SOĞAN KÜRÜ KULLANDIM

sudekara1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2014
120
198
103
51
Bu ay adetin 7. günü soğan kürü yaptım ve 15 gün boyunca çalıştığım için sabah ve akşam yemekten 20 dakika önce içtim. normalde adetlerim genelde düzenlidir ama kullandıktan sonra kasıklarımda ağrı, mide bulantısı özellikle sabahları, bel ağrısı, göğüslerimde ağrı aşırı şişlik ve aşırı derecede akıntım oldu yani hemen hemen hamilelik belirtilerin hepsini yaşadım. Bu ay adetim 2 gün geçti test yapmama rağmen negatif sonuç verdi.
Soğan kürü kullananlarda bu tür sonuçlar yaşayıp hamile kalan oldu mu?

Intihap varmış ama uygulama nasılsa soğan küründe uygulamaya devam et derim.

Doktora gittim kan testi için ama kist olduğunu söyledi maalesef bu ay da hamile değilim:(((

Not: Bu yazı saracoglu.at Prof. Dr. İbtahim SARAÇOĞLU’ na aittir.
Değerli okuyucu, kuru soğan üzerine olan ilk çalışmalarıma seksenli yılların ortalarında başlamıştım. Aynı zamanda sarımsak ve pırasayı da inceliyordum. Çünkü, üçü de aynı familyadandır.Topraktan henüz çıkmaya başlamış, bu üç bitkinin taze filizlerini kopartıp tadına baktığınızda damak tatları birbirinin aynıdır. Onları birbirlerinden ayırt etmek zordur. Ancak, bir-iki haftadan itibaren morfolojileri, kimyaları ve tatları giderek belirgin şekilde farklılaşır.
Her üçünde de antibakteriyel (antibiyotik) ve ağrı kesici (analjezik) özelliği olan etkin maddeler bulunmaktadır. Yetişkin dönemlerine gelindiğinde doğal antibiyotik güç, sarımsakta en fazladır. Soğanda bu güç orta derecede bulunurken, pırasada bu ölçü en minimum düzeyde kalır. Yetişkin soğanın ağrı kesici gücü ise maksimum düzeye çıkar. İleri tarihlerde sarımsak ve pırasanın içeriğinde saklı olan etkin özelliklerini ayrı başlıklar altında sizlere tanıtmaya çalışacağım. Çünkü, aynı aileye (familya) ait bu üç sebze yetişkin evrelerinde kür olarak uygulandıklarında birbirlerinden tamamen farklı hastalıklara karşı potansiyel bir güç oluşturabilmektedirler. Pırasa, böbrekte oluşan litogen yapıya karşı etkili olurken, sarımsak ise vücudun bazı bölgelerinde oluşan plaklara karşı etkin rol oynayabilmektedir. Bu kısa girişten sonra bugünkü, sebzemize tekrar geri dönelim.
Onu doğrarken göz yaşlarını tutmak ne mümkün… Gözlerden yaş gelmesine sebep olan yapısında kükürt bulunan propanthial-S-oksit maddesidir. Eğer, soğanı doğrarken göz yaşı dökmek istemiyorsanız, ağzınıza bir lokma ekmek alıp çiğneyerek doğrayınız.
Erkekler için
Yıllar önce kuru soğanı araştırırken prostatit’e (prostat içi iltihaplanma) bağlı ağrı çeken erkeklerin imdadına yetişebileceğini bulmuştum. Prostatit’e bağlı ağrı çeken bazı hastalar için uygun bir ağrı kesici bulmak da çok zordur. Bilinen hiçbir ağrı kesici onlara derman olmaz. Almanya’da “Medizin Forum-Prostatitis” sitesine yazı yazan bir prostatit hastası, prostatit’e bağlı sürekli ağrı çektiğini ve bu durumun kendisini intiharın eşiğine getirdiğini yazmıştı. Bu hastaya soğan kürünü uygulamasını önermiştim. Aradan birkaç gün geçtikten sonra nasıl teşekkür ettiğini halâ unutamam.
Kadınlar için
Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım. Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini buldum. Onu, 2009 un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi buldum. Bu nedenle 2008 in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum.
Kuru soğan, polykistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan bayanların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren bayanların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan bayanlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.
Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri adet (regl) görmüyorlar ise, adet görmeye başlayabilmektedirler. Aynı şekilde menepoza yeni girmiş bayanlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilmektedirler. Rahim duvarı incelmesi olan bayanların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. O sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze…
Endometrioma (çikolata kisti), rahimin içini döşeyen zar tabakasının (endometrium) yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme veya fazla miktarda adet görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.
Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.
Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Not: Buradaki bilgilerin herhangi bir rahatsızlığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Meraba arkadaşlar... Bende bu siteyi her zaman takip ediyodum ama üye olmamıştım bugün üye oldum. Ben 12 ocakta kürtaj oldum ikizlerim vardı ilk reglim 33 gün sonra oldu. Regliden bir hafta sonra kasık ağrılarım oldu tıpkı gebelikteki gibi reglimde geçikmişti düzene girmesi gerekirdi ama yine 33 gün sonra regli oldum. Çok yogundu.bügün altıncı günü artık bitti yarın 7. Gün oluyo sogan kürüne başlayacam gelişmeleri yazacam. Eşimede bugün keçi boynuzu aldırdım onunla birlikte yarın kürlere başlayacaz hayırlısı olur inşallah. Benim hiç bir sorunum yok ama biran önce anne olmak istiyorum bu sogan mücizesini deneyecem ve olumlu yada olumsuz sizi bilgilendiricem . Allahım hepimizin gönlüne göre verir inşallah.

