SOCAR Türkiye CEO'su YÖK'e Çattı: Gelen CV'leri Çöpe Atıyorum

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.104
18.286
m.haberler.com/socar-turkiye-ceo-su-yok-e-catti-gelen-cv-7488968-haberi/SOCAR Türkiye CEO'su YÖK'e Çattı:
Gelen CV'leri Çöpe Atıyorum
Azerbaycan devlet petrol şirketi
SOCAR'ın Türkiye CEO'su Kenan
Yavuz, YÖK'e yönelik sert
eleştirilerde bulunup
"Üniversitelilere kapım kapalı."
dedi.
Mucize Yöntem ile İngilizce
Konuşun. Nasıl mı? Tıklayın
Müthiş Buluş! Dünya Bu Yöntemi
Konuşuyor. Nasıl mı?
Azerbaycan devlet petrol şirketi
SOCAR'ın Türkiye CEO'su Kenan
Yavuz, YÖK'e yönelik sert
eleştirilerde bulundu. 'Gecekondu
üniversiteler' ifadesi kullanan
Yavuz, sanayi sektörü olarak
kalifiye eleman bulamadıklarına
vurgu yaptı. "Gelen CV'leri çöpe
atıyorum kapım üniversitelilere
kapalı" diyen Yavuz'un bir çağrısı
da ailelere yönelik.
TÜRKİYE'YE 20 MİLYAR DOLARLIK
YATIRIM PLANI
3.6 milyar liralık cirosu ile
Türkiye'nin en büyük 16. sanayi
kuruluşu olan Petkim'in de
aralarında bulunduğu bir dizi
yatırımı bulunan SOCAR, 10 yıllık bir
süreçte Türkiye'de 20 milyar dolar
yatırım planlıyor. Söz konusu bu
portföy de Kenan Yavuz'a emanet.
Ancak, Yavuz'un gündemi şu sıralar
kalifiye eleman sorunu...
Üç yıl içinde binlerce meslek
eğitimli işçi istihdam edeceklerini
ifade eden Yavuz, 'Üniversiteliler'e
kapım kapalı' diyor.
Yavuz, Twitter hesabı üzerinde
paylaştığı mesajlarda son yıllarda
sayıları hızla artan üniversitelere
yönelik de eleştirilerde bulundu.
İşte Kenan Yavuz'un dikkat çeken
paylaşımları:
*Bazı üniversitelerin yaptığı
reklamlar ibretlik;
*YÖK denilen kurum aileleri ve
çocuklarımızı kandırmaktan
vazgeçmelidir. Üniversite! bitirip
ortalığa dökülen milyonlarca genç
var.
ELİNE DİPLOMA ALAN...
*Nitelikli ara işgücü bulamıyoruz.
Üniversite bitirdim diye eline
diploma alan, ben ne zaman müdür
olacağım demeye başlıyor.
*Buradan YÖK'e sesleniyorum,
gelecek üç yıl içinde binlerce
meslek eğitimli işçi istihdam
edeceğim. Üniversite mezunlarına
ise kapım kapalı.
*Ailelere sesleniyorum, Sitcom
üniversitelere çocuklarınızı
gönderip hayatlarını karartmayın.
İş bulamazlar.
*Anadolu'nun köylerine uluslararası
ilişkiler bölümü açan YÖK, yazık
değil mi bu çocuklara, onlara ümit
bağlamış ailelere?
GECEKONDU ÜNİVERSİTELER
KURULUYOR
*Üzülerek söylemek zorundayım,
lütfen bana Üniversite! mezunu CV
yollamayın. Bakmadan çöpe
atıyorum.
*YÖK eğer talep ederse, çöpe
attığım üniversite mezunlarının
CV'lerini kendilerine hediye
edebilirim. Çöp kutum dolu zira. @
YuksekogretimK
*Gecekondu üniversiteler
kuruluyor. Buralardan mezun
çocuklarımız ve ailelerin
beklentileri yükseliyor. Sonrası ise
vahim.
*Meslek Yüksek Okulları ve teknik
meslek eğitimi teşvik edilmeli,
teknik olmayan Meslek Yüksek
Okulları kapatılmalıdır.
'KORE VE ALMANYA MUCİZESİNE
BAKIN'
*Kasabalarda uluslararası ilişkiler
olur mu? Çocuklarımız ve aileleri
sanal beklentilere sokuluyor. Eğitim
planlaması en önemli
meselemizdir.
*Herkes üniversite mezunu olacak
diye birşey yok. En yüksek işsizlik
oranı üniversite mezunları arasında.
*Zira her on ara işgücüne karşı
sadece bir üniversite mezununa
ihtiyaç var.
*Japonya, Kore ve Almanya
mucizelerinin altında yatan nitelikli
ara işgücü ve kaliteli üniversite
eğitimidir.
YÖK'ÜN KURDUĞU DÜZEN
SÜRDÜRÜLEMEZ
*YÖK sürdürülemez bir düzen
kurdu. Kaynaklarımız heba oluyor,
yazık oluyor. Radikal reformlar
yapılmalıdır. @YuksekogretimK
*Sanayici olarak bir gün bile YÖK
bizlere sormuyor istihdama dair
ihtiyaçlarımız nelerdir diye.
Kafasına göre hareket ediyor. Sonuç
ise ortada.
*YÖK Sitcom üniversitelere izin
vermemelidir artık; @

