• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv Sürecim yüksek riskli pozitif

Pozitif olduğu için sadece diğer tiplere karşı korur demişti Dr isteğe bırakmıştı ama bu kez gittiğimde bir bayan aşı olmasına rağmen iki negatif üstüne tekrar pozitif olmuştu üç dozu da oldum dedi ona rağmen pozitif olmuş
Önceden kaptığı tipleri mi tekrar pozitif olmuş acaba.

Ben leep üzerinden bi ay geçmeden hamile kaldım normalde leep yapanlar dikiş atması gerekiyormuş fakat onunda haftasını geçirdik diye atmadık doğum anında aktif bir siğil yoksa bebek için sorun olmuyor aktif bir siğil var ise de sezeryan yapıyorlar çok şükür normal birşekilde ve sağlıklı bir doğum gerçekleşti oğlum şu an 4 yaşına girecek
Evet dikiş gerekebiliyormuş hamilelikte. Sizin adınıza sevindim hemen çocuğunuz olmuş. Tekrar pozitif çıkmanız şöyle benim anladığım bu virüs hiç gitmiyor vücuttan sadece baskılanıyor ve bazı dönemler pozitifleşiyor belki yeni bir bulaş değil.

Evet dikiş gerekebiliyormuş hamilelikte. Sizin adınıza sevindim hemen çocuğunuz olmuş. Tekrar pozitif çıkmanız şöyle benim anladığım bu virüs hiç gitmiyor vücuttan sadece baskılanıyor ve bazı dönemler pozitifleşiyor belki yeni bir bulaş değil.
Bilemiyoruz dedi Dr yeni bulaşta olabilir bağışıklık düşünce aktifleşedebilir net bir şey söylenemiyor

Hpv pozitif olduğumda forum sitelerini çok ziyaret ettim bazen sabahlara kadar uyumayıp yazılanları okudum şimdi ben de bu sürecimden sizlere bahsetmek istiyorum belki bir katkım olur. Mayıs ayında çocuk düşündüğüm için gittiğim rutin bir kontrolde doktor smear alırken hpv testi de istemiş benim haberim bile yoktu. Temmuz ayında aşılama sürecine başlayacaktık Hsg çektirdim bütün hormon testlerimi yaptırdım eşim de testler verdi her şey normal o ara smear sonucum çıktı tam 2 ay sonra çıktı smear Hsıl hpv yüksek riskli pozitif tür tayini için tekrar test önerilir yazıyor benim dünyam sanki başıma yıkıldı. Hayatımda hpv ne duymamışım yazdım araştırdım daha da panik oldum. Hemen ertesi gün eşimle araştırmalara başladık süreç hızlı ilerlesin diye özel bir kliniğe gittik ve doktor direkt kolposkopi yapılması gerektiğini söyledi eğer rahim ağzında boyanma olursa da biyopsi örneği alacağını. Ve kolposkopi başladı öncelikle şunu söyleyim ağrılı bir işlem değil ben hiçbir şey hissetmedim çünkü ben tamamen sonuca odaklıydım lütfen kanser çıkmayım tek düşündüğüm buydu. Doktor 3 yer boyandı 1 de tedbir için rahim içinden olmak üzere 4 örnek aldım dedi. 1 hafta sonra patoloji sonucu çıktı rahim içi dışında her yer cın3. Yani kanser öncesi son evre. Tüm tatil planlarımızı iptal ettik buna odaklandık çünkü ben hiçbir şey yemiyorum içmiyorum bitki gibi yaşıyorum . Doktorum leep yapılması gerektiğini söyledi ve 1 hafta sonraya ayarlandı. Özel bir hastanede leep oldum sabah yatışım yapıldı akşam üzeri 5 gibi çıktım. Leepte 1 cm kadar parça çıkarılmış çocuk istemi sebebiyle hassas çalışılmış. Bu parça da patolojiye gitti ve yine başladı bekleme süreci. Çünkü leepte alınan parça daha büyük ve küçük olasılıkta olsa yine kanser gelme ihtimali var. Bekleme süreci yine başladı ve kendime iyi bakma çalışmalarına başladım. Hafif kanamalar dışında hiçbir sorun olmadı dinlenerek geçirdim 1 haftayı ama dışarı falanda çıktım dikkat ederek. Dahiliyeye gidip kan testi verdim eksik vitamin takviyelerine başladım d vitamini, b12 vitamini, c vitamini , hergün kefir yoğurt chia tohumu, yaban mersini kurusu ne bulduysam faydalı olabilecek yemeye çalıştım( çokta iştahsız biriyimdir ve genelde abur cubur tüketirim) 10 gün sonra leep sonucu cerrahi sınırlar negatif endoservikal kanalda tutulum cın3. Yani alınan tüm parçada cın3 varmış. Neyseki başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bugün 26 gün oldu leep olalı. Hafif lekelenmelerim var. Dün doktor kontrolüm vardı ve doktorum hpwit isimli bir takviye önerdi ona başladım. Tedavi edici değil destekleyici dedi ve aşı önerdi aşıyı düşünmek istedim fakat takviyeye başladım. Ben öğrendiğim günden beri eşime de kendime de çok kötü günler yaşattım kendimi sorguladım eşimi sorguladım aldatıldım mı nerden geldi nasıl oldu çünkü eşim benim için tekti. Bu sorulara henüz cevap bulamadım fakat kendimi iyileştirmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Doktorum stresten uzak durmam gerektiğini söylüyor sık sık mümkün olduğu kadar deneyeceğim. Sizlere tavsiyem kötü düşünmeyin ben 31 yaşında yaşadım bunları. En değerli sizsiniz her şey güzel olacak. Durumumu burada güncelleyeceğim daha sonra
Bende şuan sabahlara kadar uyuyamıyorum hpv 18 pozitif 33 yaşındayım 14 yıllık evlilik ve nerde ne oldu ben anlayamadım ve eşimden itiraf geldi beş sene önce bir hayat kadınıyla beraber olmuş hangi derdime yanayım bilemiyorum geçmiş olsun

