Sokak Kedisi

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Merhaba ,

Moderatörlerden ricam konumun şuan için taşınmaması acil bir konu çünkü.

4 gün önce sokağa atılmış bir kedi sahiplendim.3 gün önce de iç dış parazit yaptırdım. Ancak şuan hafif ishal endişeleniyorum. Bayram dolayısıyla veterinerler de kapalı öneriniz var mı ne yapabilirim?

Bir de Antalya da Kepez veya Muratpaşa civarında iyi veteriner önerisi yapabilecek olan var mi? Bir veteriner e gittim iç dış parazit için 80 lira verdim. Normal midir?

Son olarak da kedilerde karma aşı kaç tane yapılıyor bizim gittiğimiz veteriner 5 tane yapacağız dedi arkadaşlarım 2 tane yaptırmış kendi kedilerine endişelendim.

Son düzenleme:
Biz iki tane karma asi yaptirmistik.
Kedim ishal oldugunda veteriner nisastali yogurt ve patates puresi yedirmemi soylemisti. Zorla agzina siringa ile veriyordum. Ishali ne renk? Normalse iyi ama siyahsa tehlikeli.

Bazen kedilerde oluyor ishal. Benimkinde de olmuştu. Sonra geçti ama. Tabii açılınca gidin muhakkak veterinere. Bir de yemesi içmesi normal mi? Keyfi nasıl? Eğer bunlarda bir sorun yoksa pek önemli olmuyor ishal. Bebişe geçmiş olsun.

Biz iki tane karma asi yaptirmistik.
Kedim ishal oldugunda veteriner nisastali yogurt ve patates puresi yedirmemi soylemisti. Zorla agzina siringa ile veriyordum. Ishali ne renk? Normalse iyi ama siyahsa tehlikeli.

Ben de kime sorsam 2 karma aşı dedi.Ama veterinerimiz 5 dedi. Daha önce sokakta çok kedi baktım ama evde ilk tecrübem o yüzden biraz tedirginlik var eksik yapacağım bir şeyini diye.

Nişastalı yoğurt derken bu hazır bir ürün mü yoksa ben mi nişasta ve yoğurt karıştıracağım?

Ishalin rengi siyah değil gayet açık kahverengi. Kan vs de yok.

Merhaba ,

Moderatörlerden ricam konumun şuan için taşınmaması acil bir konu çünkü.

4 gün önce sokağa atılmış bir kedi sahiplendim.3 gün önce de iç dış parazit yaptırdım. Ancak şuan hafif ishal endişeleniyorum. Bayram dolayısıyla veterinerler de kapalı öneriniz var mı ne yapabilirim?

Bir de Antalya da Kepez veya Muratpaşa civarında iyi veteriner önerisi yapabilecek olan var mi? Bir veteriner e gittim iç dış parazit için 80 lira verdim. Normal midir?

Son olarak da kedilerde karma aşı kaç tane yapılıyor bizim gittiğimiz veteriner 5 tane yapacağız dedi arkadaşlarım 2 tane yaptırmış kendi kedilerine endişelendim.

Kuru mama yiyebiliyor ise başka şey vermeyin
Süt de ishal yapar
Tavuk ciğerini tavada pişirip biraz yedirebilirsiniz ama en güzeli kuru mama
kedilere
Senede 1 kere kuduz
3 Ayda bir iç dış parazit aşısı
2 karma (15 gün arayla)
2 lökemi gibi bir şeydi adı bu aşılar yapılır
Sonra bu aşılar senede bir olur
İç dış parazit de aşı olarak yaptırdığımda 50-100 tl arası verdim zengin semtindeki veterinerde 90 veriyodum
Şimdi ense damlası olarak alıp kendim yapıyorum evde
50 tl tutuyor

İshalse pirinç tavuk patates haşlayın püre yapın sulandırıp verin yer. Karma aşı 2 adet yapılıyor iç parazit aşısını Yen'i olduysa ishal ondan olabilir

Ben de kime sorsam 2 karma aşı dedi.Ama veterinerimiz 5 dedi. Daha önce sokakta çok kedi baktım ama evde ilk tecrübem o yüzden biraz tedirginlik var eksik yapacağım bir şeyini diye.

