Ben küçüklüğümde geçirmişim hatta baya uzun sürmüş bir de ateşli havale öyküm var başka da geçirmemişimKızlar selam bebeği ateşsiz havale geçiren var mı? Oğlum ayın 10unda 37 derece ateşle 40sn süren havale geçirdi. İshal ve kusmaya bağlı dedi doktor ama nörolojiye götürücem yinede. Geçiren varsa bunun tekrar etme olasılığı nedir yaşadınız mı? Birde artık 37 ateş gördüğün gibi ateş düşürücü vereceksin dedi doktor yani bunun hafif hastalığı var dişi var ne bileyim kafam karışık
Normal evet soğuk havale diyolar o yüzden ateşsiz havale.
Öyle değil tabi. Benim oğlum 2.5 yaşında bu zamana kadar 40a kadar ateş gördü hastalıkta , dişte de 38e kadar gördük ikisinde de ilaç vermedim bile. Bizim durumumuzu ishal ve kusma tetikledi. 37 derece kafa sıcaklığı ile diyeyim önce kas katı kesildi sonra tamamen baygın dişleri kenetlendi dudakları morardı sonrasında titreme ile havale son buldu. Havale geçirmemiş bir çocuk için değersiz 37ler 38ler hadi 39 bile ılık su bol sıvı dinlenme ve kompresle halloluyor. Ama bizim için artık sınır 37 oldu. Bizim 37imiz sizin için 40 derece diyeyim.Nasıl yani 37 derece ateş tehlikeli mi anlamadım, kızım diş sürecinde ateşi o civarlarda sürekli havale mi geçiriyor bu çocuk?
Çok geçmiş olsun. Benim oğlumda şubat ayında 37.7° ateşle 30-40sn süren havale geçirdi. İnfluenza olmuştu. Ama sonrasında ateşi çok yükseldi. Bana da doktoru bundan sonra daha dikkatli olmamı söyledi. Ben normalde 38.5 kadar ateş düşürücü vermem ama 37.3 de bile veriyorum artıkKızlar selam bebeği ateşsiz havale geçiren var mı? Oğlum ayın 10unda 37 derece ateşle 40sn süren havale geçirdi. İshal ve kusmaya bağlı dedi doktor ama nörolojiye götürücem yinede. Geçiren varsa bunun tekrar etme olasılığı nedir yaşadınız mı? Birde artık 37 ateş gördüğün gibi ateş düşürücü vereceksin dedi doktor yani bunun hafif hastalığı var dişi var ne bileyim kafam karışık
Sizede çok geçmiş olsun. Aynı vaziyetteyim 37.2 ile havale başladı şuan 36.7 36.8 gördüğüm gibi dolven veriyorum duşa sokuyorum. İnşallah tekrarlamaz en büyük korkum oldu. Sizde tekrarladı mı?Çok geçmiş olsun. Benim oğlumda şubat ayında 37.7° ateşle 30-40sn süren havale geçirdi. İnfluenza olmuştu. Ama sonrasında ateşi çok yükseldi. Bana da doktoru bundan sonra daha dikkatli olmamı söyledi. Ben normalde 38.5 kadar ateş düşürücü vermem ama 37.3 de bile veriyorum artık
Aynı durumdayım kucağımda ölecek zannettim. Allah göstermesin bi dahaÇok şükür tekrarlamadı ama her ateşlenmesinde hüngür hüngür ağlayasım geliyor. İnşeallah da hiç tekrarlamaz
Öyle değil tabi. Benim oğlum 2.5 yaşında bu zamana kadar 40a kadar ateş gördü hastalıkta , dişte de 38e kadar gördük ikisinde de ilaç vermedim bile. Bizim durumumuzu ishal ve kusma tetikledi. 37 derece kafa sıcaklığı ile diyeyim önce kas katı kesildi sonra tamamen baygın dişleri kenetlendi dudakları morardı sonrasında titreme ile havale son buldu. Havale geçirmemiş bir çocuk için değersiz 37ler 38ler hadi 39 bile ılık su bol sıvı dinlenme ve kompresle halloluyor. Ama bizim için artık sınır 37 oldu. Bizim 37imiz sizin için 40 derece diyeyim.
Teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Yani şöyle gelişti 38 derece ateşi vardı çok ama çok hafif ishalle beraber bizim için diş belirtisidir bu. Bende ağrı kesici verip yatırdım yarım saat sonra ateşini ölçtüm 37.2ydi heralde. Ölçtükten 2 dk sonra havale geçirdi. Bende 38i ateş diye görmedim bile diş ağrısı vardır diye düşünüyodum. Aynı şekilde mi geçiriyolar acaba. Oğlum önce kasıldı sonra dudakları morardı çenesi kitlendi dilini ısırdı sonra seyirmeye başladı ardından kendine geldi yavaş yavaş. Allah yaşatmasın kimseye çok kötü bir hal evladını öyle görmek.Çok geçmiş olsuninşallah bir daha tekrarlamaz.
Doktorunuz soğuk havale dediyse teşhisi üzerine laf söylemem hadsizlik olur, her çocuğun ateşe direnci farklı olur ama 37 dereceyle havale geçirdi diyorsunuz acaba kusmayla beraber çocuğunuzun iç ateşi yükselmiş ve aslında ateşli havale geçirmiş olabilir mi?
Kızım soğuk havale geçirmedi ama yüksek ateşe bağlı havale geçirmişti maalesef, aniden 40 dereceye çıkan ateşle geçiriyordu her seferinde, soğuk havale tecrübem yok lakin ateşli havalenin tekrarladığını deneyimledik ne yazık ki.
