Çocuk Hastalıkları Sol kasıkta ufak şişlik lütfen yardım edin..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kartanem_1982

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
237
37
318
35
Arkadaşlar oğlum ocakta 4 yaşına gircek sol kasiginda bilyeden küçük bir şişkinlik var ağrı yada başka bir şikayeti yok.sağlık ocağında enfeksiyon varsa lenfler şişmiş olabilir dedi antibiyotik verdi.2 gündür kullaniyoruz.Büyük ihtimal geriler dedi ama çok endişeliyim başına boylebisey gelen var mı virüsten de hastaneye goturemiyorum

Benim 16 aylıkken kızımda olmuştu.
çok hastaydı ateşi vardı öksürük .
Vs . Bu sebeple lenfler şişmiş . Ama ilk etapta fıtıktan şüphelendiler fıtık ise tehlikeli olabilirmiş . Çok şükür antibiyotiklerini içti ve bir hafta içinde yok oldu şişlik .
İnşallah oğlunuzda da hemen geçer 🙏🏻

Benim 16 aylıkken kızımda olmuştu.
çok hastaydı ateşi vardı öksürük .
Vs . Bu sebeple lenfler şişmiş . Ama ilk etapta fıtıktan şüphelendiler fıtık ise tehlikeli olabilirmiş . Çok şükür antibiyotiklerini içti ve bir hafta içinde yok oldu şişlik .
İnşallah oğlunuzda da hemen geçer 🙏🏻
Geçmiş olsun benim oğlumda hiçbir hastalık belirtisi yok ağrı halsizlik ateş vb. Kasiktamiydi ve bir tanemiydi.sizinki de .bizde antibiyotik kullanıyoruz umarım geçer bizimkide

Teşekkür ederim o kadar çok korkuyorum ki anlatamam her dakka kontrol ediyorum oğlumu.pandemiden de goturemiyorum son bir soru sorsam büyüme oldumu hiç antibiyotik bitince 1 hafta sonramı geçti yoksa bitmeden mi kusura bakmayın nolur
Tam olarak antibiyotikten önce mi sonra mı geçti hatırlamıyorum fakat geçti büyüme olmadı. Antibiyotik kim verdi peki gidemiyorsanız hastaneye ? Sizi korkutmak istemiyorum ama eğer lenf değil fıtık ise tehlikeli olabiliyormuş , yurtdışında yaşıyorum Türkçesini tam olarak anlatmayacağım yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama bağırsak kaçabiliyormuş o şiş yerde bağırsak olabiliyormuş , ameliyat filan gerekebilirmiş.
Bizi hemen hastaneye sevk etmişlerdi , orda detaylı bakıldı. Sizde böyle olacak diye birşey yok tabii ki ama
Bence siz yarın bir doktora götürün . İçiniz rahat olsun .
çok geçmiş olsun .

Günaydın ben kasabada yaşıyorum sağlık ocagindaki doktora götürdüm fıtık için bişey demedi. Enfeksiyon olabilir dedi. Antibiyotik bitsin duruma göre goturcem tesekkurler

O
Tam olarak antibiyotikten önce mi sonra mı geçti hatırlamıyorum fakat geçti büyüme olmadı. Antibiyotik kim verdi peki gidemiyorsanız hastaneye ? Sizi korkutmak istemiyorum ama eğer lenf değil fıtık ise tehlikeli olabiliyormuş , yurtdışında yaşıyorum Türkçesini tam olarak anlatmayacağım yanlış bilgi de vermek istemiyorum ama bağırsak kaçabiliyormuş o şiş yerde bağırsak olabiliyormuş , ameliyat filan gerekebilirmiş.
Bizi hemen hastaneye sevk etmişlerdi , orda detaylı bakıldı. Sizde böyle olacak diye birşey yok tabii ki ama
Bence siz yarın bir doktora götürün . İçiniz rahat olsun .
çok geçmiş olsun .
Oğlumun kan ve idrar tahlilleri temiz çıktı yine de antibiyotik verdi bı hafta kullancaz bakalım ilerleme yada gerileme yok Allah a şükür inşallah tez zamanda gecer

