• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak kedileri...

Tabiki korkuyor olabilir, benim de fobim vardi az once bahsettim. Ama bizim korkuyor olmamiz onlarin yasamlarina mudahele etme luksu vermiyor bize.. Ustelik kediler ondan daha cok korkuyolar yaklasmiyolar bile ona, bunu da dusunmek gerek :)
Ya inan bildiğim bir konu değil.
Ben de severim,devamlı da beslerim.
Ama korkan arkadaşlarım var mesela karşıdan görmeye bile tahammül edemiyorlar...

Duyarlılığınız için tebrik ederim.Bu dünyanın sadece bize ait olmadığını idrak edebilecek medeniyet seviyesinde de insanlar var demek ki..az da olsa..Bende sokak hayvanlarına bakıyorum.Apartman bahçemize zorla alıştırdığım çok korkak ,başına kötü şeyler gelmiş bir köpeğim var (evdeki köpeğim haricinde) .İnsanlar kedilere birşekilde bakıyor ama köpeklerden korktukları için ve köpeklerin çöpe zıplayıp yemek bulma şansları da olmadıgından,genelde daha zor durumda kalıyorlar :KK43:
Tesekkur ederim ve ben de sizi tebrik ediyorum. Ne ironik ki bizim gibi insanlar cok az oldugundan tebrik ediyoruz, dogal olagan bisey olarak bakamiyoruz..:( Ben de gecenlerde bir adamin sokak kopeklerine karsi ne kadar acimasiz laflar ettigine sahit olmustum, gercekten cok zor bu hayat insanlar yuzunden.. Allah yardimcilari olsun :( biz elimizden geleni yapmaliyiz..

Sizi kast ederek soylemiyorum ama bazi insanlar da sokak hayvanlarina yardim edecegim diye insanlarin haklarini gasp ediyorlar.Benim evim giris kati ve onunde buyuk bir cami var.Insanlar o caminin duvarina evde artan yemeklerini,kedi mamalarini falan koyuyor.Iyi guzel hayvanlari besleslesinler de yontem bu mu olmali?Sokagin sonunda ve mahallemde belediyenin biraktigi hayvan barinak kulubeleri var.Oralar dururken neden pis ve yagli yemeklerini caminin duvarlarina dokuyorlar?Yaz gunu pencerelerimi istedigim gibi acamiyorum.O yemekler orada koku ve sinek yapiyor,evime zaman zaman kediler giriyor ki inanilmaz korkarim evden cikarana kadar saatlerce ugrastigimi bilirim.Evde kucuk cocugum ve bebegim var.Neticede sokakta yasayan hayvanlar ve hijyen saglamak icin evimin her noktasını yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.Hatta bir aksam esimi kedi cok derin tirmaladi ki bu bebegim de olabilirdi.Belediyeye defalarca sikayet ettim,kocaman uyari afisleri asildi,hic usenmedim yiyecek birakanlari tespit edip tek tek uyardim,kabalasip beni hayvan dusmani olmakla suclayanlarla cok fena kapistim ama yok yani kesinlikle anlayis gostermiyorlar.Bildiklerini okuyorlar.Mahallede giris katta oturanlar camlarina kagit asmak zorunda kalmislar.Camin onune yiyecek ve yem birakmayiniz diye!Şaka gibi ne haklari var insanlarin caminin onune artik,yagli yemekleri dokmeye?Şimdi bu hayvan sevgisi mi?He ben hakkımı helal ediyor muyum?Orasini da onlar düşünsün.Not olarak ekliyeyim ben de bahsettigim kulubelere yiyecek ve su birakiyorum.Hayvanlara dokunamam ama severim.

