• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokak Köpeklerinden Korunmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımlar birbirinize neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Üslupları bozarak veya kavga ederek çözüm bulunuyor mu?

Ruzgarli Tepe Ruzgarli Tepe siz bir şekilde köpek eğitmenliği yapan birilerine ulaşmaya çalışın, köpekler genelde tekken saldırmaz ki zaten çoğunluğun korkusu çeteler, bir çeteye denk geldiğinizde ne yapmanız gerektiğini en doğru şekilde söyleyecek kişi eğitmendir bence, zira havlama vb taktikler çete uysal köpeklerden oluşuyorsa Alfa köpek sadece bölge korumak için uyarı havlaması yapıyorsa işe yarayabilir ama agresif bir çetede ters tepebilir havlamayı tehdit görüp saldırıya geçebilirler.

Köpeklerin kedi parçaladığı da yazılmış evet yapabilirler ama bu tüm canlılar için geçerlidir kediler de kuş yuvalarına saldırır yumurtadan çıkmış kuşları yer, kendi doğurdukları sağlıksız yavruları da yerler, hem hayvan popülasyonunu dengede tutmak hem de her canlıda olan avlanma içgüdüsüyle yaparlar, insan da bir avcıdır.

Son düzenleme:
Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz…
Allah aşkına ne saçma bir cümle bu.
Psikolojik korkun ne? (Bu ne demekse artık) Köpek fobisi. Hmm köpek fobini hayvan korkusu üzerinde birleştiremezsin?!.!?!

Ciddi boyutta köpek fobisi olan bir insanım. Öyle ki değil kendisini görmek sesini duysam hiç üşenmem 10 km fazla yürüyeceğimi bilsem yolumu değiştiririm. Köpeklerle alakalı hiç hoş tecrübelerim yok maalesef. Bunu aşmak için tedavi de oldum ancak işe yaramadı, yaramıyor. Öyle ahlam kesmekle, direktif vermekle olmuyor bazı şeyler. El atmadıkları bir insanların psikolojisi kalmıştı ona da el atmışlar sağolsunlar.

Avrupa’nın bir ülkesinde yaşıyorum, sokakta bir tane kedi köpek göremezsiniz. Çünkü her hayvanın kimliği olmak zorunda, her bir evcilinize pasaport çıkartmalı, vergisini ödemelisiniz. Sıkıyorsa ben bakamıyorum diyip sokağa atın, belediye ertesi gün kapınızda biter. Hiçbir kimse de ayy şurda bi köpek var iki kap mama bırakalım demez. Ararlar belediyeyi gerekli müdahaleyi onlar yapar. Böyle bir sistemi bizim ülkemizde uygulamak şuan imkansız çünkü kontrolden çıkmış vaziyette bir üreme- çoğalma söz konusu. Kısırlaştırma uzun vadede çözüm yakın zaman çözümü ise hayvanların toplanması ve barınaklarda uygun koşullarda yaşam sağlanması. Barınak koşullarını düşünmesi gereken de vatandaş değil belediyeler ve devlettir. İsteyen bağışını yapar, isteyen gönüllü çalışır ancak bunları yapmayanlara da saçma sapan yüklenemez kimse.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama pitbulllari vahsilestirip dovuslerde kullanabilmek icin cig etle beslerler ki agzi kan tadina alissin.

Su anda Ankara'da sokak kopeklerini cig etle besleyen bir takim insanlar var, bunlarin 1 tanesini ben kendi mahallemden uzaklastirdim. Ben bu kisilerin iyi niyetli minnos hayvanseverler oldugunu dusunmuyorum. Ben bilerek hayvanlari vahsilestirmeye calisan bir grup olduklarini, sokak hayvanlari konusunda toplumsal baski kurmaya cabaladiklarini, boylece toplu kopek katliamlari yapilmasini saglamaya calistiklarini dusunuyorum.

bir donem bu sosyal medyada da geziyordu. arabalarla getirip o mahalleye ait olmayan köpekleri saliyorlardi. Bir yerde iki yerde değil, çok fazla yerde yapilmisti bu ve hayvanlar ister istemez saldirganlasiyorlardi. olaylarin başından beri sizinle aynı düşünüyorum