Nişastalı yoğurt derken bu hazır bir ürün mü yoksa ben mi nişasta ve yoğurt karıştıracağım?

Ishalin rengi siyah değil gayet açık kahverengi. Kan vs de yok.
Yok hazir urun degil iki kasik yogurda bir kasik nisastayi karistirip yapabilirsiniz.
Ishal renginde problem yokmus keyfi ve istahi da iyiyse cok endiselenecek bir sey yok gibi. Siz yine de takip edersiniz zaten.
Asi konusunu bilemiyorum neden o veteriner 5 karma asi demis bunu ilk defa duydum. Birkac veteriner ile de gorusun en iyisi.
Gecmis olsun minige selamlar :KK51:

öncelikle gösterdiğin hassasiyetden dolayı insanlık adına sizi tebrik ediyorum...parazit aşıları 3 aydan 3 aya vurduluyor ama çoğu arkadaşım evde besledikleri dışarı çıkarmadıkları ve kuru mama verdikleri kedilerinde bu süreyi uzatıyor...tekrardan bir sokak hayvanını sahiplendiğin için teşekkürler....

Kakasina dikkatlice bakin.ince uzun ucun ip ip parazitler var mi ? Halsizligi var mi ? Patatesi haslayin pure seklinde yedirin.

Sütü sulandırmadan verdiyseniz o da ishal yapmış olabilir..

İlk aldığım gün süt ve peynir ile besledim. Sulandırmadan vermiştim.O zaman ishal olmamıştı. Ama şimdi veterinerden geldiğim günden beri kuru mama dışında bir şey yedirmedim.

Bazen kedilerde oluyor ishal. Benimkinde de olmuştu. Sonra geçti ama. Tabii açılınca gidin muhakkak veterinere. Bir de yemesi içmesi normal mi? Keyfi nasıl? Eğer bunlarda bir sorun yoksa pek önemli olmuyor is:)hal. Bebişe geçmiş olsun.

Yeme içme keyif her şey normal. Teşekkürler :)

Kuru mama yiyebiliyor ise başka şey vermeyin
Süt de ishal yapar
Tavuk ciğerini tavada pişirip biraz yedirebilirsiniz ama en güzeli kuru mama
kedilere
Senede 1 kere kuduz
3 Ayda bir iç dış parazit aşısı
2 karma (15 gün arayla)
2 lökemi gibi bir şeydi adı bu aşılar yapılır
Sonra bu aşılar senede bir olur
İç dış parazit de aşı olarak yaptırdığımda 50-100 tl arası verdim zengin semtindeki veterinerde 90 veriyodum
Şimdi ense damlası olarak alıp kendim yapıyorum evde
50 tl tutuyor

Bilgiler için teşekkür ederim. O zaman ben başka veterinerler ile görüşeyim. Galiba kimse 5 tane karma aşı yaptırmamış.

İshalse pirinç tavuk patates haşlayın püre yapın sulandırıp verin yer. Karma aşı 2 adet yapılıyor iç parazit aşısını Yen'i olduysa ishal ondan olabilir

3 gün oldu iç parazit aşısını yaptıralı.

Yok hazir urun degil iki kasik yogurda bir kasik nisastayi karistirip yapabilirsiniz.
Ishal renginde problem yokmus keyfi ve istahi da iyiyse cok endiselenecek bir sey yok gibi. Siz yine de takip edersiniz zaten.
Asi konusunu bilemiyorum neden o veteriner 5 karma asi demis bunu ilk defa duydum. Birkac veteriner ile de gorusun en iyisi.
Gecmis olsun minige selamlar :KK51:

Tamamdır tarifi uygulayacağım çok teşekkür ederim.

