Soma'da Yaşamını Yitiren Maden İşçisinin Yakınları: "Bize Feragatname İmzalatıyorlar"

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.425
248
Soma’daki katliamın sonuçları, iktidar ve şirket elbirliği ile hukuksuzluklarla büyüyor. Ölen işçilerin ailelerine haklarından vazgeçtiklerine dair belge imzalatılıyor

Soma’da madende hayatını kaybeden maden işçisi Ferhat Canbaz’ın eniştesi Ceyhan Şeker Sendika.Org’a konuştu.

Şeker, işçinin annesine iki belge imzalattıklarını, bunlardan birinin cenazenin teslim alındığına dair belge olduğunu, diğer belgenin de feragatname olduğunu söyledi.

Belgenin içeriğini tam olarak bilmediğini söyleyen Şeker, haklarından vazgeçtiklerine dair bir belge olduğunu düşündüklerini belirtti.

Madende ölen maden işçilerinden 28 yaşındaki Kader Yıldırım'ın babası Nevzat Yıldırım, maden ocağı yetkililerinin evlerine geldiğini ve kendilerine bir kağıt imzalatmaya çalıştıklarını anlattı.

Kağıdı imzalamadıklarını söyleyen Nevzat Yıldırım, "Burada ihmal var. Biri kız biri erkek iki çocuğu vardı. Şirket tarafından elamanlar geliyor. Maaşınız yatacak diye imza istiyor. Maaş zaten yatacak. Onun için imza almaya gerek yok ki. Biz bu imzayı atmadık. Bundan tedirginiz" dedi.

Kayıp madenci 23 yaşındaki Süleyman Kandemir'in ailesinin de gergin bekleyişi sürüyor. Süleyman Kandemir'in bir yıl önce evlendiği Özge Kandemir'in 5 aylık hamile olduğunu anlatan gözü yaşlı anne Cemile Kandemir, torununun babasız büyüyeceğini söyledi. Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen anne Kandemir, gözyaşlarının hiçbir zaman dinmeyeceğini dile getirdi.

10 yıllık eşi 38 yaşındaki Ali Yüksel'in madenden çıkmadığını söyleyen Ergül Yüksel, hükümete ateş püskürdü. 8 yaşında ikiz çocukları Furkan ve Betül'ün babalarını merak içinde beklediklerini söyleyen Ergül Yüksel, "Oraya gelenlerin derdi lay lay lom. Bizim derdimiz oradaki yakınlarımızın bir an önce çıkması. Çocuklarım 4 gündür uyumadan bekliyor. Babalarının öldüğünü bilmiyorlar. Gelecek diye bekliyorlar. Yok ettiler eşlerimizi. Denetlemeye geliyoruz dediler, yukarıda yiyip içip madenin içine girmeden gittiler. Bizim eşlerimizi mahsur bıraktılar. İçerde sığınma kafesleri var diyorlar. Sığınma kafeslerinin yapıldığını denetlemelerden sonra söküldüğünü biliyoruz. Millet gelsin görsün diye bir hafta takmak için uğraştık bir hafta da sökmek için uğraştık diyorlar. Denetleme falan yok. Rakamları eksik söylediler" iddiasında bulundu.

Eşinin ölüsüne bile ulaşamadıklarını kaydeden Ergül Yüksel, "Sırf oradan bedava kömür dağıtıyorum diye denetlemediler. Eğer orada bir ihmal olmasaydı benim eşim yanımda olacaktı. Orada büyük bir ihmal var. Devlet madeni gibi denetliyordu diyorlar. Benim yuvamı yıktılar. Ak Parti'ye oyunu verenlere hakkımı helal etmiyorum. Benim iki evladım babasız kaldı. Gideceğim davacı olacağım o ocakları kuranlardan. Yazın bu dediklerimi yazın. İkiz çocuklarıma hem anne hem baba nasıl olacağım ben? Zerre kadar vicdanı olan bunu yapmaz" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aileleri ziyaret edip, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. MHP'li Vekil Oral, ailelere attıkları imzalarda çok dikkatli olunmaları uyarısı yaptı.

