SOKAK KEDİLERİ VE PİRE DERDİ

Cekhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
638
271
53
41
Arkadaşlar merhaba
Evimizin kapısının yanında küçük bir depomuz var.. Pencere yok sadece küçük bir kapısı var.. Bu hafta fark ettik ki, yavru kediler dolmuş orası ve anneleri tabikide.. Pek önemsemedik.. Eve giriş çıkışlarımız problem oluyordu sadece, anne bize tıslıyordu doğal olarak..
Bu arada da bizi sürekli ayak bileklerimizden bir şey ısırmaya başladı.. İlk başlarda sinek sandık.. Fakat cuma günü yatak odamızda pire öldürdüm.. Derken pazar günü de salonda bir tane öldürdüm..
Bugün ilaç firmalarıyla görüştüm.. Evi acil ilaçlatmamız gerekiyor fakat evden önce o kedileri depodan çıkartıp, depoyu ilaçlatmak lazımmış.. Yoksa pireden kurtulamazsınız asla dediler..

Arkadaşlar ben o kedileri oradan nasıl çıkartıcam?? Allah aşkına yardım edin.. Pireli kediler.. Elleyemem, çok fazla yaklaşamam.. Ne yapmam lazım.. Nolur yardım edin nolur...

Pireler için, çok komik bir fiyata, 10 tl gibi, toz satılıyor. Onu alıp kedilerin ense kısmına dökün.
Zaten hayvandan insana gelmez, istediğiniz veterinere sorabilirsiniz.

Tatlım evimi pire bastı diyorum okuyormusun??
Ya da daha önce pirelerle yaşadın mı??

Bügün iki tane veterinerle görüştüm, ikiside evi biran önce ilaçlatın dedi..
Ayaklarımız şiş içinde ve kaşınıyoruz..
Kedilere yaklaşabilsem dediğinizi yaparım.. Ama yaklaşamıyorum pireler üstüme atlayacak diye..
Ayrıca 9 tane ilaç firmasıyla görüştüm.. Onlar bunu söyledi bana.. Kedilerin olduğu yeri ilaçlamaları gerekiyormuş.. İlaç kedilere zarar vereceği için kedileri oradan çıkartmam lazım..

Emin olun pire derdim olmasa kedilerin orada olması umurumda olmazdı..
Ama durumun ciddeyitini anlayabilirseniz çok memnun olurum..

Evcil hayvanlar bölümü hayvan severlerin buluştuğu platformdur.Konu enteresan olmuş bu sebeple..

Kedi köpekte yaşayan pire,insan üzerinde ya da evde yaşayamaz.
Sebebi,hayvanların vücut ısısı 38 derece ve biraz üzeridir. İnsan vücut ısısı 36.5 derecedir ve hayvan piresi ancak 38 derece ve üzerindeki sıcaklıkta yaşayabilir!
Normal pireler ise insan vücut ısısında yaşar. Ancak o pire ile bu pire aynı pire değil.

Depoyu hayvanlara zarar vermeyecek bir ilaçla ilaçlatın. Mesela 'k-othrine' ile.
Hayvanlara ise ya pire tozu uygulayın ya da ense damlası.
Kış kapıdayken lütfen onları sokağa atmayın olur mu..

Evcil hayvanlar bölümü hayvan severlerin buluştuğu platformdur.Konu enteresan olmuş bu sebeple..

Kedi köpekte yaşayan pire,insan üzerinde ya da evde yaşayamaz.
Sebebi,hayvanların vücut ısısı 38 derece ve biraz üzeridir. İnsan vücut ısısı 36.5 derecedir ve hayvan piresi ancak 38 derece ve üzerindeki sıcaklıkta yaşayabilir!
Normal pireler ise insan vücut ısısında yaşar. Ancak o pire ile bu pire aynı pire değil.

Depoyu hayvanlara zarar vermeyecek bir ilaçla ilaçlatın. Mesela 'k-othrine' ile.
Hayvanlara ise ya pire tozu uygulayın ya da ense damlası.
Kış kapıdayken lütfen onları sokağa atmayın olur mu..

Benim yazdığıma verdiği cevaptan anlıyoruz ki megcim o hayvanlar bu soğuk yağmurda sokağa gidicek bari kutuyla otluk bir kuytuya koyun annesi ordan taşısın helede annesini uzaklaştırmaya çalışırsanız bebeklerin ölümüne neden olursunuz

Benim yazdığıma verdiği cevaptan anlıyoruz ki megcim o hayvanlar bu soğuk yağmurda sokağa gidicek bari kutuyla otluk bir kuytuya koyun annesi ordan taşısın helede annesini uzaklaştırmaya çalışırsanız bebeklerin ölümüne neden olursunuz
Çok üzüldüm:KK43:

Hayvan seviyoruz ona kimse bir şey demiyor ki neden anlamak istemiyorsunuz?

