sonuç aldım. İstersen özel bir hastaneye de gidebilirsin. Sağlık herşeyden önemli ihmal etme lütfen daha yaşın çok genç

Yani nereden bilecekler ki?
Ben de yaptırdım, hatta okuyan tüm kadınlara hatırlatayım, aman ihmal etmeyin. Her konuda erken teşhis hayat kurtarır
enabizinda çıkıyor tabiiki ama ailen e nabiziki nasıl görsün ki? Hem istemezsen 'bu sonuç görünmesin'e basabilirsin.
Çok çok çok fazla endişen varsa da kadın aile sağlığı merkezi,devlet Hastanesi'nde falan değil bir özel hastanede yaptırır,sonucun sadece sana gelmesini özel olarak istersin

Back
X