Soma'daki Canlar

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Kim hangi Tanrıya inanıyorsa, ne şekilde dilek diliyorsa fark etmez. Dilekolay diyeceğim ama, dile bile kolay değil.
Dua edin.

Henüz içerden çıkamamış olanlar için.
Yerin metrelerce altında, yangınla boğuşmak. Birkaç korku aynı anda.
Can verene kadar geçen sürede ne düşündüler acaba, ne geçti akıllarından?
Öson gelişmeleri izlediktenberi tek derdinm bu, çökmüş durumdayım. Daha fazla izleyemedim kapattım.
Öfke de var bi yandan.
Daha bir ay önce, chp, mhp soma maden ocağıyla ilgili ortak bir soru yönergesi iletmişler ancak hükümet reddetmiş. Şimdi onu konuşmanın zamanı değil demiş.
Daha dokız ay önce, bakan orada yemekte imiş., içeriyi ne kadar teknolojik yaptıklarından bahsetmiş bangır bangır..
Bi yandan bunlar hala olurken ülkeye nükleer santral inşaa ediliyor. Nasıl neye güvenelim?

200 cenaze ne demek? Sanki savaş var ülkede. Hayır. Ama yok. Tüm dünya teknoloji içinde yüzerken biz bu rakamı sadece bir kazaya veriyoruz.

Yazsam, daha sayfalarca yazarım da, yazmayacağım. Kelimeler hem kifayetsiz, hem de korkarım gittikçe ağırlaşacak.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kim hangi Tanrıya inanıyorsa, ne şekilde dilek diliyorsa fark etmez. Dilekolay diyeceğim ama, dile bile kolay değil.
Dua edin.

Öson gelişmeleri izlediktenberi tek derdinm bu, çökmüş durumdayım. Daha fazla izleyemedim kapattım.
Öfke de var bi yandan.
Daha bir ay önce, chp, mhp soma maden ocağıyla ilgili ortak bir soru yönergesi iletmişler ancak hükümet reddetmiş. Şimdi onu konuşmanın zamanı değil demiş.
Daha dokız ay önce, bakan orada yemekte imiş., içeriyi ne kadar teknolojik yaptıklarından bahsetmiş bangır bangır..
Bi yandan bunlar hala olurken ülkeye nükleer santral inşaa ediliyor. Nasıl neye güvenelim?

200 cenaze ne demek? Sanki savaş var ülkede. Hayır. Ama yok. Tüm dünya teknoloji içinde yüzerken biz bu rakamı sadece bir kazaya veriyoruz.

Yazsam, daha sayfalarca yazarım da, yazmayacağım. Kelimeler hem kifayetsiz, hem de korkarım gittikçe ağırlaşacak.

Rabbim yardımcıları olsun
benimde içimde biriken dile getiremediklerimi yazmışsınız Allah sabır versin

Rabbim hayatını kaybedenlerin mekanlarını cennet eylesin, ailelerine sabır versin. Yaralananlara şife versin, bende duyduğumdan beri başka bişey düşünemez oldum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıyken Türkiye' de durum bu maalesef. Çıkıyor biri, Allahtan rahmet diliyor herşey bitiyor. :50:

Maalesef insan hayatı çok ucuz olan bir ülkede yaşıyoruz... Rabbim yakınlarına sabır ve dayanma gücü versin... Allah rahmet eylesin...

haberleri izleyipte canı acımayan var mıdır acaba? bende çok üzüldüm ordaki hiç kimseyi tanımıyorken insanların çaresizliğine üzüldüm ülke olarak bu kadar yetersiz kalmamaıza üzüldüm... şili de madenciler 69 gün boyunca madenden çıkamadılar ama hepsi sağsalim kurtuldu ne kadar aciziz devlet olarak bu konularda işçiler hiç mi umrumuzda değil anlayamıyorum ben
onca insanın boynu bükük kaldı ve ömür boyu bu acıyla yaşayacaklar...
Allah ölenlere rahmet eylesin

İçim yandı, boğazım düğüm düğüm...
Kader demek gelmiyor içimden
Kurtarılan bir işçiyi gördüm, çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin demiş... Kurban olsun sana binlerce sedye...
Trafo patlıyor, jeneratör yok, acil tahliye yolları yok
Teftiş edildi deniyor, neyi teftiş ettiniz...
Öfke var evet, içimin duvarlarını aşıp kuduran bir öfke
200 ocak söndü, dahası da var içeride 350-400 kişi daha olduğu söyleniyor
Kim verecek hesabını ???
Ne demişlerdi ; güzel öldüler... Yine öyle olacak, ateş düştüğü yerde kalacak
Rabbim sabır versin ailelerine
Boğazımda bir yumruk, ağlasam ağlayamıyorum, haykırsam haykıramıyorum
Bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz
Sorumlular pişkin
Allah'a emanetiz...

Dua edin.

Öfke de var bi yandan.

akıllarından ne geçti söyleyeyim, benim babam madende göçükte kaldığında ben 2-3 yaşlarındaymışım, babam yardım beklerken ben hep oralarda, babamın etrafında koşturup durmuşum ...

hepinize katılıyorum kızlar. gözlerim doluyo onları düşündükçe. kendimi ailelerinin yerine koyuyorum,nasıl dayanılır bu acıyaa allah hepsine sabırlar versinn :14:

Kurtarılan bir işçiyi gördüm, çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin demiş... Kurban olsun sana binlerce sedye...
Kim verecek hesabını ???
Sorumlular pişkin
Allah'a emanetiz...

dün birde bir haberci "içerden çıkanların moralleri iyi, demek ki çok kötü bir şey yok" dedi orda kravatı takım elbisesiyle oturmuş. Allah'ım dedim git gırtlağına yapış.