Keşke köpeklerin sayıları bu kadar artmadan zamanında bu sorunun üzerinde durulsaydı. Şimdi kısırlaştırma barınak desen devlet için buyük Bi ekonomik yük bunun için ciddi Bi bütçe ayrılması lazım. Toplu halde öldürülmeleri korkunç Bi fikir buna hiç Bi vicdan sahibi evet demez. Sokakta hiç durmamaları lazım en azından sayıca bu kadar fazla olmaları tehlikeli zaten tek tük gezen köpek saldırgan olmuyor. İnşallah Bi çözüm bulunur en yakın zamanda.
Konuya önerim sakin kalmak. Köpekle konuşuyorum ben üstüme geldiğinde azarlıyorum üstünlük kurmak yani alfa benim diye göstermek. Birr de üstünüzde ceket mont falan varsa önünü açarak kendinizi daha cüsseli gösterin. Arkanızı dönmeyin. Gözüne dik dik bakmayın. Sakin ama otoriter şekilde, çok kıpırdamadan kovun. Ben ormandaki karşılaştığım domuzları da böyle kaçırmıştım hönkürünce ben kaçtılar. 😂😂 Tabi kesin çözüm değil hayvan sonuçta ne yapacağı belli olmaz.

Çocuklar da hayvanlar da zarar görmesin diye bir şey yapmayanların ahkâm kesmesi çok zavallıca

Biz gönüllüler ne mi yaptık?
Belki belediyelerden de fazla kısırlaştırma yaptık.
Besleme ve sahiplendirme yaptık.
Yapmaya devam ediyoruz.
Tamamını şahsen kendi emeğimle maaşımla yaptım her gönüllü gibi.
Belediyelerin yapmadığını yaptık.
Kimse zarar görmesin diye.

Sözüm ona çocuklar zarar görmesin diyenler klavye başında hayvan düşmanlığı yapmak dışında ne yapıyorlar acaba
Ben daha önceki yorumumda barınak kontrolü ve yönetiminin tamamen gönüllüler tarafından yapılması gerektiğini yazdım. Böyle bir şey mümkün mü? Yani veterinerler ve sağlık çalışanı dışında herkes gönüllü çalışacak. Gidiş geliş yol ücreti veya cüzi bir miktar da verilebilir gelenlere. Çalışma saatleri öyle sabah 8 akşam 6 değil de mesela 3 saat 4 saat veya kişi ne kadar süre orada kalabilirse. Bağışlar ve giderler bağımsız denetlenecek. Alınan mamalar ilaç bakım malzemeleri vs her şey kalem kalem belgelendirilecek.

Bu iş belediyede maaşlı çalışan kişilere bırakıldığı için böyle. Adamın umru değil köpek hasta mı aç mı, oyun mu istiyor sosyalleşmesi mi gerekiyor. İçinde hayvan sevgisi olmadığı için kafasına kürekle vurup öldürmeye çalışıyor. Kısırlaştırma dediğin bildiğin ameliyat. Yarayı temiz tutmak, düzenli antibiyotiğini ilacını vermek lazım. En az 10 gün boyunluk takılması lazım.

Sokaklara yerlere kalmış yemek mama dökmek hayvanseverlik değil, inadına inadına yapınca insanlar kinleniyor. Hayvan severlik dediğin günü kurtarma olmamalı. Bugün yere mama döktüm yarın olsun bakarız demek olmamalı.

Başka ülkelerde yaşayan köpekler kediler çok mutlu çünkü belirli kurallar içinde yaşıyorlar ve canları hakları korunuyor. Bir kaba su koy demesin kimse. Ben bizim köpeğin su kabını her içtiğinde yıkıyorum temiz su koyuyorum. Akşama kadar aynı suyu içmek zorunda kalmıyor. Sokaktaki su kirleniyor toz pislik oluyor hele yazın bildiğin hamam suyu oluyor. Hayvanların sokakta kalmaları açlıktan soğuktan sıcaktan zarar görmeleri kimi nasıl memnun ediyor anlamıyorum.

Evet tekrar soruyorum, hayvan dernekleri gönüllüleri beden barınak kontrolünü ele almıyorlar? Neden belediyelere bu teklifle gitmiyorlar? Mama parası bağış toplamak belli ki birilerinin işine geliyor. Herkes sabahtan akşama mesai yapmak zorunda değil, saatlere bölünür, saati gelen gider çalışır.

