Smear testi sonucu Hpv16 pozitif çıktı ne yapmalıyım???

BabyArven

Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor harbiden
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
108
376
23
2 gün önce öğrendim 15 aylık’ta bebeğim var,emziriyorum ve Hpv 16 pozitif şok geçirdim tabi ki 8 yıldır evliyim eşimin aldattığını da düşünmüyorum ☺ ki bu öyle birşey de değilmiş zaten dr’um uzun uzun anlattı ama insan yinede başından geçmiş olanlardan duymak istIyor nasıl bir yok izlediniz kolposkopi ve biyopsi dün yapıldı ve rahim için de 2 küçük leke 🫟 vardı dr’um fotoğraf almış ve çok korktum açıkçası 10 gün sonra kontrole gideceğim 15 gün sonra biyopsi sonucu gelecek aşırı tedirginim başından geçenler süreçte neler yaşanıyor bilgi verebilir misiniz lütfen şimdiden teşekkürler

Süreçler çok hızlı olmuş gibi ama içimizi ferah tutup sağlıklı kalmaya çalışmaktan başka birşey gelmiyor elden İnşallah en yakın zamanda kurtulacağız

Merhabalar ben de aynı süreçleri yaşadım şubat ayında Hpv 16 pozitif smear temiz gelmişti Kolposkopi yapıldı o da temiz çıktı sonraki sene kontrol dedi doktor neler yaşadığınızı anlıyorum korkmayın Kolposkopi temiz gelir inşallah eğer gelmezse de en fazla cin2-cin3 geliyor onda da küçük bir leep işlemi ile kazımq yapıyorlar bu da tekrar gebeliğe engel değil hatta leep olanlar daha çabuk negatif oluyor lütfen korkmayın o kadar çok kadın var ki bunları yaşayan sadece haberiniz yok.iyi bir jinekolog onkolog ile yola devam edin hemen aşınızı olun.doktorum hiçbir takviye önerme di stresiz sağlıklı sporlu yaşam dedi.doktorumda yaşadığım şehirde en iyi jinekolog onkologlardan birisi

Bir de şunu unutmayın kesinlikle kanser değilsiniz.böyle bir riskiniz vardı ve bu riski ortadan kaldırmak için adım attınız ve bu risk kalkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…