Doğuma Hazırlık son aylardaki muayene

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

goncagulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
980
0
46
Balıkesir
son aylarda ne kadar aralıklarla muayeneye gidiyoruz? özellikle son iki ay, doktorumu değiştirme durumum var ve yeni doktorum çok uzakta çok sık gitmem gerekirse benim için sorun olacak. ne yapmam gerektiğini şaşırmış durumdayım

slm böyle bi konu açman iyi olmuş bende son aylarda alttan mı muayene oluyo merak ediyorum birde çatı muayenesini nasıl yapıyolar

kızlar ben 39+2 deyim...37.haftaya kadar 4 haftada 1 gittim,37 den sonra her hafta gidip nst ye giriyosun...benim doktorum hiç alttan muayene etmedi daha,sancıların gelene kadar bekleyelim dedi,sancıların sıklaşınca bakar doğum şekline karar veririz dedi.ben doktorumdan çok memnunum alttan muayeneden çok korkuyodum allah tan yapmadı,alttan muayene doğumu erkenleştiriyomuş doktor olan bi arkadaşım söyledi,aklınızda bulunsun mecbur kalmadıkça alttan muayene yaptırmayın

allah kavuştursun cnm meleğine kavuşmaya sayılı günler kalmış rabbim uzun ömürler versin..bende 30 lu haftalardan sonra hep alttan bakılıyo sanıyodum onagöre hazırlıklı gitmekte şart ağdasız gidip rezil olmakta var (

tabi sen yine de hep hazırlıklı git,ilk kontrolümden beri hep hazırlık gidiyorum ben ne olur ne olmaz diye bi aksilik olursa mecbur alttan muayene etcek dr,o yüzden ilk kontrolümden beri hep temiz gidiyorum.bu haftalar çok zor kızlar hamileliğim çok rahat geçti benm hiç sıkıntım olmamıştı,ama 38-39.haftalar çok zor geçiyo artık doğsun istiyorum,sağa sola dönmek kabus oldu resmen,uyku hiç yok,ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum,allah hepimizin yardımcısı olsun,güzel dileklerin için çok tşkr ederim

ben doğum yapmış biri olarak size yön gösteriyim :))). ben 8. aya kadar 3 haftada 1 gittim.son ayda haftada 1 gidip nst ye bağlanıp durumu kontrol etti dr...eğerki bi aksilik çıkmazsa alttan muayene etmiyolar.erken doğum riski oluyo ozaman..doğum günü de sancı girdiğinde muayene ediyolarki daha fazla canınız yanmasın.ilk başlarda çok zor oluyo tabi.içinize biri elini sokuyo ama belli bi süreden sonra onlara bile alışıyosunuz.utanıp sıkılmanızı gerektirecek hiçbişey olmuyo.gün boyu okadar çok hastayla ilgileniyolarki.ilk başta ben çok utandım ama ebe hemşireler beni rahatlattı.çok yardımcı oluyolar.konuşuyolar.rahatlatmaya çalışıyolar.korkmanızı gerektirecek hiçbişi yok yani:)...umarım yardımcı olmuşumdur :)))))))))))

nasıl yani bütün elinimi sokuyor ben sadece bakıyorlar diye düşünmüştüm(((

Bende tecrübeli bir anne olarak söyleyeyim size kızlar sadece doğum anımda alttan muayene oldum. Fakat arkadaşın dediği gibi o zaman kendinizin ve çocuğunuzun canının derdinde olduğunuz için utansanız bile sonra koyveriyorsunuz gidiyor. Netice itibari ile insanlar profesyonel ve bizim bakış açımızdan bakmıyorlar onlar için bunun bir mideden, dalaktan farkı yok...

nasıl yani bütün elinimi sokuyor ben sadece bakıyorlar diye düşünmüştüm(((

Bende 38 + 4 günlük hamileyim 36 haftadan itibaren 10 günde bir gittim doktora 37 haftada alttan muayene etti doktorum ki çatının müsait olup olmadığına baktı.Öle bütün elini sokmuyo tabiki sadece parmakları ile çok kısa bir işlem hiç korkulcak bişi yok 2 dk bile sürmüyor.Sadece bir kere bakıyor bundan sonra doğum anında bakacağını söyledi.şimdiden sonrada haftada 1 kontrol...Bende sabırsızlıkla bekliyorum şuan için hiçbir belirti yok Allah hepimize hayırlı doğum nasip etsin

canım son aylarda muayene sayısı artıyor,senin durumuna göre doktorun söylüyor kaç günde bir gideceğini de sen o çok uzaktaki doktoru nerden buldun,yakınlardan bir doktor bulsan iyi olmaz mı,son ayların nasıl gidip geleceksin sık sık,perişan olursun.

Çatı muayenesinden de korkmanıza gerek yok,doğumdan önce 1kez oldum ben bu muayeneyi,çatı darlığı falan varmı diye baktılar,3-5saniyelik bişey.parmaklarıyla bakıyorlar,çapınız kaç santim dİye

ığğğğ sürekli kurcalanıcaz son aylarda bi arkadaş çatı muayenesi erken doğuma yol açar demişti kendi doktorumuza da sorsak mı?? neyse daha çok var bize.. allahım o günleri hepimize sağsalim yaşatsın ben kızımı çok merak ediyorum kucağıma alıp koklamak istiyorum bebikimi :))

32. haftadayım
ayda bir gidiyodum
bu sefer 3 hafta sonra çağırdı
sonra sanırım 2 hafta sonra çağıracak
çünkü 37. haftada çatı muayenesi yapacam dedi (

offfffffff moralim bozuldu ben şimdiden 2 haftada gidiyorum ve şu andaki doktorum sezaryana yönlendiriyor ama tıbbi bi gerekçe olmadan o yüzden doktoru değiştirmek istiyordum çünkü normal doğum istiyorum. kafam çok karışık.

offfffffff moralim bozuldu ben şimdiden 2 haftada gidiyorum ve şu andaki doktorum sezaryana yönlendiriyor ama tıbbi bi gerekçe olmadan o yüzden doktoru değiştirmek istiyordum çünkü normal doğum istiyorum. kafam çok karışık.

nasıl bir gerekçe olmadan sezeryana yönlendirebiliyorki şuan bütün doktorlar normal doğuma teşvik ediyor siz kaç haftalıksınız azmı kaldı bebekmi ters veya ultrasonda bişeymi gördü bence detaylıca sorun hemen sezeryana yönlendirmkte çok yanlış.

hamileliğimde bi problem yok sağlık açısından, doktorum devletten istifa ettiği için devlet hastanesinde doğum yaptıramıyor. yakındaki özel hastaneylede anlaşması yok, biraz kırsal kesimde olduğum için başka hastanede yok. ancak uzaktaki bi hastaneyle anlaşması var ondada sezaryana geliyor, normal doğuma benimde uzağa gitmemi istemiyor. yani çıkmazdayım normal doğum olmak istiyorum ama nasıl, bana yakın olan özel hastanedeki doktor çok kötü kimse mamnun değil oraya gitmek istemiyorum. ne yapacağımı gerçekten şaşırdım.

benim 2 ci hamileligim .ilkindede bundada her gittigimde alttan bakiyo .hic biseyde olmadi hatta ilk dogumum 1 hafta gec oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…