Sizlerin evinde böyle bir şey yaşansa sizler ne yapardınız acaba?
Ben kedileri öldürücem çöpe atıcam falan mı yazdım?
Alt tarafı depodan nasıl çıkartırım diye sordum, ki bunun da nedeni yine onlara zarar gelmesin diye..

Pireler bahsettiğiniz kadar zararsızsa neden bugün gittiğim iki veteriner artı görüştüğüm 9 ilaçlama firması, kedilerden bahsettiğim an, onlardan dolayı olduğunu söylediler?

Hayır yani ben ne dedim ki bu kadar anlamsız tepkilere maruz kalıyorum anlamıyorum..
Soru da mı soramıycaz?
Biri de benim yerime kendisini koysun allah aşkına ya..
Evinizde pireler olsa..
Sürekli bir şey sizi ısırsa, kaşınsanız..
Yerde en ufak bir siyah noktaya pire mi acaba diye baksanız..
Koltuğa oturamasanız
Yatamasanız
Vs
Ve gittiğiniz veterinerler bunun kedilerden kaynaklandığını söylese..

Ben kafama göre iş yapsam, yerden göğe kadar haklısınız..
Ya da hiç bi şey yokken hayvanları sokağa atsam..
Ama veterinerlere sordum ve bu cevabı aldım..
Ne yapayım siz söyleyin?
O kediler oradan gitmeden ve orası ilaçlanmadan pireden kurtulamıyorum..
Pire de gayette insanda yaşıyor ve evde ürüyüyormuş..
Cuma'dan beri uyku girmiyo gözüme.. Hüngür hüngür ağlıyorum günlerdir..
Nolur söyleyin ne yapayım ben?

Sizden empati kurmanızı bekleyip yardım etmenizi isteyende kabahat..

Yönetici her kimse lütfen konuyu silsin ya da kapatsın..

Bir gün evlerinizi pire basarsa beni hatırlayın..

Benim dediğim gibi yapmaya çalışsanız....

Bakın vet'ler yanlış bilgilendirmişler sizi. Hayvandaki pire uzun süre varlığını sürdüremez ne sizde ne de evde.

Hayvan seviyoruz ona kimse bir şey demiyor ki neden anlamak istemiyorsunuz?

Sizlerin evinde böyle bir şey yaşansa sizler ne yapardınız acaba?
Ben kedileri öldürücem çöpe atıcam falan mı yazdım?
Alt tarafı depodan nasıl çıkartırım diye sordum, ki bunun da nedeni yine onlara zarar gelmesin diye..

Pireler bahsettiğiniz kadar zararsızsa neden bugün gittiğim iki veteriner artı görüştüğüm 9 ilaçlama firması, kedilerden bahsettiğim an, onlardan dolayı olduğunu söylediler?

Hayır yani ben ne dedim ki bu kadar anlamsız tepkilere maruz kalıyorum anlamıyorum..
Soru da mı soramıycaz?
Biri de benim yerime kendisini koysun allah aşkına ya..
Evinizde pireler olsa..
Sürekli bir şey sizi ısırsa, kaşınsanız..
Yerde en ufak bir siyah noktaya pire mi acaba diye baksanız..
Koltuğa oturamasanız
Yatamasanız
Vs
Ve gittiğiniz veterinerler bunun kedilerden kaynaklandığını söylese..

Ben kafama göre iş yapsam, yerden göğe kadar haklısınız..
Ya da hiç bi şey yokken hayvanları sokağa atsam..
Ama veterinerlere sordum ve bu cevabı aldım..
Ne yapayım siz söyleyin?
O kediler oradan gitmeden ve orası ilaçlanmadan pireden kurtulamıyorum..
Pire de gayette insanda yaşıyor ve evde ürüyüyormuş..
Cuma'dan beri uyku girmiyo gözüme.. Hüngür hüngür ağlıyorum günlerdir..
Nolur söyleyin ne yapayım ben?
Arkadaşım sende bizi anla hyvan seviyoruz ve yavruların durumuna üzüldüm çok :( şöyle bişeyde söylim sana evimde kedi var sokaktakilerinede baktığım için evde bikaç tane gördüm sokaktan kıyafetimle gelmiş heralde normal süpürüp sildim evimi düzenli şuanda ne pire var ne bişey evimde olsa kedimde olur ve tüyleri kısa anında görürüm.
Pireler ısırabilir ama evde yaşama üreme ihrimalleri yok neredeyse ;) pire tozu var eczanelerden alınan onu kullanabilirsiniz depoya kedileride ne yaparsınız bilemiyorum

Bende yanlıştır diye zaten iki tane veterinere sordum.. Ama ikiside aynı cevabı verdi.. Şimdi ben neye inanayım??

