sobaya el uzatanlara dur diyememek

sevgili kk uyeleri;

benim derdimi bazi uye arkadaslar uzerlerine alip, kinaye gibi gorebilirler; yahut bazi uye arkadaslar ise uzun uzun yazdiklari seylerin bir ozeti gibi... velhasil benim derdim 10lu yaslarin sonu, 20li yaslarin basindaki arkadas - kardeslerimizin hayata - kadin olmaya bu denli erken atilmak icin heves icerisinde olmalari.

ilk kasimi aldirmak istedigim gun annemin sozu idi:

- yarin dogal halinde kalmis olmayi ne cok ozleyeceksin.

yasim 29 ve artik hic kaslarimi almiyorum; bir deli siyah ormancik olsalar da :)

bu siteyi ben kendi adima cok yararli buluyorum. sosyolojik olarak bir cok farkli goruse, inanca, yasayisa ayna tutmakla beraber; butun farkliliklarina ragmen onca kadini bir kertede toplayabiliyor. aferin kadinlar kulubunu var edenlere.

fakat buna ragmen bircok konuda da care olmak isteyenlerin yureklerini yakiyor. mesela ben buradaki hikayeleri okumalarina ragmen hicbir ders alamayanlari gordukce kahroluyorum. kucuklugumun metaforu gibi; sobaya dogru kosan bir bebegi durduramayip, nihayetinde eli yansin ogrenir demek zorunda kalmaktan ar ediyorum. ustelik hayat yaniginin silverdin gibi bir merhemi de yok.

hislerimi ve bu konudaki caresizligimi paylasmak istedim. tesekkurlerimle.
evet haklısınız bi söz var bir musibet bin nas,hattan iyidir boşuna söylenmemiş olsa gerek

bin nasihat bir musibete bedeldir kafasında herkez

Ne denir ki boylesi kizlara hayati bir erkek ile evlenmek sanan evlendikten sonra butun sorunlar yok olup gulluk gulustanlik yasayacagini sanan kadinlara.Benim cevrem de o kadar ornek var ki hepsini uyardim yapma etme dedim dinletemedim.Ozellikle su erkekleri bisey sanmalarini anlamiyorum insan kendini bu kadar mi degersiz gorur tanimadan etmeden 17 18 yasinda evlenmek nedir ya.Ne oluyor sonra esim bana deger vermiyor kaynana bana deger vermiyor eeee sen kendine deger verdin mi de ne degeri bekliyosun....

En cokta "kaynanamla yasiyoruz bastan kabul ettim ama ayrilmak istiyorum" konularina ifritim.

Onceleri aman bir an once evleneyim de nasil olursa olsun kafasiyla herseyi kabul edipte sonradan sikinti cikaran taraftir bence. Hicte hakli degildir ama istedigi an herkesin duzenini bozup ayri eve cikacagini dusunur.

Cunku dunyada ilk kaynana yanina evlenen kendisidir. Birlik oturmanin zararlarini hic ama hic duymamis, cevresinden gormemis. Zaten kaynanayla birlik oturma konularini gorunce direkt "eee ne bekliyordun, surpriz mi oldu sana" diye dusunuyorum.

çok ağır olacak taşa tutulacağım benlki de ban yiyeceğim ama bahsedilen tipte sobaya koşan ve laftan anlamayan bazı arkadaşlar sadece üniversite kontenjanlarını mesgul ediyorlar kanımca. Çok sinirleniyorum.

o kadar kör kör gözüm parmağına saçma sapan şeyler yazanlar var ki okumayan bazıları sadece CO2 salınımına katılmak için yaratılmış gibi.

Bu hale gelmemizin sebeplerinin içinde bu tipte kadınların yetiştiremediği ve onun bunun gözüne girmek, mahallede imaj yapmak için doğurup ortalığa saldığı, sinirlenince kürekle sopayla dövdüğü çocuklar da var bence. hiçbirimiz mükemmel değiliz elbette hepimizin vardır çorbada tuzu ama bunların daha çok...

Bazen öyle şeyler okuyorum ki sen bu Iq ya sahip olamazsın diyorum içimden artık cvp bile yazmıyorum.... bu kadar da olmaz deyip... bazı arkadaşlar olayın dışından bakamıyorular hepimizde olduğu gibi ... o ayrı... Laf ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir velhasıl....

Son düzenleme:
konu sahibi, buraya üye olduğumda yazdıklarıyla ilgimi çeken bir kaç yazardan birisiniz.
sizin gibi kadınları gördükçe iyi ki yazıyorlar diyorum.

benim de üzüldüğüm, sinirlendiğim konular genç yaşta evlilik, çocuk sahibi olmak.. aile zoruyla olanları tenzih ediyorum. eli bir kere yanınca bir daha yapmaz diyemiyorsun böyleleri için işte. bazı durumların dönüşü gerçekten zor oluyor çünkü. hatta çoğu zaman dönüşü olamayıp heba olan onca hayat kalıyor insanların ellerinde. yaşanmamış bir ömür ne acı..
çevremde çok örnekleri var biliyor musunuz. bizzat kuzenlerimde bile var. 23-24 yaşında 2-3 çocuğu olanlar.. evlenmek için ünv. hazırlanmayı bırakıp dershaneden kaydını sildirenler.. keşke mutlular diyebilseydim..

en üzüldüğüm nokta da ekonomik özgürlüğü olmadığı için sindirilmiş, ayakları üzerinde duramadığı için çekip gidemeyen, ruh hali sağlıksız olan kadınların çocuk yetiştirmesi.. ben de böyle bir ailede yetişmek zorunda kaldığım içindir bu kadar etkilenmem belki..

kadınların okuması şart. kadınların bilinçlenmesi şart. kadınların bilinçli anne olması şart. belki o zaman düzelir bazı şeyler..
sevgiler.

.....
fakat buna ragmen bircok konuda da care olmak isteyenlerin yureklerini yakiyor. mesela ben buradaki hikayeleri okumalarina ragmen hicbir ders alamayanlari gordukce kahroluyorum. kucuklugumun metaforu gibi; sobaya dogru kosan bir bebegi durduramayip, nihayetinde eli yansin ogrenir demek zorunda kalmaktan ar ediyorum. ustelik hayat yaniginin silverdin gibi bir merhemi de yok.
.....

en cokta altini cizdigim cümlede okadar hemfikirizki...

Back
X