arkadaslar benimde soğan kürüne başlamama 3 gün var.bende bir gelişme olursa haberdar edecegim.

Bugün başladım küre.. Ayrıca akşam ovilasyon testi sparişide verdim tam teşeküllüyüm yani adım adım ilerliyecem inŞallah pozitif çıkar ve paylaşırım. Bide bişey sorucam yumurtalık masajı var mı? Yumurtaların daha sağlıklı catlamasına yardımcı oluyomuş araştırıp onuda yapıcam bu süre içinde

Bugün başladım küre.. Ayrıca akşam ovilasyon testi sparişide verdim tam teşeküllüyüm yani adım adım ilerliyecem inŞallah pozitif çıkar ve paylaşırım. Bide bişey sorucam yumurtalık masajı var mı? Yumurtaların daha sağlıklı catlamasına yardımcı oluyomuş araştırıp onuda yapıcam bu süre içinde
merhaba soğan kürünün faydası oldu mu?

merhaba soğan kürünün faydası oldu mu?
merhaba benim sogan kürüm biteli 2 hafta oldu. 1 hafta önce doktora gittim kistlerim aynen duruyor.Gecen hafta sülük,akupunktur ve detox tedavisine başladım çok zahmetli yarın 3. seansımı olucam..10 seans sonra tekrar gidicem Mayıs sonuna denk geliyor.bakalım inşallah geçmiş olur .tekrar yazarım kızlar sonucu.
soğandan çok medet ummuştum ama bana yaramadı.Bir arkadasım fayda gördüğünü söylemişti.o nedenle başlamıştım ama onun PKO di.Benimki çikolata kisti.ondan olmadı sanırım.
fayda gören varsa yazsın ltf herkesi aydınlatalım.

merhaba benim sogan kürüm biteli 2 hafta oldu. 1 hafta önce doktora gittim kistlerim aynen duruyor.Gecen hafta sülük,akupunktur ve detox tedavisine başladım çok zahmetli yarın 3. seansımı olucam..10 seans sonra tekrar gidicem Mayıs sonuna denk geliyor.bakalım inşallah geçmiş olur .tekrar yazarım kızlar sonucu.
soğandan çok medet ummuştum ama bana yaramadı.Bir arkadasım fayda gördüğünü söylemişti.o nedenle başlamıştım ama onun PKO di.Benimki çikolata kisti.ondan olmadı sanırım.
fayda gören varsa yazsın ltf herkesi aydınlatalım.
çok geçmiş olsun , yumurtalarım kist olmuş küçük dedi doktor doğum kontrol hapı 2 ay kullan dedi , ama ben soğan kürü ile başlayan civan perçemi ile devam eden bir kürü ilk defa deniyorum gelişmeleri yazarım, bendeki kistler 2 tane hamile kalmama engel değilmiş, adetlerim düzenli, kistimin çeşidinin ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım çikolata kisti değil?

