Solak bebek

blueflower

İki kuzusuyla musmutlu =)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
6.532
2.537
248
Kızlar daha erkenmi bilemiyorum anlamak için ama bora sürekli sol elini kullanıyor...oyuncağa ya da başka birşeye uzanırken hep sol el...sağ elini de kullanıyor ama çoğunlukla solu tercih ediyor....benzer durum yaşayan var mı aranızda ?

Bir bebeğin el kullanımı 6.ayda belirmeye başlar. genellikle sol elini kullnıyorsa solaktır canım

arzucum emre solak %90 yani doktor 3 aylıkken demişti solak bu diye:))) genelde sol elini kullanıyor, bazen sağ
ececim o zaman boranın solak olma ihtimali çok yüksek :S
bir sonraki dr kontrolünde ben de bir sorayım bari

Bir bebeğin el kullanımı 6.ayda belirmeye başlar. genellikle sol elini kullnıyorsa solaktır canım

desenize o zaman solak bir oğlum var kaydirigubbakcemile3

ceylin de genellikle sol elini kullaniyor,ama iki elini de cok rahat kullaniyor o yuzden henuz karar veremedim , ultrasona gittigimde hep sol elini emiyor olurdu,doktor solak olma ihtimali yuksek demisti,arastirmalardan bahsetmisti,anne karninda hangi elini emiyorsa dogduktan sonra o elini kullanirmis,surekli takipteyim bakalim bilimsel arastirmalar ceylinde tutacak mi :)

ben ve esim solak
ama oglum sag elini kullaniyor.genelde sol eli kullaniyorsa zaten beyinden gelen birsey bu degistirmek mümkün olmaz.sag elimi kullanamiyorum kac yasindayim.bicak bile sol elimle tutar keserim.sag elimle kesemem birsey.ama baski yapmayin illaki sag eline alistirmak istemeyin bebeginizi.birakin o hangi elini kullanmak istiyorsa o elini kullansin

solaklar akıllı olur
zemuszemus

bakalım tutacak mı istatistikler seldacım :ecrin_bebek:
evet oyle diyorlar , ama dusunuyorum da eger oyle olursa cok zorlanacak,bu dunyada hersey saglaklar icin uretilmis malesef.

işte solak emre :)

canım benimmm nasıl özlemişimmmm

bizim ailede solak yok ama boranın halası solak CADIARZU
elbette zorlamamak en doğrusu,nasıl rahat edecekse kendi için doğru olan da odur...

solaklar akıllı olurlar şekerler oğluşlar çook akıllılar yaww maşallah onlara dorada genel olarak solu kullanıyor ekim bebekleri yoksam solak mı oluyor ayının özelliği olabilir mi yoksa hepsi birer raslantımı ???

aslında akıllı olurlar tam olarak doğru değil.genelde sağ eli kullandığımız için sol beynimz çalışır ve biz sağlaklar solla hiç bişey yapamayız.ama solaklar mutlaka sağ ile de bişy yaparlar.yemek yerler,makas keserler..böylece hem sağ hem sol beyni kullanırlar bize göre daha avantajlılar.bide sanatsal yönleri daha gelişir.

ben de solagım ve uzerımde kı toplumsal baskıyı sıze anlatamam ,

bır cok esya saglaklara gore ,zorlancaklrı kesın :)

ama cok sekerler ya ınsallah benım de bı bebegım olur :)

şimdiden kolay gelsin solak bebişlere :)
benim yaşıma gelene kadar sınavlarda kaç hocayla tartışacaklar acaba kızım/oğlum bu tarafına dön arkadaşına bakma diye :)

hehe bır de o var , kaydirigubbakcemile3 teklı sandelye de bulamıyorsun derslerde hepsı saglaklara ,:gitme:

Maşallah bebişlere ama daha çok küçükler biraz yardımcı olursanız sağa geçebilirler yada en azından ikisini kullanabilirler..

çok garip bir tesadüf gerçekten gizoşummm ??? :ecrin_bebek:
aynı yazıyı internette de gördüm canım teşekkürleryerimseniben
ben de solagım ve uzerımde kı toplumsal baskıyı sıze anlatamam ,

bır cok esya saglaklara gore ,zorlancaklrı kesın :)

ama cok sekerler ya ınsallah benım de bı bebegım olur :)
çok zor oluyor galiba bilmiyorumkismile
inşallah Allah sağlıklı hayırlı evlat versin canım

şimdiden kolay gelsin solak bebişlere :)
benim yaşıma gelene kadar sınavlarda kaç hocayla tartışacaklar acaba kızım/oğlum bu tarafına dön arkadaşına bakma diye :)
kaydirigubbakcemile3 hehe

bende 2 yaşima kadar solakmişim
annemle babam çok çaba sarf etmişler kızım cici elinle ye diye diye sağa geçmişim
aybikecim sonradan düzelirmi bilmiyorum zaten benim tahminim sadece... Bora iki elinide kullanıyor ama sol eli tercih ediyor...internetten araştırdım kesinlikle zorlamamak gerekiyormuş...kendi halne bırakmalıymışız...zaten solaklık beyinden geliyormuş doğuştan ve biz değiştirmeye çalışırsak çocuk çok sıkıntı yaşıyormuş... inşallah değiştirir kendiliğinden :Saruboceq:

Maşallah bebişlere ama daha çok küçükler biraz yardımcı olursanız sağa geçebilirler yada en azından ikisini kullanabilirler..

teşekkürler canım...bora ikisini de kullanabiliyor ama tercihi o yapacak sonradan sıkıntı yaşamasını istemem

açıkçası ben biraz solak olmasını da istiyorum biraz heh heh he inş değişmezzzz:)
boracım çok tatlısın bu arada o işaret parmapını yerim seninnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…