Tüm yorumları okumadım ama ben kısırlaştırma aşılama küpeleme cart curt bunların hepsinin boş olduğuna inanıyorum.. ya barınaklarda tutacaklar köpekleri yada itlaf en mantıklısı 👍🏻 milletin it sevgisi yüzünden sokaklarda rahatça gezemez olduk
Bu çok vahşice siz nasıl bir canisiniz. Hayvanların da yaşamaya hakları var.

Son çocuğa saldırı haberinden dolayı biraz korktum. Köpeklerden korunmak için bildiğiniz etkili bir yol var mı? Biber gazı, elektroşok cihazı veya ses ile korkutan bir cihaz varmış sanırım. Bunlari kullanan var mı?
Belediyeden kısırlaştırma ve aşılama talep edeceksiniz bölgede yabancı küpesiz köpek görürseniz. Gelip alıp götürecekler işlemler bitince sokağa geri gönderiyorlar zaten.
Sokakta kim seri katil kim hırsız biliyor musunuz köpeklerden daha tehlikeliler? Bunların ihtimali üzerine bu zamana kadar yukarıda yazılan uzaklaştırıcıları satın almadıysanız köpek için almanıza da gerek yok.

Yorumum birazcık uzun olacak ancak bu konudaki yorumlar beni acayip derecede şaşırttı. Kkdaki bu konuya genel bakış birkaç senede çok değişmiş. Önceden köpeklerin saldırdığı bile kabul edilmiyordu. İnsanlar artık cinnet noktasına gelmiş.

Ben siteye geldiğimden beri hep barınak koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ve oralarda yaşamaları gerektiğini savundum. Geçmişteki mesajlarım duruyor. Hala da bu fikirdeyim.

Önceden kkda da itlaf savunan pek insan olmazdı. Olan da destek bulmaz linç edilirdi. Ancak şu an insanlar açık açık bunu söyleme noktasına gelmişler ve baya da destek buluyorlar. Bunun sebebi de bu konuya çözüm bulmayan yetkililer ve önü sürülen her çözüme karşı çıkan hayvanseverler (!)

-İlk zamanlar köpeklerin insanlara saldırmadığı, sadece oyun istedikleri, insanlar kaçınca oyun için kovaladıkları savunuluyordu. Bir sürü parçalanan insan haberleri çıkınca bunu savunmayı bıraktılar.
- bu sefer insanların, özellikle çocukların hayvanları tahrik ettiği savunuldu. Dümdüz yolda giden insanlara saldıran köpek videoları çıkınca bu argüman da çürüdü.

-şimdi de aç kaldıkları için yaptıkları savunuluyor. Yani artık onların hayvan olduğu ve sebepsizce içgüdüsel olarak saldırabileceklerini kabul etmek gerek.

Diğer tarafa bakacak olursak: eskiden çoğunlukla insanlar barınağa götürülmeleri gerektiğini savunuyordu. Ancak hayvanseverler sokaklardan toplanmalarına kati surette karşı çıktı. Halbuki pawguards gibi dolandırıcılara verilen bağışlar, belediyelere köpeklerin toplanmaması için yapılan baskılar barınak koşullarının iyileştirilmesi için yapılsaydı zaten sokaktaki şartlardan daha iyi şartlarda barınaklarda olurlardı.

Gelinen noktada maalesef çoğunlukla insanlar itlaf edilmeleri gerektiğini savunuyorlar. Şu an ülkede itlaf olsun mu olmasın mı diye referandum yapılsa rahat %80 yapılsın der. Eğer çözüm bulunmazsa bunun bir sonraki aşaması insanların sokakta köpek avlaması olacak.

Hayvanseverlerin artık bu konuda insanları suçlamayı ve toplatılmalarına karşı çıkmayı bırakmaları gerek. Yoksa iş gerçekten çok sıkıntılı yerlere doğru gidiyor. Kısırlaştırarak azalarak bitmelerini beklemek bir çözüm değil. Birkaç senede sadece şu sitede konuya bakış açısının bu denli değişmesi bile olayın ciddiyetini gösteriyor.

Buldum okudum, köpekler kuduzmuş.
Bravo evet! Şu anda da olan bir durum kuduz . Artı sadece kuduz olması değil saldırılardan da bahsediyor. Bu arada şu tabloya da ayrıca bakınız.