çok geçmiş olsun , yumurtalarım kist olmuş küçük dedi doktor doğum kontrol hapı 2 ay kullan dedi , ama ben soğan kürü ile başlayan civan perçemi ile devam eden bir kürü ilk defa deniyorum gelişmeleri yazarım, bendeki kistler 2 tane hamile kalmama engel değilmiş, adetlerim düzenli, kistimin çeşidinin ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım çikolata kisti değil?
sizede geçmiş olsun.evet sizinki önemsiz dogum kontrol hapını kesmeden 3 ay kullanınca geçiodu benimkiler .sonra dogum kontrol hapı zararlı diye bırakayım dedim 3 ayda kocaman olmuşlar.şimdi sülük tedavisine başladım hayırlısı bakalım

sizede geçmiş olsun.evet sizinki önemsiz dogum kontrol hapını kesmeden 3 ay kullanınca geçiodu benimkiler .sonra dogum kontrol hapı zararlı diye bırakayım dedim 3 ayda kocaman olmuşlar.şimdi sülük tedavisine başladım hayırlısı bakalım
“ saracoglunun danismaniyla görüştüm hamile kalmayi kolaylastirici kistler ve tuplerdeki tikaniklik hepsini kapsayan kur tarifi aldim sizlerlede paylaşmak istedim uygulamak isteyenler için adet bitiminden 2 gün sonra sabah aksam 15 gün soğan kuru bitince 1 ay testere dişli aslan pençesi yine sabah aksam günde iki kere bitince yine 10 gün soğan kuru peşine 1 ay günde bir kere civanpercemi kürü ben bir dahaki adetin peşine bu kitleri uygulayacagim bu arada hormonlarida düzenliyormuş”
BU CEVAP BENİM DEĞİL BAŞKA ARKADAŞIN , başka forumda nerden alıntı yaptığımı yazmamışım ama etkilendim, bu kürü uygulamaya başladım

“ saracoglunun danismaniyla görüştüm hamile kalmayi kolaylastirici kistler ve tuplerdeki tikaniklik hepsini kapsayan kur tarifi aldim sizlerlede paylaşmak istedim uygulamak isteyenler için adet bitiminden 2 gün sonra sabah aksam 15 gün soğan kuru bitince 1 ay testere dişli aslan pençesi yine sabah aksam günde iki kere bitince yine 10 gün soğan kuru peşine 1 ay günde bir kere civanpercemi kürü ben bir dahaki adetin peşine bu kitleri uygulayacagim bu arada hormonlarida düzenliyormuş”
BU CEVAP BENİM DEĞİL BAŞKA ARKADAŞIN , başka forumda nerden alıntı yaptığımı yazmamışım ama etkilendim, bu kürü uygulamaya başladım
siz sülüğü nerde ve nasıl uyguluyorsunuz bir de neden sülük ?

siz sülüğü nerde ve nasıl uyguluyorsunuz bir de neden sülük ?
valla sülükle ilgili yakınlarımdan iyi yorumlar duydum.o sebeple gittim inanıyorumda daha önce hacamat yaptırdım faydasını görmüştüm hasta olmadım o sene.
ben sogan işe yaramayınca aslanpençesi dedi bana asistanları ama denemek istemedim.çünkü bu bitkiler hep hormon aslında.ben şimdilik sülükten sonra tekrar testlerimi yaptırıcam olumlu yönde değişiklik varsa devam edicem her yıl artık.zaten çocuk düşünüyorum olumlu olursa

Back
X