Sn.AV.NECDET GÖR sorularım olucaktı

yas84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
252
2
118
İstanbul
bizim 3 çocuğumuz var eşim anlaşmalı boşanmak istiyor ve teklifleri çocuk başına 400 den toplam 1.200 tl vericekmiş.artı evimiz var 420 tl değerinde.borçlar ve kredileri çıkarınca her ikimize kalan tutar 200 tl.ve yarı yarıya diyor..çocuklarda bende kalıcak ben çalışmıyorum zaten çocuklarımın yaşı 14 yaşında kızım 3 yaşında kızım ve 2 yaşındaki oğlum.kendiside bürüt 6.000 tl alıyor bende çekişmeli boşanmaya karar verdim.artı tazminat davasıda açıcam çünki ben bu zamana kadar dayak yedim.ve raporum var hatta şikayetçide olmuştum.ayda 3.000 tl nafaka ve evden bize kalan tutarın hepsini istesem kazanma şansım ne kadardır....birde bu çekişmeli boşanma süreci 2 sene gibi bir zaman alıyormuş..bu zamana kadar ben maddi giderlerimi nasıl karşılayacağum?biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

Merhaba;
Boşanma davası açtığınızda tedbir nafakası talepli olarak açarsanız dava süresince geçiminizi sağlamak için nafaka alma şansına sahipsiniz. Hem kendiniz hem de çocuklarınız için nafaka talep edip alabilirsiniz. Nafaka eşinizin brüt maaşı dikkate alınarak değil net maaşı dikkate alınarak belirlenir. Bu nedenle mahkemenin 3.000 TL nafakaya hükmetmesi biraz zor gibi görünüyor. Anlattıklarınıza göre tazminat talep etme hakkınız var. Eğer ev evlilik birliği içerisinde alınmışsa yarısı size aittir zaten eğer kanunu mal rejimi dışında başka bir mal rejimi kabul etmemişseniz. Ayrıca bir de tazminat alırsanız evin neredeyse tamamını alabilirsiniz.
Ancak yine de mutlaka bir avukata danışmanızı ve mümkünse avukat yardımı ile davanızı takip etmenizi öneririm.

nevdet bey çok teşekkür ederim aydınlattınız.bişiy daha sorucam bizim evimizin hala kredisi bitmedi..evin kredisini ödememzlik yapabilirmi?veya derse ben evin borcunu ödemem satıcaz ama dava sonuçlanmadan bu durumlar masıl olur?eşim çocukların velayetlerini isteyebilir ben bu yollara başvurursam alma ihtimali var mı?son gelişme aramızdaki nafakayı 1.600 ze çıkardı.dediğim gibi birde yüz milyar.sizce ben bu durumda tatlı tatlı anlaşmalı boşanmaya razı oluyımmı yoksa bu çekişmeli boşanma olayına gireyimmi?kazanma şansım ne kadardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…