Son dakika acı haber! Harun Kolçak hayatını kaybetti

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.095
27.209
57
Ünlü sanatçı Harun Kolçak hayatını kaybetti. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu olan Harun Kolçak'ın ölüm haberi sosyal medyadan duyuruldu

son-dakika-harun-kolcak-hayatini-kaybetti-9522083.Jpeg


Türk müziğinin sevilen sanatçısı Harun Kolçak 62 yaşında hayatını kaybetti. Saantçı bir süre prostat kanseri tedavisi görmüştü. Harun Kolçak'ın vefat haberi NTV Radyo ve Kralpop Radyo'nun twitter hesaplarından duyuruldu.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Harun Kolçak, (d. 15 Temmuz 1955, İstanbul) Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitarist. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.

fft16_mf9522149.Jpeg


Kariyeri

1955-1977: İlk deneyim

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

1978-1990

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç'tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991-Günümüz

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmiştir.

Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen`in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

22 Haziran 2016 Çarşamba günü Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden nüksetti. Acil olarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak yeni bir ameliyat geçirdi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan sanatçının yakın dostları tarafından Harun Kolçak'ın bilincinin açık olduğu fakat sadece gözüyle tepki verebilmekte olduğu bildirildi.

Diskografi

Albüm

Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)

Diğer çalışmaları

Dansa Çağrı - Zerrin Özer ile 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
Yeniden - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
Güzel Şeyler Söyle - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
Keloğlan - Grup FM üyesi olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
Bile Bile - Aşkın Nur Yengi'nin Sevgiliye albümünde düet (1990)
Benimsin - Aşkın Nur Yengi'nin Haberci albümünde düet (1997)
Duy Beni Dinle Beni 41 Kere Maşallah (2006)
Biri Var - Bendeniz'in Değiştim albümünde düet (2006)
Sebebim Yok - Egoist'in On albümünde düet (2007)
Pişmanım - Betül Demir'in Süper albümünde düet (2008)
Bir Gece - Çınar Vol. I (2008)
http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-harun-kolcak-magazin-2487714/
 

Mune

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
Doğa Severler Kulübü
12 Temmuz 2006
45.556
149.725
49
Kendi halinde, beyefendi, naif bir sanatçıydı, duayen bir babanın mütevazi oğluydu Harun Kolçak, hastalığını duyunca da çok üzülmüştüm, ölümü de çok üzdü, ailesinin, hayranlarının, Tüm Türkiye'nin başı sağolsun.


 

Bonus

Dışım içimden gelir, yani gölgem kendimden 🎶
Pro Üye
Doğa Severler Kulübü
11 Nisan 2007
48.239
265.615
Daha aksam yuruyus yaparken dinlemistim...
Zaten hastaligina cok uzulmustum öldüğünü okuyuncada cok üzüldüm.

Ağlat beni, sana da bu yakışır...
Insan bu elbet buna da alışır...

Allah rahmet eylesin
 

zumruduankakusu

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Ekim 2014
6.741
7.844
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm ben de...