Eklentiler

• IMG_1663.webp
    IMG_1663.webp
    59,5 KB · Görüntüleme: 55
Siz hiiiç merak etmeyin. Her birimiz çok sayıda sokaktan sahiplendik ve çevremize de sahiplendirdik. Artık sınırı aştık, ilanlarla da sahiplendiriyoruz.
Sokak canlarının beslenmesine de tedavilerine de kendi alın terimizden maaşımızdan büyük oranda harcayıp zorunlu ihtiyaçlarımızdan kısıyoruz.
Anlayamazsınız.
Çünkü bunu yapamayacaklardansınız.

Asıl siz kaç çocuk sahiplendiniz evlat edindiniz yurtlardan, fakir ailelerden?
Sizin derdiniz çocuk da değil.

Psikolojik rahatsızlıklarınızı korkularınızı hayvan korkusu üzerinde birleştiriyorsunuz.
Farkında bile değilsiniz.

Ayrıca; fobisi olanların TEDAVİ OLMASINI ÖNERİYORUM.
çok yakın bir arkadaşım beni evine davet etmişti seneler önce ısrar kıyamet. farklı şehirlerde olduğumuzdan onda kalacaktım. sokaktan bir kedi almış. türünü bilmiyorum ama kedi pat diye üstüne atlıyor uçuyor resmen. uyanık olmayı geçtim gece uyurken üstüme atladı tabi ben çığlık attım. dedim kapımı kapat korkuyorum. kapatamam kızımın psikolojisi bozulur vs dedi. tabi kim sallar benim psikolojimi.
en son dedim yok ben uyuyamıyorum kapat kapıyı sürekli üstüme sıçrıyor. bu bi sinirlendi her şeyi yıktı devirdi. bana çok ciddi psikolojik sorunlarım olduğunu, ben uyurken üstüme zıplayan sokak kedisinden korkmamın normal olmadığını ciddi bir psikolojik destek almam gerektiğini böğürdükten sonra hışımla odanın kapısını kapattı
tabi ben gün ağarır ağarmaz evden kaçtım bi daha da görüşmedim. bu da böyle bir anımdır aklıma geldi😁

çok yakın bir arkadaşım beni evine davet etmişti seneler önce ısrar kıyamet. farklı şehirlerde olduğumuzdan onda kalacaktım. sokaktan bir kedi almış. türünü bilmiyorum ama kedi pat diye üstüne atlıyor uçuyor resmen. uyanık olmayı geçtim gece uyurken üstüme atladı tabi ben çığlık attım. dedim kapımı kapat korkuyorum. kapatamam kızımın psikolojisi bozulur vs dedi. tabi kim sallar benim psikolojimi.
en son dedim yok ben uyuyamıyorum kapat kapıyı sürekli üstüme sıçrıyor. bu bi sinirlendi her şeyi yıktı devirdi. bana çok ciddi psikolojik sorunlarım olduğunu, ben uyurken üstüme zıplayan sokak kedisinden korkmamın normal olmadığını ciddi bir psikolojik destek almam gerektiğini böğürdükten sonra hışımla odanın kapısını kapattı
tabi ben gün ağarır ağarmaz evden kaçtım bi daha da görüşmedim. bu da böyle bir anımdır aklıma geldi😁
Kafayı yemiş hiç sevmem üstüme atlayan hayvan , dokunan insan da sevmem yapı meselesi bu ki kedim var benim aşırı da aşığımdır kendisine 🤭 ne bir hayvan üstüme atlasın ne bir insan sarılıp öpsün isterim. Bazı insanlar delirmiş. Ben de misafir gelince kapıyı kapatmam evde ama uyku zamanı farklı herkes odasına çekilip kapısını kapatma hakkına sahiptir ne münasebet ya keşke çıkıp gitseydiniz travma resmen bir de hakaret ediyor pişkin

Kafayı yemiş hiç sevmem üstüme atlayan hayvan , dokunan insan da sevmem yapı meselesi bu ki kedim var benim aşırı da aşığımdır kendisine 🤭 ne bir hayvan üstüme atlasın ne bir insan sarılıp öpsün isterim. Bazı insanlar delirmiş. Ben de misafir gelince kapıyı kapatmam evde ama uyku zamanı farklı herkes odasına çekilip kapısını kapatma hakkına sahiptir ne münasebet ya keşke çıkıp gitseydiniz travma resmen bir de hakaret ediyor pişkin
geç saat olunca gidemedim ama uyuyamadım da. ama kedi havada uçup üstüne konan cinsten cidden abartmıyorum. korktuğum için bana ruh hastası olduğumu tedavi olup travmalarımı iyileştirmem gerektiğini söyledi 😳

geç saat olunca gidemedim ama uyuyamadım da. ama kedi havada uçup üstüne konan cinsten cidden abartmıyorum. korktuğum için bana ruh hastası olduğumu tedavi olup travmalarımı iyileştirmem gerektiğini söyledi 😳
her şeyin aşırısı zorbalık gerçekten ya