O anı yaşamak çok kötü, size tekrar aynı hissi yaşatmak istemem ama çocuğunuzun baş bölgesinde sıcaklık olduğunu söylediniz, elleri ayakları soğuk muydu? Genelde iç ateş yükselince dışarıdan elle kontrol ettiğinizde veya ateşini ölçtüğünüzde çok yüksek ateşi yokmuş gibi görünüyor fakat eller ayaklar soğuksa, kulak ya da koltuk altı ölçümlerinin 1-2 derece üzerinde iç ateşi olduğunu gösteriyor çoğunlukla.
Çocukta baş ağrısı yapabiliyor, bizde en belirgin özellik bu’ydu, baş ağrısı ve mide bulantısı olduğunu söylediğinde ateşinin ölçümlerden daha yüksek olduğunu anlıyorduk.
Nörolojiye de götüreceğinizi söylemişsiniz, mutlaka götürün tam teşhis koyulsun, soğuk havaleyse farklı tedavi yöntemleri, ateşli havaleyse farklı tedavi yöntemleri uygulanıyor çünkü.
Tekrar geçmiş olsun.
AminnnTeşekkür ederim sizede geçmiş olsun. Yani şöyle gelişti 38 derece ateşi vardı çok ama çok hafif ishalle beraber bizim için diş belirtisidir bu. Bende ağrı kesici verip yatırdım yarım saat sonra ateşini ölçtüm 37.2ydi heralde. Ölçtükten 2 dk sonra havale geçirdi. Bende 38i ateş diye görmedim bile diş ağrısı vardır diye düşünüyodum. Aynı şekilde mi geçiriyolar acaba. Oğlum önce kasıldı sonra dudakları morardı çenesi kitlendi dilini ısırdı sonra seyirmeye başladı ardından kendine geldi yavaş yavaş. Allah yaşatmasın kimseye çok kötü bir hal evladını öyle görmek.
Of gerçekten unutulmuyor sizde bu kadar dün yaşamış gibi yazınca tekrar yaşadımAminnnAllah size de hiçbir anneye de yaşatmasın tekrarından korusun inşallah
Dediğim gibi doktorunuzun teşhisi üzerine bir şey demem hadsizlik olur ama doktor da sizin verdiğiniz bilgiler üzerinden teşhis koyuyor.
Acaba 38 derece ateşi gördüğünüzde verdiğiniz ilaç tesir etmemiş olabilir mi? Genelde çocuklara verilen ağrı kesiciler parasetamol içeriklidir ama bazen ateş de ilaca dirençli olabiliyor.
37,2 olan ateş aniden 38 üzerine çıkmış olabilir mi acaba?
Kızım ilk havalesini 15 aylıkken geçirdi, hiç ateşi varmış gibi gözükmüyordu hasta olduğuna dair herhangi bir belirti de yoktu, aksine gülüp oynuyordu ben yerde uzanmış onu izlerken aniden üzerime düştü, üzerime düşene kadar ne bir kasılma, ne morarmahiçbir şeyi yoktu, o yüzden biz havale olduğunu bile anlamadık önce, eşim evdeydi o kaptı kızımı suni teneffüs yaptı dilini ısırmamış ama dilini rahatlattı nefes almada güçlük çekmesin diye, çok dikkat ederim çocuklu ev diye ortada küçük materyaller bırakmam ona rağmen acaba boğazına bir şey mi kaçtı diye düşündük, acile götürdü eşim apar topar ben çok kötüydüm
Acildeki doktor ateşini ölçmüş oksijen verilmiş ve bademcik enfeksiyonuna bağlı yüksek ateş sonrası havale geçirdiği söylenmiş, biz tabii bununla kalmadık tüm bulguları acilde ölçülen ateşinin derecesine kadar her şeyi başka bir doktorla da paylaştık, EEG çekildi beyin fonksiyonlarında çok şükür bir şey çıkmadı, ateşli havale olduğu için tekrarlama riski olduğunu, çocuk havale geçirdiğinde paniklememizi ama tabii bu mümkün olmadı hiç, havale anında diazepam kullanmamızı söyledi.
Bizim doktorun söylediği ateşli havale geçiren çocuklar bağışıklık sistemi yenilenene kadar havale geçirebiliyormuş, 7 yaşına kadar gözünüz üzerinde olsun diazepam’i yere gittiğinizde bile yanınızda taşıyın demişti.
15 aylık ilk havale, 3,5 yaş 2. havale, 7 yaş 3. havale sonrası havalelerimiz bitti ama bizde o zamana kadar bittik
2. ve 3. havalelerinde de oynarken havale geçirdi hep ama havale anında önce bilinci gidiyor bayılıyor sonra kasılmalar başlıyor sonra tekrar bir kendini salmış hiçbir yeri tutmaz bir halde ve yorgunluk oluyordu.
15 aylık 7 yaş arasında çok defa ateşlendi ama hepsinde havale geçirmedi, çoğunda çok şükür baş ağrısı, mide bulantısı oldu belirti olarak ve dönüşümlü olarak ateş düşürücü verip ılık duş, pamuklu ve bol kıyafetlerle ateşi kontrol altında tuttuk her defasında, havale geçirdiği zamanlar hiç belirti vermeden bilinci gidiyordu çocuğumun.
AminAllah yardımcımız olsun evlarımıza sağlık sıhhat versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?