Isıtma, Soğutma, Havalandırma Sistemleri Soba kullanımı...

sadece odun yakarsan yetiştiremezsin.
paran da odunlar gibi çıtır çıtır yanar gider.
nerede yaşadığına bağlı olmakla beraber çok soğuk bi memlekette değilsen;

1 ton kömür (1. kalite linyit almanı tavsiye ederim), yarım ton meşe odunu, az biraz da tahta alabilirsin.

1 torba kömür en alta yerleştirilir
sonra biraz meşe odunu
üstüne de tahtalar ve gazete kağıtları

bu mesela yandı ya, hemen kovayı değiştimene gerek yok, köz varsa içinde bi poşet daha kömür atarsın.
gece yatarken her yerini (altını üstünü) kapatmamalısın.
ve yatmadan önce kömür atmamalısın.

sobadan da Allah kurtarsın benim çocukluğum ve doğuda öğretmenliğim sobalı evlerde geçti, zor oluyo gerçekten..

baca da şöyle temizlenir
biri çatıya çıkar
bi taş parçasına ip bağlar
bacadan aşağı sallar
sizin oraya kurumlar dökülür baca ağzına
oradan temizlersiniz.

Apartmanda değilim canım öyle olsa yöneticinin ilgilenmesini rica ederdim :))
Ben internette araştırdım biraz ve baca temizliği yapan itfaiyeler olduğunu görünce itfaiyeyi aradım ve müdür bana böyle bir hizmetleri olmadığını ama bir çalışanın ücret karşılığı baca temizlediğini söyledi tekrar arayıp randevu vereceğim ve böylece baca temizlenmş olacak inşallah.İnternette baca kurulum videolarına da baktım biraz...
Baca temizliği için bir çuvalın içini doldurup bacadan aşağı iple sallandırıyorlarmış itfaiye müd. öyle söyledi hani sizde yapabilirsiniz demek istedi ama ben yinede ilk seferinde bilen birine yaptırıp izlemek istiyorum belki ilerde kendimde yapabilirim.

baca da şöyle temizlenir
biri çatıya çıkar
bi taş parçasına ip bağlar
bacadan aşağı sallar
sizin oraya kurumlar dökülür baca ağzına
oradan temizlersiniz.
Şimdi okudum mesajınızı.Evet banada içi dolu çuval sallandır dediler .Teşekkür ederim.

Evet yıllardır soba kullananlar gerçekten kurtulmak istiyor ama ne bileyim ben heralde yeni heves soba keyfini seviyorum birde diğer ısınma şekilleri gerçekten pahalı.
Ben açıkcası havayı fazla kirletmemk için odunu daha çok kömürü daha az almak istiyorum.Gecede soba söndükten sonra yani sadece közler kaldıktan sonra her tarafını kapar yatarım diyorum çok soğuk olmadığı için.
Bilgiler için teşekkür ederim.

soba yerine, klima taktırsanız ya! ufo gibi paranızı çöpe atmıyorsunuz,1/4 da.ha az elektrik ile ayn ı sıcaklık 9 ay taksitle alın 24000 lik, tüm eve yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…