sol memeyi emzirme sorunu

rossathelstan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
1
0
40
Merhaba
20 günlük bebeğimi sol mememden emziremiyorum. Emmek istiyor, ağzını açıyor yalanıyor ama bir türlü memeyi kapıp doya doya ememiyor. Birkaç kez çekiyor, sonra memeyi ağzına tam yerleştiremediği için huysuzlanarak geri bırakıyor ve tekrar almak istiyor. Doğduğundan beri emzirme konusunda zorluk yaşadım, çenesi küçük ve ilk başlarda sağ memeyi de kapamıyordu, benim meme başlarım da çok küçük, bebek sağı eme eme çıkardı, sol bir türlü yoluna girmiyor. İlk başlarda her seferinde emzirmeye zorluyor sonra sağdığımı kaşıkla içiriyordum, son 10 gündür sağı adamakıllı emebiliyor ve neredeyse hiç kaşıkla içirme takviyesi yapmıyorum. Sağma işlerini azalttım, ama bu arada son günlerde sol mememin sağa göre epey sönük olduğunu fark ettim. Elimle sıkar gibi yaptığımda süt geliyor, emzirmeye çalışırken bebeğin ağzının kenarlarından da akıyor süt ama doğru düzgün emziremediğim için o memenin sütünün azalmış olabileceğini düşünüyorum. Bunun için ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı? Öncelikle sağı emzirebildiğim gibi emzirmek için ne yapabilirim? Sütün tekrar artması için her emzirme sonrası sağsam nasıl olur? Yoksa sağma işi ile uğraşmayıp emzirmeye mi odaklanmalıyım? Çünkü bazen sağmamın ardından uyanıp meme isteyeceği tutabiliyor? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirm. Sevgiler, bol sütlü günler.

3 ay olacak bende aynı sorunu yaşadım hala da almıyor reddediyor solu çünkü ucu küçük bende sağı emziriyorum uyumaya başlayınca solu veriyorum gece uykuluyken veriyorum anlarsa sol olduğunu hemen reddediyor

Hic pes etme emzirmeye bak.sagmayi birak sagarak doyirursan emmek icin kendini zorlamayacak.her firsatta dene alamadigi memeden emzir once.ben 2 ay yasadim bu sorunu.benim oglum her ikisinide ememiyordu zorla sola alisti biraz buyuncede sagi emmeye basladi.tabi emdigi meme daha dolu oluyordu.ama dert etme sadece emzirmeye bak.boş kaldikca ac tok farketmez tutamadigi memeyi tutturmaya calis.cok cektim ben bu sorunu yasayan bilir:KK43:

X