Soluklanmak isterdim, böylesi zor geliyor.

Marcenko

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2016
183
124
23
Ailemle ilgili bir sorunum yok şükür.. Dersler arkadaşlar vs konusunda da problem yok. Ama en çok gülen en yalnız olandır derler ya ben de öyleyim.. Ailemi dışarıda tutarak söylüyorum, tek başıma böyle özgüvenli durmaktan yoruldum. Her zaman ayakları yere basan başarılı zeki kız.. Ben bu sıfatları seviyorum ancak bir ruhta soluklanamadım, onunla beraber huzur bulmadım.

saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, sen ve ben
endamımız çift, sûretimiz çift, rûhumuz tek, sen ve ben
bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben
sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden

Mevlana diyor ya yukarıdaki beyitleri.. Ben hep yalnızca ben oldum. İlahi aşktan bahsediyor yukarıda farkındayım ama, kimse bana huzur bulmaya ya da huzur vermeye gelmedi.. Evet, henüz çok gencim ancak şu an yaşadığım hayatta bir soluklanmak isterdim..

Her şey nasip bu hayatta. Nasibin değilse 1 lokma ekmek bile yiyemeden gidersin
Zamani gelince olacaktır elbet
Sen hayatindaki artilara bak
Ailen arkadaslarin statun varken aski beklemek cok zor olmamalı

Bir kadının karşılıklı olarak sevdiği bir erkek olması ile soluklanması farklı şeyler. Bence hayat sadece iyi bir ilişkimiz olduğunda soluklanabildiğimiz bir maraton değil. Hayatında hiç ilişkisi olmadığı halde soluklanma ihtiyacı hissetmeyen insanlar var. Soluklanma ihtiyaçları olmuyor da aşk ihtiyaçları oluyor mesela.

"Karşılıklı sevginin olduğu bir ilişki yaşamak istiyorum. Ne tavsiye dersiniz?" veya "Şu şu sebeplerden dolayı bunaldım. Ne tavsiye edersiniz?" yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz. Yani ben, karşılıklı sevildiğiniz bir ilişki bulabilmeniz için fikirlerimi yazabilirim ama böyle bir ilişki soluklanmanıza sebep olmayabilir. O yüzden derdinize çare yazamıyorum. Aynı şekilde istediğiniz şeyden aşk değil, sevgi değil, soluklanma olarak bahsettiğiniz için asıl derdinizi bilmediğimden ona da yardımcı olamıyorum.

Son düzenleme:

İlişki vesaire değil derdim.
Aşk da değil, bunun çok farkındayım.
Aile kavramı içgüdüyle alakalı mesela, siz istediğinizi yapsanız da anne babanız sizi doğumunuzdan beri seviyor-sevecek. İçgüdüsel ve onların "evlatları" olduğunuz için bir zorunluluk.
Ancak aileniz dışında birine koşulsuz güvenmek, karşılıklı sırtınızı dayayabileceğiniz, "her ne olursa olsun yanımda, ve benimle" diye düşünebileceğiniz birinin varlığının fikri dahi çok hoş.. Ki böylesi anlaşılmaz dünyada ben buna soluklanma diyorum.
Aşk'ı asla kastetmiyorum, belki sevgi. Ama toplumun dayattığı "ilişki" fikrine sıcak bakmıyorum.

Şu şu sebepler olduğunda, benim de karşı tarafın da belki huzur bulduğu tek insan olmak.. Ne bileyim, bu aklımla bana çok hoş geliyor. Ama ütopik olduğunun farkındayım.

Kuzum kafan karışmış senin valla ablacım ne istediğini anlamadım ergenlik diyeceğim güceneceksin bana ama inan ergenlik bu :)
Ve yukarıda işaretlediğim yer o işler pek senin sandığın gibi değil , akıllı bir kızsın belli ama tecrübe başka bir şey.
Belli ki iyi bir ailen var şükret.Ve kendine meşgale bul kendini fazla dinleme bu ara.

Niye güceneyim ablacım :) Millet 18 yaşında lise sonda olur, ben 18 yaşındayım üniversitemin bitmesine 2 sene kalmış. Belki lisede olsaydım şimdi doğal der geçerdim, üni'de böyle şeyleri hissetmek garip geliyor bana belki.
Elhamdülillah, ailemden yana hiçbir sıkıntım yok, Allah onları başımdan eksik etmesin zaten.

Sevilmek ister insan bazen. Kardes sevgisi,ana sevgisi baba sevgisi komsu teyze, bakkal amca kuzen yenge dayi sevgisi yetmez bazen.sevginin baska bi tadini arar dilimiz.icinde azcik cekim olan.azcik seks olan.kadin olmak isteriz bazen .kadin olmanin verdigi butun guzellikleri her zerremizde hissetmek...sevilmek ... velhasili kelam kadin oldugumuzu kendimize ispatlamak icin gereksiz bi emek israfina gireriz. Oysa bilsek zamani gelince her guzelligin gelip bizi bulacagini.bi bilsek zamansiz meyvenin ham oldugunu.yine de acele edermiydik.? Ederdik. İnsandik. Cok acele ederdik. Yine yeniden yeniden .taa yorulana dek...

yok ütopik değil
o'nunla karşılaştığında anlayacaksın..

bence konu sahibi doğru demiş
babam babam olmasa da bi tanıdık olsaydı onu sevemezdim çünkü huyu suyu düşünceleri hiç bana gör değil
ama doğal bir bağımız olduğu için kendisini yadırgadığıö özelliklerine rağmen çok seviyorum.

Ne güzel dökülmüş cümleler kaleminizden, teşekkür ederim..
Belki de insanın fıtratında vardır böylesi farklı bir sevgiyi aramak..
Gülüşünde dahi huzur bulacağı, mutlu olacağı bir insan..
Ne diyeyim, zamanı gelince bulacaksa beni güzellikler, hayırla ve sabırla bekleyeyim..

Insanda kalp var
Ruh var
Nefs var simdi kalp ve nefs bir es ile tatmin olur bir noktaya kadar yani seversin sevilirsin mutlusun ama ruhunuzu asla ama asla fani sevgilerle doyuramazsiniz o namaz zikir Kuran ister yani Allah azzevecelle demek ister onun icin biraz maneviyatinizi guclendirin tabiki kalpte Allahi sevecek siz Allahtan(cellecelaluhu) isteyin o size hayirli bir kismet verir sabredin herseyin vakti ve takdiri var

Mutlaka karşına soluklanabileceğin biri çıkar Allahın izni ile.
Yaşın çok genç zaten. Şimdiden bunlar için efkarlanma hayatın tadını çıkar biraz.
O seni zaten bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…