bende prolaktin dışında bir problem çıkmamıştı ancak şimdi 4 aydır çok şükür o da yok, ama bebek de yok. yani görünüşe göre hiçbir sorun yok, bu ay da soğanı denemek için sabırsızlanıyorum.. kokusuna rağmenbebeğimin süt kokusunu içime çekmeden önce soğana dayanabilirim sanırım
hayır, soğan kürü olabiliyor ama incir kürü önermiyor hoca. incir prolaktinin yükselmesine neden oluyormuş çünkü.
Bende adet düzensizliği yok sadece bu ay erken oldu incir kürü için teşekkür ederim uzun sürüyormuş önce şu klomeni kullanyım olmazsa uygulamayı düşünüyorum birde civan perçemini öneriyorlar yumurtaların çalışmasını arttırıyormuş inşallah muradımıza ereriz
Ablam bir düsük yapmisti....ondan sonra da bir süre cocuk olmayinca ne varsa denediii....sogan kürünün iltihabini söktügünü söylemistiiii...bir de hayit tohumu da yutmustuuuu...
Ve sonuc simdi 1.5 yasinda sipsirin bir oglu var ;-)
rabbim insaallah bunlari vesile kilarda hepimize saglikli bebekler verir...
Bende bugün dr gidecegim bakalim ne diyecek...igne ile buyüyen yumurtalardan kist olmusmudr baksin bi....
Bugün dr gittim ve nur topu gibi 5,5 cm lik bir kistim olusmusss....benden onceki hastanin ultrason görüntüsünde 2 aylik bebeginin görüntüsü vardi benim ise koca kistiiimmmmmin görüntüsü :-(
Benim hipotroidim de var prolaktinim de bir ara yüksekti ama yine de kürü deneyecegim....insaallah bu kist yüzünden kötü seyler olmazzzz :-(((((
bebekkuu canım sende mi klomen mağdurusun ondan kaynaklı mı oldu seninde kistinnn bendede 5 cmlik kistler oluştuuu çok zor bir durummm biliyorum allah yardımcımız olsun(( geçmiş olsunnnnn
Canim bende menogon adli yumurta gelistirici igne ile kist magduruyum....millet bebeginin görüntüsünü saklarken ben kistlerimin ultrAson görüntülerini biriktirir oldm...
Senin kistinin boyutu ne durumda ve ne tür bir tedavi izliyorsunuz...ben bir baska dr dan da fikir almayi düsünüyorum...
Ama dr da ne yapabilir aslinda büyümeyen yumurtalar...tedaviyi görünce abarti büyüyen yumurtalar...kim bilebilirki vücudun nasil tepki verecegini .....bu durum kör dügüm gibiiii....
Zor cok zor üzülmemek....
allah yardımcın olsun uzulme bugunlerıde atlatıcaksın ınsallah rabbım hepımıze evlat vercek benımde ultorason resımlerıne pkolara bakıp dusuyom bı tarafta en az 25 tane kıst var dolabın ustune astım ulturasınları duruyorlar kader ısteBugün dr gittim ve nur topu gibi 5,5 cm lik bir kistim olusmusss....benden onceki hastanin ultrason görüntüsünde 2 aylik bebeginin görüntüsü vardi benim ise koca kistiiimmmmmin görüntüsü :-(
Benim hipotroidim de var prolaktinim de bir ara yüksekti ama yine de kürü deneyecegim....insaallah bu kist yüzünden kötü seyler olmazzzz :-(((((
o zorluğu çok iyi bilirim tatlım yaa hastaneye muaneye gittiğimde hertaraf da hamile görmek kucağında yanında 2-3 tane bebeği olup bide hamile olduğunu görmek, ben ise kistten prolaktin den başka bir sıkıtım varmı acaba diye gitmekten bıktım bıktım inannn orda ağlamamak için kendimi zor tutuyorum benim kistler klomenden kaynaklı bir yan etkiden oldu hiç kistim yoktu ama klomen mahvetti beni
zaten bebiş tutmuyodu tamamen zorlaştı kistler 4-5 tane 5 santim byunda...
doğum kontrol hapı verdiler tedavi süreci ama kllanmak istemiyorum adetle atılacak kistlermiş adını bilmiorum ama bugün kontrole gittim adetimin 2. günü ama atılmamış hap yerine soğan kürü kullanım dedim oda prolaktin yükseltioo ne yapcam bilmiyorum...
allah yüzümüze baksın allah gönlümüze göre versin hepimizin yardımcısı olsunnn...