Bende şuan sabahlara kadar uyuyamıyorum hpv 18 pozitif 33 yaşındayım 14 yıllık evlilik ve nerde ne oldu ben anlayamadım ve eşimden itiraf geldi beş sene önce bir hayat kadınıyla beraber olmuş hangi derdime yanayım bilemiyorum geçmiş olsun
Korkmayın bunun çaresi var, bende 15,5 senelik evliyim. Hpv 16 vardı ve cin 3 olmuş bende. Leep yapıldı artık 3 ay sonra smear ve hpv vericem.

Gümüş suyu öneririm

Korkmayın bunun çaresi var, bende 15,5 senelik evliyim. Hpv 16 vardı ve cin 3 olmuş bende. Leep yapıldı artık 3 ay sonra smear ve hpv vericem.
Bende bugün sonucumu aldım cın 1 doktor sadece takip verdi altı ay sonra gel dedi

Pozitif olduğu için sadece diğer tiplere karşı korur demişti Dr isteğe bırakmıştı ama bu kez gittiğimde bir bayan aşı olmasına rağmen iki negatif üstüne tekrar pozitif olmuştu üç dozu da oldum dedi ona rağmen pozitif olmuş
Alka alla ben de hpv pozitif lsil geldi.dr. banada hpv asisi dedi omur boyu koruyomus.asi yada mi guvenmicez ofgg

Merhabalar size de çok geçmiş olsun. Biz 1.5 senedir deniyoruz neredeyse doktorum bana da sordu beta hcg yapalım mı diye aynı sizin doktorunuz gibi yeni olduğundan sonucun doğru gelmeyeceğini söyledi. Ben biran önce işlemi yaptırmak istedim çünkü çok korkuyordum kendimi kanser sanıyordum ilerler birden diye düşünerek çok fazla paniklemiştim. Hiç bilmediğim duymadığım bir şeyin içindeydim yapı itibari ile de çok rahat biri değilimdir bekleyerek günleri kendime zehir ederdim. Zaten hamile değilimdir diye düşünürek önce kolposkopi sonuca göre de leep yapıldı. Kolposkopiden sonra 1 hafta ilişki yasak sonra da regl oldum tam 15 gün sonra hemen leep oldum. Leepten sonra kanamalarım oldu tekrar regl vs derken kontrole gittiğimde doktor 2 ay önermediğini söyledi ilişkiyi. Zaten benim de adet düzenim bozuldu hayatımda hiç düzensiz adet görmemiştim ama 18 gün sonra tekrar adet oldum. Yani şuan henüz birliktelik yaşamadım 2 ayın dolmasını bekliyorum henüz dolmadı. Hormonsal olarak her şeyim normaldi ama adet düzenim takip edilecek çünkü bozulmalar olmuş olabilir. Doktora bende sordum tekrar bulaşır mı eşimden negatif olsam bile diye doktorum bunun öyle bir şey olmadığını zaten bizde var olduğunu sadece baskılayacağımızı söyledi yuvarlak bir dille. Benim anladığım bu virüs hiçbir zaman gitmeyecek zaten baskılanacak
Hpv’nin sadece baskılandığı ve vücuttan tamamen atılmadığı eski bir bilgi. Tıp ilerledikçe bilgiler de değişiyor, HPV vücuttan tamamen atılabilen bir virüs. Hele ki leep ile negatifleştiyseniz tabiki de mekanim olarak negatifleşmiş oluyorsunuz. Ama tabiki aynı partnerden tekrar kaparsınız. Doktorlar buna pek karışmak istemediği için yuvarlak konuşuyorlar.

Evet leep sonucumda sınırlar negatif geldi hasarlı doku çıkarıldı ama hpv den kurtuldum diyemem şuan tedavi sürecim devam ediyor doktorum 8 ay sonra tekrar hpv+smear dedi ama bana çok uzun geldi 6 ay sonra gitmeyi düşünüyorum doktora.

merhaba nasılsınız tekrar test verdiniz mi ? çocuk da istiyordunuz süreç nasıl ilerliyor sizin için

Back
X