Smear

Mesing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2020
1.604
394
73
Kizlar bugun jinekolojik muayene oldum alttan spekulimla bakildi ve smar alindi sonuclar genelde ne zaman cikar bide sonuc icin e nabizdanmi bakmak gerekir barkodda vermediler

Kizlar bugun jinekolojik muayene oldum alttan spekulimla bakildi ve smar alindi sonuclar genelde ne zaman cikar bide sonuc icin e nabizdanmi bakmak gerekir barkodda vermediler
Ben doktorumun kendi muayenehanesinde yaptırmıştım onlar laboratuvara gönderip bana sonucu atmışlardı. 3-5 gün içinde çıkmıştı.

Annem de tıp merkezinde yaptırmıştı bi hafta-10 Günde çıkmıştı, sonucu merkezden almıştık.

Devlette de sanırım maksimum 2 haftaya çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam..

O düşmüyor e nabıza hastaneye gidip almanız gerek genelde 15 güne çıkıyor

Labovatuar bolumundenmi peki 1ay dendi bana ama adetlitkende hormon testi yapilcak alltan muayene yaptilar bisey gozukmuyo dendi
Usg de bsy gözükmez zaten canım adetliken yapılıyor hormon testleri 2 ve ya 3 günü gidip veriyorsun smear testi benm 15 günde çıktı belki virüs den dolayı 1 ay denişlerdir

Bende pazartesi günü yaptırdım özel hastanede 2 hafta sonra mutlaka gel dedi doktor kendimi yaptı bu testi siz mı söylediniz bide yaşınız kaç genellikle 30 35 yaştan sonra kanama veya başka sıkıntısı olanlara yapıyormuş bende o yüzden biraz korktum aklımda bile yoktu doktor kendisi istedi akintin var diye eşim bile şimdiden öyle bi sıkıntı olursa direk kayseriye git orda tedavi olursun burda iyi değil diye kafasına takmış durumda dedim dur daha bismillah bi sonucu çıksın 😁

Bende pazartesi günü yaptırdım özel hastanede 2 hafta sonra mutlaka gel dedi doktor kendimi yaptı bu testi siz mı söylediniz bide yaşınız kaç genellikle 30 35 yaştan sonra kanama veya başka sıkıntısı olanlara yapıyormuş bende o yüzden biraz korktum aklımda bile yoktu doktor kendisi istedi akintin var diye eşim bile şimdiden öyle bi sıkıntı olursa direk kayseriye git orda tedavi olursun burda iyi değil diye kafasına takmış durumda dedim dur daha bismillah bi sonucu çıksın 😁
Kendi yapti testi yasim 22 .bende az miktar bi kanama oldu acik renk okdr sonrasinda skntim olmadi sadece gece agri oldu yumurtlaik bolgemde sanki 1ay sonra sonuc cikinca gel hormon testi yapalim dedi adetliyken hormin testindede alttan muayene etceklernasil olur bide smear sonucunu nerden alcam

Kendi yapti testi yasim 22 .bende az miktar bi kanama oldu acik renk okdr sonrasinda skntim olmadi sadece gece agri oldu yumurtlaik bolgemde sanki 1ay sonra sonuc cikinca gel hormon testi yapalim dedi adetliyken hormin testindede alttan muayene etceklernasil olur bide smear sonucunu nerden alcam
Bana doktor direk gel dedi sadece doktor görebiliyormuş

Burda almanyada 6 ayda bir yapilmasi gerekıyor demisti doktorum. Sonuclar 15 gunde çıkıyor genelde. Sonuç kotu degilse haber vermiyorlar.

Peki alttanmk muayene oldu yoksa sadece kanmi verdiniz
Corona testinde suruntu ile boğazdan ornek aliniyor ya . Bunda da rahim agzindan ucu yumusak bir çubuk gibi bişey ile aliniyor örnek. Farketmiyorsunuz bile agrimiyor yani

Aktif cinsel hayati olan her kadin senede 1 kez ve 35 yasindan sonra 6 ayda 1 kez smear testi vermeli. Sonuclar hastane veya laboratuvarin yogunluguna gore degisir ama ortalama 5 gun ile 1 ay arasinda olabilir. Sonuclarinizi nereden alacaginizi bilmiyorim; ancak hastaneye gittiginizde kadin dogum poliklinigine sorabilirsiniz. Ben doktorda verdigimden nereden sonuc aldiginizi bilemeyecegim ama poliklinikte yardimci olurlar size.
hormon testleri de adetinizin 2 veya 3. Gununde kan testi ile yapilir.

Aktif cinsel hayati olan her kadin senede 1 kez ve 35 yasindan sonra 6 ayda 1 kez smear testi vermeli. Sonuclar hastane veya laboratuvarin yogunluguna gore degisir ama ortalama 5 gun ile 1 ay arasinda olabilir. Sonuclarinizi nereden alacaginizi bilmiyorim; ancak hastaneye gittiginizde kadin dogum poliklinigine sorabilirsiniz. Ben doktorda verdigimden nereden sonuc aldiginizi bilemeyecegim ama poliklinikte yardimci olurlar size.
hormon testleri de adetinizin 2 veya 3. Gununde kan testi ile yapilir.
Cok tesekkurler sagolun ben tekrar adetliyken alttan bakiyolar diye tahmin ediyodum hormon icin

Back
X