Sizi kast ederek soylemiyorum ama bazi insanlar da sokak hayvanlarina yardim edecegim diye insanlarin haklarini gasp ediyorlar.Benim evim giris kati ve onunde buyuk bir cami var.Insanlar o caminin duvarina evde artan yemeklerini,kedi mamalarini falan koyuyor.Iyi guzel hayvanlari besleslesinler de yontem bu mu olmali?Sokagin sonunda ve mahallemde belediyenin biraktigi hayvan barinak kulubeleri var.Oralar dururken neden pis ve yagli yemeklerini caminin duvarlarina dokuyorlar?Yaz gunu pencerelerimi istedigim gibi acamiyorum.O yemekler orada koku ve sinek yapiyor,evime zaman zaman kediler giriyor ki inanilmaz korkarim evden cikarana kadar saatlerce ugrastigimi bilirim.Evde kucuk cocugum ve bebegim var.Neticede sokakta yasayan hayvanlar ve hijyen saglamak icin evimin her noktasını yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.Hatta bir aksam esimi kedi cok derin tirmaladi ki bu bebegim de olabilirdi.Belediyeye defalarca sikayet ettim,kocaman uyari afisleri asildi,hic usenmedim yiyecek birakanlari tespit edip tek tek uyardim,kabalasip beni hayvan dusmani olmakla suclayanlarla cok fena kapistim ama yok yani kesinlikle anlayis gostermiyorlar.Bildiklerini okuyorlar.Mahallede giris katta oturanlar camlarina kagit asmak zorunda kalmislar.Camin onune yiyecek ve yem birakmayiniz diye!Şaka gibi ne haklari var insanlarin caminin onune artik,yagli yemekleri dokmeye?Şimdi bu hayvan sevgisi mi?He ben hakkımı helal ediyor muyum?Orasini da onlar düşünsün.Not olarak ekliyeyim ben de bahsettigim kulubelere yiyecek ve su birakiyorum.Hayvanlara dokunamam ama severim.
Size katiliyorum ama su sekilde, yagli yiyecekler vs oncelikle konulmamali. Veterinerlerden kuru mamayi cok ucuza alabilirler ve ne koku yapar ne artar ne sineklenir.. Dediginiz gibi cocugunuz da varmis, bu konuda dikkat edilebilir dogru soyluyorsunuz. Bizim oturdugumuz yerde ne barinak var ne kulube var biz apartman bahcelerine koyuyoruz. Eger belediye bu konuda bisey yaparsa destek oluruz tabiki. Siz de elinizden geleni yaptiginizi ve kulubelere yiyecek su biraktiginizi onlarin da oyle yapmasi gerektigini soylemelisiniz.. Saglicakla..

karısına söyleyin onuda eve almasın yemek vermesin o kedilerin durumuna düşsün ancak ozaman anlar diycegimde anlamaz

Merhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
Biz ne zaman bu dediklerimi yapsak apartman yoneticisi (akrabam olur ustelik) cope atip duruyor bunlari. Bu konuda bir kez tartistik ardindan yapmayacagini dusunup vicdanina biraktik. Ama hala devam ediyor atmaya... Bahanesi de "apartmana giriyolar"... Evet giriyolar cunku hava cok soguk, evet giriyolar cunku ilgi istiyolar, evet giriyolar cunku aclar, evet giriyolar cunku bu dunya sadece biz insanlarin degil ! Ustelik kis geliyor ve bir suru yavru kedi var buralarda. Her yaptigimizda atacak biliyorum. Yine dun aksam minik siyah olan kediyi kucagimizda isitip ona koliden yuva yaptik, icine yun biseyler koyduk sicak tutsun diye. Yine atacagini bildigimiz icin gunduzleri alip aksamlari koymaya karar verdik ama nereye kadar! Ustelik diger komsularla da konusuyoruz bu konuyu. Destek olup artan yemeklerinden koyan bir cok komsumuz var. Anlayacaginiz tek rahatsiz olan yonetici! Ve biz biktik bu vicdansizliklarindan... Insanlarin bu kadar duyarsiz olmalarindan! Geceleri gozumuze uyku girmiyor disardaki kedileri dusundukce AMA O GIDIP ONA AIT YUVAYI ATABILECEK KADAR RAHAT.. Haksiz oldugumuzu asla dusunmuyorum ama artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz, sizin fikirlerinizi de almak istedim...
canım artık kanunlar hayvanlardan yana, yeni yaslar çıktı buna dair. Hiç gecikme direkt dava aç pis hayvan düşmanına,sonuna kadar da git yılma. Allah bildiği gibi yapsın bu bencil hayvan düşmanlarını