http://www.baskahaber.org/2014/05/somada-yasamn-yitiren-maden-iscisinin.html

Feragatname tüm hukuki haklarında buna dava hakkı da dahil vazgeçtikleri anlamına gelir :18:

Bunlardan her şey beklenir

imzalamasalar keşkeee...
gerçi şu an bizim canımız gitti gerisi umrumuzda değil diyebilirler ama umarım bu işin peşi bırakılmaz...
Avukatlardan ne istiyorlar ki diye düşünmüştüm... şimdi anladımm

Bu konuyla ilgili siyasi partililerden sakın hiçbir belgeye imza atmayın diye uyarılar yapıldı. Umarım dinlerler. Ama aralarında o imzayı atacak olanlar muhakak çıkacaktır. O imzayı atmaları için neyle kandıracaklarına bağlı.

Atmayip napacaklar hi? Atmayip napsinlar? Coktuler girtlaklarina imzalamazsan o madene bir daha inemezsin dendi.Somada baska is kolumu var? Adam dun sehitlikte agliyor abisinin ardindan.gidecek misjniz tekrar diye soruyor madene.Gidicez baska caremiz mi var diyor.Napsin.

Para toplaniyor da evlerinin direklerini kaybeden insanlara para lazim degil.Para dedigin biter.Sureklilik devamlilik lazim..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İş adamları bağış yerine iş garantisi vermeli o insanlara..

Facianın ön raporunu okudun mu Chelzy?

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=720022

Linkin için tşk içim kan ağlayarak izledim, ve izlemek zorundaydım,,,

İşte bunlar hep provakasyon, hükümeti devirme çabaları, paralellerin işi,,,

imzalamamalılar. en azından ölen yakınlarının hakkı için bunu yapmamalılar
ama kimi korktuğu kimi ise uğraşmak istemediği için imzalayacaktır :2:

imzalamamalılar. en azından ölen yakınlarının hakkı için bunu yapmamalılar
ama kimi korktuğu kimi ise uğraşmak istemediği için imzalayacaktır :2:

Malesef Bade Kendi babamdan örnek vereyim bir önceki çalıştığı yer sigortasını eksik yatırdı, maaşını eksik ödedi babam dava açtı kazandık temyize götürdük bekliyoruz bunda bile dava boyunca tehdit ettiler babamı hala da ediyorlar.

Çok geçmiş olsun Ülkenin her yerini Tayyip'in hukuku sarmış durumda

hak hukuk anlamını yitirmiş maalesef.

Maalesef hukukçu olarak adaletsizlik dolu bir ülkede adaleti savunmak, sömürülenlerin yanında yer almak imkansız ,,, Savunanların kolu kırılıyor, fişleniyor, kimisi hayatlarından oluyor Bu olayda da yine kendi adaletini tabiri caizse "hitler adaleti"ni sürdürdüğüne ve bundan gram taviz vermeyeceğini gördük

Bu halk gözlerini ne zaman derin uykusundan açacak merak içerisindeyim,,,

Bu adamin iki maden işletmesi daha varmis bu madenler de hala insanlar calisiyor mu kapattilar mi bilginiz var mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

2 maden işletmesi hakkındabilgim yok ama yapılacak olan nükleer santral in ihalesinin bu adamın şirketine verildiğini biliyorum,,, Maden ocaklarında alınmayan güvenlik önlemleri bu kadar can kaybına yol açmışken Varın bir de siz düşünün nükleer santrali

Bir de şunları da demeden geçemeyeceğim kaç yıl hatta yüzyıl geriden geldiğimiz zaten başbakanın karşılaştırmalarıyla ortada, Maden ocakları kapatılmalı ve nükleer enerji santrali gibi çok daha geniş çaplı tehlike oluşturan santraller yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmeliyiz Nedir bunlar, güneş enerjisi bkz Almanya'da dünyanın en büyük güneş enerjisi tarlası kurulmuştu, ayrıca rüzgar enerjisi ikinci bir alternatif geri dönüşüm biro kadar önemli,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…