soda şişesinde meyve suyu

Berrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2007
85
1
96
arkadaşlar soda şişelerinde meyve suyu yapanınız varmı acaba.kayısı ve şeftalim var da .yapan varsa tarif yazabilirmisiniz acaba.
:26:

hiç kimse bilmiyormu bu meyve suyu işini .kış için kızıma yapmak istiyordum ama:50:

canım bende yakın zamanda kiraz ve vişne karışımından,erikten,ve şeftaliden hazırladım ama soda şişesine koymadım..nasıl olduğunuda bilmiyorum.
4 kg vişne ve 4 kg kirazı iyice yıkayıp temizleyip kendi kendine kaynattım,kaynama aşamasında asla şeker ve su koymuyorum,kendi suyunu bırakıyor zaten
meyveler iyice ezildiğinde soğumaya bırakıp kevgir ile süzdüm ve kendiliğinden çekirdeklerinden ayrıştılar zaten.
sonra hepsini 1 litrelik su şişelerine doldurdum iyice ağızlarını sıktım ve dondurucuma koydum..
harika oluyor geçen senede yapmıştım anneciğim öğretti:)
erik ve şeftaliyide aynı şekilde yaptım dondurucuma koydum.
hem doğal hem katkısız oluyor ve seve seve içiyoruz tavsiye ederim.

......................

elossa teşekkür ederim.bu şekildede denemek için bir iki tan koyayım dondrucuya.ama birhevesle kargoyla izmir den kapak kapatma aleti getirttim.domates yaptım ama meyve suyuda yapan varmış .denemek istemiştim .
cevap ve tarifin için tekrar sağol

canım rica ederim
kesinlikle denemelisin harika oluyor
dipfrizden çıkarttığında bikaç saat içinde buzu tamamen çözünüyor ve ilk günkü tazeliğinde oluyor lezzeti
şimdiden kolay gelsin cnm

bende nette dolaşırken görmüştüm soda şişelerine konserve yapma işini.ama domates sosu yapılmıştı soda şişelerine.birde onların kapakları tek kullanımlık olduğundan makinesi falan varmış tekrar kullanılmamış kapak alıp kapatmak için..

acaba sizin dedikleriniz çevirmeli kapak olan soda şişelerimi?
eğer onlarsa olur tabiii.tek kullanımlık olur hem daha pratik..

benim annem yapıyor meyve suyunu,ama konserve kavanozlarına yapıyor.siz soda şişelerine uyarlayabilirsiniz tabii bu tarifi..

hangi meyveden yapacaksanız(kayısı şeftali,vişne vs..)yıkayıp,soyun doğrayın.hiç şeker ilave etmeden kaynatın az suyla.sonra içine blendırı sokup meyve suyu kıvamına gelene kadar çırpın.şişelere doldurun.şişelerin tamamını büyük bir tencereye yada kazana oturtup kapaklarını tutana kadar kaynatın ...
ama soda şişesinde hava alıp almama garantisi nedir bilmiyorum..:50:

böyle çok oyalayıcı olur bence..siz iyisimi meyveleri yıkayın,doğrayın şişelere doldurun sıkı sıkı..üzerine kavanozda boşluk kalamayacak şekilde su ekleyin.kapatın kapaklarını koyun bir kazan yada tencereye kaynatın.kışın kavanozun içine blendırı batırıp çırpın ,şekerde ekleyin.işte size meyve suyu...biz hep böyle yapıyoruz.oğlum bayılarak içiyor walla...

Ben kayısıyı az suyla düdüklüde haşlıyorum, sonra blanderden geçiriyorum, şeker ilave edip kaynatıyorum. Sıcakken soda şişelerine doldurup makinesiyle kapatıyorum. Bunu kayısı yerine şeftali, vişne, erik ile de denedim. Şişeyi açınca sulandırıyorum. Pütür kalmasını istemezsen süzebilirsin suyunu. Şeker miktarını tadarak ayarlayabilirsin. normalden biraz daha fazla şekerli yaparsan iyi olur, sulandırınca az geliyor çünkü şekeri. Ya da hiç şeker kullanmayabilirsin. o zaman da blanderden sonra fazla kaynatmaman gerekiyor, fazla koyulaşmaması için.... Güzel oluyor tavsiye ederim. Eve hiç hazır meyva suyu almıyorum.

bende nette dolaşırken görmüştüm soda şişelerine konserve yapma işini.ama domates sosu yapılmıştı soda şişelerine.birde onların kapakları tek kullanımlık olduğundan makinesi falan varmış tekrar kullanılmamış kapak alıp kapatmak için..

evet canım bunun için kapak ve makine aldım.kapaklar kullanılmamış.ben de eşimde çok soda içeriz.bu şişelerin bir kısmını biriktirdim.şişe hazır makine var kapak var ama tarif yok. senin konserve tarifini k.validem sık yapardı.ama soda şişesi tek seferde biteceği için daha cazip geldi bana
yinede cevapldğn için sağol

Şişeyi açınca sulandırıyorum. Pütür kalmasını istemezsen süzebilirsin suyunu.

öncelikle cevbın için sağol.ama bişey sorcam bu meyve suyu konsantre gibi oluyorda içeceğimiz zamanmı sulandırıyoruz.birde suyunu şişelemeden önce süzmeliyim herhalde dimi.bez torba gibi bişeylemi süzmek grekir.
vakit ayırıp cevaplrsan sevinirm.

Sizin yapma şeklinize bağlı, eğer sadece saf meyva suyunu az kaynatarak yaparsanız su koymanıza gerek yok. Bu şekilde yaparken pütür kalmaması için süzmeniz gerekir.
Meyvaları blanderden geçirdikten sonra şeker ilave ederek yaparsanız(ben böyle yapıyorum çünkü çocuklar şekerli seviyor, aynı markettekiler gibi oluyor bu şekilde) şekerle birlikte biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp sonra şişelere dolduruyorum. İsterseniz pütürlü, isterseniz süzerek doldurun şişelere. Şeker oranına göre sulandırarak kullanabilirsiniz.
Ben en son vişneleri yaparken vişneleri şekere yatırdım akşamdan, sabahleyin kaynattım biraz, suyunu süzdüm ayrı bir tencereye aldım az daha kaynatıp şişelere doldurdum. Kalan Vişneleri soğuttum çekirdekleini çıkarıp blenderden geçirdim, biraz daha şeker ilave ettim, marmelat yaptım. marmelatı da ister sulandırın suyunu meyva suyu yapın, ister kahvaltıda kullanın, isterseniz kek-tart vs. kullanın.
Bir de değişik şeyler deneyin, korkmayın. Sizin de kendinize göre özel tarifleriniz oluşacaktır.

ben dün kayısıları ve erikleri komposto yapar gibi şekerli su ile kaynattım, daha sonra kevgirden geçirip, blenderda çektim ve tekrar kaynattım. cok güzel oldu, aynı hazır meyve suları gibi. çoğunu içtik hemen ama denemek için bir kısmını kaynattıktan sonra 1 lt'lik kavanoza koyup konserve gibi kapattım sabah kontrol ettim tutmuş. acaba bu şekilde deneyen var mı? uzun süre böyle dayanır mı? bolca hazırlayıp kış için saklamak istiyorum. bir fikir verir misiniz?

Ben soda şişesini sadece domates için kullanıyorum meyve suyu asitleniyor hiç uğraşma bence kaynat dondurucuya koy çıkart tüket soda şişesinde asitleniyor sonra açarken mutfak mahvoluyor

Yahu soda şişesine ne gerek var kiraz vişne eriğini at dondurucuya kışın çıkartıp kaynat

Back
X