Orta yolu bulmaya çalışın
Siz yapıp o attikca bi anlamı kalmaz
Asıl sorun ne bunu konuşun
Ilımlı bir şekilde ki amacınıza ulaşın
Mesela apartman içine girmeleri balkondan eve girmeleri benim de hoşuma gitmiyor çünkü alerjim var zaten yolda yürürken bile başıma gelen şey bir de evde olmaya başlayınca hayat zorlaşıyor benim için..
Yoksa sokakta kedi kus kopek besleyen biriyim ben de..
Yani detaylı konuşup ne siz üzülün ne kediler şeklinde orta yol bulun..
Yoksa bu kavga bitmez bugün o yönetici yarın başka biri ile..
Kolay gelsin

Merhaba benim derdim sokak kedileri ve yoneticiyle alakali. Biz (ablam ve ben) mumkun oldugunca yuvalar yapmaya calisan ve mama su veren kisileriz. Bizim de kocaman bir erkek kedimiz var canimizdan cok sevdigimiz.. Neyse konuya geliyim.
Biz ne zaman bu dediklerimi yapsak apartman yoneticisi (akrabam olur ustelik) cope atip duruyor bunlari. Bu konuda bir kez tartistik ardindan yapmayacagini dusunup vicdanina biraktik. Ama hala devam ediyor atmaya... Bahanesi de "apartmana giriyolar"... Evet giriyolar cunku hava cok soguk, evet giriyolar cunku ilgi istiyolar, evet giriyolar cunku aclar, evet giriyolar cunku bu dunya sadece biz insanlarin degil ! Ustelik kis geliyor ve bir suru yavru kedi var buralarda. Her yaptigimizda atacak biliyorum. Yine dun aksam minik siyah olan kediyi kucagimizda isitip ona koliden yuva yaptik, icine yun biseyler koyduk sicak tutsun diye. Yine atacagini bildigimiz icin gunduzleri alip aksamlari koymaya karar verdik ama nereye kadar! Ustelik diger komsularla da konusuyoruz bu konuyu. Destek olup artan yemeklerinden koyan bir cok komsumuz var. Anlayacaginiz tek rahatsiz olan yonetici! Ve biz biktik bu vicdansizliklarindan... Insanlarin bu kadar duyarsiz olmalarindan! Geceleri gozumuze uyku girmiyor disardaki kedileri dusundukce AMA O GIDIP ONA AIT YUVAYI ATABILECEK KADAR RAHAT.. Haksiz oldugumuzu asla dusunmuyorum ama artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz, sizin fikirlerinizi de almak istedim...

Sende kendimi gördüm.

Bodrum katta oturan kör cahil bir komşum var. Apartmanın önüne su koyarım alır çöpe atar, yemeği döker öyle şirret bir tip. Bende güzellikle konuştum birkaç kez. Bu arada kedi köpek bulduğum zaman sahiplendirmeye çalışıyorum. Mesela köpek buldum cinsti hemen sahiplenileceğini biliyordum aldım onun bahçesine koydum. Onu da uyaracaktım kocaman bir dogo arjantindi. Üstelik hikayesi de çok üzücüydü, yavrulatıp bizim yan arsaya bağlayıp bırakmışlar ve dövüştürüyorlardı muhtemelen bir gün aç susuz kalmış ben farkedene kadar herneyse.. Ben su yemek koydum bodrum kata parka da götürdüm tuvalet ihtiyacı için. Ertesi sabah bu geldi kapıya güya bahçeye çıkmış ödü patlamış. Ohhh dedim içimden. Birkaç gün içinde de sahiplendirdim zaten.