biraz uzun yzdım sanırım kusura bakma sende üzülmeee fazla stres yapma bebişe oda engel üzülme diyorum ama elimizden gelen başka birşey yok öylesine diyorum işteee((((( bu acı çok kötü çok ii biliyorummmmmm
nrc slm seni burdada yakaladım :))))) canım klomen den başıma gelenleri biliyorsun başladınmı bilmiyorum ama çok dikkat et ve gözetim altında kal daima allah göstermesin sonra benim gibi ömrü hayatında olmamış kistciklerle bir klomen yüzünden uğraşma...
cnm izlediğin videoların yayınlanma tarihlerine dikkat ettin mi? çünkü hoca kısa bir süreden beri regl bitiminizden 2-3 gün sonra başlayın şeklinde tarif ediyor artık kürü. bu yüzden izlediğin videoların güncel olması mühim.
Rabbim sabir ve sifa versinn hepimize...
Bende pko oldugu icin önceden de kisst vardi ama 2 cm lik birseydii...simdi ise 5.5 cm lik...bu duruma gelmek üzdü beni.....
Dr tahlil istediiii pazartesiii gel duruma göre ilac yazalim dediii....nasil olacak bilmiyoruuummm.....
Artik insanin siniri bozuluyor dr kapisinda beklemekten...artik hamileligi gectim sagligim düzelsin ona şükredecegimmm...allahtan esim hep destek tam destek de...benim bu konulari takmamam icin cabaliyorrr...
Ama gönül rahat degil ne olacak acaba diye....
:)) ya ne yapayım bu durumu öğrendikten sonra aklımdan çıkmıyo formu geziniyorum bişeyler öğrenmeye çalışıyorum çalıştığım içinde her zaman yazamıyorum klomeni denicem yapacak bişeyim yok dr a güvenmek zorundayımbu ay kullanayım yarın başlıcam olmazsa dr değişicem önce Allah a sonra dr a sığınıyorum
tabiki her şerrden allaha sığınmak lazım canımm bi tedaviye başlayacksın ve klomenle tabi
gerçi bende olan yan etki herkezde olacak diye birşey yokk ama tedbirli davran kullanırken gözetim altında tut kendini en ufak yan etkide gitt doktra hemen sadece dikkatli olmanı isterimm....
Valla bu durumu düşünemedim az önce baktım 8 ay önce yayınlanmış senin kısa zaman dediğin daha mı yakın bi tarihte
mrb klomen mağduru olarak oluşan kistler için bende soğan kürüne başlamıştım doğum kontrol hapı kullanmak istememiştim kistler için
yaklaşık 15 gün kadar yaptım daha sonra hormon testi istenildi bi yaptırdımki prolaktin tavan yapmışşş
aşırı yükselmiş doktorum hemen düşürücü bir ilaç verdi ve soğan kürünü genelde sütü az olan anne adayları için öneriyorlarmış soğan suyu soğan acayip süt hormonunu yükseltiyormuş bitarafı iii yapım derken bir tarafı bozmuşum kısacası yazını okuyunca hemen yorum atmak istedim prolaktin sıkıntın varsa soğan kürü yükseltiyor aman dikkat....
amin canım rabbim ne derse o o neyi isterse o olur bizde belki böyle sınanıyoruz...
benim anlamadığım kistlerin 2 likken 5 e ulaşana kadar kontrol etmediler mi seni neden küçülceğine büyümüşş
benimde sağlığım bozuldu gerçekten hiç olmayan şeyler oldu adet düzensizlikleri kistler hormonel bozukluklarr gına geldi doktor görmekten
en önemlisi eş onun öyle olması çok önemli yoksaaa daha beter psikolojik boyutlara gelir allah göstermesin ona şükürrrr
bunlarıda takmamaya çalış kendine yaparsın diyecem ama seni okadar iyi anlıyorumki boş laf olacakkkkkk rabbim yardımcımız olsun tez zamnda cennetinden melekler yollasın bizlereee((
merhaba npo, yorumun için teşekkürler. ama böyle bir şey ilk defa duyuyorum ve umarım yanılıyorsundurçünkü prolaktini 3 ay önce dostineksle düşürdük zaten, yenden yükselmesini de istemem elbette. bu yüzden Saraçoğlu hocanın bilgi ve tecrübelerine güvendiğim için ona kulak verdim, prolaktin sorunu olanların kesinlikle uzak durmasını istediği incir, yeşil üzüm ve dereotunun adını bile anmıyorum evde. ancak, prolaktin sorunu varsa yalnızca soğan küründen faydalanın diyor kendisi. belki senin prolaktini tetikleyen başka bir şeyler oldu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?