Tüm yorumları okumadım ama ben kısırlaştırma aşılama küpeleme cart curt bunların hepsinin boş olduğuna inanıyorum.. ya barınaklarda tutacaklar köpekleri yada itlaf en mantıklısı 👍🏻 milletin it sevgisi yüzünden sokaklarda rahatça gezemez olduk
Allah akıl fikir ve en önemlisi vicdan versin sana.

Hanımlar birbirinize neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz? Üslupları bozarak veya kavga ederek çözüm bulunuyor mu?

Ruzgarli Tepe Ruzgarli Tepe siz bir şekilde köpek eğitmenliği yapan birilerine ulaşmaya çalışın, köpekler genelde tekken saldırmaz ki zaten çoğunluğun korkusu çeteler, bir çeteye denk geldiğinizde ne yapmanız gerektiğini en doğru şekilde söyleyecek kişi eğitmendir bence, zira havlama vb taktikler çete uysal köpeklerden oluşuyorsa Alfa köpek sadece bölge korumak için uyarı havlaması yapıyorsa işe yarayabilir ama agresif bir çetede ters tepebilir havlamayı tehdit görüp saldırıya geçebilirler.

Köpeklerin kedi parçaladığı da yazılmış evet yapabilirler ama bu tüm canlılar için geçerlidir kediler de kuş yuvalarına saldırır yumurtadan çıkmış kuşları yer, kendi doğurdukları sağlıksız yavruları da yerler, hem hayvan popülasyonunu dengede tutmak hem de her canlıda olan avlanma içgüdüsüyle yaparlar, insan da bir avcıdır.
Sorun vahşi doğaları aslında.
Kedi kuşu fareyi yer. Zevkine yemeyeceği şeyi öldürmez. Biraz oynasa da yer o kuşu yumurtayı. Açlıktan yapıyor yani.
Ama köpek kedi yemiyor. Açlıktan da yapmıyor. Amacı sadece kediyi öldürmek. Üç beş köpek hayvanı patlatıp atıp gidiyorlar kaç kere kurtaramadım camdan seslendim su attım. Geceleri siteye girip resmen kedi arıyorlar. Öldürüp gidiyor.
Yemek için öldürmekle ben grup olup parçalayıp gitmeyi bir tutamıyorum.
Vahşi bir yanları var. Güçsüz görürse sırf zevk için öldürüyorlar. Bu nedenle sokakta köpek grupları olmamalı bence

Dunyaya gelmis hicbir canlinin telef edilmesine goz yumamam
Amaan kopek neticede diyip gecemem
Cocuk icin cok uzgunum ama boyle olaylar yasaniyorsa hata yonetimindir
Yillarca bekle hicbir sey yapma kopekler uresin hasta olsun saldirganlassin sonra biri olum seviyesine gelince cikip aciklama yap..
Hangi parti olursa olsun, tek bi yerde olmuyor bu olaylar
Kimi kolunu bacagini kaybediyor kimi dikislerle yasiyor duymuyoruz bile
Anca boyle agir vakalari duyabiliyoruz
Ceza kesilecekse hayvanlara degil bu is icin yetkilendirilenler cezalandirilmali
O kadar vergi veriyoruz sus havuzu yapacaklarina barinaklar yapip toplatilmali hem onlarin da duzenli yasama hakki dogmus olur
Birileri zarar gordukten sonra cikip aciklama yapmanin anlami yok yazik gunah.

Fotoğrafta en sonki köpek saldırısı sonucu 9 yasindaki bir çocuğun durumu yaziyor. Sizin çocuğunuzun da başına gelmesini diliyorum
Son söylediğiniz çok korkunç değil mi? Birine sinirlenip suçu günahı geçin haberi bile olmayan bir çocuğa beddua etmek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X