Sonra kediler bizim bodrumun bahçesine düşüyor çok alçak ve fayans zemin küçükler kendi başlarına aşamıyorlar duvarı biz ancak kurtarınca gidiyorlar, kedi kurtarmaya iniyorum vay efendim ne oynadın kedilerler bilmem ne. Baktım olmuyor bende mahalle karılığına vurdum kendimi. O konuşunca hiç susmadan nefes almadan konuşup bastırıyorum sesimle.

Ramazan ayında da kedilerin suyunu atmıştı vicdansız. Bende su vanalarını kapattım. O kadar salak ki vanayı kontrol etmek aklına gelmedi. En son aklın başına gelmiştir diyip vanayı ben açtım.

Yine sorun yaşıyoruz, kedi köpek camıma tuvaletini yapıyor dedi. Yaparsa söyle ben temizleyeceğim yalancı diye üsteledim çıtı çıkmadı. Zaten evi de satıyor uğraşamadı benimle.

Bazen en iyi yöntem karşı tarafın anlayacağı dilde konuşmak, o karaktere bürünmek bence.

Kisileron sokak hayvanlarina bakip beslemesi suc degildir. Bunun engellenmesi suctur bildigum kadariyla. Siz hemen bir hayvansever sayfayla iletisime gecin ve onlara sorun. Onlar bu tarz durumlarla sik sik karsilasiyorlar ve muhakkak çözümleri vardir.
Nolur acele edin iyice soguklar gelmeden bu konuyu cozebilirsiniz.
Lutfen gelismeleri bizimle paylasn.

Bizim de öyle
Yıllardır ben her gün yemek götürmeme rağmen apartman görevlisi beyefendi(!) ve eşi atiyorlardi.
Hatta bir gün ben kediyle otururken kadin yavaşça geldi yanımdaki kediyi tekme tokat kovdu,sonra evine girdi.
Ben kalakaldim öylece. Sonra sinir krizi geçirdim resmen.

O günden sonra gözlerinin önünde yemek vermeye başladım ve bir tek laf söylemelerini bekledim,suskunlugumu bozacaktim.
Ama bir şey yapmadilar sadece nefretle baktilar işte.:KK17::KK53:

Benim bu çifte bu kadar düşman olmamin sebebi adamin her gördüğü kadina dik dik bakmasi (ben de dahil),rahatsız etmesi vs karisinin da kedilere düşman olmasi.

Ki bu adamin ilk vukuati da değil. Apartmandaki kadinlar bu çiftten kurtulmak için imza toplamişlar. Adam bizim topladigimizi düşünüyor babama şikayet etmiş gidip.:KK62:

Bir de benim yönetici olma ihtimalim vardi.Hayatta yapamam dedim ama bu başlığı görünce yönetici olup kedilere kucak açasım geldi :KK45::21:

Bizim sitede iki tane köpek var burayi benimsemişler başka yere gitmezler akşam işten gelmemi beklerler binanın kapısına girine kadar yanımda yürürler..
Kendi köpeğimin mamasından çıkartıyorum onlara. Kışın kar yağdıgında bitanesini donmak üzereyken buldum..
Evime aldım baktım kar gidine kadar..
Bi gün yönetici geldi.
Ben sarıyormuşum köpekleri siteye?
Gerekirse döve döve atıcakmış köpekleri?
En hassas olduğum konu hayvanlar..
Adama artık nasıl bağırdıysam saldırcaktım az kaldı..
Çıktı herkes evlerinden bana hak veriyorlar tabiki..
Sen dedim bu hayvanların yanından bile geçmiyceksin ozman bak gör ben sana dava mi açmıyorum bütün hayvan hakları savuncularını mı toplamıyorum..
Adam korktu,
Daha çıt yok:)

Savunmasızlar ya onlar..
Ağzı var dili yok..
Acıkır üşür hasta olur..
Hayvan sevmeyen insandan nefret ötesi nefret ediyorum.
Sizide duyarlılıgınızdan ötürü tebrik ederim..

