Sokak Kedisi

İzin vermesiniz iyi olur aslında da bizde pek farketmedi. İzin vermesekte her yerimiz tırmık içinde. Faça atmış gibi dolaşıyorum ortalıkta. Ben bir sürü oyuncak almıştım ama genelde topları ve lazerleri çok seviyorlar.

Tamamdır çok teşekkürler ilginiz ve cevaplarınız için

2 karma aşı, 1 lösemi, 1 kuduz aşısı yapılmalı. Kuru mama yiyebiliyorsa royal canin baby cat verebilirsiniz. İshalini kesmek için de pirinç lapası verin. Yavru kedinin ishal olması iyi değildir. Süt vermeyin lütfen yoğurt verin. Sütün içinde laktoz olduğu için sindiremez.

Sanırım toplam 5 aşı yapılacak demek istemiş veterineriniz. Kendi aşı kartımızı bulamadım ama ilk aşılamada, karma ve lökemi aşıları iki aşamalı yapılıyor hepsi toplamda 5 oluyor. 1kuduz+2lökemi+2karma yapacaklar 5. Sonra her yıl tekrarlanacak bu aşılar ama artık birer aşı olacak.
Kaynak:
http://www.vet-center.com/asitakvimi.php#kediasi

Kediye evde bakıp dışarı çıkarmayacaksanız ve başka hiçbi hayvamla teması olmayacaksa iç dış parazit ve gençlik hastalığı aşısı yeter.Gerisi soygunculuk.Ben kendi kedime bunların dısında hicbisey yaptırmadım ve evime geldiği günden beri 5 yıldır tek bi kez ne ishal oldu ne hasta.

Bizim kedimiz ishal olduğun da annem pirinç lapası yapıyordu geçiyordu iç dış parazit aşısını biz veteriner fakültesinde 15 liraya yaptırdık ve bizim kedimizi annesi terk etmişti doğduğu gün ablam bebelac la besledi 8 aylık olana kadar hiç bi aşısını yatırmadık evde buyuttuk çünkü küçükken onların bağışıklığı aşıyı kaldırmıyormuş karma aşı ağır geliyormuş size tavsiyem 8 aylık olmadan yaptırmayın karmayı iştah da kesiyo ayni zaman da zaten asi takvimin de ilk iç dış parazit aşısı 1 hafta sonra karma1 21 gün sonra ikinci karma ardından da kuduz aşısı yapılıyo 1 doz karma asilarin fiyatı 30 lira

Canım Antalya hayvan hastahanesine götür bahcelievlerde 35 tlydi sonra zam oldu 50 TL mi ne oduyodum son durum ne bilmiyorum İnternet'e veteriner ücret tarifeleri var bakabilirsin

Canım Antalya hayvan hastahanesine götür bahcelievlerde 35 tlydi sonra zam oldu 50 TL mi ne oduyodum son durum ne bilmiyorum İnternet'e veteriner ücret tarifeleri var bakabilirsin

Çok teşekkürler canım. Veteriner araştırırken hayvan hastanesini de görmüştüm bakayım bir daha.

Evet karma aşı için herkes 2 olmalı dedi. Veterinerle tekrar görüşeyim bayramdan sonra. Şuanki mamamız Royal Canin Kitten , veterinerden aldım bu kuru mamayı da . Tüy dökmeme özelliği olduğunu söyledi ama ne kadar doğru bilmiyorum tabi.
Süt ilk gün dışında hiç vermedim. Mamanın yanı sıra peynir yoğurt vs beslemem uygun olur mu? Veteriner önermedi ama açıkcası yoğurt vs yese iyi gelir gibi geliyor bana.

Evde bakacağım dışarı hiç çıkmayacak. Maşallah kedinize :))

Ben de veteriner fakültesine soracağım. Aslında ilk oraya gidecektim hem güvenilirlik açısından hem de fiyat açısından. Peki karma aşı tam olarak ne işe yarıyor?

Foto atar mısınız çok merak ettim bebişi. Yogunluktan ötürü ve sıkca sehir dışına çıkmaktan kedi besleyemiyorum ama kedilere aşığım.

ishal genelde parazit aşıları yetersiz kaldığında olabiliyor.
benim de yavru kedim ishal olmuştu tekrar yaptırdım aşılarını.
bir de siz almadan önce inek sütü içirildiyse de ishal olur.
çünkü yavru kediler bünyeleri gereği ancak laktozsuz süt içebilirler.
malesef ben yavru kedimi kaybettim vefat etti.
sizinkine geçmiş olsun.
bu arada belediyenin veterinerleri sokak hayvanlarına ücretsiz aşı ve bakım yapıyor.
ben bunu sokakta buldum deyip götürüverin

Benim iki kedim var. İkisini de sokaktan sahiplendim. Aşılarını düzenli yaptırırım ve kuru mamanın yanında dönüşümlü olarak multivitamin, kalsiyum macun kullanıyorum ama veterinerimiz ilk 1 yaşına kadar yoğurt vermemi önermişti. Kalsiyum macun kullanmadığım zamanlar mutlaka yoğurt veriyorum, maşallah çok sağlıklılar. Siz de yoğurt, peynir verebilirsiniz.

Patataes püresi, lapa pirinç yedirin. Bol bol su içmesi lazım o içmese bile siz içirin

Ben de veteriner fakültesine soracağım. Aslında ilk oraya gidecektim hem güvenilirlik açısından hem de fiyat açısından. Peki karma aşı tam olarak ne işe yarıyor?

Feline Panleukopenia: Özellikle yavru kedilerde şiddetli enfeksiyonlara ve ani ölümlere neden olabilen viral bir hastalıktır. Kusma, ishal, şiddetli halsizlik ve iştahsızlık ile kendisini belli eder. Oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Aşı önemlidir.

Feline Enfeksiyöz Rhinotracheitis: Yavru kedilerde daha şiddetli görünmek ile beraber, yetişkin kedilerde de görülebilir. Üst solunum yolu ile ilgili sıkıntılar, ağız ve gözde yaralara neden olur. Oldukça bulaşıcıdır, aşı ile korunma sağlanabilir.

Calicivirüs: Ağız bölgesinde çeşitli derecelerde yaralara ve ülserlere neden olan, oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Aşı bu hastalıktan korunma için önemlidir. Bunlara karşı koruma sağlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…