- Konu Sahibi bogurtlenkusu
İşin içinde öyle cümleler var ki. Rant sağlamsk için verilen ihaleler, maden şirketinin sahibinin birinin kankası olup da bankalar tarafından koruma altına alınması, daha birçok çevrilen iş. Okumadım bile doğru düzgün. İlgimi çekmedi hiçbi haber. Haksızlıkları da yolsuzlukları da canlarına batsın, okumadım bile. Okunası değil çünkü. Gerçekliklerine dahi inanmak istemiyorum.
O filmlerde betimlenen kötü kalpli bencil zengin fabrikatörlerin varlığına.
Hanselle Gratel deki kötü cadı gibi masal zannettim öyle karakterleri bunca zaman. Hala bile inanasım yok. İnanmak istemiyorum.
800 kişinin kaçı kurtuldu? 20 mi? 30 mu?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Meclis tutanaklarına geçti
TBMM tutanaklarına göre 29 Nisan günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde söz alan Özel, "Soma'da maden ocaklarında sürekli patlamalar oluyor ve o patlamalarda işçilerimizi kaybediyoruz. Verdiğimiz soru önergelerine cevap: 10 kere denetledik, 66 tane kusur, şu kadar para cezası verdik. Sonuç: Yeni patlama, yeni ölümler" ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:
"Bir şirket var, adı Uyar Madencilik; Manisa milletvekilleriyle en iyi ilişkiler hâlinde. Bu madencilikte o kadar büyük sıkıntılar, kusurlar var ama son kazaya kadar defalarca denetlendi, bir türlü ceza almadı. Sayın Başbakan Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'na çıkar, der ki: 'Somalı işçi kardeşlerim burada mı?' Askeri bir disiplinle dizilmiş 3 bin Somalı maden işçisi baretleri kaldırır, neşesiz, mutsuz, heyecansız, dimdik durur. Çünkü, bir gün önce onların yemek fişleri madende toplanmıştır, ertesi gün miting alanı çıkışında geri dağıtılacaktır. Başbakan selamlanacak, çıkarken kimlik geri alınacaktır. Yevmiye işlemektedir, Başbakan için görev yapılmaktadır. Selamı çakarsın, çakmadıysan ertesi gün işinden olursun. İşinden olmayanlar madene inerler. Maden patlar, işçi ölür; ölen ölür, kalan sağlar Recep Tayyip Erdoğan'a yetmektedir. Dünyanın hiçbir yerinde çalışma ve sosyal güvenlik bakanları kazalardan sonra 'Arkadaşlar öldüler ama cesetleri yanmamıştı, güzel öldüler' demez. Dünyanın hiçbir yerinde başbakanlar 'Bu mesleğin fıtratında ölüm var' demez."
İşin doğası gereği kazalar oluyor
Meclis tutanaklarına göre, 29 Nisan günü Ak Parti adına ve araştırma önergesinin aleyhine söz alan Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise şunları söyledi:
"İş kazalarının olduğu bahsedilen Soma'da, Darkale Maden İşletmesi kapatılmıştır, artık orada üretim yapılmamaktadır. Soma'da ELİ müessesesi, İmbat Madencilik ve Soma Kömür İşletmeleri olmak üzere yaklaşık 14 bin 200 kişiye iş kapısı mevcuttur. ELİ müesseselerinde bin 456 kişi çalışmaktadır. Kaza sıklık oranı 1 milyon iş saatinde meydana gelen kaza sayısı olarak 5,6'dır. Kaza ağırlık oranı bin iş saatinde meydana gelen gün kaybı olarak 0,19'dur. İmbat Madencilik'te yılda 5,5 milyon ton kömür üretimi gerçekleşmektedir. 5 bin 250 personel çalışmakta, 93 mühendis, 201 tekniker, 30 iş güvenliği uzmanı çalıştırılmaktadır. Soma Kömür İşletmeleri'nde 5 bin 600 personel çalışmakta; 102 mühendis, 200 tekniker, 14 iş güvenliği uzmanı çalıştırılmaktadır. Yer altı kömür madenciliği dünyanın en ağır ve en tehlikeli işleri arasında sayılmaktadır. Soma'daki maden işletmelerinin, madencilik sektörü açısından dünyadaki ve Türkiye'deki pek çok madene göre daha iyi konumda olduğu bu rakamlardan da ortaya çıkmaktadır. Soma'da çalışan firmalar iş kazalarını önlemek için mevzuatın istediği tüm önlemleri almalarına rağmen, işin doğası gereği, tehlikeli ve ağır işlerde zaman zaman istenmeyen kazalar olmaktadır" diye konuştu.
ALINTIDIR ...
Bu konuşma mecliste oluyor
Yazıklar olsun ...
Yuh olsun ....
Son düzenleme: