- Konu Sahibi goncagulll
-
kızlar ben 39+2 deyim...37.haftaya kadar 4 haftada 1 gittim,37 den sonra her hafta gidip nst ye giriyosun...benim doktorum hiç alttan muayene etmedi daha,sancıların gelene kadar bekleyelim dedi,sancıların sıklaşınca bakar doğum şekline karar veririz dedi.ben doktorumdan çok memnunum alttan muayeneden çok korkuyodum allah tan yapmadı,alttan muayene doğumu erkenleştiriyomuş doktor olan bi arkadaşım söyledi,aklınızda bulunsun mecbur kalmadıkça alttan muayene yaptırmayın
allah kavuştursun cnm meleğine kavuşmaya sayılı günler kalmış rabbim uzun ömürler versin..bende 30 lu haftalardan sonra hep alttan bakılıyo sanıyodum onagöre hazırlıklı gitmekte şart ağdasız gidip rezil olmakta var(
ben doğum yapmış biri olarak size yön gösteriyim :))). ben 8. aya kadar 3 haftada 1 gittim.son ayda haftada 1 gidip nst ye bağlanıp durumu kontrol etti dr...eğerki bi aksilik çıkmazsa alttan muayene etmiyolar.erken doğum riski oluyo ozaman..doğum günü de sancı girdiğinde muayene ediyolarki daha fazla canınız yanmasın.ilk başlarda çok zor oluyo tabi.içinize biri elini sokuyo ama belli bi süreden sonra onlara bile alışıyosunuz.utanıp sıkılmanızı gerektirecek hiçbişey olmuyo.gün boyu okadar çok hastayla ilgileniyolarki.ilk başta ben çok utandım ama ebe hemşireler beni rahatlattı.çok yardımcı oluyolar.konuşuyolar.rahatlatmaya çalışıyolar.korkmanızı gerektirecek hiçbişi yok yani:)...umarım yardımcı olmuşumdur :)))))))))))
nasıl yani bütün elinimi sokuyor ben sadece bakıyorlar diye düşünmüştüm(((
son aylarda ne kadar aralıklarla muayeneye gidiyoruz? özellikle son iki ay, doktorumu değiştirme durumum var ve yeni doktorum çok uzakta çok sık gitmem gerekirse benim için sorun olacak. ne yapmam gerektiğini şaşırmış durumdayım
canım son aylarda muayene sayısı artıyor,senin durumuna göre doktorun söylüyor kaç günde bir gideceğini de sen o çok uzaktaki doktoru nerden buldun,yakınlardan bir doktor bulsan iyi olmaz mı,son ayların nasıl gidip geleceksin sık sık,perişan olursun.
Çatı muayenesinden de korkmanıza gerek yok,doğumdan önce 1kez oldum ben bu muayeneyi,çatı darlığı falan varmı diye baktılar,3-5saniyelik bişey.parmaklarıyla bakıyorlar,çapınız kaç santim dİye
offfffffff moralim bozuldu ben şimdiden 2 haftada gidiyorum ve şu andaki doktorum sezaryana yönlendiriyor ama tıbbi bi gerekçe olmadan o yüzden doktoru değiştirmek istiyordum çünkü normal doğum istiyorum. kafam çok karışık.
nasıl bir gerekçe olmadan sezeryana yönlendirebiliyorki şuan bütün doktorlar normal doğuma teşvik ediyor siz kaç haftalıksınız azmı kaldı bebekmi ters veya ultrasonda bişeymi gördü bence detaylıca sorun hemen sezeryana yönlendirmkte çok yanlış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?