Kim verecek hesabını ???
Sorumlular pişkin
Allah'a emanetiz...

Normalde böyle olaylara öfkelenip hükümete kızıp söverdim sayardım. Ama bu kez şu acı, o kadar saf ki.
Acıya siyaset karıştırırsam bile orada canını yitirenlere, bekleyenlere saygısızlık olur, alet etmiş olurum diye korkumdan kızamıyorum. eesli de değil. İçimden geçirmeye bile çekiniyorum. Çünkü siyaset o kadar kirli, o kadar çirkin bişey şu an.

dün birde bir haberci "içerden çıkanların moralleri iyi, demek ki çok kötü bir şey yok" dedi orda kravatı takım elbisesiyle oturmuş. Allah'ım dedim git gırtlağına yapış.

Şu anda herkes birilerini aklama peşinde
Haberciler zaten yalakalıktan yıkılıyor
Dediğim gibi Allah'a emanetiz
Her zaman olduğu gibi herkes sıyrılacak bu işten
Bir kaç güne kadar herkes unutacak
Ocağına ateş düşenler kendi kendilerine yanıp kavrulacak...

Benim canımı acıtan bi olay da şu ki insanlar sanki bi iki kişinin öldüğü trafik kazası olmuş gibi normal. Bugün öğretmenler odasinda bakalim kim ne diyecek diye beklerken içmeye gitmek için adam toplamaya başladılar.bayagidir eğlenmemisler ! Bi de bu adamların vatan millet sevgisiyle dolu bireyler yurttaşlar yetiştirmesi bekleniyor. Yazıklar olsun ! Bu acıyı kalbinin en derininde hissetmeyene yazıklar olsun. İhmal varsa en ufak bile , buna sebep olan hem dünyada hem de ahirette hesabını nasıl verecek bilmiyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Allah ailelerine sabır versin. Empati bile kuramıyorum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Şu anda herkes birilerini aklama peşinde
Haberciler zaten yalakalıktan yıkılıyor
Dediğim gibi Allah'a emanetiz
Her zaman olduğu gibi herkes sıyrılacak bu işten
Bir kaç güne kadar herkes unutacak
Ocağına ateş düşenler kendi kendilerine yanıp kavrulacak...

en kötüsüde oradan çıkanlar tekrar o madenlere çalışmaya girecek. maden ocağıda kesin büyük lütfedip ölenlerin yakınlarını işe alır. demezlerki biz bu adamların sırtından trilyonlar kazanıyoruz

Benim canımı acıtan bi olay da şu ki insanlar sanki bi iki kişinin öldüğü trafik kazası olmuş gibi normal. Bugün öğretmenler odasinda bakalim kim ne diyecek diye beklerken içmeye gitmek için adam toplamaya başladılar.bayagidir eğlenmemisler ! Bi de bu adamların vatan millet sevgisiyle dolu bireyler yurttaşlar yetiştirmesi bekleniyor. Yazıklar olsun ! Bu acıyı kalbinin en derininde hissetmeyene yazıklar olsun. İhmal varsa en ufak bile , buna sebep olan hem dünyada hem de ahirette hesabını nasıl verecek bilmiyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun. Allah ailelerine sabır versin. Empati bile kuramıyorum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben olsam birşeyler söylerdim zaten şuan patlamaya hazır bomba gibiyim

Normalde böyle olaylara öfkelenip hükümete kızıp söverdim sayardım. Ama bu kez şu acı, o kadar saf ki.
Acıya siyaset karıştırırsam bile orada canını yitirenlere, bekleyenlere saygısızlık olur, alet etmiş olurum diye korkumdan kızamıyorum. eesli de değil. İçimden geçirmeye bile çekiniyorum. Çünkü siyaset o kadar kirli, o kadar çirkin bişey şu an.

Hissettiklerimiz gerçeği değiştirmiyor, şu an o kadar öfkeliyim ki anlatamam
Baştan ayağa kimin ihmali varsa Allah bildiği gibi yapsın
Siyaset kirli ve çirkin ama insan canıyla oynamanın tarifi yok
Tek duam olabildiğince fazla insanın kurtarılması
Çaresizlik çok korkunç...

Allah ölenlere rahmet eylesin yakınlarına sabırlar versin.sorumluları Allah bildiği gibi yapsın. 201 eve ateş düştü. bu sayı daha şimdilik. işçi kardeşlerimizin yarısı hala içerde. UMARIM HEPSİ SAĞ SALİM ÇIKAR UMARIM SAYI YÜKSELMEZ.böyle bir ülkede yaşadığım için utanç duyuyorum :14:

sosyal medyadaki hesaplarımada yazdım.
hükümet ulusal yas ilan etmese ne olur.ben biliyorumki benim milletim zaten kalbinde yas ilan etti çoktan.
hepimizi içi ciğeri yandı.
ben ömrüm oldukça bugünden utanacağım.
Allah rahmet eylesin.çok zor ama sabırlar versin Rabbim...

İstanbul avcılardayım az önce kırtasıyeye lise öğrencisi geldı öğretmeni siyah kurdele ve iğne almaya yollamiş .fazlaca kurdela aldı.kırtasıyecı soruyor ne yapıcaksınız diye.öğrenci nın cevabı: o kadar madenci öldü bugun yas günü.senin haberin yok yada önemsemiyorsun dedi ve gitti.demem o ki bilincli ve farkında olan öğretmenler ve evlatlarımızda var çok sükür

Son düzenleme:
Back
X