Ben manyakmıyım kedilerle uğraşayım ya..

Zaten sinirlerim bozuk.. Ağlıyorum sürekli.. Neden böyle davranıyorsunuz..

Sizden empati kurmanızı bekleyip yardım etmenizi isteyende kabahat..

Yönetici her kimse lütfen konuyu silsin ya da kapatsın..

Bir gün evlerinizi pire basarsa beni hatırlayın..

Forumda konu silmek ya da kapatmak bazı bölümlerin dışında mümkün değil.

Kimse istemez evi pire bassın. Ancak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kızmayın hemen. Siz de anlamaya çalışın..Bebek pisiler soğukta dışarıda yaşayamaz.

K-othrine ilacıyla ilaçlatın depoyu. Kedilere pire tozu yapın ya da yaptırın. Hepsi bu..
Üzülmeyin,hiçbişey çözümsüz değil.

Arkadaşım sende bizi anla hyvan seviyoruz ve yavruların durumuna üzüldüm çok :KK43: şöyle bişeyde söylim sana evimde kedi var sokaktakilerinede baktığım için evde bikaç tane gördüm sokaktan kıyafetimle gelmiş heralde normal süpürüp sildim evimi düzenli şuanda ne pire var ne bişey evimde olsa kedimde olur ve tüyleri kısa anında görürüm.
Pireler ısırabilir ama evde yaşama üreme ihrimalleri yok neredeyse :KK66: pire tozu var eczanelerden alınan onu kullanabilirsiniz depoya kedileride ne yaparsınız bilemiyorum
Arkadaşım peki madem dediğin gibi veterinerler neden bana öyle dedi?
Hadi ilaçlama firmalarını geçtim.. Onlar para için dedi..
Peki veteriner neden bana "hemen evini ilaçlat çok hızlı ürer pireler" dedi..
Hemde ikiside harfiyen..

Arkadaşım sende bizi anla hyvan seviyoruz ve yavruların durumuna üzüldüm çok :KK43: şöyle bişeyde söylim sana evimde kedi var sokaktakilerinede baktığım için evde bikaç tane gördüm sokaktan kıyafetimle gelmiş heralde normal süpürüp sildim evimi düzenli şuanda ne pire var ne bişey evimde olsa kedimde olur ve tüyleri kısa anında görürüm.
Pireler ısırabilir ama evde yaşama üreme ihrimalleri yok neredeyse :KK66: pire tozu var eczanelerden alınan onu kullanabilirsiniz depoya kedileride ne yaparsınız bilemiyorum
Bizim evlerimizde de kedi olduğu için,kıyafetlerimizle eve taşınan pireler,evdeki kedilerde yaşayabilir.Bu sebeple dikkat etmeliyiz.
Ancak evde kedi olmasa,bizi 1-2 ısırır ve ölür gider. Bizim üzerimizde ya da evde yaşayamaz o pireler.

Arkadaşım peki madem dediğin gibi veterinerler neden bana öyle dedi?
Hadi ilaçlama firmalarını geçtim.. Onlar para için dedi..
Peki veteriner neden bana "hemen evini ilaçlat çok hızlı ürer pireler" dedi..
Hemde ikiside harfiyen..
Ben size canlı kanıtıyım ne diyeyim ki şimdi size arada evde görülür çünkü sokaklar pire kaynıyor paçalarımızla eve geliyor ama hiç evimi pire basmadı hepde kedim vardı benim evimin basma ihtimali daha yüksek bir ihtimal boşuna sıkıyorsun canını evde çoğalamazlar

Forumda konu silmek ya da kapatmak bazı bölümlerin dışında mümkün değil.

Kimse istemez evi pire bassın. Ancak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kızmayın hemen. Siz de anlamaya çalışın..Bebek pisiler soğukta dışarıda yaşayamaz.
Çözüm üretmeye çalışırken karşınızdakinin insan olduğunu ve neler hissettiğini ne halde olduğunu unutuyorsunuz..
Sizden alıntı yaptım ama size değil lafım..
Ama anlamadan dinlemeden bilmeden (ki daha açık nasıl yazabilirdim bilmiyorum) insanı cani pozisyonuna sokuyorsunuz..
Bende çözüm aradığım için konu açtım zaten..
Kusura bakmayın ama, denildiği kadar düşüncesiz olsaydım o kediler oradayken ilaçlatma yapabilirdim.. Ya da o havyanlara zarar verebilirdim.. Ve bunu da ruhunuz duymazdı tavikide..
Ama ben o hayvanlara zarar vermeden bu işi çözmeye çalıştığım için gecenin bu saatinde konu açtım..

Back
X