- 1 Haziran 2008
- 5.942
- 33
- 683
Soğan pidesi favorilerimdendir
halam muhteşem yapar,hatta ben hamileyken taaa gurbet ellere benim için yapıp yollamıştı..
Bayılıyorum bu tada..
Göçmen olduğumuz için göçmen böreği olarak biliyorum ama soğan pidesi de derler..
Tam olarak hangi mutfağa ait olduğunu bilemiyorum sizler de yapıyorsanız veya yediyseniz yorum ve fikirlerinizi lutfederseniz sevinirim..
sevgiler
4-5 bardak un
bir iki kaşık instant maya veya yaş maya
kıvamına göre sıcak su
bir tatlı kaşığı şeker
aralara:sıvıyağ
içine:
bol bol soğan ben 6 -7 tane büyük kullandım ki daha da artırabilirsiniz
4-5 adet domates
biber
pirinç
tuz dilerseniz pul biber
sıvıyağ
Un tuz maya ve sıcak su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım üzerini nemli bezle örtüp bir müddet bekleyelim mayalanması için.
mayalanan hamurdan 11 veya 9 adet beze yapalım -ben 9 yaptım
1 tane ayırıp 8 tanesini lahmacun büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ sürüp üst üste koyalım..
daha sonra fırın tepsimizi yağlayalım ve yufkalardan tek tek alıp elimizle tepsimiz büyüklüğünde açalım aralarına harcımızı dökelim kaşıkla düzeltelim
ben her kata sürdüm ,halam 4 kat yufka harc yine 4 kat yufka şeklinde yapar..
en üste de ayırmış olduğumuz yufkayı serelim kenarlarını burgu yapalım
bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
afiyet olsun
halam muhteşem yapar,hatta ben hamileyken taaa gurbet ellere benim için yapıp yollamıştı..
Bayılıyorum bu tada..
Göçmen olduğumuz için göçmen böreği olarak biliyorum ama soğan pidesi de derler..
Tam olarak hangi mutfağa ait olduğunu bilemiyorum sizler de yapıyorsanız veya yediyseniz yorum ve fikirlerinizi lutfederseniz sevinirim..
sevgiler
4-5 bardak un
bir iki kaşık instant maya veya yaş maya
kıvamına göre sıcak su
bir tatlı kaşığı şeker
aralara:sıvıyağ
içine:
bol bol soğan ben 6 -7 tane büyük kullandım ki daha da artırabilirsiniz
4-5 adet domates
biber
pirinç
tuz dilerseniz pul biber
sıvıyağ
Un tuz maya ve sıcak su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım üzerini nemli bezle örtüp bir müddet bekleyelim mayalanması için.
mayalanan hamurdan 11 veya 9 adet beze yapalım -ben 9 yaptım
1 tane ayırıp 8 tanesini lahmacun büyüklüğünde açıp aralarına sıvıyağ sürüp üst üste koyalım..
daha sonra fırın tepsimizi yağlayalım ve yufkalardan tek tek alıp elimizle tepsimiz büyüklüğünde açalım aralarına harcımızı dökelim kaşıkla düzeltelim
ben her kata sürdüm ,halam 4 kat yufka harc yine 4 kat yufka şeklinde yapar..
en üste de ayırmış olduğumuz yufkayı serelim kenarlarını burgu yapalım
bıçakla bir kaç yerinden delip önceden ısıtılmamış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
afiyet olsun