İngilizceyi konuşamayan yazamayan üni gençliği ,

hocalar o kurumların yüz karası
ancak yüksek maaş talep etsinler , kibirli ,kibirli ortalıkta dolansınlar

Sonunda anlatmaya çalıştığım şeyi birisi güzel bir dil ile anlatmış , Ben dedim mi hep eleştiriyor oluyorum , Ceo olamadık ondan herhalde :KK53:
Her yere üniversite açtılar çok iyi oldu ?.Artık liseden bir farkı yok ve vasıfsız insanlar yetiştiriyorlar. Ne kadar az öğrenci o kadar nitelikli , bilgili insan . Her önüne geleni almayacaklar okula. Herkes üniversite mezunu .Devletin işsizliği az gösterme politikalarından biri .Mezun olanlarda da bir havalar .4 yıl boşuna mı okudum ben diye iş beğenmemeler.(haklı mıdır ? hem evet hem hayır)Emeklilik yaşını da arttırdılar onlar da 10 sene geç emekli olacak , bu yüzden daha fazla işsizlik olacak. Emekliliğin geç olması devlete yararlı. Çünkü bir adama 2.000 tl verirken tamam onu emekli yapıp 1.000 tl verecek ama yerine gelen adama da 2.000 vereceği için , masraf 2.000'den , 3.000' e çıkacak. Üretim yok , tarım bitmiş , istihdam yok . Paraya ihtiyacı olmayan adamlar da çalışmak için az paraya yer işgal ediyor. Memur adam bir yandan da çiftçilik yapıyor.Aile mesleği denen bir şey kalmadı herhalde , çok az rastlıyorum. Bu işin sonu kötü.

3 büyük il hariç bütün taşra üniversitelerini kapatacaksın. O zaman ak koyun kara koyun belli olur.

3 büyük il hariç bütün taşra üniversitelerini kapatacaksın. O zaman ak koyun kara koyun belli olur.
Eskiden öyleydi.Ben 14-15 yaşındayken 3 büyük şehir dışında diğer şehirlerde birkaç eğitim entitüsü(öğretmen yetiştiren) ve birkaç devlet mimarlık mühendislik akademisi dışında okul yokdu

Japonyada 170 tane üniversite varmış
Eskiden öyleydi.Ben 14-15 yaşındayken 3 büyük şehir dışında diğer şehirlerde birkaç eğitim entitüsü(öğretmen yetiştiren) ve birkaç devlet mimarlık mühendislik akademisi dışında okul yokdu

Japanische Schule - Anime Mura
In Japan gibt es ca.586
verschiedene Universitäten, 595
Hochschulen und 63 Colleges. An
allen Schulen ist die erste ...
homepage.anime-mura.de/japan/
japani.
Düzeltiyorum değişik üniversiteler var
595 yüksek okul mevcut
69 tanede değişik kolejler ..demekki çok oluşu kaliteyi bozmuyor

artık herkes mesai bitsinde gidelim derdinde .. eğitim vermek miş anlatmaya çabalamak mış UFUK AÇMAKMIŞ.. ESKİDENDİ DİYEMEYECEĞİM.. HİÇ BİR ZAMAN OLMADI BÖYLE DÜŞÜNEN ..

şimdi herkes okuyor, herkes en yükseği okuyor, ara eleman yok.

Ara elemana yatırım yapman lazım meslek okulunda nerde makine nerde tecrübe ? Havadan mı gelecek gidin bir almanyanın meslek okullarına her türlü modern ve çağa uygun alet bulabilirsiniz öğretmende donanımlı bizde bir tahta masa kitap yeterli olmuyor , anlayın artık !
şimdi herkes okuyor, herkes en yükseği okuyor, ara eleman yok.