İç parazit aşısı yüzünden de ishal olabilir sanırım
Prazit varsa onları atıyodur vücudundan bi de
Kakasında görebilirsiniz eğer paraziti varsa

öncelikle gösterdiğin hassasiyetden dolayı insanlık adına sizi tebrik ediyorum...parazit aşıları 3 aydan 3 aya vurduluyor ama çoğu arkadaşım evde besledikleri dışarı çıkarmadıkları ve kuru mama verdikleri kedilerinde bu süreyi uzatıyor...tekrardan bir sokak hayvanını sahiplendiğin için teşekkürler....

Çok teşekkür ederim. Konumuma yakın en iyi veterinerlerden birine gittim aslında. Çoğu eski kötüydü, gittiğim klinik iyiydi ama neden 5 dedi anlamış değilim :KK17:

Kakasina dikkatlice bakin.ince uzun ucun ip ip parazitler var mi ? Halsizligi var mi ? Patatesi haslayin pure seklinde yedirin.

Evet iç parazit i yaptırdığım günden beri tuvalet kabını temizlerken bakıyorum iyice kakasına ama yuvarlak minik beyaz noktalar dışında hiçbir şey görmedim. O da belki kumunun en ince hali olabilir.
Halsizliği yok çok şükür.

Pisi kız mı erkek mi? :KK200:

Erkek , 2 aylık:KK37:

Probiyotik içeren ilaçlardan kullanabilirsiniz. Reflor var ben kendi kedim için kullanmıştım, bir veteriner kediler için de kullanabilirsiniz demişti. İğnesi çıkarılmış enjektörle ağzına damlatabilirsiniz o karışımı.

Çok teşekkür ederim. Konumuma yakın en iyi veterinerlerden birine gittim aslında. Çoğu eski kötüydü, gittiğim klinik iyiydi ama neden 5 dedi anlamış değilim :KK17:

Evet iç parazit i yaptırdığım günden beri tuvalet kabını temizlerken bakıyorum iyice kakasına ama yuvarlak minik beyaz noktalar dışında hiçbir şey görmedim. O da belki kumunun en ince hali olabilir.
Halsizliği yok çok şükür.

Erkek , 2 aylık:KK37:
Oyyyy o çok tatlıdırrrr. Benim pisi de oğlan.Dikkat et ama sonrasında fena yaramaz oluyorlar.

Probiyotik içeren ilaçlardan kullanabilirsiniz. Reflor var ben kendi kedim için kullanmıştım, bir veteriner kediler için de kullanabilirsiniz demişti. İğnesi çıkarılmış enjektörle ağzına damlatabilirsiniz o karışımı.

Bakacağım teşekkürler. Nöbetçi eczaneden alabilirim ancak heralde. Bayram diğer eczaneler kapalıdır.

Oyyyy o çok tatlıdırrrr. Benim pisi de oğlan.Dikkat et ama sonrasında fena yaramaz oluyorlar.

İnanılmaz tatlı , geceleri bana temas etmeden uyumuyor:anne: Tahminimce ev kedisiymiş çok cana yakın bir şey çünkü. Bu yaramazlık için de bir şey sormak istiyorum aslında. Şuan elimiz hareket edince atlıyor ve tepki vermiyoruz. Küçük küçük dişlemelerine izin veriyoruz zaten tırnaklarını veterinerde kestirmiştik tırmalama gibi bir durumu yok. Buna izin vermemeli miyiz? İlerde canımızı çok yakacak şekilde ısırır mı sizce? Siz kedinizin nasıl oynamasını sağlıyorsunuz?
Bir tane onun boylarında tırnaklarını ve dişlerini rahatça geçirebileceği peluş verdim ona bir de ucu tüylü kedi oltalarından aldım. Şimdilik bunlarla idare ediyoruz. Öneriniz var mı bu oyun konusuyla ilgili çok küçük çünkü sürekli oyun peşinde :)

Back
X