Arkadaşlar oğlum ocakta 4 yaşına gircek sol kasiginda bilyeden küçük bir şişkinlik var ağrı yada başka bir şikayeti yok.sağlık ocağında enfeksiyon varsa lenfler şişmiş olabilir dedi antibiyotik verdi.2 gündür kullaniyoruz.Büyük ihtimal geriler dedi ama çok endişeliyim başına boylebisey gelen var mı virüsten de hastaneye goturemiyorum
Bizzat bana oldu. Lenf olduğunu düşündüm. Çok hafifti yalnız bnmkisi. 0.2 mm gibi diyebilirim. Belki incitmekten bile olabilir, lenf olmayabilirdi benimkisi. Ama eger lenf ise de enfeksiyoneldir. Ben antibiyotik dahi kullanmadan geçti çok kısa sürede. Endişelenmeyin. Birden fazla lenfte şişlik olmadığı sürece endiseleneceginiz bir durum bulunmuyor. Müsterih olun.

Bizzat bana oldu. Lenf olduğunu düşündüm. Çok hafifti yalnız bnmkisi. 0.2 mm gibi diyebilirim. Belki incitmekten bile olabilir, lenf olmayabilirdi benimkisi. Ama eger lenf ise de enfeksiyoneldir. Ben antibiyotik dahi kullanmadan geçti çok kısa sürede. Endişelenmeyin. Birden fazla lenfte şişlik olmadığı sürece endiseleneceginiz bir durum bulunmuyor. Müsterih olun.
Herhangi bi enfeksiyon çıkmadı kanda ve idrarda.bizim köpeğimiz var kedi ve kopekle çok oynuyor ondan da olabilir dedi doktor sağ tarafında da küçük bişey çıktı ama tekrar antibiyotik verdi bir hafta gözetim altında olmadı hastaneye goturcez. Rabbim yardımcımız olsun

Benim oglumdada oldu malesef bende korkuyorum çok doktora götürdüm bi çok test yapıldı fakat temiz enfeksiyondan olabilir demdi ama enfeksiyon geçirmedi yakın zamanda boyunlarında kulak arkasında birden fazla 2 cm lik var ve yeni farkettiğim kasıgıındada oldu Ağrı vs yok keyfide gayet yerinde ama 4 aydır geçmemesi can sıkıcı ama korkmayın büyümesini sürece gece terlemesi düşmeyen ateş ve kilo kaybı olmadığı sürece önemli olmadığı söylendi

Benim oglumdada oldu malesef bende korkuyorum çok doktora götürdüm bi çok test yapıldı fakat temiz enfeksiyondan olabilir demdi ama enfeksiyon geçirmedi yakın zamanda boyunlarında kulak arkasında birden fazla 2 cm lik var ve yeni farkettiğim kasıgıındada oldu Ağrı vs yok keyfide gayet yerinde ama 4 aydır geçmemesi can sıkıcı ama korkmayın büyümesini sürece gece terlemesi düşmeyen ateş ve kilo kaybı olmadığı sürece önemli olmadığı söylendi
Hayır hiç bir sıkıntısı yok oglumun gayet iştahlı ve hareketli ama hala o şişlik aynı boyutta duruyo.gercekten can sikici

Bizimde duruyor maalesef geçmiyor kan değerlerinden bir kaçıda yüksek hatta ama olabilir normal dedi doktorlar. 2 ayda bir takip altındayız bizde
Bizimde hala duruyor aynı boyutta ama pipisinin üstü alt karın kısmı arada şişiyor dün goturdum fıtık olabilit dedi yakın zamanda goturcem oğlumu. Allah hepimizin yardımcısı olsun çocuklarımıza şifa versin

Back
X