Ben de hayvan aşığıyımdır fakat şunu belirtmek isterim, eğer hayvanlara apartman içerisinde ya da yakınında bakıyorsanız, temizlikleriyle de ilgilenmelisiniz. Temizlik gerekçesiyle hayvan bakılmasından rahatsız olunuyorsa, haklılar. Çünki bir hayvana bakmak sadece karnını doyurmak ve yuva yapmak değildir. Bedenini, yuvasını ve çevresini de sürekli temiz tutmalısınız. Binada koku, pire, toz, parazit gibi rahatsız edici şeylere özen göstermelisiniz yoksa bu da insanlara zulümdür.
Hem hayvanların hem de insanların sağlığına dikkat etmeliyiz. Ha buna rağmen uyuzluk yapanları da hiç sallamayın, bildiğinizi okuyun. Hatta attırın apartmandan, evsiz kalmak nasılmış anlasınlar.

Merhaba,

Ben daha önce sokaktaki bir kendinibilmez ile bu yüzden karakolluk olmuştum. Kedileri besliyorum diye don paça üstüme yürümüştü. "Pis pis kokuyo lan burası" diye bağırınca ben de mahallenin ortasında "senin g...n kokuyodur" diye bağırmıştım:KK67: Üstelik gazeteciymiş adam.

Herneyse. Her defasında atılan mama-su kapları ve yuvalardan bıkkınlık geldi, aradım belediyemizi söyledim. Ertesi gün üzerinde belediyenin ismi yazan mama kapları ve tahtadan evler getirdiler. Kimse de elleyemedi onlara.

Nerede yaşıyorsunuz? Belediyenize danışın derim bazı belediyeler bu konuda duyarlı.

Benim komşumda var kendisi namazını kılan kuran öğrenmek için yaşlı başlı halıyle kurslara giden sohpetlere katılan bir kadın ama içinde gram vicdan şefkat zerre hayvan sevgisi olmayan bir insan. köpeğe yemek koymuştum kabı görmüş bagırıyo yok bu kabı buraya kim koydu alıştırıyosunuz diye bas bas bagırıyordu duyunca gittim yanına sen namz kıl kuran oku şurda zavallı hayvana iki yemegi hor gör bekle gidersin cennete bekle dedim birşey demedi defolup gitti. kendisi hayvanları tam bir mal olarak görüyor bahçesi müsait halbuki tavuk besliyo horozu falan var birde gece ötüyo rahatsız oluyordum ama yınede ses çıkarmıyordum , baktım bu insan değil belediyeye şikayet ettim geldiler aldı tavugunu pisliğini köye gitti kurtuldum , çok doluyum bu konuda birde bunların çocukları da kendi gibi yetişiyor , taşlıyorlar hayvanları , aklıma geldikçe sinirleniyorum, 5 tane kedim var köyde bakıyorum mamasını alıp babanneme emanet ediyorum malesef sadece kışın şehire yanıma alıyorum kar yagınca sırf bunların yüzünden Allah hepsine azıcık bir hayvan sevgisi nasip etsin.

bu konuda duyarlı olmanız cok guzel ama bende sahsen apartmanın ıcınde dolasan kedı kopek vs. hayvan ıstemem, bır ara kedı kaçmıştı mıyavlayıp duruyordu evın kapısını acınca karsıma çıkıp hırlıyordu cok rahatsız oluyordum.
evınıze alma sansınız varsa orada bakabılırsınız mesela balkonunuzda, ya da apartman dısında bır yuva yapın onlar zaten alışkın soguga cunku yaratılışları oyle sokaga da doga sartlarına da uyum saglama yetılerı var ....
dısarda yaptıgınız yuvayıda bozuyorsa, ona bırsey dıyemem...

Back
X