Ara elemana yatırım yapman lazım meslek okulunda nerde makine nerde tecrübe ? Havadan mı gelecek gidin bir almanyanın meslek okullarına her türlü modern ve çağa uygun alet bulabilirsiniz öğretmende donanımlı bizde bir tahta masa kitap yeterli olmuyor , anlayın artık !
meslek lisesi mezunu olarak farkındayım zaten bu durumun.

Gelecek nesil için daha zor her şey, eğitim yerlerde artık bile diyemiyorum o kadar kötü.Sorgulayan , öğrenen bir nesil yetiştirilmiyor çünkü bunu istemiyorlar.

mesela ortalık bilgisayar mühendisliği mezunu dolu, ama kod yaz desen, bilen yok
herkes aynı tornadan çıkmış gibi, sonra diyorlar işsizlik var, farkın ne?

neydi o muhabbet, bi ara rte mi onun siyasilerden biri mi, Ara Eleman lazim demisti de, herkes topa tutmustu, hatirlayamadim.

simdi peki, meslek liselerinin universitelere girerken puan katsayi muhabbeti gene eski sisteme donse, puanlari dusurulse, o zaman bu sorun cozulur mu ki?

simdi peki, meslek liselerinin universitelere girerken puan katsayi muhabbeti gene eski sisteme donse, puanlari dusurulse, o zaman bu sorun cozulur mu ki?
Çözülmez , biz deki sorun ilk okuldan başlıyor , eğitim sistemi başlı başına sorun . Bu şekilde çocuk oyuncağı gibi eğitim sistemini değiştirdikleri sürece arada hep böyle kaynayanlar olacak . Sistemi oturtmaları gerekiyor önce. Geri kalan çözümler geçici çözümdür.
Öncelikle şu her ili geçtim her ilçeye üniversite açmayı bıraksınlar bir önce de üniversitenin de itibarı kurtulsun .Sen okul açıyorsun 10.000 kişi mezun oluyor aynı bölümden, alıyorsun 100 kişi , geri kalanlar ne yapacak ? Herkesi alamazlar işe , herkesi alamıyorlarsa , herkesi almamaları gerekir o okula . Sınır koymalılar bölümlere .
Bu nasıl bir cümle kurmaktır anlamadım ama umarım anlatabilmişimdir:KK53:

Çözülmez , biz deki sorun ilk okuldan başlıyor , eğitim sistemi başlı başına sorun . Bu şekilde çocuk oyuncağı gibi eğitim sistemini değiştirdikleri sürece arada hep böyle kaynayanlar olacak . Sistemi oturtmaları gerekiyor önce. Geri kalan çözümler geçici çözümdür.
Öncelikle şu her ili geçtim her ilçeye üniversite açmayı bıraksınlar bir önce de üniversitenin de itibarı kurtulsun .Sen okul açıyorsun 10.000 kişi mezun oluyor aynı bölümden, alıyorsun 100 kişi , geri kalanlar ne yapacak ? Herkesi alamazlar işe , herkesi alamıyorlarsa , herkesi almamaları gerekir o okula . Sınır koymalılar bölümlere .
Bu nasıl bir cümle kurmaktır anlamadım ama umarım anlatabilmişimdir:KK53:
yok anlasiliyor.
cok bolum , azar azar ogrenci alip mezun edilmesi de bir diger yardimci cozum olabilir.
universiteyi acan 3 tane bolum koyup huraa kac bin tane ogrenci aliyor, bunun da ortadan kaldirilmasi lazim.
dag tas universite oldu.:KK62:

Bir ceo olarak buldukları kalifiye elemana ne kadar maaş verdiğini merak ediyorum.Ben sanki müdür olmayı ya da yönetim kadrosunda çalışmayı çok istiyorum.Adam gibi maaş versinler üretim depatmanında adam gibi koşullarda çalışmak benim daha çok işime gelir.Sorumluluk yok yarını düşünme yok yap işini geç git.Bu şekilde çalışırsam ne kadar maaş verecek ve kaç saat çalışltıracak beni bi zahmet yazarsa çok mutlu olurum.Tüm gençler salak bi kendileri akıllı.Sen 3 kişinin yapacağı işi 1 kişiye ver günde 11 12 saat çalıştır.H.sonu tatilini verme.Sözde asgari ücretten fazla maaş ver ama saate vurunca aslında daha düşük maaşa gelsin. Sonra çöpe atıyorum eleman yok vs.dediğim şartlarda cv topla 6 ay eğitim ver sen gör nitelikli elemanı.Bu memleketin gençleri salak mı?

X